Euroleague Top 16 2.Hafta | Real Madrid 93-78 Galatasaray

Tarih:08.01.2015
Saat:21.45
Yer:Barclaycard Center

Zor deplasman.
Kazanmak belki sürpriz olacaktır.
Ama en azından savaşalım.

Valla elbette Real Madrid müthiş hücum silahları olan bir takım ama Darden sonrası savunmada Mirotic sonrası da hücumda geçen sezonki kusursuzluğa yaklaşamadılar. Yani bir iki tık geriye düştüler diyebiliriz.

Önemli olan takımın inanması. Karakter koymamız gerek, Olympiakos maçında olduğu gibi dağılmaya müsait bir şekilde başlarsak kazanmak imkansız.

Geçen sezon top 16'da son dakikadaki ufak tefek nüanslar yüzünden 89-84 kaybetmiştik, bu sefer de aynı şekilde başabaş oynayabiliriz. Real Madrid'i hızlı hücumlarla havaya sokmamak en önemli nokta. Ve elbette hocanın da seri yediğimizde mola almayı akıl etmesi gerekiyor artık.

İnanmayan bir hoca ve oyuncu topluluğu.Baştan kaybetmişlik,inançsızlık.30 a yakın yada üstü fark.Görünen bu.Ama basketbol sahada 5'e 5 oynanıyor.Karşıda senle benzer fizikte 5 oyuncu var,sendede aynısı.Bir parça inanın ve yürek koyun.Sonuç ne olursa olsun,son 25 yılın Galatasaray futbol takımının Avrupa macerasını örnek alın.4 adet unutulmaz maçlar DVD si çıkardık içinde bir tane Türk ligi zaferi yok.Tamamı Avrupa devlerine karşı alınan zaferler.

Tükiye'de bunu yapabilen başka bir kulüp yok

.İnanınca,isteyince oluyor.

Biliyorum istediğinde yapamayacağın şey yok. Hiçbir engel bizi yolumuzdan döndüremeyecek demiştin ya. Şimdi o engelleri yıkma zamanı.

Nasıl olsa yeniliriz diye umursamazsa takım bu maçı, zaten kazanma gibi bir ihtimal yok. Geçen sene o salonda nasıl oynadığımızı biliyoruz. Maça ortak olmak, tamamen takımın isteğinden geçiyor. Karakter koyalım yeter.

Kagit uzerinde bireysel oyuncu bazinda onlardan geri degil hatta ileriyiz. Ender-Kerem-Sinan 12 dev adamin madalya almis isimleri. Arroyo Usa'yi tek basina dagitmis yildiz. Micov-Pocius Cska-Real'de oynamislar..Yani bir sekilde oyuncu kalitesi iyi. Eger klasik Turk sporunda yasanan bastan teslim olma,nasil olsa yeniliriz mantigi olursa ne Ergin hoca ne Ivkovic ne Messina gelse bu maci alamayiz.

Kagit uzerinde bireysel oyuncu bazinda onlardan geri degil hatta ileriyiz. Ender-Kerem-Sinan 12 dev adamin madalya almis isimleri. Arroyo Usa'yi tek basina dagitmis yildiz. Micov-Pocius Cska-Real'de oynamislar..Yani bir sekilde oyuncu kalitesi iyi. Eger klasik Turk sporunda yasanan bastan teslim olma,nasil olsa yeniliriz mantigi olursa ne Ergin hoca ne Ivkovic ne Messina gelse bu maci alamayiz.

Düz mantikla düsünmüssün, madrid in oyuncu kalitesi bizden 5 gömlek üstün, bizim takim daha fast break yapmaya bile cesaret edemiyor

Nasıl olsa yeniliriz diye umursamazsa takım bu maçı, zaten kazanma gibi bir ihtimal yok. Geçen sene o salonda nasıl oynadığımızı biliyoruz. Maça ortak olmak, tamamen takımın isteğinden geçiyor. Karakter koyalım yeter.

Ergin Hoca için hedef maç mi orası önemli ?
Ya geçen sene deplasmanda ki Madrid maçı gibi bir maç olacak.
Ya da bu sene yine deplasmanda ki Olympiakos maçı gibi

Öyle fark yiyeceğimizi düşünmüyorum, Galatasaray'ın ve Ergin Ataman'ın olduğu yerde umut vardır, bu takım f8 yapacak ve ligde şampiyon olacak buna inanıyorum...

Bu yazdıklarınıza hakikaten inanıyor musunuz Emir Bey..?
Tabi ki galibiyet imkansız değil ama çok çok zor,Kadro kaliteleri bizden 3-5 gömlek ileride

Yalnız İBB maçından sonra hocanın şalterler attıysa sürpriz bir oyun da ortaya koyabiliriz. Tamam kazanmamız çok zor ama geçen sezonki gibi başabaş mücadele etmek tamamen bizim elimizde.

"İbb maçını zaten alırız, Madrid 'e de zaten yeniliriz", oyuncuların mantık buysa hiç çıkmayalım maçlara.

Ciddi bir silkinme gerekiyordu takıma, bakalım bu kamp ve yoğun antrenman programı işe yarayacak mı.

Bu savunmayla deplasmanda maç kazanmanın zorluğuna ben de katılıyorum, ama kusura bakmayın da Real Madrid bizden şu kadar iyi, bu kadar bilmem ne gibi yorumlar çok sıradan. Yok Carroll gününde olursa fark olurmuş filan. Arkadaş senin Carroll dediğin adam son lig maçında -3 rating ile oynamış, ligde de 17 dakikada 7 sayı ortalamasıyla filan oynuyor. Seneler önce buraya alıp devşirme yapalım dediğimiz Toolson 24 dakikada 13 sayı ortalamayla oynuyor ve 3 sayı ortalaması da %55! Senelerdir şu forumu takip ederim, bu tip fetiş oyunculardan bir türlü vazgeçilemedi.

Maç 5 e 5 oynanıyor ve rakibin oyuncularını daha iyi savunan maçı kazanıyor. Bizim de kısalarımız gayet iyi, uzunlarda zaten Real den kötü olmak sorun değil, Top 16 da en kötü uzun rotasyonuna sahip takımlardan biriyiz. İyi oyunculara sahip olmak kadar takım mühendisliği de önemli.

Bana kalırsa akıllı oynarsak maçı kazanabiliriz ve bu tip bir galibiyete ilerleyen zamanlarda kesinlikle ihtiyacımız olacağını düşünüyorum, çünkü hesapta olmayan bir mağlubiyet almamız gayet olası bir durum. Sürekli geriden gelirsek bir yerde basıp geçebilirler, o yüzden mümkünse fazla geri düşmeden Real i soğuk tutup maçı almak lazım. Maçla ilgili tek korkum Erceg in savunması. Umarım alırız da moraller yerine gelir.

Bu yazdıklarınıza hakikaten inanıyor musunuz Emir Bey..?
Tabi ki galibiyet imkansız değil ama çok çok zor,Kadro kaliteleri bizden 3-5 gömlek ileride

Ben inaniyorum. Bu kadro iyi bir kadro. Turkiye'de her dalda ilim bilim spor bir cok konuda Avrupa ile yarisamama,Avrupali denilince tamam kesin yenerler,1.olurlar mantigi var. Sinan Guler'in Real'deki oyunculardan neyi eksik..12 Dev Adam madalya alirken Ender Arslan-Kerem Gonlum'ler sahayi dar ediyorlardi...

Su an ki durum mental.. Kamp her seyin ilaci. Sezon sonunda sampiyonluk icin hala en buyuk favori Galatasaray. Avrupa'da 4. sirada oluruz bir aksilik olmassa.

İBB maçı bir kazaydı, RM maçı elbet farklı olacaktır da bahsettiğiniz adam Jaycee Caroll yahu İBB maçında atılan kadar boş şut atsın bakalım ne oluyor. Koskoca Jaycee Caroll'un kalitesini de tartışmayın bir zahmet. İsterse -117 ile oynasın.