Euroleague A Lisansı

Listede yaptığım bir hatayı farkettim şimdi...İspanya'da 5 takım olduğu için bu listeye göre Laboral olmayacak önümüzdeki yıl...Onun hakkıda wild card olarak başka bir takıma verilecektir..Kusura bakmayın arkadaşlar...

Cem bey elinize sağlık, bir yandan da içimden bir ses sanki sienanın a lisansı iptal edilecek ve o lisans bize gelicek diyor, hergangi bir duyum deil tamamen his.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkürler Cem Hocam...Evet dediğiniz gibi Siena A lisansını kaybedebilir ama katılıma ilişkin listede Siena'nın A lisansının bulunacağı 6 Haziran Eurolegue toplantısında kesinleşti..Bizim için bu çok önemliydi..Çünkü katılım listesinde Siena A lisansı sahibi olarak gözükmese bu sunduğum listede B lisansını işgal edecekti ve buda bizim şansımızı azaltacaktı...Bundan sonra Siena'nın lisansı iptal olsa bile B lisansı tablosunda bir değişiklik olmayacaktır..Onun A lisansı yerinede dediğiniz gibi başka bir takıma A lisansı verilebilir ya da wild card olarakta kullanılabilir...Daha önce sizin bir mesajınızda Bayern alabilir dediğinizi hatırlıyorum..Bende kesinlikle bir Alman takımının alacağını düşünüyorum...Gerek tribün gerekse yayın hakları alımında başı çeken ülkelerden biriler...Euroleague Almanya'dan bir takıma A lisansı vermek zorunda artık...Son iki senedir yatırımları çok çok arttı...Ama umarım dediğiniz gibi olur...

Ne gereği vardi biz zaten şampiyon olarak alacaktik onu boşyere okadar yorulup fark atmişlar :) yinede sağolsunlar diyelim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cem abi;

Geçen bir site Sportando'dan Emilliano ile şöyleşi yapmıştı. (İtalyandır) O da söyledi; Siena seneye Eurolegaue'de olmayacak dedi. Hatta 2. ligde mücadele edecekler dedi. İptal olursa ; Biz, Munih yada Kazan alır lisansı.

Bahsettiğin söyleyişiyi okudum Hakkı'cım...Doğrudur öyle diyorsa ama sanırım Eurolegue'de İtalyan Federasyonun konuyu netleştirmesini beklediği için 6 Hazirandaki toplantıda Siena'nın A lisansında devam kararı aldı...Siena'nın durumunu inceleme şansım olmadı fazla...Bende Munich ya da Alba olarak bekliyorum A lisansı tercihini...

Hayırlı olsun kulübümüze... İnşallah sarısı A lisansına olur. :) Aylardır mesajları ile bizleri aydınlatan, Cem Bey başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkürler. :)

İtalya Basketbol Ligi yarı final serisi 6. maçında AJ Milano, Sasari’yi 95-76 yendi ve finale yükseldi ve Siena’nın rakibi oldu. Finaldeki iki takımın da A lisansına sahip olması nedeniyle Galatasaray LH’nin önünde Euroleague yolunda engel kalmamış oldu. Sarı kırmızılılar, böylece resmi olmasa da gelecek sezon Euroleague’de yer almayı şimdiden garantilemiş oldu.

Euroleague resmi açıklamayı Avrupa’nın tüm ligleri tamamlandıktan sonra yapacak.

Listede yaptığım bir hatayı farkettim şimdi...İspanya'da 5 takım olduğu için bu listeye göre Laboral olmayacak önümüzdeki yıl...Onun hakkıda wild card olarak başka bir takıma verilecektir..Kusura bakmayın arkadaşlar...

A lisansı hakkı başka takımlardan bağımsız sadece kendi liginde takımların ilk yarısı içinde olma şartına bağlı sportif olarak.Yada önceden böyleydi diyelim.Daha önce b ve c lisansı alan ispanyol takımları yüzünden euroleague yönetimi mecburen 5 ispanyol takımını kabul etmişti euroleague'e.Bu konuda yeni bir karar varsa aydınlatırsanız sevinirim.Ama bir değişiklik yoksa yazdıklarım doğrultusunda laboralın durumunda bir değişiklik olmaz.

A lisansı hakkı başka takımlardan bağımsız sadece kendi liginde takımların ilk yarısı içinde olma şartına bağlı sportif olarak.Yada önceden böyleydi diyelim.Daha önce b ve c lisansı alan ispanyol takımları yüzünden euroleague yönetimi mecburen 5 ispanyol takımını kabul etmişti euroleague'e.Bu konuda yeni bir karar varsa aydınlatırsanız sevinirim.Ama bir değişiklik yoksa yazdıklarım doğrultusunda laboralın durumunda bir değişiklik olmaz.

Evet Eyüp Bey bu kural yönetmeliklerde olan bir kural...Ancak yönetmeliğe ne zaman konuldu tam hatırlamıyorum...Ayrıca 3 Haziranda yapılan Eurolegue toplantısındada aynı şekilde karar çıktı...

2014-15 Turkish Airlines Euroleague licence allocation criteria - Latest - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL Laboral'in iki yıldızla işaretlendiği ve aşağıda açıklama yapıldığı görülüyor bu toplantı sonucuna göre...Aşağıda yapılan açıklamada şu :

** When four Clubs from the same country or League have an A Licence, and the first or second place club in the final standings of the Domestic Championship does not hold an A Licence, the existing A Licence Club with the lowest position in the final standings of the Domestic Championship will have its A Licence suspended the following season but will obtain the first place for its country or League in the Eurocup competition, and the first or second place club will participate in the Euroleague by means of a B Licence. If both the first and second place clubs in the final standings of the Domestic Championships do not hold an A Licence, the existing A Licence Club with the lowest position in the final standings of the Domestic Championship will have its A Licence suspended the following season but will obtain the first place for its country or League in the Eurocup competition, the first place club will participate in the Euroleague by means of a B Licence, and the second place club will obtain the second place for its country or League in the Eurocup competition. (Bu yazılan metin aynı zamanda Eurolegue Bylaw'ın 6.1.8 maddesidir)

Kısaca, 4 A lisansı olan bir ülkede A lisansı olmayan bir takım 1. ve 2. olursa o sene en kötü dereceyi yapmış A lisanslı takımın lisansı bir sene donar ve onun yerine o yıl 1. yada 2. olan diğer takım onun yerine oynar diyor...Bu noktada Çağrı Beyin sorusuna geçmek gerekiyor çünkü buradaki lafızda C lisansı yani Eurocup şampiyonluğunda ne olacağına değinilmemiş...Açıkçası bende şüpheye düştüm çünkü;

Euroleague hakkında merak edilenler - NTVSpor.net

ismail şenol'un hazırladığı bu yazıda 5. maddesinde "Euroleague kuralları gereği bir ülkeye verilen A ve B lisansı toplam sayısı dördü geçemez." yazıyor. Valencia' nın C lisansı aldığı düşünülürse. Bu küçük ayrıntıyla laboral kutxa'nın devam etmesi acaba mümkün olabilir mi?

Çünkü Eurolegue bylaw'ın 3.maddesinin son fıkrası İsmail Şenol'un dediği gibi' Aynı ülkeden A ve B Lisansı toplamı hiçbir şart ve durum altında 4'ü geçemez' diyor...C lisansı ile ilgili bir şey burada da yok...Eyüp Bey daha önce beş takım oynadılar diyor...O zaman onlarda belki bu şekilde olmuştur...Dediğiniz konuya dikkat ettikten sonra benimde fikrim Valencia C lisansı ile katılırsa A lisanslı 4 takımın lisansına zarar vermeyeceği yönünde...

P.S: İkinizide teşekkür ediyorum mesajlarınız için...

Kaunas dediğin yer 1500 kişinin yaşadığı toplamda yarım saatte gezilen bir yer. Kızları bir içim su o başka :)

Ama nasıl A lisansı almış anlayamadım.

Maça çıkmamaydı--ligden çekilmeydi felan derken , gelecek sezon Euroleague bizim için tehlikeye girer mi? euroleague yönetiminin almama veya tbf nin göndermeme gibi bir imkanı varmı? :( Cem abi özellikle senden cevap bekliyorum,biliyorsun bu konuları..?

Maça çıkmamaydı--ligden çekilmeydi felan derken , gelecek sezon Euroleague bizim için tehlikeye girer mi? euroleague yönetiminin almama veya tbf nin göndermeme gibi bir imkanı varmı? :( Cem abi özellikle senden cevap bekliyorum,biliyorsun bu konuları..?

Kardeşim sorunun cevabı 17 Ekim 2012 Tarihli Disiplin yönergesinin 11.7 maddesi :

Bir takımın, Müsabaka Yönergelerinde belirtilen şartlara aykırı davranması nedeniyle oynadığı maçın sonucunun 20 - 0 mağlup olarak tescil edilmesidir. Müsabaka lig usulü oynanıyor ise hükmen mağlup ilan edilen takıma sıfır puan verilir. Eleme usulü oynanan müsabakalarda ise hükmen mağlup takım o turdan elenmiş olarak addedilir. Hükmen mağlubiyet cezası Federasyon Yönetim Kurulu’nca verilir.

Dolayısıyla biz finalde elenmiş olacağız ve lig ikincisi olacağız TBF nezdinde....Konuyu disiplin yönetmeliği doğrultusunda şu anda çok fazla detaylandırmam mümkün..Ancak şu kritik dönemde bu kadar bilgi yeterli sanırım...Kafaları karıştırmanın gereği yok bence...

Kardeşim sorunun cevabı 17 Ekim 2012 Tarihli Disiplin yönergesinin 11.7 maddesi :

Bir takımın, Müsabaka Yönergelerinde belirtilen şartlara aykırı davranması nedeniyle oynadığı maçın sonucunun 20 - 0 mağlup olarak tescil edilmesidir. Müsabaka lig usulü oynanıyor ise hükmen mağlup ilan edilen takıma sıfır puan verilir. Eleme usulü oynanan müsabakalarda ise hükmen mağlup takım o turdan elenmiş olarak addedilir. Hükmen mağlubiyet cezası Federasyon Yönetim Kurulu’nca verilir.

Dolayısıyla biz finalde elenmiş olacağız ve lig ikincisi olacağız TBF nezdinde....Konuyu disiplin yönetmeliği doğrultusunda şu anda çok fazla detaylandırmam mümkün..Ancak şu kritik dönemde bu kadar bilgi yeterli sanırım...Kafaları karıştırmanın gereği yok bence...

Cem abi final serisini 4-3 mü kaybedeceğiz 4-0 mı? Bir önemi yok gerçi ama 4-0 adaletsiz olur diye düşünüyorum...

Şu da var benim bulduğum. http://www.tbf.org.tr/docs/default-...rı/basketbol-oyun-kuralları-2012.pdf?sfvrsn=6

Cem abi final serisini 4-3 mü kaybedeceğiz 4-0 mı? Bir önemi yok gerçi ama 4-0 adaletsiz olur diye düşünüyorum...

Şu da var benim bulduğum. http://www.tbf.org.tr/docs/default-...rı/basketbol-oyun-kuralları-2012.pdf?sfvrsn=6

Gönderdiğin TBF'nin değil Fiba'nın oyun kuralı klavuzu kardeşim..Bizdede aynı bu şekilde yönetmeliklere işleniyor bu kurallar kardeşim... 4-3 yada 4-0 olarak tescil edilmeyecek kardeşim..Hükmen elenmiş olacağız...Mesela Serinin birinci maçına çıkmamış olsak serinin geri kalan maçlarıda oynanmayacak ve hükmen mağlubiyet olarak elenmiş olacaktık yine...

Bu sene ikinciliğimizle ilgili bir sorun olmayacaktır...Ancak önümüzdeki seneye ilişkin disiplin cezaları gelebilir...Daha çok bunlarda yöneticilere süreli hak mahrumiyeti cezaları olabilir...

Gönderdiğin TBF'nin değil Fiba'nın oyun kuralı klavuzu kardeşim..Bizdede aynı bu şekilde yönetmeliklere işleniyor bu kurallar kardeşim... 4-3 yada 4-0 olarak tescil edilmeyecek kardeşim..Hükmen elenmiş olacağız...Mesela Serinin birinci maçına çıkmamış olsak serinin geri kalan maçlarıda oynanmayacak ve hükmen mağlubiyet olarak elenmiş olacaktık yine...

Bu sene ikinciliğimizle ilgili bir sorun olmayacaktır...Ancak önümüzdeki seneye ilişkin disiplin cezaları gelebilir...Daha çok bunlarda yöneticilere süreli hak mahrumiyeti cezaları olabilir...

Anladım abi. Neyse final oynamamız yeterli zaten Euroleague için.