Euroleague 9. Hafta | Galatasaray Odeabank 78-64 Barcelona Lassa

Kazanacağız.

Olesonla Eriksonla Dorseyle Vezenkovla falan bizi yenme ihtimalleri çok zayıf, kazanacağız.

Değişkenlerin o kadar pozitif yönde kesiştiği bir maç ki, karşıda ismen büyük lakin sakatlar ve form durumuyla cismen vasat bir Barcelona. Yendiğin zaman ilk 5 haftadan sonra Köksal Baba muamelesi gösterilen takım 3. galibiyetine hem de kağıt üzerinde Barcelona'yı yenerek gelmiş olacak. Kazanacağız.

Ritmdeyiz, Pleiss tam zamanında yükseldi, Schilb ve Diebler da işin içine girdiler. Kadro dışıları saymıyorum, en büyük sıkıntı Daye ve Tyus. Şayet onlar da maç havasına girerse ki girecekler, inanıyorum, şu şartlarda yakaladığımız Barcelona'yı yeneriz.

Rice ve bu maçların X Factor'u Perperoglou çok kritik adamlar. 2'sini maçın içine sokmazsak geride kalanlar bize sorun çıkartacak adamlar değil. Hele Tomic'i de erken faul problemine sokarsak mis.

Orada olacağız, güven tam, kazanacağız.

Ohohoho.

Rice ve Perperoglou. Rice'a çözüm üretemedik belki ama maça çok iyi başlayan berberi kilitleyince tek başına bir oyuncuyu yenmek zor olmadı. Dorsey ve Tomic üzerinde de ufak psikolojik oyunlar dönünce hiç dönemediler maçın içine.

Schilb-Sinan-Micov üçlüsünden muazzam, Pleiss-Tyus'tan iyi, Emir-Daye'den yeterli, Diebler'dan tam zamanında verim aldık.

Takımın savunmada yine uyuduğu sekanslar oluyor lakin vurdumduymazlıktan Schilb'in Micov'un falan yerlere atladığı pozisyonlara kadar çıktık. Çok şükür.

Thompson'un hiç süre almamış olması biraz enteresan. 1 aylık sürenin tasarrufu ne durumda, Emporio'dan oyuncu çekmek nasıl olur bilemiyorum ancak kulislerde dillenen ki ben bunun Daçka olduğunu düşünenlerdenim, Rakim Sanders bir İstanbul takımına geliyor söylentisini de düşününce içten içe acaba mı demiyor da değilim.

Neyse bu afaki konuyu şu aşamada düşünecek değiliz, tribün uzun süredir olmadığı kadar iyiydi, bunda zannedersem çakışan futbol maçına bir gönderme yapma isteği de etkili oldu, e iyi de oldu. Temiz havanın değerini anladığımız maçların tadı başka yerde yok zira.

Artık dipte değiliz, yavaş yavaş biz de varız diyebiliyoruz. Maçtan önce de dediğim gibi, 0 çeker mi diye dalga konusu olmaktan tüm değişkenlerden bağımsız Barcelona'yı yenerek 3'e geliyor ve rüzgarını hissettiriyorsan bu akabindeki süreç için de çok önemli. Keyif alalım. Önümüzdeki 2 deplasmandan 1 galibiyet o kadar önemli olur ki, açıkçası çok ümidim yok ama biraz da olsa verilen mücadele parıltılarına da kanmıyor değil gönlüm. Beklemedeyiz.
 

Üst