Euroleague Top 16 5. Hafta | Panathinaikos 86-77 Galatasaray

Yunanistanda maç kazanmak zordur ama imkansız değildir...
Kazanabileceğimiz bir maç, üstelik Papas'da yok...
Eğer iyi savunma yaparsak kazanabiliriz. AJ'yi yavaşlatmamız, Pota altını kapatmamız şart...
Benim en büyük korkum, ihtiyar delikanlıların coşması...

Olympiakos'un 2 yıllık şampiyonluk serilerinde Pire'de 10+ fark yediği maçlar da olmuştu. Benim bu maçtaki joker olacağını düşündüğüm oyuncumuz Kerem.

Ülker'i 20 ye yatırmışlar da falan filan..Hedef maçlarımızdan bence..Ülker gibi deplasmanda yenileceksen,Ülker gibi sende yen evinde,sende altına al grupta o zaman Pao'yu,bu kadar basit..

Panathinaikos'un evinde kaybettiği tek maç olan Barcelona maçında Diamantidis'in oynamadığını ve son maç olduğu için sıralamadaki yerini değiştirmediğini unutmamak gerek... İç saha ve dış saha performansı gece ile gündüz kadar farklı olan bir takım... Burada bence rahat yeneriz ama Yunanistanda zor ... Yenersek büyük iş olur ve 4.lük yolunda büyük bir adım atarız...

Bu maçın anahtarı Kızılyıldız maçında olduğu gibi sakin ve ayağımızı yere sağlam basmak eğer bu şekilde oynarsak kazanabiliriz.

Ülker'in fark yediği maç daha sezon başı olduğu için çok dikkate almıyorum. Sonuçta basketbol bu. Her türlü sonuca açık. Bana göre yüzde 80 bu maçı kazanırız

Kızılyıldız maçı gibi bir maç olursa ve son maçlarda girmeyen üçlüklerimiz girerse kazanma ihtimalimiz var.
Zor deplasman hakikaten.
Kazanmak zor.

Son maça 9 kişilik rotasyonla çıkmışlar kı Pappas'da apadist ameliyatı geçirmiş.Sakatları iyileşmezse bizim maça 8 kişiyle çıkacaklar.Pota altı rotasyonları sadece batista-gist-fotsis'ten oluşuyor.

Bluims'in şut dışında özelliği yok,Diamantidis bu sezon skor anlamında oldukça aşağılarda.DeMarcus Nelson sakatlıktan döndü, eski formunda değil.Batista'nın birebirlerini Young'ın iyi savunacağını düşünüyorum.Gist'in atletizmi Erceg ile eşleşmelerinde başımıza iş açacaktır.Ancak Gist de çok skor potansiyeli olan birisi değil.Tek dikkat edilecek isim Slaughter.Eğer onun 10 sayını üzerine çıkarmazsak Pao'nun 8 kişilik rotasyonda bulacağı sayı 70'i geçmez ki bu skor bizim geçebileceğimiz skor

Kızılyıldız maçı pek örnek olmaz bence. Tempoyu düşür olabilidiğince falan ama birinin guardı Marcus Williams diğerinde Diamantidis. Tempoyu düşürürsün, oyunu yarı saha basketboluna çevirirsin Williams gibi adamları devre dışı bırakırsın ama böyle bi oyunda Diamantidis sazı eline alır çözer savunmayı.

Kağıt üstünde biz daha iyi takımız.Maalesef inanç eksikliği var takımda.İnanıp,savaşan bir takım Pana'yı yener bu kadrosuyla.

Klasik Yunanistan turistik seyahatlerimizden biri olacaksa işimiz zor da bütün zorluklara rağmen maça konsantre şekilde galibiyet alamaya gidiyorsak şanslar eşit bence.

Maçtan bir gün önce maçı maç konusunda kazandığımız , KONSANTRASYON temalı yazıları özledim açıkcası. Pana taraftarı tercüme ile okuma imkanı bulsa yarın 2001deki Pana ile filan oynayacağımızı sanar. Yaarın 30 yiyip de dönebiliriz. BU imkan dahilinde ama kesin kaybederiz demeye sebep olan nedeni ben bulamıyorum. Fenerle oynadıkları maç bence fazla göz boyadı. O maç 10 kere oynansa en az 6-7sini Fener kazanırdı. O maç extranın extrası bir maçtı Pana için. 10 yıl o yüzdeyle şut atamazlar.

Maçtan bir gün önce maçı maç konusunda kazandığımız , KONSANTRASYON temalı yazıları özledim açıkcası. Pana taraftarı tercüme ile okuma imkanı bulsa yarın 2001deki Pana ile filan oynayacağımızı sanar. Yaarın 30 yiyip de dönebiliriz. BU imkan dahilinde ama kesin kaybederiz demeye sebep olan nedeni ben bulamıyorum. Fenerle oynadıkları maç bence fazla göz boyadı. O maç 10 kere oynansa en az 6-7sini Fener kazanırdı. O maç extranın extrası bir maçtı Pana için. 10 yıl o yüzdeyle şut atamazlar.

Alba Berlin maçındaki kadar boş şut attırırsak, o yüzdeyle de atarlar, o yüzdeyi de geçerler.

Panathinaikos'un deplasman performansı,bir parça da seçmediği deplasman maçları üzerinden değerlendirildiği kanısındayım.OAKA faktörü baya es geçiliyor.En basitinden geçtiğimiz sezon Top 8'deki CSKA serisi 5. maça gittiyse bunun sebebi apaçık ortada.Avrupa'nın kültürü en yüksek salonuna gidiyoruz ve Avrupa basketbolunu lüzumsuz değişikliklere rağmen halen çok sevmemizin yegane sebeplerinden OAKA.

Yarım yamalak İngilizcemle anladığım kadarıyla ciddi sakatlık problemleri var Pana'da. Şu şartlarda kafa kafaya oynayabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca önümüzde bir Kızılyıldız maçı modeli var, çok iyi bir örnek bu maçta nasıl oynamamız gerektiğiyle ilgili.

EL sitesinden alıntı;

Panathinaikos Athens

• Panathinaikos has Nikos Pappas and Loukas Mavrokefalidis still sidelined.
  • Vladimir Giankovits and AJ Slaughter are slightly injured and their playing will be a game-time decision.
  • Lefteris Bochoridis will be back to action this week.

Düşük tempoda oynamalı ve fark açılırsa Koç hemen mola almalı. Bence maç sonuna kadar kafa kafaya oynarız.
Koç hemen mola almalı kısmını okuyunca bi gülme geldi :) yanlış anlaşılmasın sözüm emreye değil ;) Bence Ergin Hoca bu maça bileniyordur. Bu mac Batista karşısında Maricle başlasak ilk 5-6 dk oyunda tutup onların ikinci pivotlarını bizim king kong ezer acaipde formda :) ayrıca mac özelinde pociusdan iyi performans bekliyorum. Ama bence esas karakter james gist olacak iki tarafı keskin bıçak heran sacmalama potansiyeli var umarım suta dayalı oynar ve gününde olmaz...

OAKA'da ki atmosfer ölüyü bile diriltir. Kontrollü oynamakta fayda var. Kızılyıldız maçında olduğu gibi uyuta uyuta götürmeliyiz. Rakibi havaya sokmamak gerek ve işin emek kısmında en üst seviyeye çıkmalıyız.