EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

Abartmayın o kadarı her yerde olur tribünün yüzde 80 i takımını alkışladı yüzde 20 si fenere sardı maçtan sonra.

Biz muhteşem bi basketbol taraftarıyız ne meraklısınız kendinizi küçültmeye.
Şamil, bende o 20lik kısmı söylüyorum zaten ayrıca ne o atmosferi ne de kendimizi küçültecek şeyler söylemem. Söylersem Galatasaray'lı olamam.. :) Ancak senin takımın takdire şayan bir performans göstermiş, maç boyunca acayip destek vermişsin, oyuncuların maç bitiminde göz yaşı dökerken Fener'e yabancı madde atıpta kendini tatmin etmeyi anlayamam. Bunu da kimse anlatamaz.. Yoksa diğer her şeye laf edilir mi? Benim kızdığım nokta bu, o güzelim ortamda bu olmamalıydı. Çünkü o an çok başkaydı, taraftarda takımda ağlıyordu. Yoksa Gs-Fb maçlarında artık bu olağan karşılanıyor.. Maalesef.. =)

Neyse konuyu çok dağıttım, başka birine cevap falan vermeyecektim ama senin yazdığını görünce yazmak istedim. ; )

Beşiktaş'la oynadığımız maçlarda 8-9 bin civarı bir taraftar vardı maçta.

Bir konu hakkında örnek vereceğim diye, başka bir konu hakkında yanlış bilgilendirme yapmayın. Ayrıca burası "Hadi koçum, nasıl koyduk?" diye taraftarın kendini tatmin edeceği bir siteden çok daha fazlası bildiğiniz üzere...

BJK maçında 8-9 bin kişi vardı aksini idda eden olmadı fb maçı TTarenada oynansaydı orasıda dolardı
mübalağ ediyor olsamda anlatmak istediğimi bi çok kişi anlamışdır
fener maçların herzaman özel ilgi vardır ,fener maçlarında taşkınlık yapan marjinal bi kesim herzaman vardır olacaktır
bunu böyle kabullenmek böyle sevmek gerekir

Maç sonunda hiç kimse edepsizlik filan yapmadı. Yaptıklarında hepimiz eleştirdik ama bu maç sonunda kim ne yapmış edepsizlik olarak ? Adamlar şampiyon olmuş ağıt mı yakacaklar niye olduk diye ? Maç biter bitmez şişe yağmuru başladı bu terbiyesizliktir. Orda olup sen de attıysan ya da bu yapılanı haklı buluyorsan sen de terbiyesizsin demektir. Açık ve net. Terbiyesizliğin nedeni olmaz.
benim gordugume gore mac bıtısınde saha ortasında zıplayarak goğüslerı tokusturuyorlardı . bunun bı derbı oldugunu taraftarında böyle seyler yapabılecegını bılıyorlar . adam gıbı kutlasınlar bırbırlerını , ayrıca bıraz ınsanlık olsa gelır bızım oyuncuları tebrık ederlerdı emınım bız sampıyon olsak tutku gıbı ısımler gıder once tebrık ederdı . o zıplamalar tepısmeler olmasaydı ınanmıyorum kı taraftar sahaya bısey atsın

Maça gitmeyen herkes maç hakkında konuşmuş:) Yahu bu seri İpekçi de3 defa oynandı. Toplamda FBÜ'e ya 5 ya 6 defa küfür edilmiştir. Zaten bu küfürler sonrasında 4 defa da anons aldık. bunun dışında koca seride bir olumsuzluğu yok bu tribünlerin. Öte yandan "centilmen FBÜ seyircisi" bize ana avrat koro halinde küfür ediyordu anons falan olmadı. Ve takımı şampiyonluğu kaybetmiş bir taraftarın attıklaırndamı gözünüz? Ben atmadım maç esnası atan bir kaç serseriye de ana avrat küfür ettim. Yakınımda olsa döverdim de. Ama maç sonu atılanlara hiç de hayıflanmıyorum. Herkes haddini bilecek. Bana örnek verirken NBA örneklerini vermeyeceksiniz. amerikada "hayatım sinemeya gidelimmi ya da basketemi giştsek" diye maça giden insanlarla bir tutmayacaksın bizi. Hatta dağıtııkları 13 bin davetiye ile salon dolduran sonra göstermelik 40 liraya bilet satan FB seyircisi ile de bir tutmayacaksın bizi. buyrun pana-oli serisinde kavga çıkmadı mı? Sahaya yabancı madde atılmadı mı? Hatta oyuncular bile kavga etmedi mi? Ne diye NBA'e gidiyorsunuz. Salondan eve dönecek paramız yok lady lord havasında muhabbet ediyoruz. Bugün aslanlar gibi takımına sahip çıkan seyirci vardı hepsinin ayağına eline diline sağlık. yine olsa yine yaparız. Çünkü bu süper taraftara hatta rakip takımın oyuncularının taraftarının övgüzüne nail olmuş taraftara rağmen basında iki takımında atmosferi aynı diyen şebekelklerle, GS2ın üzerine oynayan namussuzlarla, Ligin isim hakkını elinde bulunduran rakip takım yöneticisi olan sözde centilmen pislikle de uğraşıyoruz. Sonra Gs seyircisi agresif!! Sizin üzerinize bu kadar gelsinler de görelim bakalım ne kadar hümanist veya vandal olacaksınız.

Sühan abi o şişe atanların üstüne geliyorlarsa yapar erkekliğini iner Recep'e bi tane patlatır olay biter . Bunu anlarım mantıklı bulurum hatta. Ama o gerizekalı o şişeyi attı diye bizim kazandığımız bir şey yok. Aynı şampiyonluğu biz orda kazansak ve o şişeler onların sahasında atılsa şu an adminler küfürlü ileti temizliyo olurdu forumda yalan mı ? Haklarını korumak terbiyesizlikle olmaz abi. Hak korumaya meraklı adam iner aşağı yapar , yüreği varsa . Böyle 3 maç sahasını kapattırarak olmaz bu iş.
Ayrıca herşeyi getim senin Amerikalın bile hüngür hüngür ağlarken taraftarın çoğu fenere küfrediyordu hala. %80 - %20 oranı ultra iyimser bir orandır . Tribünün yarısından fazlası küfrediyordu fenere. Yok dışarı çıkın , yok görüşeceğiz. Bu mu ya erkeklik , büyük taraftarlık. Sen adamın kafaya yağdır , sonra çık dışarı oynayalım de ve kendi takımın orda üzülürken umursama. Rakip yapsa sülalelerine söveceğiniz şeyleri bizim sahamızda olunca normal görmeye çalışmayın. Gördüğünüzü yazın illa ki yazıcaksanız. Ciddi hayal kırıklığına uğradım hem maç sonu hem de şu anda. Hadi salondaki ''anti fb''cileri anlarım ama burdakiler daha çok üzdü.

Deniz Yurt havası sana yaramamış çık bir hava al bence. Yazdığın şeyler klasik demokrasi havariliği yapıp arka taraftan faşizmi körükleyen adamlarla aynı tonda. GS taraftarının bir günde o raddeye gelmediğini en iyi anlayacak bilecek insanalrdansın ama olayı bu derece basite indirgeyebiliyorsun. Yani bütün mevzu FB'nin şampiyon olmasıoydı öylemi? Peki %80-20 neyse o oran onu doğru bulmamışsın. e sahaya ne kadar madde yağdı sence? Efes-Fb serisinden fazlamıydı hatta onun %10 u kadar yağdı mı? Efes dediğin takım kim abicim? FB ile yüzyıllara dayanan rekabeti mi var? Yahu şunu anlasansa bunlar sosyolojik olaylar. Bu ülkede her zaman bu olacak. Çünkü genlerimizde var bu. Bundan hiç de rahatsız değilim. Hakkını arayamayan bir toplumuz. Neymiş delikanlıysan insene sahayaymış. E indi işte o adamlar sahaya ve polisle çatıştı buna ne diyeceksin? Bumudur delikanlılık kriterin? Recepi ben mesela çok temiz döverdim verselerdi. Ne o sahaya inemedik gittimi delikanlılık şimdi?

Medeniyeti tartışmak için medini koşulları sağlaman lazım. Bir koltukta 3 kişi duran üstelik açılır kapanır koltukta koltuğa basarak duran 20 bin kişinin olduğu ortamda medeniyet konuşmak medeniyetsizlikdir. Medniyet konuşurken subjektif koşulları yadsımadan konuşacaksın. Mesela Fas'a gidip onların (imisini unuttum şimdi) yerel yemeğini yerken çatal kaşık kullanman büyük terbiyesizlik medeniyetsizliktir. Elinle yiyeceksin o yemeği. Ama cezayire geçtiğind eelinle yersen sana gülerler. Yani Abdi ipekçide sana göre medeniyetsiz yaklaşımda bulunmamız medeniyetsiz olduğumuz anlamına gelmez. Öyle olsa metrobüste fener formalı 1 i çocuk iki kişi vardı ve yanlarında babaları. Polisle çatışan adam o aileyi parça parça ederdi ama kimse bişi demedi. Nasıl iş sence bu?

Tribüne dair daha uzun,kapsamlı yazmak istiyordum ama sapla samanın karıştığını düşünerek konuya müdahil olma gereği duydum.
Fenerbahçe Ülker'in soyunma odasında olduğu bölüme dair Deniz'e katılıyorum.Aynı rahatsızlığı fazlasıyla yaşadım.Seri boyunca bir pota arkası ne kadar keyifliyse diğer pota arkası o kadar gereksizdi maalesef.Bizim takımın seremonide olduğu sırada bombaları bıraktılar yine.
Yalnız soyunma odasına gittikleri kısma hiç katılmıyorum.İşleri yolunda gidince tribünle uğraşmayı bıraktılar diye ahlak timsalleri,sahanın ortasında hoplaya zıplaya şampiyonluk kutlayabilecek örnek sporcular olmuyorlar.Seri boyunca işlerine bakan düzgün oyuncuları olsa da kurular yaşları yakıyor bu tarz anlık tepkilerde.

Deniz'in bu centilmenliğide beni ölüdrecek :) , bazen bişey yapmasalar bile 20.000 üzgün insanın önünde durmaları bile tahrik unsurudur geçiniz. Zaten 6 maç boyunca yapmadıkları pislik kalmadı bu adamların kazanınca herkes uslu ne güzel İstanbul.

Şu dakikadan sonra Euroleague ile ilgili olmayan her şeyi silerim haberiniz olsun.

Olympiakos mu Pana mı birileri meşale atmıştı onlarca salona o zaman ne büyük taraftar diyenler dün 5 saniye madde yağmuru oldu ona bir sürü birşey demiş yahu. 5 sene önce de oluyordu 15 sene sonra da olacak bu kadar açık ve net. Takımı hakettiği büyük destek de verilmeye çalışıldı gayet. Takımım kadar taraftarla da gurur duyuyorum. Cehennemi yaşatıyoruz.

Navarro denmiş bir de gerekirse ona da sarar taraftar. Ömer Onan, Oğuz Savaş türevleri resmen rol üstüne rol yapıyorken, Kaya bu takımın kaptanına ağza alınabilecek en ağır küfrü ediyorsa madde yağmuru olacak tabiki. Öyle bahsedilen şekilde aaa şampiyon oldular kutlayacaklar birşey yapmayalım alkışlayalım hatta mı diyeceğiz. Taraftara birşey diyeceğim diye kasmayın iyice. Benim kaptanımın yüzüne, Haluk'a küfreden adamın yüzüne binlerce para gelse acımam

Ayrıca şunu söyleyim maçtan 2 saat önce Fb otobüsü gelirken otobüsten 3-4 kişinin el kol hareketi yaptığını bizzat gözlerimle gördüm. O Can Maxim Mutaf denen kendini bişey sanan züppe orta parmağını gösterecek kadar terbiyesizmiş. Bu oyuncu topluluklarından bahsediyoruz. Lütfen böyle entel entel takılmayın, saçmalık

Euroleague İçin Çalışmalarımız Sürüyor

Çok yorucu bir sezon oldu ama oyuncuların hepsi çok iyi oyuncular, karakterli insanlar ve en başta muazzam insanlar. Yürekleri olan, takdire şayan çok önemli insanlarla çalıştık. Umarım gelecek sezon da çoğuyla çalışmaya devam ederiz. Bence başarılı bir sezon geçirdik. Tabi Galatasaray için ikinci olmak bir başarı değil ama en azından uzun bir süreç sonrasında final oynamış bir takımımız var ve bu seriyi de çok iyi götürdüler. Ben hepsini candan kutluyorum ve hepsine de teşekkür ediyorum Galatasaray’da oldukları için.

Euroleague

Euroleague’de ön eleme oynamamız çok büyük olasılık. Bununla alakalı bir sıkıntımız olacağını zannetmiyorum. Wild card, yani doğrudan katılım için çeşitli kanallardan girişimlerimiz var. Bunu yapmaya çalışıyoruz ve umarım başarırız. Bu yıl final four’un Türkiye’de olması da çok önemli. Galatasaray’ın orada olması onlar için de çok önemli çünkü bütün Avrupa, hatta bütün dünya gördü ki Galatasaray’ın olduğu yerde seyirci de oluyor, reyting de oluyor, ilgi de oluyor, basın da orada oluyor, her şey oluyor. Herkes için çok olumlu gelişmeler bunlar. Euroleague yöneticileri de bunu bu şekilde kabul ederler ve bizim direkt olarak katılmamızı sağlarlar. Ancak direkt katılamasak bile elemeleri geçerek katılacağımız bir oluşumu sağlamaya çalışacağız. Bu takımın üstüne koyarak devam edeceğiz. Sezon başında söylediğimiz gibi rekabetçi olmaya çalışacağız ama farklı bir Galatasaray ruhunu da ortaya çıkaracağız demiştim. Bunun ilk temellerini koyduk. Bundan sonra yapacağımız olay daha iyi bir takımla ve daha iyi bir basketbolla bu mücadeleyi (ki bence çok üst düzey bir mücadele gösterdi takım ) daha üst seviyeye taşımak. Aynı zamanda yapısal değişikliklere de giderek Galatasaray Basketbol Şubesi’ni ve ona bağlı takımları, yönetimiyle daha modern ve daha kurumsal hale getirmek için hamleler yapacağız.

Sponsorluk

Sponsorluk konusunda isim vermek istemiyorum ama imzaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Yalnız şu var; final serisinde herkes şunu gördü ki basketbol belli bir zaman sonra futbolun önüne bile geçebilir. Bu apaçık ortaya çıktı. 12 bin kişi salona geldi. Binlerce kişi dışarıda kaldı. Biletler internetten satışa çıktıktan 45 dakika sonra tükendi. Demek ki Türkiye’de basketbol seviliyor. Dolayısıyla sponsorların da bu ilgiye tepkisiz kalacaklarını zannetmiyorum. Kesinlikle görmüşlerdir ve sponsorluklar bundan sonra daha farklı yerlere erişecektir. Aynı şey federasyon için de geçerli; isim hakkı olsun, yayın gelirleri olsun, daha başka haklar… Bunların değişmesi gerektiğini artık herkes görüyor. Değişmesi gerekir derken tabi ki firma adından bahsetmiyorum; maddi imkanlar açısından değişmesi gerektiğini söylüyorum. Ligimiz önemli bir ligdir ve Avrupa’nın en önemli liglerinden biridir. Galatasaray’ın olduğu bir lig her zaman daha önemli bir ligdir. Bunu da herkes gördü artık.

Transfer Çalışmaları

Görüştüğümüz oyuncular var. Bunlardan bir kısmını kısa vadede kamuoyuyla ve taraftarımızla paylaşacağız. Daha iyi bir takım kurmak için mücadele edeceğiz. Bu takım çok iyiydi ama mühim olan bu takımın seviyesini bir üstüne ya da iki üstüne çıkartabilmek.
galatasaray.org

resmi siteeki açıklamayı okudumda, euroleague'de çok büyük olasılıkla ön eleme oynayacağız denmiş. aksi bir ihtimal var mı ki? yani eurolealue ön ekemesi oynayamama gibi birihtimal mi var? düşükte olsa çok can sıkıcı bir ihtimal öylese .. biri bana yüzde verirse çok memnun olurum

resmi siteeki açıklamayı okudumda, euroleague'de çok büyük olasılıkla ön eleme oynayacağız denmiş. aksi bir ihtimal var mı ki? yani eurolealue ön ekemesi oynayamama gibi birihtimal mi var? düşükte olsa çok can sıkıcı bir ihtimal öylese .. biri bana yüzde verirse çok memnun olurum

Diğer ihtimal direk katılmamız. Bu yüzden büyük ihtimal ön eleme deniyor. katılamama durumumuz yok.

Bence euroleague in karar dönemi geldi artık sezon sonu itibarıyla. şimdi facebook tan euroleague in sayfasını yeniden rehin almalıyız.