EuroLeague Fantasy Challenge 2018-2019

Sene başından beri yaşadığım para sıkıntısı nedeniyle her hafta farklı bir düşük oyuncuya yöneliyorum bu hafta da Malcolm Thomas'ı aldım 24.2 getirerek süper katkı verdi serbest atışları atsa 30+ yapacaktı bir yerde patlıycam bu düşük oyuncu seçimlerinde ya dur bakalım :) Milutinov kaptanımdı Olympiaskos'un berbat oyununa rağmen 29 yaptı bir de 15-16 haftadır kadromdan çıkarmadığım Derrick Williams vardı o da güzel puan getirdi umarım bugün Mike James düşük yapar çünkü herkesin kaptanı o neredeyse ve Micov şöyle bir 15+ yaparsa yeter bana
 
Bitadze sanırım eksi rekoruna gidiyor Bitadze'si olmayanlar bu hafta baya fark yaratacak.De Colo beyefendiyi de çıkardım 2 haftadır şov yapacağı tutuyor.Normalde süresini kesen İtoudis de De Colo'yu çıkarmadan oynatacak neredeyse.Mike James de iyi alırsa bu hafta tam batarım.
 
Son düzenleme:
Bitadze’den çıkalı çok oldu ben. İyi de yapmışım. De Colo’dan çıkıp Hackett aldım 25 şu an ama 39 yapan De Colo Allah seni kahretmesin Hackett’a bile sevinemiyorum. Clyburn de diğer hayal kırıklığım..
 
Bitadze yaktı beni de 20 beklediğin adam -9 yapmış. Olacak şey değil. Calathes yüksek skor bekliyordum. Ama James varken kaptan yapamadım. Keşke yapsaymışım. De Colo almadım çoğu takıma. Çok büyük kayıp oldu. Güvenemiyorum bu sene ona. Bu hafta hiçbir takımım H2h de galibiyet alamadı malesef. talihsiz bir hafta benim için.
 
Kötü giden haftayı Micov kurtardı biraz olsun genel sıralamadaki yerim sabit kaldı en azından Gsbasket liginde liderlikte gidiyordu Micov kurtardı onu da.De Colo'nun aşırı performansı tüm planımı bozdu 20 falan yapsa sorun yoktu 42.9 çok fena darbe vurdu.Bitadze'yi de çıkaracaktım ama para yoktu mecbur kaldı ama yine de 10-15 falan bekliyordum -9 şaka gibi oldu.Bu arada Gudaitis de sakatlandı kısa sürede dönecek gibi gözükmüyordu bu sene sakatlıklar senesi oldu resmen Shved,Shengelia,Vesely,Nedovic,Jankunas,Higgins,Gudaitis herkes sakatlandı neredeyse Gudaitis de gidince pivot alternatifleri de azaldı iyice
 
Valla hiç mütevazı olamıycam harika oyuncu tercihlerim ve nokta atışlarımla gurur duydum. Şöyle söyleyeyim sadece Hackett+Dixon = 51 getirdi. Totalde 212 puanla gsbasket son 10 liginde 40 puan farkla birinci olmuşum. Tabi neden daha fazlası olmadı diye üzülmüyor değil insan. Misal ben herkes çıkarmasına rağmen aylardır De Colo’ya inandım ama bu hafta çıkarıp Hackett almıştım, çok da süper puan getirdi gerçi ama 38 yapan De Colo neyse..
Clyburn gibi adam 8-9 getirdi, Gudaitis 15 yapıp sakatlanmış ve sadece 6 dakikada yapmış bunu yanlış görmediysem. Yani ben 250 yi rahat görebileceğim haftada 212 de kalmışım. Neyse buna da şükür. Bu oyunda ilk kez böyle yüksekten seyrediyorum bu sezon. Gerçekten güzel duyguymuş bişeyde iyi olduğunu görmek😄Yaş ilerledikçe daha iyi oynanıyor sanırım.
 
GSBasket son10 ligi 1. hafta panoraması:

Takımlar:

Haftanın kazananı: Mamion +58
Haftanın takımı: Petse 215.8
Haftanın maçı: Petse- Enjoy (toplam 416.6)
Haftanın en çekişmeli maçı: Gannicus-Viyana 209.2-201.9
Lig lideri: Mamion

Oyuncular:
Haftanın oyuncusu: Calathes (rakibimin kaptanı idi. o fark ile de geriden gelip maçı kazandı)
Haftanın hayal kırıklığı: Bitadze (ilk kez kadromdaydı. Başka söze gerek yok sanırım :)

Eurolegue:
Haftanın takımları: Barcelona Lassa ve Bayern Münih
 
Daha geçen haftaki maçların ardından henüz Vesely'nin sakatlık haberi yokken direkt Vesely-Milutinov ve Wilbekin-De Colo değişikliklerini yapmıştım ama sonradan kadromda yer alan Papanikolaou ile Vesely'nin sakatlık haberleri çıktı, üstüne Davies'in oynamama ihtimali belirdi. Cole yerine Calathes'i kesinlikle almak istiyordum bu nedenle Milutinov ve De Colo'yu çok istememe rağmen alamadım, özellikle De Colo'dan çok ümitliydim, böyle olunca da Bitadze'yi yedeklerden as takıma almak zorunda kaldım. Gudaitis'in sakatlanması da işin cabası oldu tabi. Neyse ki Calathes'i kaptan yapmış olmam işleri biraz düzeltti ama çok daha iyi bitirebilirdim bu haftayı. Ne diyelim sağlık olsun.
 
Bitadze nin -9 yapması iyi giden bi haftaya iyi darbe oldu resmen..Takimlarimin hepsinde Bitadze olmasına rağmen 215, 194 ve 192 puan yapmışım..Bitadze nin kotu yapacagini bekliyordum ama bunu getireceğini düşünmedim hic..Sadece biraz bütçe açmak için almistim..Kaptan olarak da elim Milutinov a gitti geldi ama nispeten kolay bi deplasman olarak düşündüğüm Canaria oluncac M.James te kaldi. Efes li olduğum için Calathes in yuksek puan yapacağını bile bile Calathes i kaptan olarak düşünmedim ama bu kadar yuksek yapacagini tahmin edemedim..Tahminim 24-26 arasıydı..Playoff yarısı kizisiyor ve takımlar artık tüm eforlarini sahaya yansitiyor..Maccabi, Pao, Baskonia ve Bayern çok ciddi bi efor sarfedecekler..Üst sıralardaki takımlar ise yerlerini sağlamlaştırmak ve daha ust siralara çıkmak isteyeceklerdir..O yüzden bu saatten sonra her takimin evi kalesi olacaktır..Deplasman galibiyeti cok beklememek lazim takımlardan..Ayrıca De Colo ve Calathes in yükselen formu bangır bangır ben geliyorum diyordu..Voigtmann i bu oyunda ilk kez takımima aldım yüzümü düşürmedi en azından..Bu haftanin surprizi Micov oldu bu kadar yapmasaydi klasik liginde liderliği alabilirdm ki deplasmanlarda çok da puan getirmiyordu..Playoff yarısı gibi klasik ligde h2h ligide heyecanlı gitsin ki zevk alalım..Yeni hafta birçok sürprize gebe bakalım artik ..
 
Hahahaha son cümleye çok güldüm 😄 Keşke sakatlanmasalardı gerçekten üzüldüm ve sevmiyorum böyle iyi giden oyuncuların kariyerine sakatlık engeli çıkmasını. En son Young olayı çok üzmüştü Avrupa’yı kasıp kavururken. Fantasy açısından bakarsak herkesi bi mucitlik yaratıcılık içine itecek gelişmeler oldu bunlar. Her takımda ya Milutinov ya Gudaitis vardı her hafta.
 
Biradze, Porier, Voigtman, Randolph en güvenilirler arasında kalıyor bu durumda.
Ayon, Tavares, Lauvergne, Melli, Dunston, Pleiss, Tomic, Seraphin, Eric gibi isimler de var ama risk hep yüksek bu isimlerde malesef.
Bu durumda Utility kısmı kısalara kayacak gibi. De Colo, James, Calathes, Sloukas, Micic, Cole, Campazzo, Llull, Clyburn daha mantıklı bana göre.
 
Kafam çok karıştı şimdi Milutinov olayıyla. Dixon sevdasına devam etsem mi yoksa Milutinov oynamazsa yeni uzun mu alayım arada kaldım. Hackett iki maçtır süper gitse de Clyburn’e mi geçeyim..
Bi de Payne var Pana’da ama sakat mı bu adam niye oynatmıyorlar az süre veriyorlar anlamadım. En az Derrick Williams etkisi yaratabilecek biri.
 

Üst