Euroleague 7.Hafta | Zalgiris 87-75 Galatasaray

Daha ne kadar açık söylemem gerekiyor, bilmiyorum. KİMSE ELEŞTİRMEYİN DEMİYOR. Ancak size doğduğunuzdan bu yana gördüğünüz en büyük başarıları göstermiş ve Galatasaray tarihine geçmiş bir adamı eleştirirken üsluba dikkat ederek, dalga geçmeden eleştirin diyor.

Evet evet, yaptığı transferler, saha içindeki kötü yönetim falan hep taraftarla dalga geçmek için. Hatta mevcut takımı çok daha iyi oynatacakken sırf taraftarla dalga geçmek için kasıtlı olarak kötü oynattırıyor. Taraftarla dalga geçmek adına belki de kendi kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyor. Bu nasıl bir bakış açısı arkadaş ya

Kardeş kimse kendisine küfür etmiyor burada, üsluptan rahatsız olan okusun geçsin. Doğduğumdan bu yana gördüğüm en büyük başarıyı göstermesi hiç umrumda değil, bu taraftar neden Sedat İncesu veya Ekrem Memnun ile dalga geçercesine eleştiri yapmıyor bunun düşünsün Ergin Atamansporlular.

Zalgiris Kaunas ile Euroleague’in yedinci haftasında deplasmanda karşılaşacak Galatasaray Odeabank’tan oyuncularımız GSTV’ye konuştu.
GSTV’den Can Erbesler’in sorularını yanıtlayan oyuncularımızın açıklamaları şu şekilde;
Göksenin Köksal
"Burası zorlu bir deplasman. Zalgiris iyi bir takım. Olympiacos maçı sonrası galibiyet serisini burada devam ettirmek istiyoruz.
Euroleague’de 15 sayı öne geçseniz bile rakibiniz sizi yakalayabiliyor. Buradaki takımlar çok iyi ekipler. Zalgiris’ten daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum."
Emir Preldzic
"İyi bir antrenman geçirdik. Sahada terleyip salonu hissetmek önemli. Her ne kadar küçük salonda çalışıyor olsak da… Büyük salonda daha sonra çalışacağız. Önemli olan çemberlere alışmak. İyi bir maç çıkarmalıyız. Olympiacos karşısında oynadığımız gibi oynarsak kesinlikle kazanırız.

Aslında bundan önceki maçlarda da iyi oynuyorduk. Bu şekilde devam etmeliyiz. Zalgiris karşılaşması üst üste iki galibiyet için önemli. TOP 8 için mücadele edeceğiz. Akıllı davranıp 40 dakika en iyi oyunumuzu oynamalıyız."
Justin Dentmon
"
Antrenman başında bacağımda bir kasılma oldu. Şimdi daha iyi hissediyorum. Zalgiris maçı için %100 hazır olmak istiyorum. Bu nedenle biraz ağırdan aldım. Maç günü nasıl olacağımı göreceğiz.

Olympiacos galibiyeti kırılma anı olabilir. Şimdi bunu devam ettirmek istiyoruz."
Vladimir Micov
"
Yedi günde çok zor 4 maç oynuyoruz. İki gün arayla iki Euroleague karşılaşmasına çıkacağız. Olympiacos mücadelesiyle ilk galibiyetimizi aldık. Nasıl basketbol oynamamız gerektiğini gösterdik. Real ve Maccabi karşısında da iyi basketbol oynamıştık. Kazanma serisini başlatmak istiyoruz. Zalgiris’ten galibiyetle dönüp Daruşşafaka’yı mağlup etmek istiyoruz. Zalgiris iyi bir takım. Salon da dolu olacaktır. Bizim gibi onların da bir galibiyeti var fakat biz daha iyi takımız. Bunu da parkede göstermeliyiz.

Kızılyıldız yenilgisi sonrası deplasmanda bir maç kazanmalıyız. İki haftada bir iki Euroleague maçı yapıyoruz. Bunun dışında lig de devam ediyor. Pazar günü Fenerbahçe ile karşılaştık. O mücadele de Euroleague sayılır. Ligde bu hafta da Beşiktaş ile oynayacağız. O da Euroleague seviyesinde olacak. Sıkışık bir takvim var. İyi oynamalı ve kazanmalıyız."
Blake Schilb
"
İşler iyi gitmeye başladı. Son Euroleague maçımızı kazandık. Zalgiris karşılaşması sıralama için önemli. Euroleague’deki yerimizi belirleyebilir. Burası İstanbul’dan daha soğuk. Sıcak ve sağlıklı kalmaya çalışıyoruz. İyi hissediyoruz ve doğru yoldayız. Önemli olan parkeye çıkıp çalışmak.

Bu seneki takvimimiz böyle… Takımdaki pek çok oyuncu sağlıklı bir şekilde maç temposunu koruyor. İki günde bir maça çıkıyoruz. Maç sonrası tekrar toparlanmak için kısıtlı zamanımız var. Son karşılaşmamızı kazandık. Bu momentumu korumak istiyoruz."

Kardeş kimse kendisine küfür etmiyor burada, üsluptan rahatsız olan okusun geçsin. Doğduğumdan bu yana gördüğüm en büyük başarıyı göstermesi hiç umrumda değil, bu taraftar neden Sedat İncesu veya Ekrem Memnun ile dalga geçercesine eleştiri yapmıyor bunun düşünsün Ergin Atamansporlular.

Saygısızlık olması için illa küfür mü edilmesi gerek kardeş? Senin saygı anlayışın bu mu? Doğduğundan bu yana gördüğün en büyük başarıları sana göstermesi senin için hiçbir şey ifade etmiyorsa bu da sendeki vefa duygusunun ne denli gelişmiş olduğunu gösterir. Bunu da arkadaşların düşünsün, ben değil.

Bu maçın kaybı halinde dibe vuracağız. Zaten dipteyiz ama bu sefer vuracağız.

Dün akşamki maçlara bakalım;

Efes TOP 8 adaylarından ve maçını kazandı.
Brose-Kızılyıldız maçında sezonu daha geride tamamlayacağı düşünülen Kızılyıldız kazandı. Kendini yukarı attı.
Maccabi-Fener maçında sezonu daha geride tamamlayacağı düşünülen Maccabi kazandı. Kendini yukarı attı.
Milano-Baskonia maçında sezonu daha geride tamamlayacağı düşünülen Milano kazandı. Kendini yukarı attı.

Şu ortamda Zalgiris'e yenilirsek önümüzdeki 2 maça İstanbul'da hangi iddia ile çıkacağız? Yenilginin kesinlikle telafisi olmaz. Millet 4 galibiyete ulaştı bile.

Son skorlara bakıldıgında bizimde kesinlikle atak yapmamız gereken birmaç.. Ergin hoca bu tarz maçları hedef secmişti ve ben bos konustugunu düşünmüyorum.. Kazanıcaz inşallah bugun..

Konuya muhatap değilim ama tam olarak budur.

Eleştir de şu şekilde eleştir diye salık verilmesi abes.Tabii küfürsüz hakaretsiz.

Demek ki sizi de birisi eleştiriken küfür veya hakaret etmediği sürece istediği üslupla, ukalalıkla ve dalga geçerek elestirirse bunda bir sorun görmezsiniz.

Kişilik farklılığı var aramızda. Ben kabül etmezdim şahsen

Kaybetmemiz halinde bence tam anlamıyla havlu atarız ancak kazanırsak en azından umutlar birkaç hafta daha ileriye taşınmış olur ki TOP8 için umutlanmak bu maçın yanında Daçka ve Barca maçlarını da kazanmaya bağlı...

Konuyu baştan sona okudum, kimse Ergin Ataman'ı dalga geçerek eleştirmemiş. Kaybedersek bir zahmet istifasını versin denmiş genel olarak.

Ama bazı kendini muhtar mı zanneden desem ne desen artık bilemedim hemen damlayıp uslüpla eleştirin, dalga geçmeyin, ama o bize kupa kazandırdı demeye başlamış.

Hayır neye dayanarak bu yorumları yapıyorlar anlamıyorum. Göz var izan var. Ortada dalga geçer gibi bi yorum yok. Ama artık nasıl bir biat kültürü oluştuysa beyefendilerin ağırına gidiyor heralde. Kimi nasıl eleştireceğimiz konusunda sizden icazet alacak değiliz, siz önce Ataman'ı savunurken bize karşı takındığınız tavra, üsluba dikkat edin.

Şu maçı kaybedersek hiçbir şekilde iddiamız kalmayacak. Kimse çıkıp daha 20 küsür maç var demesin, Kızılyıldız, Maccabi, Milano gibi aşağıda olması beklenen takımlar bile uçuşa geçmişken mağlubiyet durumunda şansımız kalmaz.

Umarım koç 4 kısa + deon/tyus gibi neredeyse 5 kısalı beşlerde ısrar etmez. Yanlış hatırlamıyorsam Zalgiris şu an en çok hücum ribaundu alan takım. Maçın başında agresif oynayarak, bizi sindirecek ve ribaundlarda baskın olmaya çalışacaklardır. Ribaundlarla ivmeyi verirsek bir daha geri dönebileceğimizi sanmıyorum.

Kaybedersek bir zahmet Koç da istifa etsin artık. Gelen geçen feneri rahat bir şekilde yenerken veya son topta kaybederken adamlar güle oynaya yendiler bizi. Keza koçun yaptığı açıklamalar da ortada. Bu maç son şansı. En az 3-4 maçlık bi EL galibiyet serisi yapamazsa daha fazla işkence etmeden bıraksın. Ben artık kendi takımımı izlerken üzülüyorum. Biraz da bizi düşünsün.

Şu üslup muhabbeti de sıtı artık ama.İsterse dalga da geçer,istifasını da ister taraftar olarak.Kaldı ki cümlede aşağılayıcı hiçbir şey yok.Hakaret olmadıktan sonra herşey söylenebilir.

Russ kesin yok.
Dentmon'un da kasığında sıkıntı varmış.

Sinan-Diebler-Micov-Deon-Tyus
Emir-Göksenin-Schilb-Daye-Pleiss

Russ gönderilcekti , instagramda resimleri falan silmişti. Sözleşmeyi fes edemedik heralde, öyle takılıyor şimdi faydası da yok.

Konuyu baştan sona okudum, kimse Ergin Ataman'ı dalga geçerek eleştirmemiş. Kaybedersek bir zahmet istifasını versin denmiş genel olarak.

Ama bazı kendini muhtar mı zanneden desem ne desen artık bilemedim hemen damlayıp uslüpla eleştirin, dalga geçmeyin, ama o bize kupa kazandırdı demeye başlamış.

Hayır neye dayanarak bu yorumları yapıyorlar anlamıyorum. Göz var izan var. Ortada dalga geçer gibi bi yorum yok. Ama artık nasıl bir biat kültürü oluştuysa beyefendilerin ağırına gidiyor heralde. Kimi nasıl eleştireceğimiz konusunda sizden icazet alacak değiliz, siz önce Ataman'ı savunurken bize karşı takındığınız tavra, üsluba dikkat edin.

Şu maçı kaybedersek hiçbir şekilde iddiamız kalmayacak. Kimse çıkıp daha 20 küsür maç var demesin, Kızılyıldız, Maccabi, Milano gibi aşağıda olması beklenen takımlar bile uçuşa geçmişken mağlubiyet durumunda şansımız kalmaz.

Umarım koç 4 kısa + deon/tyus gibi neredeyse 5 kısalı beşlerde ısrar etmez. Yanlış hatırlamıyorsam Zalgiris şu an en çok hücum ribaundu alan takım. Maçın başında agresif oynayarak, bizi sindirecek ve ribaundlarda baskın olmaya çalışacaklardır. Ribaundlarla ivmeyi verirsek bir daha geri dönebileceğimizi sanmıyorum.

Kaybedersek bir zahmet Koç da istifa etsin artık. Gelen geçen feneri rahat bir şekilde yenerken veya son topta kaybederken adamlar güle oynaya yendiler bizi. Keza koçun yaptığı açıklamalar da ortada. Bu maç son şansı. En az 3-4 maçlık bi EL galibiyet serisi yapamazsa daha fazla işkence etmeden bıraksın. Ben artık kendi takımımı izlerken üzülüyorum. Biraz da bizi düşünsün.

Siz icazet alacak değilsiniz ama onlar tavır ve üslup konusunda dikkat edecekler, yani icazet alacaklar.. Hmm, ilginç!!!