Euroleague Fantasy Challenge 2020-2021

BEnde şimdiden 6 takım kurdum. 15'e kadar yolu var. İlk hafta Micic,Shved ve Calathes sanki ön plana çıkacak gibi geliyor bana. Ama yine de bekleyip görmek lazım.
 
İki lig yapılmalı. Birine istediğimiz kadar takım alabilirken diğerine sadece bir takım almalıyız. Öbür türlü saçmalık oluyor 5 tane takım kurmuş ilk 5'i kapatıyor farklı takımlarla.
 
Ne biliyim oyunun ruhuna aykırı gibi geliyor bana. Sonuçta takımını kur diye bir mottosu olan aktivite. 10 tane takım kurunca işin duygusu kaçıyor diye düşünüyorum. Tabi şahsi düşüncem.
 
Bu sene gsbasket ligine özel ödül olacak mı bilmiyorum ama şöyle bir önerim var isteyen arkadaşlarla ayrı bir ödüllü lig açabiliriz.Atiyorum 6 kişi toplandık ligde 1.olana diğer 5 kişi ücreti ödeyecek şekilde bir ödül belirleyebiliriz.Bu ödül forma olur saat olur vs.Eğer kabul ederseniz ben varım açıkçası bu şekilde biraz daha rekabet ve heyecan olur diye düşünüyorum.
 
İki lig kurma fikri mantıklı. Birine istediğimiz kadar alabilelim ya da 5 takım en fazla, diğerine tek takım alalım . Tek takım bence ilk başlarda biraz zor çünkü, hangi takımın iyi olduğunu öğrenmek için birkaç hafta takımların seyrini görmek gerekiyor. Yani o takım elinizde patlayabilir. O yüzden 2 lig kurulması mantıklı. 5 takımla sınırlarız isterseniz.

Ödüle de ben varım. Daha önce de söylemiştik ama gerçekleştirememiştik. Aramızda toplayıp bir hediye alabileceksek olabilir isterseniz. Bir de ligin daha fazla takımlı olması için site dışından da girenler oluyordu geçen senelerde. Bunu ister misiniz yine yoksa site içinden kişilerle mi ligi kurmayı yeğler misiniz? Gerçi o zaman çok az kişi oluyor. Fenerliler de ligimize girip şampiyon olmak istiyorlar o zaman. Onlar birinci olursa tabi onlara forma almak saçma olur.

O zaman kurarsak 3 lig kurarız. bir h2h ligi(dileyenlere şifreyi özelden atarız.), 1 tek takımlı lig, 1 de maks. 5 takımlı lig. Ne dersiniz?
 
3 tane lig kurdum bizimkiler ve gelmek isteyenler için.

1 H2H ligi ve 2 tane Açık ,Klasik lig.

H2H ligin kodunu girmek isteyenler için özelden verebilirim.

Diğer açık olan liglerden birini max. 5 takım, diğerini tek takım yapalım isterseniz daha önce söylendiği gibi. Fazla olan takımları çıkartırız ligden.

Max 5 takım olan ligin ismi, GS Basket League 1 ( Lig Kodu: 5RHCM6JH )

Max 1 takım olan ligin ismi GS Basket League 2 (Lig Kodu: R2DFCS5S )

Diğer ligin ismi de GS Basket H2H League, dileyene bu lig için özelden kod paylaşalım.
 
Son düzenleme:
Ödül olayına bende varım. Liglere katıldım. Her sene 3 takım kuruyordum. Bu sezon 5 takım kurdum. Fazla takimla oynamak bana işin ruhunu kaciriyor gibi geliyor. Ama dogru kombinasyonuda tek takımla yakalamak çok zor. Agresif bir giriş hedefliyorum bakalım 😊...Tek isteğim liglere katılanlar oyunu bırakmadan sonuna kadar oynasınlar aksi takdirde cidden zevki kaçıyor liglerin. Lütfen bu konuda hassas olalım. 👋
 
Geçen senelerde oyunda yedekler vardı ve hiçbir işe yaramıyordu; nihayet geçen sene kaldırmışlardı. Ancak bu sezon pandemi nedeniyle oyuna bir güncelleme gelmeli ve yedekler yeniden oyuna dahil edilmeliydi. Tam sırası şimdiyken bunu da yapmamışlar. Zaten oyunun ilk konseptini bilenler için oyunun son hali hiçbir zaman çok cazip olmadı ama pandemi nedeniyle bu sene çoğu hafta bir meçhule bağlı olarak kadro yapmak zorunda kalacağız.

Duruma göre maçların ertelenmesi söz konusu olabilecek, hatta duruma göre hiç oynanmayacaksa iki ertelemeden sonra bir takım hükmen mağlup olacak diye kurallar koyulmuş. Bu durumda o maçtaki oyuncuların getirmesi gereken verimlilik puanı kadrolarımıza hiç yansımayacak. Ya da ertelenen maç 1 ay sonra oynansa bile o haftanın birincisi nasıl belli edilecek, puanlar eklenecek mi? Sorular... Sorular. Bu sene kesinlikle yedekler olmalıydı ama yine utanmamışlar ve tercih etmemişler. Oyun her sene daha çok geriye gidiyor.

Oyunculara dair birkaç şey söylemek gerekirse, ne hazırlık maçlarını doğru dürüst takip edebildim ne de boxscore lara doğru dürüst ulaşabiliyorum. Kimin sakat olup olmadığı belli değil. Zenitteki Gudaitis ve Pangos sakatmış örneğin. Higgins ve Shved de ortalarda yok. Casspi düzeldi mi? Rotasyonda oyuncuların dakikalar ne kadar, rolleri ne? Bunlar da tam anlamıyla muamma. Asvel, B.Münih, Kızılyıldız, Olympiakos, Panathinaikos bir sürü yeni transfer yapmış çoğu amerikalı ama bu oyuncuların nasıl bir planda nasıl verimlilikler getireceği meçhul. Pandemi nedeniyle takımların son durumuna da tam anlamıyla vakıf değiliz.

Dün oyun açılınca biraz araştırma yaptım takımların son durumlarını anlamaya çalıştım. Pek anladım da sayılmaz. Ama en azından benim gözüme: Nedovic, Delaney, Zizic, Eddie, T.J.Bray, Lauvergne, Abrines, Sloukas gibi isimlerin takımlarında şu anda bulundukları role göre alınabilecek ucuz oyuncular olduğuna karar verdim. Takımlarımı da bu oyuncular ekseninde inşa ediyorum. Tabii şaşmaz Garuba, Melih ve Biberovic'i de kadrolara alacağım.

Herkese başarılar.
 
Eskiden en çok 3lük atan, asist yapan falan gibi kategoriler de vardı. O zaman farklı takım kurmak gerekiyordu.

Farklı takımlar kursan bile haftalar ilerledikçe bazılarını bırakıyorsun. İlk haftadan elinde patlayan oyuncuları kurtarmaya çalışmaktansa yeni takım kurmak daha mantıklı olabiliyor bazen.

Bence oyun ile ilgili 2 büyük sıkıntı hesaplama mantığının bilinmemesi ve oyunun ortalarından itibaren takımların büyük kısmının 15-26 oyuncu içinden kurulmuş hale gelmesi sonucunda kaptan faktörünün ok öne çıkması. Eski sistemde bazen oyuncunu kredisinin nasıl değişeceğini bilebiliyordun ve ona göre oyuncuyu tutma/alma kararlarını veriyordun. Şimdi bazen öyle zamanlar oluyor ki aynı ortalaması olan oyuncuların arasında büyük kredi farkı olabiliyor yada aynı kredideki iki oyuncunun puanları çok farklı olabiliyor. Bu aslında performans açısından mantıklı ve heyecan getiriyor oyuna.

Ama bu sene Tolganın bahsettiği konular daha çok öne çıkacak, çok konuşulacak anlaşılan. Bence bir şekilde format değiştirmeseler bile normal sezon için 5-6 maç haftası/maç dönemi belirleyip bu dönemde topluca maçları oynatmaları lazım. Yoksa sezon içinde ertelemeler vs ile çok belirsizlikler olacak.

İsim olarak Delaney ve Zizic benim de dikkatimi çekiyor ve bir de Lorenzo Brown.
Larkini hiç görmedik, Shved geçen sene de soru işareti haline gelmeye başlamıştı. Mulitinov, Shengelia, Calathes yeni takımlarında nasıl bir rol alacaklar soru işareti, fiyatlarına göre alınabilecek bir risk mi bilemedim. De Colo da geçen seneden beri zaten soru işareti. Geçen sene 1.50-1.60 lardayken alınıyordu bu risk ama şimdi 2.20 fiyatı. Yeni transferler nasıl etkileyecek ve sakatlık sonrası nasıl olacak soruları da Cyburn için kafamda..
Micic, Dublijevic, fiyatı ve hazırlık dönemindeki performanslarıyla Pleiss ve Hamilton da diğer aklımdaki isimlerden.
Ama geri kalanları biraz zar atmak gibi olacak.

Umarım katılımın sürekli olduğu ve fazla canımızın sıkılmayacağı bir eurolig sezonu olur.

Herkese iyi eğlenceler ve başarılar.
 
Bir de, Tolganın bahsettiği gibi bazı ucuz oyuncuları da kadroya almak şart. Benim bulabildiğim cazip isimler, Garuba, Melih ve Biberovic e ek olarak Colom, Varinkivic, Strazel, Zaytsev, Jokubaitis.
 
Şu sakatlık olayına ben de takıldım direkt! Özellikle Casspi için baktım. Bi ibare falan koysalardı yanlarına sakat oyuncuların. Mesela Clyburn de var hemen herkesin alacağı ama adam sağlam mı değil mi bilmiyoruz hala.
 

Üst