EuroLeague Fantasy Challenge 2019-2020

Euroleague 7. Hafta başlıyor..Takımların sakatlık raporu:
Kızılyıldız: D.Brown, Nenadic, Davidovac (MSB), Faye (MSB)
Real Madrid: Mejri, Reyes, Thompkins
A.Efes: Moerman
Olympiacos: Papanikolaou
Maccabi: Caloiaro
Alba Berlin: Peno, Eriksson (MSB)
Baskonia: Granger
Asvel: Maledon, A.Payne (MSB)
CSKA: Clyburn, Hackett (MSB), Koufos, Kulagin (MSB)
Zenit: Voronov, Zubkov
Khimki: Mozgov, Vialtsev, Barashkov, Kramer, Valiev
B.Munich: Huestis, Lessort, Dedovic (MSB)
Zalgiris: Birutis, Jokubaitis
Barcelona: Huertel, Claver, Hanga(MSB), Pangos (MSB), Ribas (MSB)
Panathinaikos: Wiley, Calathes (MSB)
Valencia: Van Rossom

Calathes in durumu nedir bilinmiyor..
 
Ümit Berk ve Tolga Çıralı kıllandırdınız beni. Çıktım valla Calatheslerden. 30 da yapsa artık canınız sağolsun.:);)

Bu hafta De Colo patlayacakmış gibi geliyor ben bol bol aldım. Kesin patlar.

Austin Hollinsi çok almak istemiştim unutmuşum. Çok iyi başladı. Fiyatı ne kadardı bilen var mı?
 
Son düzenleme:
ilk darbeyi mecburen kredi yetmezliğinden aldığımız zaytsev den yedik. koçun oynatası gelmedi..
ek: dalga geçer gibi son 1 dk kala soktu ama sen yine de 2 reytingini yaptın .. helal olsun sana zaytsev:)

ayon tam bir hayal kırıklığı oldu benim için..
 
Son düzenleme:
2 haftadır hem iş yoğunluğu hen de sağlık sorunları sebebiyle doğru dürüst bakamadım, birde bizim boktan (afedersiniz) gidişat da hevesimi kırdı. Bugün işten çıkarken 3-4 takımımda değişiklikler yaptım. Biraz duygusal biraz da ucuz olduğundan Sloukas aldım, Datome aldım. Birde Tavares çok uygundu dikkatimi çeken.
Ama fiyatlar aşırı yükselmiş, 1.97 ye Ponitka, 1.98 e Booker falan almaya gitmedi elim hic.
 
Bu akşam acele seçim yaptım. Ayon alacaktım almadım, Perperoglu alıp çıkardım -7 de şu an mutluyum, Ponitka düşündüm almadım o da iyi yapmamış, Shved alıp çıkardım o da 17 yapabilmiş.
Bu arada geçmiş olsun Ayhan bey.
 
Koçuyla Shved arasında soğuk rüzgarlar esiyor ya da esecek. Kramer ve Jovic'in de rotasyona dahliyle topu devamlı elinde isteyen shved'in dakikaları azalacak gibi gözüküyor. İlk yarı yüksek şut yüzdesiyle 17 pır yapan shved, üçüncü periyodun henüz 5 dakikası dolmamışken oyundan alındı ve kenara gelirken koçuyla ne olduğunu bilmediğimiz bir diyaloğa girdi. Shved çıktıktan sonra Khimki yüzdeli dış şut yüzdesiyle maçı kopardı.
Maçın bitimine ancak 7 dakika kala girebilen Shved, yine fütursuzca 3 sayı denedi hırsından ama maçı nihayetinde 23 dakikada 17 pır ile bitirdi. (bu süre Shved'in geçen sene dahil en az zaman adlığı 2.maç)
Son tahlilde, Shved'in rolü ve dakikası konusunda ilerleyen haftalarda ilginç şeyler olacakmış gibi duruyor.

Peki bundan bize ne? E kaptan yapıyoruz çocuğu 32-33 dakikasına güvenerek. Devamlı şut atacağına güvenerek. Onun için gelecek haftalarda bunu bir daha düşünelim.
 
Ya abi kafayı yiycem bu Casspi senin karına kızına taciz mi etti her hafta oynatmamak için can atıyorsun. Adam harika verimlilikle oynuyor ısrarla sürelerini kısıcam diye uğraşıyor ya vallahi küfür basıcam şimdi burda! Gerizekalı ruh hastası
 
Geçen hafta Coach Ataman in Vasa ya attığı fırça ve basın önünde cikismasi ise yaramış galiba..Efes in motoru 2 oyun kurucusu düzgün çalışınca takımı tutmak zor oluyor. Olympiakos un felaket durumda olması işin tuzu biberi oldu. Bu arada Maccabi yine savunması ile Euroleague de ciddi fark yaratıyor. Sfairo Hocam, Olympiakos da kurduğu yapıyı Maccabi de üstelik yine yerli oyuncuları öne çıkararak kurdu. Wilbekin in üzerindeki ağır sorumluluğuda hafifletince takım oturdu. İlk gun için gerçekten kötü gidiyorum. Sonumuz neci olacak bilmiyorum.
 
Valla benim haftam çok iyi gidiyordu arkadaşlar. Efes karşısında hezimete uğrayan Olympiakos’dan bile Paul sayesinde 16 kopartmayı başarmıştım. Ama şu Casspi olayına hala akıl sır erdiremiyorum. Geçen hafta sayı şov yaptıkları Olympiakos deplasmanında bile 15 dk süre almış adam buna rağmen 16 getirmiş. Bu hafta bakıyorum 104 sayı atmışlar ama Casspi 11 dakika süre almış. Nedir bu koçun derdi bu adamla ? Bilen varsa lütfen izah etsin küfrü basıcam burda şerefsize. İki haftadır rahat 20 getirecek adamımı yiyor.
 
Valla benim haftam çok iyi gidiyordu arkadaşlar. Efes karşısında hezimete uğrayan Olympiakos’dan bile Paul sayesinde 16 kopartmayı başarmıştım. Ama şu Casspi olayına hala akıl sır erdiremiyorum. Geçen hafta sayı şov yaptıkları Olympiakos deplasmanında bile 15 dk süre almış adam buna rağmen 16 getirmiş. Bu hafta bakıyorum 104 sayı atmışlar ama Casspi 11 dakika süre almış. Nedir bu koçun derdi bu adamla ? Bilen varsa lütfen izah etsin küfrü basıcam burda şerefsize. İki haftadır rahat 20 getirecek adamımı yiyor.

cevabı kendi içinde vermişsin:) farkı açtıkları için wilbekin ve casspiyi zorlamadılar. casspi maç içerisinde faul sorununa da girdi ayrıca. olmadığı dakikalarda takım akınca diğer oyuncuları da ilerideki maçlara hazır etme açısından onlarla devam etti.

ligde rakibiz bu hafta..ikimizde de simon kazması+ casspi var:)
 
Son düzenleme:
Geçen haftanın Dünya 1 numarası Zach Le Day- Shengelia- Campazzo out yapıp, Ayon- Vesely- Shved in yapmış. İlk bakışta mantıklı aslında ama Simon'u kadroda bırakmış hata bir .Gelecek hafta 2,70'lik Shengelia'yı nasıl alacak muamma, bu da bence daha önemli ikinci hata. Nitekim açık ara öndeyken bir anda 2.liğe düşmüş ve gelecek hafta Shengelia'yı almak için baya çaba sarf etmesi gerek. Simon'u tutacak mı o da ayrı sorun.

Buradan oyun hakkında çıkarım yaparsak:
Kural 1: Shengelia gibi oyuncuları, özellikle o bölgede daha iyi bir alternatif yokken isterse kredisi 3,50 olsun çıkarmamaya özen göstermek gerek. Nando'yu çıkarır Shved alırsın muadilidir, Micic çıkar Calathes girer, Mike James çıkar Larkin girer. Ama Shengelia çıkarsa, o bölgede öyle bir oyuncu daha yok. Vakti zamanında Marjanovic'i kredisi 120 miydi neydi, takımım 5.sıradayken oyuncu kalitesi dengelensin diye çıkarmış, ben geri alana kadar 150. sıraya falan gerilemiştim ve sonra iş işten geçmişti. Nitekim bence o kadroda gerileme dönemine girdi. Bu da bizim kulağımıza küpe olsun. Nitekim ben de orta sıradaki birkaç takımdan Shengelia çıktım. Scola in yaptım. Bana da pahalıya mal oldu.

Bu haftadan öğrendiğim, Shengelia'yı karda kışta hiçbir zaman hiçbir kadrodan çıkmayacaksın.
 
Abi orası öyle de ben fark açılınca kenara alınan görmedim bu Casspi olayı çok canımı sıkıyor fantasyde. Herif haftalardır adam gibi sırtını yaslayabilecek tek isim.
Tolga bey Shengelia olayı tamam güzel açıklamışsınız da mesela ben de Milutinov’u hiç çıkmamak üzere almıştım ama adam 2 kere üst üste 9-10 yapınca “bir daha alamam” diye çıkmadığınız o adam sizi o iki haftada bi anda yüzlerce sıra aşağı atabiliyor. O zaman da iş işten geçmiş oluyor. Olay öyle sabit yatırıma dayansa emin olun dünyada derece yaparım ben. Ama olmuyor. Bu oyunun tek bir izahı var “her hafta doğru adamı seçmek” , bu kadar. Bakın Lorenzo Brown çöpü bile 25 yapıyor bu hafta, geçen hafta 15-20 arası yapan yılların Perperoglu’su 0 çekiyor. O mevkide Hanga, Higgins olmasına rağmen Allah’ın Brandon Paul’ünden 16 puan kazandım mesela şansa. Bu sadece örneklerden bir tanesi mesela.
 
Ataşehir deplasmanında Monroe güvenerek aldım sağolsun yüzümü kara çıkarmadı. Milutinov da ben çıkınca 22 yapmış biliyordum ama üzülmedim Monroe sağolsun.
 

Üst