Euroleague Top 16 3. Hafta | Kızılyıldız: 65 - Galatasaray: 74

Aslında farkın erken açılmaması çok da güzel oldu. Son periyota kafa kafaya girip son 5 dakikada farkı açıp vurup geçmekten daha iyisi olamazdı heralde.

Günlerdir hakim olan gergin havadan en fazla etkilenen taraf Kızılyıldız takımı olmuş oldu. Net olarak üzerilerindeki baskının altında ezildiler, kolay şutları bile sokamadılar. Bizim teknik heyetimizin ve oyuncularımızın tecrübesi çok daha ağır bastı. Bu kadarını tahmin etmiyordum açıkçası.

Tarihte yerini alacak altın bir galibiyet. Takımın maça hazırlanış sürecinden sahada sergilenen performansa kadar çok büyük iş çıkarıldı, hepsine helal olsun.

Muhtemelen yeni nesil pek hatırlamaz, yıllar önce Öcalan´ın İtalya´ya sığındığı ve bize iade edilmediği dönemde oynadığımız Juventus maçını. TV´nin verdiği imkanlarla kısıtlı kalsam da tribünlerde öyle bir atmosfer gözlemledim. Her yerde aşırı güvenlik önlemleri, bastırılmış bir yığın oluşturulmuş...

Takımın maç günü gelmesinin de etkisiyle yorgun olacağını, dolayısıyla tel tel döküleceğimizi düşünüyordum maç başlamadan. Zaten takım sezon başından beri umut vermiyordu, bir de mevcut şartları dikkate alınca umut Kaf Dağı´nın ardındaydı benim için. Ama temponun yükselmesine izin vermeden kontrollü oyunumuz ve maça konsantrasyonun üst seviyede olduğunu görmek umutlandırdı. Doğrusu Ataman da uzun zaman sonra dersine iyice çalışmış. Maçı oynamış kafasında defalarca; Marjanovic pota altında cirit atarsa, Sinan sakatlanırsa, Young erken faul problemine girerse... B planlarının hepsi hazırmış. Gerektiği yerde doğru hamlelerle müdahale etti oyuna. Hal böyle olunca rahat bir zafere ulaştık. Yalnız biz Euroleague grup mücadelesinde Kızılyıldız´ı yendik, hepsi o. Çok değerli bir galibiyet ama farklı anlamlar yüklemek -Belgrad´ı fethetmek vb.- garip ve bir o kadar anlamsız, taraflara zarar verici kafa yapısı.

Sonuç olarak; Kızılyıldız Top 8 hedefinden uzakta olsa da deplasmanda alınan bu galibiyet gruptaki rakiplerimize mesajdı bir nevi. Ben çok istersem...

SON DAKİKA!..Galatasaray Erkek Baskatbol takımına Winner,Fenerbahçe Erkek Basketbol takımına Loser firmasının isim sponsoru olacağı açıklandı.

Ülker'in futboldan çekilmesinin ardından Fenerbahçe'nin Basketbol sponsorluğundan da alınan başarısız ve ümit vermeyen performans sonrası çekileceği duyuldu.Fenerbahçeliliğiyle bilinen Grubun sahibi Murat ÜLKER'in "Yemişim fenerbahçeyi.Alemin enayisimiyiz"dediği öğrenildi.Bunun üzerine yeni sponsor arayışına giren Fenevbahçe'ye sürpriz bir talip geldi.Görüşmeler sonrası gelecek sezondan itibaren canı sıkılana kadar anlaşıldı.Loser firmasının Bangladeş'te Loser Yazılım adıyla faaliyet gösterdiğini öğrendik.Loser Yazılım'ın sahibi Mohd Nasir HOSSAIN açıklamasında"Yazılım işine yeni girdik.Henüz tam olarak ne iş yapacağımızı bilmiyoruz.Ama para bende çok.Varımızı yokumuzu Fenerbahçe Erkek Basketbol takımına yatırmaya karar verdik.Duyduğumuza göre para israfı yapıp bir halt başaramayan bir takımmış.Şirket politikamıza uygun ve bizi yansıtan bir takım.Onlarda elde ki parayla ne yapacaklarını bilmiyor ve basketboldan anlamıyormuş.Birde 1 milyon üye projeleri varmış.Bizde adam çok onlara üye buluruz.Kaynımı şimdiden üye yaptım bile.Gelecek yıldan itibaren Basketbol şubesinin başına da geçireceğim.Fazla bi rşey yapmasına da gerek yokmuş.Bol bol İstanbul'u gezmesini tavsiye ettim."

Galatasaray Erkek Basketbol takımının Liv Hospital sonrası sponsor arayışları sona erdi.Kriterler içinde en önde yer alan sağlık hizmetleri veren firma koşulunu sağlayabilen 1 talip kulübe ulaştı ve görüşmeler sonrası anlaşmaya varıldı.Yeni sponsorun Almanya'da faaliyet gösteren Winner Hospital olduğu açıklandı.Sözleşmenin gelecek yıldan itibaren son basketbolcu kalana dek süreceği açıklandı.Kendisine ulaştığımız Winner Hospital'ın türk kökenli sahibi Emrah KUTLU açıklamasında"Galatasaray Erkek Basketbol takımı para almadan sağlık sektörüne hizmet için tanıtım yapan bir organizasyon.Yani bunu da az para çok başarıyla yapıyolar.Winner takıma ismimizi layık gördüm ben.Biz kazan-kazan prensibiyle yola çıkan bir hastaneyiz.Bu durumda bu anlaşmayla karlı çıkıyom ben.Ama Galatasaray'ı çok seviyom.O yüzden klüp üyelerine hastanemizde ücretsiz chec-up ve basketbolculara %20 indirimli mr imkanı sunacam."Galatasaraylı taraftarlara iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı diye sorduğumuzda KUTLU:"Galatasaray'lı taraftarlara burdan mesajım kanser tedavisinde çok başarılı olduğumuzu bilmelerini istiyom."

Kaynak:Kuşlar