Euroleague 9. Hafta | Galatasaray Odeabank 78-64 Barcelona Lassa

Bu mücadeleyi görmek istiyorduk bizler olmayacak şeyleri değil neyseki hocadan ve takımdan bu görmek istediğimiz mücadeleyi son maçlarda görmek çok güzel devamının gelmesi dileğiyle,yalnız deplasman galibiyetleri almanın zamanı geldide geçiyor bile Baskonia maçı siftah olur İNŞAALLAH, takımımız başarabilirse bu yarışta daha bitmedik bizde varız diyebileceği zorlu ama inanırsa alabileceği maç umarız kazanırız ve önümüz iyice açılır.
 
Güzel bir atmosfer vardı.Salonda hem taraftarlar hem de oyuncular agresifti.Maçın başından beri kazanacağımızı hissertirdik.Schilb yeni trasfer gibiydi,hocanın tavırları ve tripleri çok azalmış ve bayagı oyunun içindeydi.Fark biraz azaldığında hemen mola aldı ve takım ivmeyi kendine anında çevirdi.Bir hucumda 4 defa ribant aldıgımız an takımın mücadelesi adına çok güzeldi.Înşallah galibiyetleri seri haline getiririz.
 
Bugün harikaydık koç çok iyi hazırlanıyor son iki üç haftadır şu iki deplasmandan birini alsak önümüz açık umarım şu saçma sapan mac secme takintisindan vazgeçip 2 maça da asılırız 2 maçtan birini almak şart
 
Özlediğimiz ve hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Savunmada gerçekten harika yardımlaştık ve hücumda da her topun kıymetini bilerek oynadık. Sırada deplasman galibiyetleri var haydi aslanlar siz böyle mücadele edin biz her maç arkanızdayız !!!
 
Bugün ilk defa sezon başında beklentiye girdiğimiz Galatasaray gibi oynadık. Nasıl kötü oynadığımızda koçu eleştirdiysek, hakkını teslim etmek lazım ki 1 haftadır çok konsantre ve 3 önemli maçta da doğru hamleleriyle galibiyetlerde önemli rol oynadı. 64 sayı yiyerek maç kazanmak inanılmaz mutluluk verici ancak Barcelona'nın bizim sene başındaki halimizden bile dağınık görüntüsünü es geçmeyelim. Ayaklarımız yere bassın, önümüzdeki Baskonia ve Panathinaikos deplasmanlarında da bu şekilde ayakta kalabilirsek bir şeyler oturdu diyebiliriz.

Bizim tek beklentimiz yenilsek de bu oyunu görebilmekti. Takımda yanlış parçalar mevcut ancak bu hiçbir zaman parkede mücadele etmemenin, takım savunması yapmamanın bahanesi olamazdı. Koç sezon başındaki maçlarda -Kızılyıldız en can yakıcı örneğiydi- bazı oyuncuları kazanmak adına abuk subuk rotasyonlar yapıp, maç sonlarını dili dışarda oyuncularla oynadı. Son maçlardaysa olması gerekeni uygulayarak rotasyonu doğru şekilde daralttı, savaşan oyuncuların süresini arttırmaya başladı. Bugün Barcelona'yı yenerken Dentmon ve Deon hiç süre almadı. Daye ise bence hak ettiği süreleri almaya devam ediyor. Umarım en başta koçun formunu daha da arttırmasıyla bu yükselişimiz devam eder. Sonucu galibiyetle olmasa dahi, deplasmanlarda da karakterli bir takım ve maçı sonuna kadar isteyen koç görmek istiyoruz.
 
Baskonia-Oaka deplasmanlarından çıkarılacak en az 1 galibiyet çiçek olur çiçekk. Ayrıca salondaki basketbol ortamı o kadar sertti ki bugün mest oldum.Abdi ipekçi benim ikinci evim resmen :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Eurolig de serbest atış yüzdesi en kötü takımmışız.Panat'dan(89) sonra en fazla üçlük atan(88) takımız yüzde olarak 4. sıradayız.Asist (180) 3. sıradayız.
 
mac sonu ligtvde fikstürümüz söylendi. baskonia ve yunanistan deplasmanindan sonra aslinda cok iyi bir fikstürümüz var icerde milano kazan deplasman efes iceride bamberg iceride sonra efes disarida zalgiris iceride. önümüzdeki 2 deplasmandan birinde süpriz yapabilirsek bence sonraki 6 mac cok belirleyici olacaktir su 8 mactan 6 galibiyet cikartirsak cok iyi olacak.
 
Hocanın kafası çok rahattı, o kadar belli ki sistem ve rotasyonu belirlemesinin verdiği rahatlık, maç içinde fazlasıyla hissedildi. Tribünden de gözleme fırsatım oldu bunu. Tamamen soru işaretlerinden arınmış ve sadece zafere odaklanmıştı. Bunu da başardık, harika bir akşam oldu.

Tebrikler emeği geçen herkese!

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Takım toparlandı sene başına göre hoca da saha içi rolleri kesin bir şekilde dağıttı. Ama Barça da çok kötü durumda bunu kabul etmek lazım. Şu görüntüleri ile bu hafta euroleaguede hangi deplasmana gitseler kazanma ihtimalleri yoktu bence. Bizim takımın test maçları önümüzdeki iki deplasman. Bunlardan bir galibiyet çıkarırsak tekrar f8 hesapları yapmaya başlarız.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hocanin takimin temeli olarak gordugu Sinan, Micov, Schilb uclusu ritmini buldugunda gercek anlamda seviye atladi takim. Gecen sezonda bu 3'lu uzerinden devam etmistik.

Bu isimlere Goksenin, Diebler, Emir, Daye, Tyus ve Pleiss'da katilinca gercek bir Euroleague takimi gibi oynamaya basladik.

Dentmon'u yavas yavas takima adapte edip, Daye'in performansinida yukari cekebilirsek bu takim hayal kurdurur.
 
Maçın tamamının Türkçe spikerli hd videosu yüklenmiş.


[video=youtube;rMZVVQDxVT8]https://www.youtube.com/watch?v=rMZVVQDxVT8[/video]
 
Schilb taraftarla iletişim kurdukça coşuyor,coştukça da taraftara gidiyor. Fast break smacı ve savunmada Kopponen'e yaptırdığı top kaybından sonra saha içi seyircisiyle öyle bir reaksiyona girdiler ki sabaha kadar o enerjiyle oynayabilrdi. Antep maçından beri takımın yarı lideri.

Pleiss savunmada Tomic'i denize dökerek ve ribaundlaro toplayarak görevini yaptı.

Tyus hücum ribaundlarında inanılmaz gayret gösterdi. Eski formuna yakındı.

Emir yine görünmeyen şeyler yaptı. Bu sene en iyi transfer.

Sinan inanılmaz yönlendirdi. En kritik anlarda yüzdeli dış şut soktu. Savunmada birkaç pozisyonda kızdırdı ama o kadar da olsun.

Diebler'ın dış şutunda o kadar onun şutuydu ki top daha elden çıkmadan tüm salon sayı diye ayağa kalktı.

Sneijder'in golüyle beraber bir grubun kısa süreli Sneijder tezahüratı benim için güzel bir ayrıntıydı.

Koç tam olarak maçın içindeydi. Özellikle iyi savunulan hücumlarda sevincinden yumruk hareketini gizleyemedi. Fakat hem salona girişinde, hem de maç sonu saha içinde maçı izleyen yakınlarının yanına geldiğinde, kendisine seslenen taraftarı biraz soğuk selamladı. Bence sosyal medyayı, hatta bu forumu takip ediyor veya ettiriyor.
 
Dün işten geç çıkmam sebebiyle maçı kaçırdım anca şimdi tekrarını izleyebildim.

Güzel bir galibiyet almışız çok mutlu oldum. Sanırım ilk defa bir Euroleague maçında 70'in altında sayı yedik. Her ne kadar Barcelona kötü bir dönemde olsa da bu önemli. Umarım devamını getirebiliriz.

Azılı bir Schilb hater olarak hakkını vermek lazım çok iyi oynamış ve maçın adamı olmuş. Hep böyle oynasın canımızı yesin.

Bir de Pleiss'i biraz daha fazla kullanmak lazım. Özellikle Sinan pek tercih etmiyor Pleiss'i. Maçta bir çok kez iyi pozisyon almasına ve pas açısı da olmasına rağmen Sinan tercih etmedi. Pleiss formdayken, iyi oynuyorken ödüllendirmek lazım diye düşünüyorum.
 
Sabah kalktim kahvalti ile birlikte once macin tekrari, sonra Bursa macinin genis ozetinin keyifle izledim bi yandan.

Su takimla yatip/kalkiyoruz, resmen gundelik hayattaki motivasyonumuzu direkt olarak etki ediyor, belkide galibiyet ve maglubiyetlere gosterdigimiz asiri reaksiyon bundan kaynaklaniyor olabilir psikolog arkadas varsa aramizda yorumlayabilir. Takim kotu giderken ucan kusa sinirlendigimi fark ettim.

Dun aksam kaybetseydik uzulurdum ama sinirlenmezdim, Schilb bile yerden yere atti kendini, uc ay once turnike ile bitirecegi pozisyonu hammer dunk ile bitirdi yanilmiyorsam 13. sayimizdi. Boyle ruh gorelim, basimizi yastaga her zaman huzurlu koyariz.
 
Eğer Baskonia maçından galibiyetle ayrılabilirsek ben Pana maçının çok çok farklı bir havada oynanabileceğini düşünüyorum. Bu iki maçta 2/0 lada çıkabiliriz 0/2 ile de. Olurda 2 de 2 ile çıkarsak bu sezon çok farklı yerlere gider.

Ayrıca son maçlarda savunmamızın iyi görünmesinin ve nispeten daha az sayı yememizin bence 2 sebebi var.

1.si artık hücumda sabırlı oynuyoruz ve topu paylaşıyoruz. Hücum basketle sonuçlanmasa bile atakları dengeli şutlarla bitiriyoruz. Asist sayımız çok yükseldi ve top kayıplarımız minimuma indi.

2.si ise özellikle emir diebler schilb micov ve tyus/pleiss oyundayken yaptığımız savunma. Herşeyi değişiyoruz. Olması gerekende bu çünkü bizim bir pick&roll savunmamız yok. Oyuncularımız 1 e 1 de çok çabuk geçiliyor. Bu yaptığımız savunma sayesinde topun karşısında sürekli kalabiliyoruz.

Artık sezona umutla bakabiliyorum. Teşekkürler çocuklar...
 
Öncelikle herkese merhaba,


Şu ana kadar oynanan 72 maçta, bütün çeyrekleri kazanarak galip gelen 5. takımız. Diğer dört takım CSKA (Kazan’ı konuk ederken), Milano (Efes’i konuk ederken), Baskonia (Fenerbahçe Ülker’i konuk ederken) ve Real Madrid (Barcelona deplasmanında).


Maçın ilk 14.46'lık süresinde yaptığımız top kaybı 7 iken, geriye kalan sürede (25.14) yaptığımız top kaybı sayısı ise sadece 2


Sinan Güler, oyunda kaldığı süre 35.14
68-53, +15

Sinan, 2. Çeyreğin ortasından maçın bitimine kadar, 25.14, çıkmadan oynadı.


Sinan Güler, oyunda olmadığı süre 4.46
10-11, -1

Hücumda 2/3 iki sayı, 2/3 üç sayı (4/6 FG) ile oynarken çizgiye hiç gitmemişiz.
Barcelona ise 4/6 iki sayı, 1/3 üç sayı (5/9 FG) ile oynamış, onlar da hiç çizgiye gitmemiş.

Asistlerde 4-2 üstünlüğümüz var. Biz 1 top çalıp 4 top kaybederken Barcelona 3 top çalıp 2 top kaybetmiş. Bu bölümde hiç faul yapmamışız, Barcelona'nın ise 4 faulü bulunuyor.



Blake Schilb, oyunda kaldığı süre 31.53
62-44, +18

Hücumda 16/39 iki sayı, 9/20 üç sayı (25/59 FG) ile oynarken çizgide 3/4 ile oynamışız.
Barcelona ise 12/30 iki sayı, 4/13 üç sayı (16/43 FG) ile oynayıp çizgiden 8/14 ile dönmüş.

Ribaundlarda 37-25, asistlerde 20-8, top çalmada 4-2 üstünlüğümüz var. Bu bölümde Barcelona 7 top kaybı yaparken, bizim top kaybı sayımız ise sadece 4.



Vladimir Micov, oyunda kaldığı süre 33.35
63-48, +15




Sinan-Schilb-Micov, beraber oynadıkları süre 26.22
47-34, +13

Hücumda 14/35 iki sayı, 6/14 üç sayı (20/49 FG), 1/2 serbest atış
Barcelona ise 10/25 iki sayı, 2/9 üç sayı (12/34 FG), 8/14 serbest atış

Ribaundlarda 31-21, asistlerde 15-8 öndeyiz. 3-3 tç-tk ile oynarken Barcelona’da bu sayı 1-6
Bu bölümde 14 faulümüz bulunuyor, Barcelona ise sadece 7 faul yapmış.



Tibor Pleiss, oyunda kaldığı süre 24.38
43-34, +9
Hücumda 10/26 iki sayı, 7/16 üç sayı (17/42 FG), 2/2 serbest atış
Barcelona ise 11/26 iki sayı, 3/10 üç sayı (14/36 FG), 3/7 serbest atış

Ribaundlarda 30-18, asistlerde 14-7 öndeyiz. Faul sayıları 9-8



Alex Tyus, oyunda kaldığı süre 14.39
33-30, +3

Hücumda 10/17 iki sayı, 3/8 üç sayı (13/25 FG) ve 4/8 serbest atış ile oynamışız.
Barcelona ise 8/14 iki sayı, 2/7 üç sayı (10/21 FG), 8/11 serbest atış

Ribaundlarda 14-13, asistlerde 11-4 öndeyiz. Faul sayıları ise 9-8



Jon Diebler, oyunda kaldığı süre 15.15
30-30

Hücumda 6/11 iki sayı, 5/9 üç sayı (11/20 FG) ve 3/6 serbest atış ile oynamışız.
Barcelona ise 9/18 iki sayı, 2/7 3 sayı (11/25 FG) ve 6/11 serbest atış

Biz 1-6 tç-tk ile oynarken Barcelona 5-2 tç-tk ile oynamış.
7 faulümüze karşılık Barcelona’nın 11 faulü bulunuyor.




Emir Preldzic, oyunda kaldığı süre 19.24
41-40, +1

Hücumda 10/18 iki sayı, 5/12 üç sayı (15/30 FG) ve 6/10 serbest atış ile oynamışız.
Barcelona ise 12/21 iki sayı, 3/10 üç sayı (15/31 FG) ve 7/9 serbest atış

Ribaundlarda 20-15, asistlerde 13-4 öndeyiz. Biz 3 top çalıp 6 top kaybı yaparken Barcelona ise 5 top çalıp 5 top kaybı yapmış.
Faullerde durum 8-12



Hiçbir oyuncumuz +/- kısmında negatif değerde değil.




Sinan-Göksenin-Schilb-Micov-Pleiss beşi, 14.38 sahada kalmış. 25-20, +5
Bu beş sahadayken ribaundlarda 18-10 öndeyiz (9-2 hücum ribaundları)

Sinan-Schilb-Emir-Daye/Micov-Tyus beşleri, 8.27 sahada kalmış. 21-12, +9

Sinan-Schilb-Emir-Micov-Tyus/Pleiss beşleri, 6.18 sahada kalmış, 12-11, +1

Sinan-Diebler-Schilb/Emir-Micov-Pleiss beşleri, 6.38 sahada kalmış. 12-5, +7
 

Üst