Euroleague D Grubu

Artık gruplara kaldığımıza göre buradan devam edebiliriz.

Öncelikle Barcelona ve Siena'nın bu sene Final Four adayları olduğunu ve sene sonunda bir terslik olmazsa ikisinin birden final-four'da olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.Siena zaten güçlü olan kadrosuna David Andersen-DaJuan Summers eklemelerini yaptı Barcelona'da Lakovic'i bize Rubio'yu NBA'ye yolladıktan sonra Marcelinho Huertas-CJ Wallace-Chuck Eidson transferlerini yaptı.Yani 2 takımda şu an Euroleague'in en güçlü 5 takımından 2'si.Ondan bu 2 takımla oynacağımız 4 maçta 4 yenilgi alabiliriz.Buna hazırlıklı olmak lazım.Bu takımdan birini bile içeride yenersek çok büyük avantaj olur bizim.

Bunun dışında Union Olimpija grubun kadro bakımından en zayıf takımı.Euroleague geçmişi hariç bizim kadroya göre hiçbir artıları yok.Bu takımı hem içeride hemde dışarıda yenmek gerekiyor[sadece içeride yenersek üçüncü olmamız alacağımız ekstra bir Barcelona ya da Siena galibiyetine bağlı kalır].

Unics Kazan ise hücum yönünden bizden daha iyi savunma yönünden vasatın altında bir kadroya sahip.Eski dostlar Wilkinson-Lyday, geçen yıl Partizan'da oynayan Jawai, yılların Euroleague oyuncuları McCarhty Domercant kadronun belli başlı isimleri.Wilkinson hariç hepsinin ortak özelliği hücumda oldukça güvenilir eller olmalarına rağmen savunmada aynı güveni vermemeleri.Unics'i dışarıda yenmek çok zorda olsa İstanbul'da oynayacağımız maçı mutlaka kazanmalıyız.

Prokom Trefl'da Union'dan sonra grubun en zayıf ikinci kadrosuna sahip.Eurobasket'de Polonya'nın önemli oyuncularından biri olan Sczotka NBA geçmişleri bulunan Devin Brown-Alonzo Gee ve bu yıl ki draftta lottery seçilen Moteijunas takımın önemli oyuncuları.Prokom'uda içeride rahatlıkla yenebiliriz ama dışarıdaki maçta şanslar eşit olacaktır.

Yani içeride Prokom-Union maçlarından ikide iki ile çıkıp içeride Unics'i yenebilirsek rahatlıkla top 16'ya kalırız.Hatta buna birde ekstra bir galibiyet eklersek 3. olarak gruptan çıkarız ki bu ilk yılımız için muazzam bir iş olur.

Bu arada sizlerden bir ricam var Barcelona ve Siena ile dışarıda oynacağımız maçlarda fark yiyebiliriz lütfen böyle birşey olursa hemen maç sonrası asıp kesmeyin.Çünkü onlar kadrolarını Euroleague şampiyonluğuna göre kuran takımlar bizim o seviyeye gelmemiz için en az 2 yıla ihtiyacımız var.

Abdi İpekçi'de görüşmek üzere...

Ben grupta kolay kolay fark yiyeceğimizi sanmıyorum.Çünkü Oktay Hocanın takımları Euroleaguede kimseden kolay kolay fark yememiştir.Yiyeceğimiz fark 8-10 sayı civarı olur.Ben Barcelona ve Siena deplasmanlarından kazanamasak bile son ana kadar direnç ve mücadele göstereceğimizi düşünüyorum.İçerideki tüm maçlar 12.000 kişiye oynarız bence.
İçeride Unicks,Olimpia ve Prokom geçme ihtimalimiz yüksek.Dışarıda Prokom ve özellikle Olimpia deplasmanlarından kazanma şansımız yüksek.Barcelona,Unicks ve Siena deplasmanlarında kazanmamız zor.Ayrıca içeride Sienayı yenme olasılığımız var bence.Tabi Ömer Aşık 1 yıl gelirse yenme olasılığımız yüksek olur.Tahminim 5 galibiyet 5 mağlubiyet alırız ya 3 yada 4 oluruz gibi sonuçla karşılırız.Herşey gönlümüzce olsun.:)

Biliyoruzki bu takım fark da yese son topa kadar mücadele edecektir . O yüzden skordan bağımsız olarak salonları doldurmalıyız . Mesele Galatasaraya gönül vermiş bizler EUROLEAGUE taraftarlığına kalifiye olup olamayacağımız . Ben şahsen Partizan , Pana , Oly taraftarı gibi marka taraftar grubu olacağımızı düşünüyorum . 2 sene öncesinde Fülker ; Barca maçını 500 kişiye oynadı , toplamda 70 sayı fark yedi . Bu takım proje takımı , bıkmadan usanmadan desteklersek ikinci bir M.Siena olacağımızı düşünüyorum Sn. MAHMUDİ yönetiminde ...

barcelona maçında saglıklı bir gordon'un saglıklı bir shipp'in navarro'ya nasıl savunma yapacaklarını cidden çok merak ediyorum...o adamın havasını bozsunlar yeminle başka birşey istemem...

O Barcelona maçının tarihi nedir yahu, 17 Kasım'da maç mı olurmuş :(

Bir hafta önce olsa mis gibi bayram tatiline gelir, ben de İstanbul'a gelir, bir Barca-Gala maçı izlerdim. Ama sonraki hafta vizeler var ve kalmam mümkün olmayacak..

bence ilk Euroleague deneyimimizin doyuruculuğu açısından çok güzel bir gruba düştük
Alacağımız bir galibiyetin bizi extra sevindireceği ve deplasmanda gerçek gücümüzün ölçüsünü test edeceğimiz takımlar var, içeride mutlaka geçeceğimiz, deplasmanda da galibiyet çıkarabileceğimiz takımlar da var

muhafazakar bir tahminle bile 5 galibiyet alabileceğimizi düşünüyorum

Barcelona hariç evimizdeki maçları kazanıp deplasmandan da 1 veya 2 galibiyet çıkarabiliriz
Barcelona ve Siena birbirleriyle oynayacakları maçlar hariç mağlubiyet almayabilirler ve 5 galibiyet bizi grup üçüncüsü yapar

bir de aşırı iyimser bir tahmin yapalım, kendi sahamızda maç vermeyiz, deplasmanda sadece Siena ve Barcelona'ya yeniliriz, üff ne performans olur ama

İddia ediyorum, Lakovic Navarro'dan 1 tik daha üstte bir oyuncu 1-2 pozisyonunda. Gerek tecrübesi, gerek müthiş zekası gerekse müthiş şut yüzdesi onu Navarro'dan daha aşağıda yapmıyor. Burada Lakovic'i anlatmama gerek yok şimdi. Asıl sorun uzunlarımızda. İyi bir 5 numara ile Barça'yı yenebilecek potansiyele ulaşabiliriz. İçeride de dışarıda da.

Not: Eğer aksini iddia eden arkadaşlar varsa gerekli argumanlarla konuşsunlar ki daha sağlıklı tartışma zemini oluşsun. Daha somut konuşalım. Birbirlerimizin fikirlerini sorgulamayalım.

1-2 Barcelona ve Siena arasında paylaşılır...
3-4-5-6 için ise şanslar eşit.
Kimse Olimpia'yı da küçümsemesin.Geçen sene de en zayıf kadrolardan biri deniliyordu ama TOP 16'ya kaldılar...
Prokom, bir sezonu diğerine uymayan bir takım ama Polonya'nın en iyisi...
Unic Kazan ciddi bir rakip, ama özellikle içeride yenilmeyecek bir takım değil...
Aslında bu 4 takım arasında terazi de çok fark yok...Birinin kadro kalitesi, diğerinin savunması, ötekinin hücumu, tecrübesi dengeliyor...
Bu grupta herşey olabilir, Siena ve Barca'dan süpriz galibiyet çıkaran takım 3. olur.
4. takımı ise ikili ve üçlü averajlar belirler...

Ben gruptan 3. sırada çıkacağımızı düşünüyorum. Fikstürede bakılırsa
19 Ekim 2011 Asseco Prokom - Galatasaray
27 Ekim 2011 Galatasaray - Unics Kazan
2-3 Kasım 2011 Montepaschi Siena - Galatasaray
9 Kasım 2011 Union Olimpija - Galatasaray
17 Kasım 2011 Galatasaray - FC Barcelona Regal
24 Kasım 2011 Galatasaray - Asseco Prokom
1 Aralık 2011 Unics Kazan - Galatasaray
7 Aralık 2011 Galatasaray - Montepaschi Siena
15 Aralık 2011 Galatasaray - Union Olimpija
21-22 Aralık 2011 FC Barcelona Regal - Galatasaray

Son 3 maçın 2 si içeride. Galatasaray avantajını kullanmak için 2 maçıda büyük bir hırsla ve taraftarınında büyük desteğiyle oynayacak. Evimizde sadece Barça'ya yeniliriz diye tahmin ediyorum. M.Siena ve Unics Kazan maçlarında zorlansak bile hırs ve taraftar desteğiyle kazancağımızı tahmin ediyorum. Prokom veya Union Olimpija takımlarından birtanesini hem içte hemde dışta yenebiliriz. Artık hangisine denk gelirse..

Kısaca 5 Galibiyet 5 Mağlubiyet alarak 3.sıraya girerek SON16'ya kalacağımızı düşünüyorum.

Güzel bir grupdayız.Barcelona ve Siena dışındaki takımları kolay geçeriz.İçerde dev seyircimizin desteğiyle barcelona ve sienayıda yeneriz diye düşünüyorum.Deplasmanda ise prokom,union(hazırlık maçında rahat yenmiştik)maçlarınıda almamız için neden yok.Böyle olursada grubu 2.ci sırada tamamlarız.Özellikle Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi oyun kurucuları bizde şu hucüm ribauntunu verme sorununu çözersek ki şuandaki zayıf karnımız orası final foura rahat gireriz.Final four Türkiye'de olması da ayrı bir avantaj,Oktay Hocada zaten daha önce final four görmüş yaşamış birisive en önemlisi seyirci,seyirci, seyirci yolun açık olsun Galatasarayımız...

Ben gruptan 3. sırada çıkacağımızı düşünüyorum. Fikstürede bakılırsa

Sinan Erdemde tenis turnuvası oldugu için Kasımın sonlarına kadar Efes biz ve Fb 3üde Abdi İpekcide oynacaklar.Bu yuzden bu fikstür daha önceden oldugu icin degisiklikler olabilir salı gününe bile maç koyabilir uleb.
Gruba gelince iyi kura bence B ve C ye oranla Fikstür desen oda iyi.Son maçı Barca deplasmaninda oynamak cok iyi.Barça 1.ciligi garantilemis son maça cikabilir.Ayrıca fikstürde son 3maçımızı kazanabilme ihtimalimiz bence yüksek dedigimiz gibi takıma 5 numara pivot alınırsa daha iyi olacagımızı düsünüyorum...

Öncelikle galatasaray ın ilk senesinde top 16 başarıdır. Grubumuz diğer gruplara göre daha iyi ama euroleague de kolay takım olmadığını hepimiz biliyoruz. benim tahminim 4 G - 6 M 4.oluruz buda başarıdır bana göre

Barça ve Siena'nın ilk 2 olacağını düşünürsek Unics Kazan ile çekişiriz inşallah 3. oluruz bu takım bunu hakediyor.

İyi bir gruba düştük çok iyi bir Koçumuz var bence ilk 4 bu takımla garanti olurda ömer aşık gelirse 3.olma ihtimalimiz yüksek ne olursa olsun desteğimiz sürecek.

Arkadaşlar abartmadan konuşmakta fayda bu takım ilk kez eurolegue maçına çıkıcak. Elbette fark yeriz diye düşünmüyorum hatta bizim içerde barca veya siena'yı yenebiliceğimize bile inanıyorum ama yensek dahi bunlar çok ekstra galibiyetler olucaktır. Güzel bir grup var önümüzde ve ilerisi için bize gerekli tecrübeyi sağlayacak bir grup.

1- barca ve sienayı içerde ve dışarda zorlayabilicekmiyiz,çünkü bu takımlar final four'un en önemli 5 adayından ikisi.
2- prokom-kazan-union gibi bize denk takımlar karşısında içerde fire vermeden grubu bitirebicekmiyiz.
3 prokom-kazan ve union karşısında deplasmanda galibiyet alabilicekmiyiz.Gruptan çıkmak için muhakkak deplasmanda kazanmak lazım.

Ben bu grubu 3 veya 4. sırada bitirebiliceğimizi düşünüyorum.Geniş kadromuzun bizi ligde de götürebiliceğini düşünüyorum.(eleme maçlarında oynamayan evren-haluk-göksen-sertaç-caner türk olduğu için forma bulucaklardır ve takımın ritmini bozmazlar).

Tecrube eksikliğimiz olmasaydı rahatlıkla 1. olmak için sanşımız var derdim helede ömer hamlesiyle ama hala iyimserim 2. lik için unics biz ve siena yı averaj belirler yazın bir yana 2.de olabiliriz 4. de averaj hesabına bakacağız neler olacak 10 maç sonunda.

6-4 le bitiririz bu gurubu bunuda yazın

Oktay Hoca NTV Spor da açıklamalarda bulundu.

Ömer Aşık ve Pekovice teklif yapıldığını ama oyuncuların belirsizlik nedeniyle teklife sıcak bakmadıklarını söylediler.

Açıkçası bu kadroya ben çok güveniyorum ve Furkanın süresinin azalmasını istemiyorum.Sertaçı da yavaş yavaş hazırlıyoruz zaten.

Belki Eurolig de önemeli bir yere gelemeyiz bu yıl ama her maç savaşacağız bu ortada...

Bu da bize bu yıl yeter!

Daha önce başka konu başlıklardan birinde yazmıştım,tekrar ediyorum,hele de sağlam bir uzun daha alırsak bu grupta minimum 2. oluruz diye düşünüyorum..