Euroleague 7.Hafta | Zalgiris 87-75 Galatasaray

Hocanın Russ ha süre vermemeye başlamasından itibaren bi nebze guard pozisyonunda düzelmeye başladık ancak bu sefer 5 numara da sıkıntı yaşamaya başladık. Özellike Tyus un faul problemine girmesi bizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca Tyus' un her pozisyonda blok kovalaması da hem kendini hem de takımı çok olumsuz etkiliyor.

Olympiakos galibiyetinin anlam kazanması gerekiyor ve çok önemli bir haftaya giriyoruz. Ergin Ataman bir kısa rotasyona karar vermiş gözüküyor sonunda. Umarım galibiyet ile döneriz.

Zalgiris'in bu sezon 3-4 maçını izledim. Bize göre çok daha düzenli bir oyun oynayan, ne yaptığını bilen ancak yetenek olarak daha kısıtlı bir takımları var. Saras'ın bizi iyi etüt etme ihtimali yüksek. Pota altında bize ağır bastıkları için içerden oynayacaklardır. İşimiz zor, Kaunas pis bir deplasman.

Hep aynı şeyi diyoruz ama bu artık cidden köprüden önce son çıkış maçı. Kazanırsak en fazla hanemize 1 galibiyet daha yazar, bu galibiyetleri taçlandırmak için daha çok maç kazanmak gerekiyor. Kaybedersek Ergin Ataman'ın lafı uzatmadan istifa etmesi gerekiyor.

Hocanın Russ ha süre vermemeye başlamasından itibaren bi nebze guard pozisyonunda düzelmeye başladık ancak bu sefer 5 numara da sıkıntı yaşamaya başladık. Özellike Tyus un faul problemine girmesi bizi olumsuz etkiliyor. Ayrıca Tyus' un her pozisyonda blok kovalaması da hem kendini hem de takımı çok olumsuz etkiliyor.

Bu birazda pivot pozisyonunda katkı veren neredeyse tek oyuncu olamsından kaynaklanıyor yani oyuncu aslında iyi niyetli aynı sorunu Lasme'de yaşardı,eğer yanında kendisinden daha uzun savunmacı pivot olsa o gereksiz hareketleri yapmaz daha çok genel anlamda savunmaya odaklanır,yapılması istenilen transferde zaten sadece bir transfer yapılacaksa savunmacı uzun lazım takıma böylelikle hücum ribaundlarını kolay vermeyiz rakiplere.

Zalgiris'e vurur geçeriz moduna girmek yanlış içerdeki aldığı sonuçlar:

Zalgiris 78-73 Laboral

Zalgiris 74-87 Macabi

Zalgiris 80-83 Doğuş

Ek olarak son maçta Barcelona deplasmanında son 2 dakika'ya kadar maçın içindeydiler. Son 2 dakika'da kaybettiler. İçerdeki Daçka maçınıda kazanabilirlerdi.

Küçümsenmeyecek bir ekip. İçerde çok daha güvenliler. Çok beğendiğim Arturas Milaknis hala kadrolarında iyi bir şutör guard. Bu maç ya tamam ya devam maçı.

+Fenerbahçe maçları da 14 sayıyla bitti belki ama son periyota kadar maçın içindeydi Zalgris. Herkesin rolünü bildiği, potansiyeli çerçevesinde işini yaptığı bir takım. Motum istatistiklerde ön planda gözükse de Kavaliuskas ve Javtokas gibi çok güçlü 2 pivotları var ve çok yetenekli olmasalarda bizim için eşleşmesi zor olacak bence bu oyuncularla.

Herkes ergin atamanı eleştirmişti forumda bizim seviyemiz değil falan dedigi için.. Şimdi çaktım mevzuyu ben :) Bu açıklamaları maçtan sonra söylüyor ataman.. Maçtan önce ise onlar bizi nasıl yendiyse bizde onları yenecgiz diyor.. Takım demoralize olmaması için seviyemiz değil diyip zalgiris gibi bu tarz maçlara takımı hazırlıyor koç , bu da bir taktik.. Oyuncuların morali bozulmasın , hazır tutsunlar kendilerini sezon uzun..

Burada kritik soru Ataman için bu mücadelenin hedef maç olup olmadığı, onu bir an önce açıklasa da kendimizi ona göre hazırlasak.

Barca maçından sonra Zalgiris cephesi çok kızgın çok sinirli hakemler ve euroleague hakkında açıklama yaptılar bizim maça çok farklı hazırlanacaklardır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Maccabi maçı gibi oyunun içinde oluruz sonlara kadar ama kaybedeceğimizi düşünüyorum. Zalgris ne kadar sıkıntılı sorunlu bir takım gibi gözükse de onlar da bizi doğrudan rakip olarak görüyorlar ve her şeyiyle iyi hazırlanıyorlar gibi bir görüntü var. Bizim takım ise zaten hepten soru işareti. Bana göre Olimpiakos galibiyeti günlük bir tepkiydi. Arka arkaya galibiyet serisi yapabilecek bir takımımız yok.

Olympiakos maçında takım bir reaksiyon gösterdi ama ellerinde kitaplarla metroda dengede durmaya çalışan birinin mücadelesinden öte değildi.Sorunlar işin temelinde olduğundan gereğinden fazla enerji harcayıp ancak öyle yenebildik Oly'yi.Hücumda;Müthiş bir üçlük yüzdesi,sinan'ın ikili oyunlarıyla kariyer asist rekorunu kıracak performansı,Diebler'ın devreye girmesi, hızlı hücumlar derken 89 sayı bulduk.Savunmada; çalınan toplar,top kaybına zorlamalar, bloklar derken enerjiyi hissettirdik ama 87 sayı yedik.Bu neden oluyor çünkü tamamen bireysel performanslara, maçı istemeye bağlı düzensiz bir takımız.Çok daha az çabayla bu yaptığımız işler krema boyutunda kalarak ta yenebilmeliyiz Oly'yi.Tabii eğer iyi takımsak.Yoksa arada gururuna yediremeyen oyuncu birliği şartlanmış şekilde maça çıkar ve bir umut her şey düzgün ilerlerse galibiyet alırız sezon başı denk gördüğümüz takımlara karşı.Bu doğrultuda; ben takımda coaching anlamında herhangi bir gelişme göremediğimden gelecek adına daha fazla olumlu veri vermesini bekliyorum bu maçtan.

Ergin Ataman'ın yenilirsek hiçbir mazeret gösteremeyeceği bir karşılaşma..

Açıkça görülüyor ki 22 Ağustos itibariyle açtığımız sezon hazırlık dönemi ile başlayıp Eurolig ve BSL ile devam ettiğimiz 3 aya yakın zamanda hala takım olamadığımız bir gerçek. Ne kadar süre sonra takım olacağımız ya da olabileceğimiz de muamma. Takımda sezon başından beri istikrarlı olan tek isim Sinan.Ona sezon başından beri sadece Tyus ve biraz da Daye destek oldu diyebiliriz. Son Oly maçında da Diebler ve Dentmon Bundan sonra yapacağımız maçlarda kazanmak istiyorsak her maçta çok fazla oyuncudan maksimum katkı alınması gerekiyor. Bu sezon daha ligin başında tamamen çöpe atılmaması için hem oyunumuzda gelişme hem de galibiyet istikrarı sağlanması gerekiyor.
Yolumuz hep açık olsun...

Jankunas, Motum ve Westerman'a dikkat edersek ribauntlarda ezilmezsek artık bir zahmet kazanırız.
Dentmon'un da eski takımına karşı iyi bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum.

Hakemleri kes maç Litvanya'da hakemler Letonya - Slovenya - Polonya bi Polonya yerine Rus veya Ukranya'lı bir hakem olsa tam olacakmış, Sarunas'ın sitemine direk cevap vermişler maşallah.

Hocanın hedef maç olarak nitelendirdiği maçlardan birtanesi.Bakalım gerçekten de hedef maçmışcasına bir oyun görebilecekmiyiz merak ediyorum.

Hoca artik Euroleague'in 30 macli bir lig oldugunu, grup maclari olmadigini ve dolaiyisyla "hedef mac" koymanin beceriksizlige kilif uydurmaktan baska bir halta yaramadiginin farkina varmistir umarim.

30 macin kaci hedef mac olacak Allah askina boyle sacma sapan birsey olabilir mi? Gecen hafta Fenerbahce'ye karsi sov yapan Laboral suan Milano'da zor durumlara dustu. Her takim bu sistemde her takimi yenebilir iceride/disarida fark etmez.

Bu maci alamazsa bu hedef mac lafini saniyesinde koyarlar onune, bunun bilincindedir insallah.

Rakip çok ekstrem bir gününde olmazsa artık bir zahmet 70-75 bandında bitirdiğimiz bir maç olsun. Geçen haftaki Oly maçındaki mücadeleden 1 seviye bile aşağı inersek bir şok daha yaşamamız işten bile olmaz. Son Fenerbahçe maçındaki olaya deplasman derbisi dedik, o dedik, bu dedik avuttuk kendimizi ama bundan sonra savunmada frene basmak lazım artık. 2. lig koçuyla devam eden Maccabi ekolünü yakaladı, Fener'i son 2 dakikadaki boş basketlere rağmen 77'de tuttu, Milano bile geçen hafta Fener potasına yağmur gibi yağan Baskonia'dan şu an 34 dakikada 63 sayı yedi. Şaka maka sezon başlayalı 2 ay oldu, bundan sonra ruhsuz, sistemsiz oyunun izahı olmaz. Mücadele ettiğimiz sürece ben her şeyin olabileceğine hala inanıyorum. O kadarını göstermek de bu takımın boyun borcudur. Umarım sahada işine gerekli değeri veren birer sporcu gibi çabalayıp daha fazla mahçup etmezler bizi.