Euroleague Top 16 4. Hafta | Galatasaray Liv Hospital 65-75 Alba Berlin

Takımımız bu hafta Euroleague Top 16 E grubu 4.maçında içeride Alba Berlin'i konuk ediyor. Maç 22 Ocak Perşembe günü saat 20:00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Kızılyıldız maçında ki saha dışı olaylar sebebiyle verilen seyircisiz oynama cezasının son maçı olacak. Takımımız içeride Zalgiris Kaunas'ı 78-69 yenmiş, ikinci hafta Real Madrid'e 93-78 yenilmiş, geçen hafta ise çok gergin geçmesi beklenen maçta müthiş bir oyun ve konsantrasyonla deplasmanda Kızılyıldız'ı 65-74 ile geçmiştik. Alba Berlin ise içeride Barcelona'yı yenerek sürpriz bir işe imza atmış ve gruptaki diğer takımlara kolay lokma olmayacağının mesajını vermişti. Sonra ki maçlarda Zalgiris ve Real Madrid'e yenilse de gruptan çıkmak için hala iddiaları var.

Gruptan çıkmak için mutlak kazanılması gereken maçlardan bir tanesi için parkeye çıkacak olan takımımızda geçen hafta Pocius ve Carter'ın katkıları çok önemliydi. Maric'de uzun rotasyonunda aldığı dakikaları bir kaç top kaybı dışında iyi kullanmıştı. Takımımızın her parçasından verim almak sayı yükümüzü çeken ve en çok süre alan Erceg ve Arroyo'yu da rahatlatacaktır. Alba Berlin'in en çok ön plana çıkan oyuncusu Jamel McLean. Alba Berlin'in Euroleague'de sayı, ribaund ve top çalma lideri. Kadrolarında ki diğer önemli oyuncular Marko Banic, Leon Radosevic, Alex Renfroe, Cliff Hammonds ve Reggie Redding.

Galatasaray ile Alba Berlin arasında oynanan son maç 15 Aralık 2009'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanan Eurocup maçıydı ve takımımız o maçı 93-79 kazanmıştı. O sene müthiş katkı veren dört yabancımız Darius Washington, Simas Jasaitis, Mike Wilkinson ve Radoslav Rancik'in katkılarıyla kazanmıştık. Umalım ki şu bir kaç gündür konuşulan para konusu bir an önce çözülür ve oyuncularımız tam konsantre olmuş bir şekilde sahaya çıkar ve 15 Aralık 2009'da ki gibi bir maç yaşarız.

Son günlerde olan olaylardan sonra galibiyet beklemek sizce ne kadar gerçekçi olur ?
Koç'a ve oyunculara haksızlık olmaz mı ?

Bu sezon en büyük rakibimiz parkedeki takımlar olmadığı için net bir şey konuşamıyorum. Bizler sadece saha içini konuşamadığımız sürece her türlü olayı yaşama ihtimalimiz var. Kazanacağımızı düşünüyorum ama utanması gerekenler utanmadığı sürece bu galibiyetler oyuncularımızın hanesine - olarak yazılmaya devam eder.

Şu maçı alsak 3-1 olacağız ve acayip bir iddia yakalayacağız top 8 için ama yönetimin yediği halta bakın. İnanılır gibi değil ya.

Umarım yarın antrenmana çıkılır ve bir nebze olsun hazırlanılır şu maça. Gerçekten çok önemli ya galibiyet.

Semih, yönetim bu işi takmıyor. Yabancı oyuncular niye taksın.
Ergin Hoca'nın yine şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz.

Semih, yönetim bu işi takmıyor. Yabancı oyuncular niye taksın.
Ergin Hoca'nın yine şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz.

Bence yabancılar takımın başarısını yönetimden daha çok istiyordur da tabi herkesin bir sabrı var. Demek verilen sözler yine tutulmadı...

Bugün önemli. Bir şekilde tam takım çalışmalı ve maçın havasına girmeliler. Ergin hoca da böyle kaos durumlarından başarıyla sıyrılmasını iyi biliyor Allahtan.

Gruptan çıkabilme ihtimalimizi az olarak değerlendiriyordum ancak geçen haftaki galibiyetten sonra biz bu işi son haftaya kadar götürürüz düşüncesi hakim olmaya başladı. Tabii bunun için bu tür maçları kazanmak lazım. Yine kendi ayağımıza sıkıyoruz umarım bu saçmalıktan, bi kaza yaşamayız

Bence yabancılar takımın başarısını yönetimden daha çok istiyordur da tabi herkesin bir sabrı var. Demek verilen sözler yine tutulmadı...

Bugün önemli. Bir şekilde tam takım çalışmalı ve maçın havasına girmeliler. Ergin hoca da böyle kaos durumlarından başarıyla sıyrılmasını iyi biliyor Allahtan.

Katılıyorum yabancıların isteği olmasaydı Kızılyıldız deplasmanından galibiyetle dönülmezdi paraları yatmadığı için tamamı gidebilirdi...

Her şey parayla alakalı değil, insan kendisini yönetenlere güvenmek istiyor, verilen sözlerin karşılıksız çıktığını görünce insan ister istemez bıkar bir süre sonra. Bildiğim kadarıyla 2 ay geriden gelmeyi kabul etmişti oyuncular ama ödeme yapılmayıp o süre de aşılacak. Dediğiniz gibi oyuncular sadece para odaklı olsa geçen hafta o salondan çıkamazlardı ki Sırp oyuncularımız için duygusal maç oldu aynı zamanda.

Bu arada maçın hakemlerinden ikisi İspanyol. Son zamanlarda Türk takımlarına hep İspanyol hakem veriliyor ve hep katlediyorlar maçı. Geçen hafta FB Ülker ve Efes'in başına gelen umarım bizim de başımıza gelmez.

Bizimkiler 2 idman kaçırdı. İdmansız maça çıkmak demek, çalışmadan sınava girmek demektir. İdman, sporun ana ögesidir. Kaybedersek şaşırmam. Kazanırsak helal olsun sporcularımıza ve teknik heyetimize.

Ben kazanabileceğimizi düşünmüyorum. Motivasyon önemli adamlar bulundukları klübe güvenmiyorlar artık, çıkıp şube yöneticisi alenen yalan söylüyor. Banka dediler sonra konuştuk dediler, ne konuştular ki sonuçta bu oyuncuların kafasında sadece basketbol olmalı ama işte yönetimin hali ortada...

Galatasaral Liv Hospital'da kriz çözüldü, oyuncular idmana çıktı. Carlos Arroyo besin zehirlenmesi gerekçesiyle çalışmaya katılmadı. via Ntvspor
böyle bir haber var, umarım carlos iyidir onsuz maç kazanmak çok zor bizim için.

Benim de tahminim rahat galip geleceğimizden yana, Alba'nın şu ana kadarkinin aksine bize zorluk çıkartacağını düşünmüyorum ama tabi maç parkede kazanılıyor.

Çok kritik maç. Kesinlikle kazanmalıyız. Kazanırsak iyice havaya gireriz. Rakip çok rahat ekarte edilebilecek bir takım. Real Madrid maçınd hiç birşey üretemediler. Ligde son oynadıkları maçta Tübingen gibi alman liginin en vasat takımlarından birine karşı evinde zar zor kazandı. Vurup geçmemiz gerekiyor. Kendi evimizde fire vermemeliyiz.