Paok hakkında bilgilerin devamı:
Geçen seneden Gecevski'nin gidişi çok büyük eksiklik oldu bunu belirteyim öncelikle. Taktiği şu an bilmiyorum çünkü 2 yeni Amerikalı geldikten sonra takımı izleyemedim onlar geldikten sonra da mutlaka değişecektir.
Kadroları:
Giannakidis (şu an vasat ama yükselişte bir yetenek)
Stigers (çok önemli oyuncu ama 2 ucu keskin bıçak, günündeyse her yerden 3lük atabilir ama gününde değilse turnike bile kaçırır.)
Kalampokis (tecrübeli ve güvenilir bir oyuncu)
Abras ve arapis çok süre almıyolar.
Dikoudis (benim için en üst seviyede bir isim olmasa da Paok için yeterli birisi. Hücumda onu kullandıkları 2 nokta: pick and rollerden sonra içeri çok iyi devrilmesi ve sayı üretmesi. Diğer nokta da onun tepeden diğer uzuna verdiği paslar. İçeride boş turnike imkanı sağlıyor uzuna verdiği paslarla)
Kalampakas pek süre almıyor.
Tsakaleris (çalışkan bir isim olsa da vasat oyuncu, tek özelliği iyi defansı.Panellinios'tan yeni geldi sisteme hemen ayak uydurabilecek mi?)
Kales (defansı rezalet bir uzun ama çok uzun ve pota altında çok iyi bir bitirici.)
Liapis (altyapıdan çıkma, çok süre almaz)
Andriuskevicius Pota altında oynuyor orta mesafe şutu olsa da ağır bir oyuncu, süre aldığı dakikalarda 2'li oyunlarla onun yavaşlığından fazlasıyla faydalanırız.
Andrew diye oyuncu söyledi bilmiyorum o da süre almıyo sanırım ki bilgi bile vermemiş.
Yeni 3 oyuncu ile ilgili bilgi vermedi doğal olarak o da bizim kadar tanıyo bu Amerikalıları.Onlarla ilgili bilgileri de ben yazayım bildiğim kadarıyla.
Diğer oyuncular: Wright,Giddens ve Goree.
Rashad Wright: Çok iyi oynadığı Ooestende kariyerinden sonra Efes'e gelmişti ama ondan sonra tekrar düşüşe geçti pek süre alamadı Efes'te, ordan Alba Berlin'e geçti 1-2 numaralı pozisyonlarda oynuyor geçen seneyi çok iyi geçirdiği söylenemez ama Paok için yeterli bir isim.
J.R Giddens: Boston tarafından draft edilip orada 2 sene geçiren Giddens belki de Paok'un en patlayıcı oyuncusu ve tehlikeli ismi olabilir. Zaman zaman 15-20 sayılara ulaşabilen ribaund yeteneği de iyi bir isim. Dışarıdan ceza şutları fena değil ama el üstü kullanmaz pek dışarıdan. Prokom'da Euroleague'e iyi giriş yapmış sonra devamını getirememişti, çok sorunlu bir isim olduğunu da belirtelim yanlış hatırlamıyorsam Valencia'ya transfer olmuş ama çeşitli sorunlar sebebiyle kontratı feshedilmişti. Muhtemelen 3 numarada kullanacak Paok onu Shipp ile olan matchupı maçın zorluğu açısından gösterge olacak.
Marcus Goree: Bir zamanlar çok gözde bir isimdi Avrupa'da Cska ve Maccabi'de bile forma giymişti ama yaşlandı iyice kariyeri de düşüşe geçti yani, Benetton'dayken MVP ödülü bile kazanmıştı kupa finalinde, o derece etkili ve yetenekli bir isimdi. Geçen sene pek izleyemedim kendisini oynadığı lig sebebiyle 4 numarada oynayan oyuncunun istatistikleri: 11,7 sayı 5,2 ribaund ve 1 blok olmuş. 3'lük yüzdesinin yüzde 29,7 olması dikkatimi çekti eskiden çok yüksek yüzdeyle 3'lük atan bir isimdi.
Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi zaten iyi hazırlanmamışlar yeni transferleri sadece antremanlarla maça çıkacaklar takımın sistemi ve taktiğini ne kadar alabilecekler meçhul. Sistemleri için Dikoudis çok önemli pick and rollerde ve yüksek posttan attığı paslarla ve şutlarla. Goree de Dikoudis gibi 4de oynuyor normalde ama 2'sini aynı anda kullanacakları dönemler olacaktır. Dışarıdan da Kalampokis ve Stigers'in şutlarına bağımlılar şimdi Giddens de geldi onun da orta mesafe şutları ve içeriyi zorlayıp bitirdiği turnikeler belirleyici olacak. Rotasyonu dar özellikle guardlar açısından da vasat bir kadro eğer Galatasaray ciddi oynarsa çok rahat kazanabilir maçı eğer kadro yapısı takım gibi oynamayı becerirse. Kalite olarak en az 2 aşağıda bir takım Paok.
Bu da kadrosu pozisyonlara göre:
1)wright,stigers,arapis
2)kalampokis,gianakidis
3)giddens,kalampakas
4)goree,dikoudis,tsakarelis
5)andrew,kales,andriuskevicius