EUROLEAGUE İçin Saldır GALATASARAY!

Kaldı 8,belki bir gün final eight..

Türkiye'den iki takımın gittiği, gidipte göremediği,görüpte hissettirmediği,belki de sevemediği,anlayamadığı,oynayamadığı Euroleague'deyiz gelecek hafta.Euroleague'i gezerken gözümüze ön eleme oynayacak Galatasaray'ın değerli koçu Oktay Mahmuti takıldı.Oktay Mahmuti felsefesi,staffı,15 dev yürekli adamı ve 12 bin inanmış taraftarıyla Euroleague'e ders vermek istiyordu.Şimdi kendisiyle konuşacağız.

-Euroleague ön elemelerine kaç gün kaldı?
Oktay Mahmuti:8
-Sahada kaç kişiye karşı mücadele ediyorsunuz?
-Bir maçta kaç defa kolunuzu bağlıyor,sol el-sol ayak kombinasyonuyla çöküyor veya hakeme itiraz ediyorsunuz?
-Taraftarınıza bir şarkı söylemek ister misiniz?
Oktay Mahmuti:tabi.. http://www.youtube.com/watch?v=piQ4ogOy_c0&feature=player_embedded

Yazımı bitirmeden evvel,bir ufak şiir okumak isterim..

Savaş severim,yazısı bol
Azmi severim,çalışması bol
Vakit severim,harcaması bol
Asalet severim,Galatasaray'ı bol
Şahitlik edelim artık,Euroleague'de basketbol

Hayatımızı endekslediğimiz,yolda yürürken aniden Tutku-Ender-Lakovic diye rotasyonu saymaya başladığımız,gece yatmadan önce dua ettiğimiz,kendi kendimize Mahmuti triplerine girdiğimiz,sevgimiz..
Galatasaray adının olduğu her yerde deriz,bu sefer en tepe için ve orada mütemadiyen kalabilmek..
Gün geçmiyor ki izleyelim doyasıya şu aslanları fakat en azından sezon buluşmasının sadece son 30 dakikasını taraftarına açıp o sırada da çalışma ritminden kaybettirmeyen bir koç ile çalışma bilincine sahip takımı düşününce kafamı yastığa koyup rahatça uyuyabilirim..

Ben yatıyorum ki kalsın yedi..
Ebediyen Galatasaray sevgisi..

paok maçının çok zor olacağını sanmıyorum
bence Rytas la son maça kalırız
onların ev sahibi olma avantajı var
bizim yüreğimiz
inşallah alnımızın akıyla ülkemize geri dönücez.....

Ya Rytas ya da Cholet.Bu arada Cholete bu yıl transfer olan eski oyuncumuz Robert Hite sakatlanmış 4,6 hafta arası oynayamayacakmış.Aşil tendom sakatlığı yaşıyormuş. kaynak eurobasket.

Ön eleme maçları bile bu kadar heyecanlandırıyorsa beni (bizi) oraya adım attığımızda neler hissedeceğimizi bilmiyorum.Hayırlısıyla teker teker geçelimde turları.Onu da göreceğiz inşallah.

Real Madrid,Maccabi,Efes,Armani Milan,Partizan..Böyle olması lazım..

Evet ama BAnvit diğer seriden çıkamaz ise (ki hem öyle temenni ediyor hemde öyle umuyoruz ) biz elemeleri geçersek Efes ile aynı grupta olmamamız adına grupumuz değişecek

Barca-Siena-Kazan-Prokom-Olimpia olacak ki bur grupta top 16 yapabilirz gibi geliyor bana tani önelemeyi geçersek :)

Eğer Banvit de gruplara kalırsa Real Madrid,Maccabi,Efes,Armani Milan,Partizan'ın grubuna yani c grubunu düşüyoruz ama banvit kalamazsa biz d grubundayız.

Uleb sitesindeki Haluk ropörtajından:

Haluk Yıldırım "Oyuncular, taraftarlar ve kulüp çalışanları, herkes Euroleague oynamak istiyor" şeklinde konuştu. "Bu bizim için gerçekten önemli. Ama EL’ oynayınca hedefler bitmiş olmayacak"

Soru: Rakip PAOK hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Rixos Kupasında iki maçını gördük. Zor rakip ve ilk maçı oynamak kolay değildir. Ama EL’e ulaşmak istiyorsanız, PAOK veya güçlü-kolay rakipler beklemeyecek ve hazır olacaksın

Soru: Yeni format (eleme maçları statüsü) hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap: Aynı hafta sonu üç maç kolay değil ama heyecanlı olacak.

Soru: Euroleague 7 yıl önce oynadın. EL’e geri dönüş için ne söylemek istersin?
Cevap: Geçen sene Eurocup oynadım ve eğlenceli bir takımdık; Bu yıl daha iyi işler yapmak, büyük taraftarımız ve kulübümüz için Euroleague’e katılmak istiyoruz; Euroleague oynamak istiyoruz. Bu bizim için gerçekten önemli. Biliyoruz ki Euroleague’e ulaşmak zor ama ve Vilnius elemelerinde EL yapmak istiyorum