Listede yaptığım bir hatayı farkettim şimdi...İspanya'da 5 takım olduğu için bu listeye göre Laboral olmayacak önümüzdeki yıl...Onun hakkıda wild card olarak başka bir takıma verilecektir..Kusura bakmayın arkadaşlar...
Cem bey elinize sağlık, bir yandan da içimden bir ses sanki sienanın a lisansı iptal edilecek ve o lisans bize gelicek diyor, hergangi bir duyum deil tamamen his.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Cem abi;
Geçen bir site Sportando'dan Emilliano ile şöyleşi yapmıştı. (İtalyandır) O da söyledi; Siena seneye Eurolegaue'de olmayacak dedi. Hatta 2. ligde mücadele edecekler dedi. İptal olursa ; Biz, Munih yada Kazan alır lisansı.
Listede yaptığım bir hatayı farkettim şimdi...İspanya'da 5 takım olduğu için bu listeye göre Laboral olmayacak önümüzdeki yıl...Onun hakkıda wild card olarak başka bir takıma verilecektir..Kusura bakmayın arkadaşlar...
A lisansı hakkı başka takımlardan bağımsız sadece kendi liginde takımların ilk yarısı içinde olma şartına bağlı sportif olarak.Yada önceden böyleydi diyelim.Daha önce b ve c lisansı alan ispanyol takımları yüzünden euroleague yönetimi mecburen 5 ispanyol takımını kabul etmişti euroleague'e.Bu konuda yeni bir karar varsa aydınlatırsanız sevinirim.Ama bir değişiklik yoksa yazdıklarım doğrultusunda laboralın durumunda bir değişiklik olmaz.
Euroleague hakkında merak edilenler - NTVSpor.net
ismail şenol'un hazırladığı bu yazıda 5. maddesinde "Euroleague kuralları gereği bir ülkeye verilen A ve B lisansı toplam sayısı dördü geçemez." yazıyor. Valencia' nın C lisansı aldığı düşünülürse. Bu küçük ayrıntıyla laboral kutxa'nın devam etmesi acaba mümkün olabilir mi?
Maça çıkmamaydı--ligden çekilmeydi felan derken , gelecek sezon Euroleague bizim için
tehlikeye girer mi? euroleague yönetiminin almama veya tbf nin göndermeme gibi bir imkanı varmı? Cem abi özellikle senden cevap bekliyorum,biliyorsun bu konuları..?
Korku düştü şimdi içime !!
Maça çıkmamaydı--ligden çekilmeydi felan derken , gelecek sezon Euroleague bizim için tehlikeye girer mi? euroleague yönetiminin almama veya tbf nin göndermeme gibi bir imkanı varmı? Cem abi özellikle senden cevap bekliyorum,biliyorsun bu konuları..?
Kardeşim sorunun cevabı 17 Ekim 2012 Tarihli Disiplin yönergesinin 11.7 maddesi :
Bir takımın, Müsabaka Yönergelerinde belirtilen şartlara aykırı davranması nedeniyle oynadığı maçın sonucunun 20 - 0 mağlup olarak tescil edilmesidir. Müsabaka lig usulü oynanıyor ise hükmen mağlup ilan edilen takıma sıfır puan verilir. Eleme usulü oynanan müsabakalarda ise hükmen mağlup takım o turdan elenmiş olarak addedilir. Hükmen mağlubiyet cezası Federasyon Yönetim Kurulu’nca verilir.
Dolayısıyla biz finalde elenmiş olacağız ve lig ikincisi olacağız TBF nezdinde....Konuyu disiplin yönetmeliği doğrultusunda şu anda çok fazla detaylandırmam mümkün..Ancak şu kritik dönemde bu kadar bilgi yeterli sanırım...Kafaları karıştırmanın gereği yok bence...
Cem abi final serisini 4-3 mü kaybedeceğiz 4-0 mı? Bir önemi yok gerçi ama 4-0 adaletsiz olur diye düşünüyorum...
Şu da var benim bulduğum. http://www.tbf.org.tr/docs/default-...rı/basketbol-oyun-kuralları-2012.pdf?sfvrsn=6
Gönderdiğin TBF'nin değil Fiba'nın oyun kuralı klavuzu kardeşim..Bizdede aynı bu şekilde yönetmeliklere işleniyor bu kurallar kardeşim... 4-3 yada 4-0 olarak tescil edilmeyecek kardeşim..Hükmen elenmiş olacağız...Mesela Serinin birinci maçına çıkmamış olsak serinin geri kalan maçlarıda oynanmayacak ve hükmen mağlubiyet olarak elenmiş olacaktık yine...
Bu sene ikinciliğimizle ilgili bir sorun olmayacaktır...Ancak önümüzdeki seneye ilişkin disiplin cezaları gelebilir...Daha çok bunlarda yöneticilere süreli hak mahrumiyeti cezaları olabilir...