Euroleague Top 16 2.Hafta | Real Madrid 93-78 Galatasaray

Ben inaniyorum. Bu kadro iyi bir kadro. Turkiye'de her dalda ilim bilim spor bir cok konuda Avrupa ile yarisamama,Avrupali denilince tamam kesin yenerler,1.olurlar mantigi var. Sinan Guler'in Real'deki oyunculardan neyi eksik..12 Dev Adam madalya alirken Ender Arslan-Kerem Gonlum'ler sahayi dar ediyorlardi...

Su an ki durum mental.. Kamp her seyin ilaci. Sezon sonunda sampiyonluk icin hala en buyuk favori Galatasaray. Avrupa'da 4. sirada oluruz bir aksilik olmassa.

Böyle yorumlar okuyunca "Beğen" seçeneğinin yanına "Ee yuh yani!","Yavaş at tutamıyorum","Arkadaş Houston'dan mı havalandı?" gibi seçeneklerimiz de olsa da doya doya bassak diyorum.Kadroya iyi demek ayrı Real'den fark görmemek ayrı.Meseleyi türk oyunculara indirgemişsin o apayrı.Kendi çöplüğünden başka yerde ötemeyen milli takımı referans verirsek olmaz.Türkiye ligi ve takımdaşlık için gerekli çimento niteliğinde oyuncular.Eldeki en iyi yerliler ama fazlası değil.Yürek koyan oyuncular ama fazla abartmayalım.Kampla mampla da olmaz.Oyuncuyu sıkar ve gerginleştirirsin sadece(koçun bu maçı nasılsa kaybederiz düşüncesinin bir örneği gibi kampa girmek.Ters teper sahaya konsantre olurlar.Ya tutarsa yani).Herşey kampla olacaksa toplanalım 12 arkadaş 6 ay kampa girip real'in karşısına çıkalım.Kanımızda fazla "kamp" bulmazlarsa yeneriz belki:)

Ya arkadaş Olympiakos da bizi tokatlardı son maç dimi, şöyle saçma saçma yorumlar yazmayın, tokatlamak ne demek fenerli misiniz siz ? Geçen sene de real bizi parçalardı son dakikada verdik maçı o kadar sakatlar ordusuna rağmen playoff falan yapamayız dendi final oynadık. Çok iyi durumda değiliz ama karalar bağlamak da saçma!

Beklenti ne kadar düşük olursa o kadar iyi.Sonra Real maçı için bile takımı eleştirir halde buluruz kendimizi.Maçın içinde kalsak antreman maçı havasına girmemesi bile kendi açımdan iyidir.

Böyle yorumlar okuyunca "Beğen" seçeneğinin yanına "Ee yuh yani!","Yavaş at tutamıyorum","Arkadaş Houston'dan mı havalandı?" gibi seçeneklerimiz de olsa da doya doya bassak diyorum.Kadroya iyi demek ayrı Real'den fark görmemek ayrı.Meseleyi türk oyunculara indirgemişsin o apayrı.Kendi çöplüğünden başka yerde ötemeyen milli takımı referans verirsek olmaz.Türkiye ligi ve takımdaşlık için gerekli çimento niteliğinde oyuncular.Eldeki en iyi yerliler ama fazlası değil.Yürek koyan oyuncular ama fazla abartmayalım.Kampla mampla da olmaz.Oyuncuyu sıkar ve gerginleştirirsin sadece(koçun bu maçı nasılsa kaybederiz düşüncesinin bir örneği gibi kampa girmek.Ters teper sahaya konsantre olurlar.Ya tutarsa yani).Herşey kampla olacaksa toplanalım 12 arkadaş 6 ay kampa girip real'in karşısına çıkalım.Kanımızda fazla "kamp" bulmazlarsa yeneriz belki:)

Şu yazıyı koç ve oyuncular okusa Madrid'i yeneriz.

GS'ın iyibir takım olduğunu düşünmüyorum. Oyuncular iyi olabilir evet ama kadro iyi değil. Carter için hala yanlış transfer diyorum bu da buraya not olarak kalsın. Jamont'u geç Jamon tarzı bir adamımız bile yok. Son İBB maçında Sinan dışında içeri penetre eden adamımız yoktu o denedi farkı azalttık. Carter penetre edemiyor. Şut atamıyor dış savunmayı gene Sinan başlatıyor ee neden bu adamı iyi diyoruz? Adam iyi olabilir ama bize ilk lazım olan adam o değildi. Önce o istediğimiz adamı alsaydık ondan sonra faydası olabilirdi. Şimdi maç sonlarında Carlos kesin var Sinan kesin var Carter da olcaksa Ya micov olmuyor ya da 4 kısa bitiriyoruz. O zaman da size iyicene düşüyor.

Yani GS'ın oyuncuları iyiyse bile kadro matematiği yanlış 2+2 bizde 4 ediyor. Doğru bir matematikte o en az 5 etmeliydi.

Gruptaki ilk maçları, ilk tur grup maçları ile harmanladığımda, Açıkçası her takımla başabaş oynayacak gücümüz var diyorum. Kimse daha formunda değil. Her takım eksik bu sezon. ALba'nın Barca'yı yenmesi de sürpriz değil. REal maçında tabii ki Real favori biz sürpriz deneyeceğiz ama şutumuz oturursa şansımız var. Real oyun kurucu konusunda sıkıntı yaşıyor. Rudi Sergio Lull hepsi önce şutu düşünüyor bizim Ender'in gelişmiş versiyonları (Carlos da arada buna saplanıyor) Gene de kadroları bize ters gelir şu an için. Aynısı Maccabi için de geçerli. Diğer kadrolarla boğuşuruz.

Maç için şans yanımızda olur inşallah. Takım konsantre olduğunda her şeyi yapacak konumda ama bu arada çok çabuk da maçı bırakabiliyor. bir periyot LAL bir periyot buducnost olabiliyoruz:))

Geçen sezon ki son saniyeye kadar kafa kafa oynadığımız Real Madrid deplasmanı gibi olursa bizim için iyi bir gece olabilir. Alba'nın Barcelona karşısında ki galibiyeti işe renk kattı, diğer takımlara cesaret verse de ben kolay kolay deplasman galibiyeti alacağımızı düşünmüyorum. Dengesiz bir takım Real Madrid ama bizde de düzenden çıkaracak bir düzen henüz yok.

Ben de böyle yorumlar okuyunca Galatasaray kendisine inanmayan taraftarlarını G.. etmeye bayılır butonu arıyorum ama nerede işte. Bazı arkadaşlar abartılı yorumlar yapmış olabilir ama kimsenin böyle alay eder gibi yorumlarda bulunmasına gerek yok bence. Hamza Hamzaoğlu da geldi takıma biraz özgüven kattı, bir hava getirdi ve bir anda çehremiz değişti. İki bizi de pohpohlasın forumdan 18 kişi toplanıp Beşiktaş'ı iki sıfır yeneriz diyelim o zaman da.

Geçen sene bu takım top 8 yaptı. Belki de en kilit adamımız Markoishvili şuan Cska'da Micov'un aldığı rolü alamıyor. Pocius belki sakatlıktan iyi dönemedi ama Dünya Kupası'nda başkasının çöplüğünde ortaya koyduğu performansı siz de görmüşsünüzdür. Arroyo, Micov, Pocius, Erceg bunlar belki Real Madrid kalitesinde değil ama Avrupa'nın kalbur üstü oyuncuları oldukları kesin. Sinan, Ender ve Kerem de kim ne derse desin bu platformda yıllarca oynamış tecrübeli oyuncular. Bunun yanında savaşçı ve başarıya aç Patrick Young ve Justin Carter gibi iki isme de sahibiz. Uzun lafın kısası ben geçen seneden daha kötü bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum. Sadece sezon başından beri takım bir türlü ritmini bulamadı ve bir kıvılcıma belki de silkelenmeye ihtiyacı var. Ergin Ataman da bu kampla bunu sağlamaya çalışıyor.

Eğer Ergin Ataman'ın yaptığı bir uygulamaya aynısını bize de yapsın 12 kişi toplaşır bir takım oluruz gibi yorumlar yapabilecek bilgi birikimine sahipseniz sizi direk şubenin başına alalım da koça bir şeyler öğretin.

Buradaki insanların hepsi Galatasaray'ın iyi yerlerde olmasını istiyor. Eldeki kadro kalitesi ve takımın bir an önce kendisine gelmesinin beklenmesi de bu tarz abartılı yorumlara yol açabilir. Düşüncelerinizde haklılık payınız olabilir, daha realistik de olabilirsiniz ama burada iyi niyetle yazan insanlarla "Arkadaş Houston'dan mı havalanmış" tarzı söylemlerle dalga geçmek size bir şey kazandırmaz.

Efes'in Real deplasman maçını hatırlayın taş gibi oynadı Efes. Maçın 3.5 periyodunda başa baş gittiler ama 3-4 dakika kötü oynadılar yanılmıyorsam 15 civarı fark yediler. Yani bizim bu deplasmanda 2 dakika bile konsantrasyon kaybına tahammülümüz yok ama maçların en az 1-2 periyodunu böyle oynuyoruz. Benim pek umudum yok maça ortak olsak bile sonra mağlup oluruz.

Ben de böyle yorumlar okuyunca Galatasaray kendisine inanmayan taraftarlarını G.. etmeye bayılır butonu arıyorum ama nerede işte. Bazı arkadaşlar abartılı yorumlar yapmış olabilir ama kimsenin böyle alay eder gibi yorumlarda bulunmasına gerek yok bence. Hamza Hamzaoğlu da geldi takıma biraz özgüven kattı, bir hava getirdi ve bir anda çehremiz değişti. İki bizi de pohpohlasın forumdan 18 kişi toplanıp Beşiktaş'ı iki sıfır yeneriz diyelim o zaman da.

Geçen sene bu takım top 8 yaptı. Belki de en kilit adamımız Markoishvili şuan Cska'da Micov'un aldığı rolü alamıyor. Pocius belki sakatlıktan iyi dönemedi ama Dünya Kupası'nda başkasının çöplüğünde ortaya koyduğu performansı siz de görmüşsünüzdür. Arroyo, Micov, Pocius, Erceg bunlar belki Real Madrid kalitesinde değil ama Avrupa'nın kalbur üstü oyuncuları oldukları kesin. Sinan, Ender ve Kerem de kim ne derse desin bu platformda yıllarca oynamış tecrübeli oyuncular. Bunun yanında savaşçı ve başarıya aç Patrick Young ve Justin Carter gibi iki isme de sahibiz. Uzun lafın kısası ben geçen seneden daha kötü bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum. Sadece sezon başından beri takım bir türlü ritmini bulamadı ve bir kıvılcıma belki de silkelenmeye ihtiyacı var. Ergin Ataman da bu kampla bunu sağlamaya çalışıyor.

Eğer Ergin Ataman'ın yaptığı bir uygulamaya aynısını bize de yapsın 12 kişi toplaşır bir takım oluruz gibi yorumlar yapabilecek bilgi birikimine sahipseniz sizi direk şubenin başına alalım da koça bir şeyler öğretin.

Buradaki insanların hepsi Galatasaray'ın iyi yerlerde olmasını istiyor. Eldeki kadro kalitesi ve takımın bir an önce kendisine gelmesinin beklenmesi de bu tarz abartılı yorumlara yol açabilir. Düşüncelerinizde haklılık payınız olabilir, daha realistik de olabilirsiniz ama burada iyi niyetle yazan insanlarla "Arkadaş Houston'dan mı havalanmış" tarzı söylemlerle dalga geçmek size bir şey kazandırmaz.

Takımımız kötüdür demedim.Ama fazla zıplayınca ay'a çıkılmıyor.Nerede olduğumuzu bilmezsek perşembe real'i yensek sıradanlaştırırız.Seviyemizi real'le kıyaslarsak haksızlık yaparız dedim kendimize sadece.Sinan,Kerem çok sevdiğim oyuncular ama f4 hedefi olan takımlarla anılamazlar.Kapasitelerinin 2 katını sahaya yansıtabilecek yüreğe sahip oldukları için seviyorum.Ama Real'deki oyunculardan neyi eksik Sinan'ın denirse olmaz.Bende takımımızın basında söylenenden çok daha iyi bir takım olduğunu düşünüyorum.Ama seviyemiz "real'i deplasmanda hüpletiriz" diyecek kadar değil.Ayrıca eleştiri yapmak için kulüpte görev alacak yeteneklere sahip olmam gerekmez.Öyle olsaydı İbb maçından sonra ATAMAN'ı kimse eleştiremezdi.

Bence bu maçı kazanmak kadar sahada göstereceğimiz duruşta önemli. İlk periyottan maçı vermeyelim. Savunma yapalım, topu paylaşalım, topun kıymetini bilelim yeter. Kazanmak için bunları iyi yapmanın yanında birazda basketbol şansına ihtiyacımız var ama maça çıkmadan havlu atmak galatasaray ismine yakışmaz. Biz dik duralım yeter...

Takımımız kötüdür demedim.Ama fazla zıplayınca ay'a çıkılmıyor.Nerede olduğumuzu bilmezsek perşembe real'i yensek sıradanlaştırırız.Seviyemizi real'le kıyaslarsak haksızlık yaparız dedim kendimize sadece.Sinan,Kerem çok sevdiğim oyuncular ama f4 hedefi olan takımlarla anılamazlar.Kapasitelerinin 2 katını sahaya yansıtabilecek yüreğe sahip oldukları için seviyorum.Ama Real'deki oyunculardan neyi eksik Sinan'ın denirse olmaz.Bende takımımızın basında söylenenden çok daha iyi bir takım olduğunu düşünüyorum.Ama seviyemiz "real'i deplasmanda hüpletiriz" diyecek kadar değil.Ayrıca eleştiri yapmak için kulüpte görev alacak yeteneklere sahip olmam gerekmez.Öyle olsaydı İbb maçından sonra ATAMAN'ı kimse eleştiremezdi.

Eleştiri yapmak ayrı dalga geçer gibi yorumlarda bulunmak ayrı şeyler. Ergin Ataman Avrupa'nın saygın koçlarından, tabi ki beğenmediğiniz eleştireceğiniz yönleri olur ama bu şekilde değil. Görüşlerinizi şimdi ki gibi yazsaydınız benim zaten bir lafım olmazdı. Yorumlarınızın çoğu doğru olabilir ama anlatış tarzınız yanlıştı.

Eğer 4 numaralarını yıldızlaştırmazssak maçı kafa kafaya götürebiliriz. Tabi 4 periyottan birinde uyuma problemimiz de var. Genelde 3. periyot oyuncularla beraber Ergin Ataman da uyuyor. Bunu yaşamamamız lazım. yoksa istenmeyen sonuçlar olabilir.

Toolson'ın euroleague ortalamalarıda ortada.3.7 İndex Rating nedir yahu?Carrol'la kıyaslamak şahin bmw'den hızlıdır demek gibi bişey.

Toolson'ın euroleague ortalamalarıda ortada.3.7 İndex Rating nedir yahu?Carrol'la kıyaslamak şahin bmw'den hızlıdır demek gibi bişey.

Index Rating örnek verip Carroll ile arasındaki bmw-şahin kıyası komik esas. Toolson bu sene 9.2 ortalama yaparken Carroll 8,6 ortalama yapmış mesela olay index ise. Carroll geçen sene de 6 index rating ortalaması yapmış, oradan kıyasla bu oyuncu daha iyi denilmez yani...

Neyse Carroll bence de çok daha iyi oyuncu ama kıyasın yapıldığı nokta yanlış yani.

Real Madrid'i bu sene hiç beğenmiyorum, özellikle Mirotic'i deli gibi arıyorlar, guard rotasyonunda da sıkıntıları var Lull 1 numarada olduğunda etkinliği azalırken, Lull-Rodriguez çıkıldığında da savunma fazlasıyla kötü oluyor. Yedek guard Campazzo'ya forma ağır geldi, savunması da zaten sıkıntılı.Dışarıdan şutu olan bir 4 de olmayınca Real Madrid hücumları sete sette fazlasıyla işkence haline dönüyor önemli maçlarda. Kendi sahasında oynayacağı F4'e girer mi o bile meçhul ama bizim de deplasmanda söz geçirmemiz zor tabi. İçeride yenme şansımız var Madrid'i o döneme kadar savunmayı biraz oturtabilirsek. Bu sene bir çok maçta zorlandı zaten Real Madrid ve saçma sapan yenilgiler de aldılar.

Benim tahminim maça kötü başlarız. 2-3 periyot yakalasakta son periyot İspanyol oyuncuların tiyatro sahneleri eşliğinde mağlup oluruz.

Ben ikisinin ratinglerini kıyaslamadım,toolson'ın geçen seneki ratinginin nasıl olabileceğini örnek verdim.O rating bu kadar düşük ve bu oyuncu 15,16 maça çıkmış ve defalarca izlenmişse o oyuncuya kötü demek yanlış olmaz.İksinin ratingini kıyaslasam Carrol'ınkinide yazardım.Carrol'ın şut ortalamalarıda zaten 2sezondur daha yüksek.

Real geçen yılların takımı değil. Oyunu onlara bırakmazsak ve son anlara kadar başa baş getirebilirsek neden olmasın? Ha takımın deplasman performansı parlak değil kabul lakin bazı oyuncular kendilerini göstermek isteyecektir.