Euroleague Fantasy Challenge (2015-2016)

Arda abi ben bu GSbasket forumun hiçbir şey bilmeyen ama her şeyi bildiğini zanneden Antu-AKP kafası karışımından oluşan bir kısım ulemasının yanında basketboldan hiç anlamamayı ya da basketbolu hiç bilmemeyi tercih ederim. İyidir böyle basketboldan anlamamak. Hayat güzel bana.

Ayrıca ben 1. de oldum, ilk 3'te de yer aldım, liderliği de zorladım çok. TR 1.si de olmuştum sezon sonunda. Hatta Sinan Güler'den imzalı bir formasını da almıştım Efes'te iken. Onun liginde 1. oldum diye. Ayıp ediyorsun. :)

Oyuna gelirsek bu hafta da riske gireceğim. Risklerimi son maçtan önce paylaşırım.
 
Evet beyler; bu haftaki değişiklikler için son 7,5 saat :)

Injury Report' a baktığımızda; geçen hafta oynamalarına karşın Efes' de Jon Diebler, Kuban' dan Sergei Bykov ve Cska' da Victor Khryapa' nın bu hafta forma giyemeyeceklerini görüyoruz. Malaga' da Richard Hendrix' in ise Maccabi Tel Aviv' e transferi sonrasında, o da artık oyunda yer almayacak.
Fenerbahçe' li Ekpe Udoh ise Krasnodar' a gitmiş ama oynayıp oynayamayacağı henüz belli değil; ancak şahsi fikrim Obradovic' in kendisinden faydalanmak isteyecektir.

Fenerbahçe' li Kostas Sloukas ve Malaga' lı Stefan Markovic' in ise sakatlıktan dönüp bu haftaki karşılaşmalarda oynama şansları var.

Evet bunlar doğrultusunda haftanın value oyuncularını alalım :)
 
Artık ilk başlardaki gibi fazla takım paylaşılmıyor, tüyolar gelmiyor.

Bence Udoh ve Sloukas oynayacaklar ama ne derece faydalı olurlar bilmiyorum. Bu hafta tercihlerimi Cedevita ve Dacka dan yana kullanmayı düşünüyorum. Bilan, Pullen ve Semih, Harangody aklımdaki isimler. Ucuz alternatif olarak da Wilbekin, Babic, Freeland, Arapovic, Micic aklımdaki isimler.

Real-Zalgiris maçı da bol skorlu yüksek pir lı geçer bence. Realde guardlar, Ayon, Reyes iyi puan getirebilir. Artı olarak piyangodan kim çıkar bilmiyorum, belki Thompkins, belki Taylor.. Zalgirisde Jankunas, Ulanovas, Vouigoukas...

Loko-Fener maçında Delaney 15 lerde falan kalır diye tahmin ediyorum, onu savunacak adam çok. Ama Randolph ve Claver geçen maçtaki gibi olabilirler. Udoh oynarsa ve Vesely de eski performansını sergilerse Fenerbahçe nin şansı olabilir. Bu maçta oynayacak isimlerden delaney (değişiklik hakkını onda kullanmak lüks malesef benim için), Randolp, Datome, Bogdanovic yer bulacak kadrolarımda.

Brose - Olympiakos : sadece fiatı dolayısıyla Spanoulis i kullandım 1-2 yerde.

Laboral - Khimki : Shved in şut yüzdesi bazen ciddi sıkıntı yaratıyor, Khimki evinde değilse pek güvenemiyorum. Augustne ve Rice da ben aldığımda elimde patlayabilen isimler. Honeycutt ın ne vereceği az çok belli, 10-15 yeter diyen alsın bence. Laboralde evdeki maçlarda Causeur, Hanga, Adams ve Bou belli standartın altına inmiyor.

Kızıl Yıldız - Pana : Zor maçlardan birisi daha. Bence Kızılyıldız sahasında kazanır. Miller ı aldım 1-2 takımıma Zirbes pahalıydı. Simonovic de aklımdaki isimlerden birisi ucuz alternatif olarak. 6-7 saat daha var, Kızılyıldızdan oyuncu almadığım bir yerde kullanabilirim. Pana dan Willams, Calathes ve Radu dışında pek kimseyi almayı düşünmüyorum zaten. değiştirmeye sıra gelmeyen yerlerde takımda kaldılar.

Barcelona-CSKA, Barca dan kimse yok takımlarımda, CSKA dan da Teo ve De Colo dışında kimse kalmadı Khryapa yı da satınca.


sıralamadaki en iyi takımlarım :

granger-teodosic / delaney-de colo-babic-spanoulis / Ayon-raduljica-semih-freeland. bu takımda 5,99 kredim kaldı, granger (yerine pullen) yada babic-spadan birisi yada freeland yada Radu (yerine randolh) değişikliği yapabilirim ama kararsızım.

rice-pullen / datome-hanga-delaney-shved / randolph-bilan-semih-raduljica. burada zaten 2 hakkım khryapa ve udoh la gitti.

teodosic, pullen / datome, delaney, de colo, shved / miller, semih, randolph, bilan. miller yerine claver i de alabilirim ama emin olamadım. bu takımım genel sıralamada biraz geride ama 4. haftada kurmuştum. top16 sıralamasında 405. sırada.
 
Haftanın en popüler isimleri Bilan, Randolph, Vesely, Llull falan olacaktır.

Bilan özellikle haftanın en çok kadroya katılan ismi olur.
 
Bilan 20-25 den aşağı düşmez bence. Bundan sonra Malagaya karşı oynayan takımların pivotlarına yer vermek lazım takımlarda.
 
Ben Hendrix varken de Malaga'nın karşısında yer alan takımların pivotlarını alıyordum.

Benim bu hafta takımıma alacağım sürpriz isim Juan Carlos Navarro. :)

Aynı anda iki tane iyi oyuncu almak için Spanoulis yerine bir tercih yapmam gerekiyordu ve bu tercihi de Navarro'dan yana kullanıyorum.
 
Bilan 25 civarı getirebilir ama top 16 performansı soru işareti. Kredisinden dolayı almak zorunda kaldım, 3 kredim daha olsaydı Melli'yi almayı düşünüyordum. Melli'nin 25 PIR yapma ihtimali Bilan'ın yapma ihtimalinden daha yüksek gibi.
Ek olarak kredi sıkıntısı yaşayanlar Daçka'dan Slaughter'i düşünebilir. Son 3 maç performansı ve aldığı süreler fena değil.
 
Bilan 25 civarı getirebilir ama top 16 performansı soru işareti. Kredisinden dolayı almak zorunda kaldım, 3 kredim daha olsaydı Melli'yi almayı düşünüyordum. Melli'nin 25 PIR yapma ihtimali Bilan'ın yapma ihtimalinden daha yüksek gibi.
Ek olarak kredi sıkıntısı yaşayanlar Daçka'dan Slaughter'i düşünebilir. Son 3 maç performansı ve aldığı süreler fena değil.

Oktay Mahmudi nin rotasyonu beni şüpheye düşürüyor Daçkadan adam alma konusunda. Wilbekin dışında düzenli oynatacağına güvendiğim bir isim yok, biraz da Bjelica. Maçın durumuna göre Semih, Harangody, Mehmet Yağmur yada Slaughter ı kullanıyor. Efes e karşı da Semih in süre alacağını düşünüyorum.
 
30th - Teodosic Llull Delaney De Colo Shved Navarro Ayon Printezis Zirbes Bilan
43rd - Teodosic Llull Delaney De Colo Shved Navarro Ayon Printezis Vesely Randolph
 
Hz.Arroyo (28th) = Teo-Llull, De Colo-Delaney-Shved-Cedi, Bourusis-Bilan-Printezis-Randolph

Dr.House(113) = Teo,Llull, De Colo-Shved-Caeusur-Elliot Williams , Ayon-Printezis-Vesely-Randolph
 
Fenerbahçe'yi ligin 2-3 favorisinden biri olarak görsem de bu maçta Lokomotiv rahat bir galibiyet alır diye düşünüyordum. Malum Fener'de yorgunluk ve sakatlıklar var. Maçı kazansalar da kaybetseler maç ortada geçiyor. Böyle olunca bu maçtaki tüm oyuncularımda büyük hayal kırıklığı yaşadım.
 
Freeland-davis ikileminde kalmıştım, davis 15 yapmış dün akşam. umarım freeland de khryapanın yokluğunda bu sayılara ulaşır.
 
Zebercet (Dünya 58.): Teodosic, Llull / De Colo, Delaney, Shved, Bogdanovic / Ayon, Printezis, Bilan, Randolph

Lloyd Daniels (Dünya 182.): Tedosic, Llull / De Colo, Delaney, Shved, Hanga / Ayon, Printezis, Claver, Zirbes

Bu hafta işler epey kötü gidiyor. Üsttekilerin büyük bölümünün kadrosunda yer alan Ayon, Llull ve Delaney'in kötü hafta geçirmesi sonuçları belki çok etkilemez ama Randolph'un da kötü bir hafta geçirmesi hiç iyi olmadı. Özellikle de Zebercet'e Jankunas'ı almışken maç günü fikir değiştirip kadrodan çıkarmış olmam da bütün bu sonuçlara tüy dikmiş oldu sanırım :)
 
Bu hafta tercihlerimi Fenerbahçe, Efes, Daçka ve Olimpiacos ağırlıklı kullanmayı düşünüyorum.
Efes karşısında illa bir uzunun iyi iş çıkarması sebebiyle Bilan da aklımdaki isimlerden birisi.

Rudy ve Lojeski ile ilgili ne düşünüyorsunuz ?
 
top16'nın 5. haftasında bir takımım genel sıralamada 5. sırada, diğer iki takımım 100'lü sıralardeyken, bu oyunu bu sene kazandım sandım:) artık, hiçbir şey olmaz bana dedim. saat, top, t-shirt için ellerimi ovuşturuyordum, kazın ayağı böyle değilmiş.

allah belanı vermesin nando de colo. onun haftalık sakatlığı sonrası, onu satıp bourusis aldım. sonra bir de tomic aldım.

tomic ha bu hafta patlayacak, ha şu hafta derken elimde patladı. bu süreçte nando de colo'ya da inat edip dönmedim. olanlar oldu:) bir de ayon olmayınca kadroda, şaka gibi ama 5 haftada 200. sıraya geriledim:)

yani anlayacağınız bu oyuna küstüm. kalan 4 haftada umudum yok tabii. ama yine de belki bir 250 puan her şeyi değiştirir:)
umut fakirin ekmeği ne yapalım.

bu haftaki kadrolarım, hem totem olsun, yeniden umut duyalım:

dünya 226: lull- heurtel / nando de colo- delaney- shved- spanoulis/ tomic- melli- printhezis- vesely
dünya 287: teodisic- heurtel/ nandol de colo- delaney- cedi osman- spanoulis/ tomic- melli- printhezis- vesely

herkese bol şans.
 
TVS-1502 - 68th

Teodosic - Llull - Delaney - De Colo - Shved - Kuzminskas - Printezis - Ayon - Melli - Vorontsevich
 
TVS-1502 - 68th

Teodosic (18.7) - Llull - Delaney - De Colo (29.7) - Shved - Kuzminskas - Printezis - Ayon - Melli - Vorontsevich (22.0)

Güzel başlangıç oldu. Benim için sıralamayı değiştirecek oyunculardan biri olan Vorontsevich 22.0 ile başladı. Diğerleri de Melli ve Kuzminskas. O ikisi de iyi oynarsa ilk 50'ye gireriz tekrardan.
 
Bende sitede sakat göründüğü halde oynayan oyunculardan dolayı çok zarar ettim. Dünde Elliot ı değiştirdiğim içn raduljica, shved gibi isimleri tutmak zorunda kaldığım takımlar oldu.
 
Zebercet (Dünya 63.) : Teodosic, Huertel / De Colo, Delaney, Shved, Bogdanovic / Ayon, Printezis, Vesely, Doellman ( Llull, Bilan, Randolph OUT / Huertel, Vesely, Doellman IN )

Lloyd Daniels (Dünya 183.) : Tedosic, Llull / De Colo, Delaney, Shved, Spanoulis / Ayon, Printezis, Vesely, Melli (Hanga, Claver, Zirbes OUT / Spanoulis, Vesely, Melli IN)

Bu hafta özellikle dünya 183. de Hanga'yı çıkarıp Spanoulis'i almakla büyük saçmalamış oldum x-x Bunun dışında Vesely ve Udoh arasında uzun süre gidip geldim ve Vesely de karar kıldım, bu da kötü bir tercih oldu benim için. Elliot'u da kadrolarıma almayı düşünüyordum ama sakat göründüğü için alamadım, sanırım çok da iç açıcı bir hafta olmayacak benim için,
 

Üst