Euroleague 9. Hafta | Galatasaray Odeabank 78-64 Barcelona Lassa

Yer : Abdi İpekçi Arena, Zeytinburnu/İstanbul
Tarih ve Saat : 25.11.2016 - 20:00
Hakemler : Sreten Radovic(HIR), Robert Lottermoser(ALM), Petri Mantyla(FIN)
Biletler : http://www.biletix.com/etkinlik/TBG35/TURKIYE/tr
Maçın Euroleague sayfası : Galatasaray Odeabank Istanbul vs. FC Barcelona Lassa - Game
Yayın : LigTV3

Maçın Önizlemesi

Galatasaray Odeabank, Euroleague'in 9. haftasında Barcelona Lassa ile Abdi İpekçi'de karşılaşacak. Galatasaray geçen hafta kazanarak 2 galibiyete ulaşmıştı, Barça ise Real Madrid'e kaybederek 4. mağlubiyetini aldı. Ayrıca bu yenilgi Barça'nın 1963'ten bu yana evinde aldığı en ağır yenilgiydi.

Bu maç iki takım arasındaki 8. karşılaşma olacak. Önceki 7 maçı da Katalanlar kazanmıştı.

Justin Dentmon, Galatasaray açısından skorda lider durumda. Salı günü(bugün) toplanacak yönetim kurulunda O'nun ve Russ Smith'in kulüpteki geleceği adına karar alınacak. Bu maçta olup, olmayacağı henüz bilinmiyor. Justin Dentmon'a en çok yardım eden Austin Daye ve Sinan Güler. Daye, Euroleague'de 11 sayı ortalamasıyla oynuyor. Sinan Güler 10.3 sayı ve 5.6 asist ortalamaları tutturmuş durumda. Son Beşiktaş maçında Ataman Daye'in performansından memnun olmadığını, Barça maçı için Daye ve Tyus'ın formlarını yukarı çekmek istediğini söylemişti. Umarız öyle olur.

Barça tarafında ise, saha lideri Rice, 15.8 sayı, 4.8 asist ve 1.8 top çalma istatistikleri tutturmuş durumda. Rice'ı Ante Tomiç 8.3 sayı, 5 ribaund ve Peteri Kopponen 8 sayı ortalamalarıyla takip ediyor. Rice'ın savunması bu maç özelinde kilit konumda.

Galatasaray ligdeki en skorer 5. takım, maç başına 84.5 sayı. Barcelona ise en az sayı atan takım, maç başına 71.2 sayı ile. Diğer yandan, Barcelona ligde en az sayı yiyen 2. takım, maç başına 75.2 sayı. Galatasaray ligde en çok sayı yiyen takım konumunda, maç başına 92.5 sayı. Bu senaryo ile oyunun akışına daha iyi uyum sağlayan takımın ya da oyunu kendi oyun tarzına çekecek takımın galip gelmesini bekleyebiliriz.

Galibiyet serisi yakalamak isteyen Galatasaray Odeabank ile yara sarmak isteyen Barcelona Lassa'nın bu karşılaşmasında iki takımında galibiyete çok ihtiyacı var bu nedenle heyecanlı bir düello bekliyorum. Aynı gün Bursa maçının olduğunu da düşünerek taraftarımızı desteği daha çok hak eden Galatasaray erkek basketbolunu desteklemeye Abdi İpekçi'ye davet ediyorum.

Maçtan Notlar

  • Tibor Pleiss, 14-15 sezonunda Barcelona'da oynamıştı. Doelmann, Navarro, Oleson, Eriksson, Ante Tomiç ile takım arkadaşıydı.
  • Joey Dorsey, bildiğiniz üzere geçen sezon Galatasaray'dan Barcelona'ya mart ayında transfer olmuştu. Sinan, Göksenin, Ege, Micov, Schilb ile takım arkadaşıydı.
  • Vladimir Micov, 2009-2010 sezonunda Baskonia Vitoria Gasteiz'de oynarken, Pau Ribas ve Brade Oleson ile takım arkadaşıydı.
  • Alex Tyus ve Tyrese Rice, 13-14 sezonunda Maccabi'nin Euroleague'i kazanan kadrosundaydı.
  • Barcelona oyun kurucusu Tyrese Rice, Maccabi forması ile 27 şubat 2014 tarihinde Galatasaray'a karşı oynadığı maçta 4 top çalmıştı. Bu onun için Euroleague'de en çok top çaldığı maçtı.
  • Justin Dentmon, oynadığı son 31 Euroleague maçında en az 1 üçlük isabeti buldu.
  • Daye, kullandığı 19 serbest atışın hepsinde başarılı oldu.
  • Alex Tyus, tutturduğu 1.9 blok ortalamasıyla, bu alanda Euroleague lideri.
  • Barcelona'da Ribas, Navarro, Lawal, Doelmann ve Claver yok.
  • Ante Tomiç, çektiği 990 ribaund ile bu alanda Euroleague tarihinde onuncu.
  • Tyrese Rice, maç başına ürettiği 15.8 sayı ile bu alanda Euroleague beşincisi.
 
Kazanacağız.

Olesonla Eriksonla Dorseyle Vezenkovla falan bizi yenme ihtimalleri çok zayıf, kazanacağız.

Değişkenlerin o kadar pozitif yönde kesiştiği bir maç ki, karşıda ismen büyük lakin sakatlar ve form durumuyla cismen vasat bir Barcelona. Yendiğin zaman ilk 5 haftadan sonra Köksal Baba muamelesi gösterilen takım 3. galibiyetine hem de kağıt üzerinde Barcelona'yı yenerek gelmiş olacak. Kazanacağız.

Ritmdeyiz, Pleiss tam zamanında yükseldi, Schilb ve Diebler da işin içine girdiler. Kadro dışıları saymıyorum, en büyük sıkıntı Daye ve Tyus. Şayet onlar da maç havasına girerse ki girecekler, inanıyorum, şu şartlarda yakaladığımız Barcelona'yı yeneriz.

Rice ve bu maçların X Factor'u Perperoglou çok kritik adamlar. 2'sini maçın içine sokmazsak geride kalanlar bize sorun çıkartacak adamlar değil. Hele Tomic'i de erken faul problemine sokarsak mis.

Orada olacağız, güven tam, kazanacağız.
 
Öncelikle herkese merhaba


FC Barcelona Lassa, deplasmanda oynadığı dört maçta, toplam 68/149 iki sayı isabetiyle oynadı. Bu sayı da %45,6’ya tekabül ediyor. Deplasmanda en düşük iki sayı yüzdesiyle oynayan takım durumundalar.

Dış saha maçlarında, dört maçta toplam 77/147 (%52,4) iki sayı isabetini potalarında görmüşler. %52.4 ile dış sahada iki sayı savunmasında 6. sırada yer alıyorlar.

Dış sahada, dört maçta toplam 84 üç sayılık atış denemişler (maç başı 21). Dış saha maçlarında en az üç sayı kullanan 3. takım.

Kullandıkları 84 üçlüğün 29unda isabet bulmuşlar (%34,5). Deplasmanda en düşük üç sayı yüzdesiyle oynayan 6. takımlar.

Dış saha maçlarında, rakipleri, dört maçta toplam 31/90 ile üç sayı kullanmış. Dış saha maçlarında, rakiplerini en düşük üç sayı yüzdesinde tutan 5. takımlar.

Deplasmanda oynadıkları dört maçta toplam 53 kez çizgiye gitmişler. (Deplasmanda 3 maça çıktığımızdan dolayı bizi saymazsak eğer) Deplasmanda en az serbest atış kullanan 2. takımlar.

Kullandıkları 53 serbest atışın 42sinde isabet sağlamışlar. Deplasmanda en yüksek serbest atış yüzdesiyle oynayan 5. takımlar.

Dört maçta rakiplerini toplam 31 kez çizgiye göndermişler. Deplasmanda, rakiplerini en az çizgiye gönderen takımlar. (20/31, %64,5)

(3 maç yapan Galatasaray’ı saymazsak) Deplasmanda en az top kullanan ve en az saha içi isabete sahip takım konumundalar.

Dış sahada %41,6 FG ile en düşük yüzde ile oynayan takımlar.

Rakiplerini %45,6 FG ile tutarak, dış sahada bu alanda en başarılı 5. takımlar.




Biz ise iç sahada,

Hücumda %54,2 iki sayı yüzdesi ile oynayıp rakiplerimizden %52,8 ile iki sayı yiyoruz.

%40.5 ile üç sayı isabeti bularak iç sahada en yüksek yüzde ile üç sayı kullanan 6. takımız.(45/111)

%50.4 ile üç sayı yiyerek iç sahada en kötü üç sayı savunmasına sahip takımız.(58/115)

%69.5
ile serbest atış kullanarak iç sahada en kötü yüzdeyle serbest atış isabeti bulan 4. takımız. (73/105)

Rakiplerimizden %81 ile serbest atış yiyoruz. Bu alanda 4.yüz.

%49.4 ile iç sahada en yüksek saha içi isabete sahip 6. takımız.

Bize karşı rakiplerimiz, %51,9 ile top kullanmış. İç sahada en yüksek yüzde ile sayı yiyen takımız. Ayrıca iç sahada rakiplerini %50’nin altında tutamayan tek takımız.



Olacak.
 
Dacka ve besiktas macları kaybettigimiz özgüvenimizi tekrar kazanma açısından önemliydi . Diebler ve Emir'den sonra Pleiss'de takıma ve taraftara kendini kabul ettirmiş oldu . Hatirlayin ; Csk ve fb maclarında bu üc oyuncu takımın en gereksiz ve verimsiz oyuncuları konumundaydı . Şimdi ise dogrudan takıma katkı vermeye başladılar . Bu cok onemli .

Maça gelirsek barca şuan ki görüntüsüyle tam dişimize göre gözüküyor . Evlerinde Real karşısında düştükleri durumu bizzat canlı izledim. Bütün koşullar ve psikolojik faktörler bu macı kazanacagımızı gösteriyor . Bu maca hem taraftar hemde takım olarak cok iyi motive olacagımızı düsünüyorum . Şimdi rüştümüzü ispa etme zamanı ! Bu maçı kaybetmenin açıklaması olamaz ...
 
Böyle bir Barcelona bir daha bulabileceğimizi sanmıyorum.Şuana kadar oynadığımız maçlarda beni en tatmin eden maç şüphesiz Olympiakos maçıydı bu maça da o şekilde çıkarsak kazanabileceğimizi düşünüyorum Perperoglou pek problem olmaz asıl dikkat etmemiz gereken Koponen,Rice ve Tomic üçlüsü olur.
 
Ergin hoca inanmış bu maçı alacağına. O inandıysa oyuncularını da inandırır. Yeter ki biz o salonu tamamen dolduralım.

Alırız bu maçı.
 
İki takımda da neredeyse birbirinin kopyası oyuncular var.

Perperoglou - Micov

Dorsey - Tyus

Tomic - Pleiss

Oleson - Diebler eşleşmelerini merakla bekliyorum.
 
Barcelona sakatlıklardan dolayı yeterince iyi takım izlenimi vermiyor bana. Hani bizim takımın güven vermemesi bir yana Barcelona da hiçbir şekilde formda değil. Rice ve Tomic etkili olabilecek oyuncular. Dorsey de öyle. Tyus'ın formsuzluğu uzun savunmasında başımıza iş açabilir. Rice'ın savunması da hiç kolay olmayacak. Diğer oyunculardan etkili katkı alamazlarsa galibiyete yakın olabiliriz ama üçlük savunmamız beni endişelendiriyor. Maçların sonunda da rakiplere geri dönüş izni veriyoruz. Bu maç bizim için ayağa kalkma maçı ama Barcelona için de öyle olacak. Kaybeden takım ciddi yara alacak.
 
Onlar da bizi kendine gelme maçı olarak yorumlayacaktır. Bizim güvenimiz yavaş yavaş yerine geliyor. Taşlar oturuyor. Barçayı da yenersek çok iyi olur.
 
Olympiakos maçındaki insanüstü ritimle oynarsak fark bile olabilir. Benim tek korkum şartların bu kadar lehimize olması.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Aynı gün ve saatte futbol takımımızın Bursaspor ile TT Arena'da maçının olması kötü bir tesadüf olmuş.

Dentmon için verilecek karar bugün umarım olumlu çıkar. Hem takıma önemli katkısı olur hem de Tyus ve Daye'in bu olaydan dolayı dibe vuran morallerine.

İddaa da 2 bahis açılmış maça. Galatasaray kazanır 2.30, Barcelona kazanır 1.45 ve Galatasaray'a handikap 3.5 oranları verilmiş.
 
Fenerbahçe 2 hafta önce içerde ManU maçı var diye Kazan maçını çarşamba gününe aldırmıştı. Bİzimkilerde başvursa muhtemelen bir değişiklik olurdu. Euroleague geçmiş yıllarda da bu konuda olumlu geri dönüşler yapıyordu hep.
 
Dipteydik, şimdi dizlerimizin üzerine durmayı başardık. son haftaların bir anlamı olması için bu maçı kazanmamız lazım...
 
Kadın basket takımının maçıyla çakışmasın da, futbol takımının izlenecek bir tarafı yok zaten.

Bir tarafta krizdeki Barcelona, diğer tarafta oyuncuları form tutmaya başlayan, son 2 maçını kazanmış "EL'de ben de varım" deme uğraşındaki Galatasaray. En önemlisi ise maç İpekçi'de. E ne yapn edin bu maçı alın artık!
 
Ne olur muallakta kalanlar şu maça gelsin, sert bir basketbol atmosferi oluşturalım salonda.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst