Euroleague Top 16 6. Hafta | Galatasaray 94-97 Maccabi (1. Uzatma Sonucu)

5 Şubat perşembe, saat 20'de.

Grubun en kritik maçlarından birine çıkıyoruz, 2 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 5. sıradayız şu anda.

Maccabi kendi sahasında atmosferin de etkisiyle kusursuza yakın bir basketbol oynuyor fakat deplasmanda zaman zaman sinebiliyor ve düzen dışına çıkabiliyorlar. Abdi İpekçi'de de bizim bir başka oynadığımızı düşündüğümüzde galibiyet imkansız değil.

Panathinaikos mağlubiyeti sonrası bugün Banvit galibiyetiyle moral bulduk. Young ve Carter'ın takıma tamamen adapte olması en güzel gelişmeler bizim için. Pocius eskiye nazaran daha çok enerji katıyor süre aldığı dakikalarda. Erceg'deki düşüş ise en can sıkıcı konu. Micov'un sakatlığının ciddi olmaması da en büyük temennim bu maç öncesi.

Geçen sezon yine top 16'da Abdi İpekçi'de karşılaşmış ve son dakikada elimizden kaçırmıştık Maccabi'yi ve 90-84 kaybetmiştik. Abdi İpekçi'de tek boş koltuğun kalmaması lazım, full dolu bir salonda rakip kim olursa olsun başa baş mücadele edeceğimize inanıyorum. Taraftara bu anlamda büyük iş düşüyor.

Takımımıza başarılar.

Agzina saglik Semihcigim dediklerine atnen katiliyorum, tam bir ev takimi ama takim olarakta bize ters bir takim olduklarini dusunuyorum.Atletizm ve amerikalilarin tavan yapmis oldugu takimlara karsi ozellikle tum turk takimlari zor anlar yasiyor.Insallah galibiyeti alir ve yolumuz acik bir sekilde barcelona deplasmanina gideriz.

Biletimizi aldık , maç için Antalya'dan geliyorum . Şu kısa tatilimde yapabileceğim en güzel şey buydu galiba . Ateşli atmosfer ve zevk alacağımız bir galibiyet en büyük dileklerim.Oyuncularımızı lig maçında daha ekonomik kullandık.Tempoyu istediğimiz kıvamda tutup baştan sona agresif savunma yaparak maçı götürmek gerekiyor.

Ergin Ataman isterse bu maçı alırız.
Bence hedefinde ki maçlardan biridir.
Kazanırsak biz de bu işte varız diyeceğiz.
Ama kaybedersek bu iş bitmiş olacak.
Bunun bilincinde hareket edersek ve hazirlanirsak işte o zaman galibiyet gelir.
Tabi bir de yönetim ve şube ek bir sorun cikarmazsa maça daha iyi konsantre olur oyuncularımız.

Bu maçta Arroyo, Erceg ve Micov çok önemliler. Banvit maçındaki gibi oyunu hızlandıramayız. Yarı saha hücumunda da bu oyuncular olmadan hiç birşeyiz. Savunmada ise en önemli konu bence Sofo. Zaten 4 numaradan Randle 15-20 sayı atacak bir de 5 numaradan katkı alırlarsa maçı kazanmamız zorlaşır. Geçen sene Sofo'yu iyi savunmuştuk. Bu maçta bakalım nasıl savunacağız. Gecen sene yaptığımız iyi işlerden biri de Sofo'nun yavaşlığından yararlanarak oynadığımız ikili oyunlardı. Bu ikili oyunları potadan uzak oynamalıyız. Young'a koşacak ve zıplayacak alan bırakabilmek için.

İnşallah yanılırım ve maçı kazanırız.Bu maçta en çok pota altındaki Young--Sofoklis kapışmasını dört gözle bekliyorum,bakalım Patric neler yapacak.

-Tempoları Real Madridle bile aşık atabilecek düzeyde bizim savunmamız malum maçı belirleyen faktör bu olacak muhtemelen.
-Ritim bulurlarsa durdurmak zor
-Sistemin getirdiği yapı ile bir iki kişiye bağlı değiller süpriz katkı alabilecekleri isimler var
-Top 16'da vites arttırdılar

+Pao-Alba maçları sonrası kazanmak zorunda olmamız
+Seyirci ile takımın buluşacağı ilk maç olması
+Tempo olarak olmasa da hücum olarak rakipten aşağı yana olmamız 80-90'ları görecek hücum potansiyelimiz var

Adamlar at gibi koşuyor hızlı hücumlarda çok can yakarlar. Benim asıl merak ettiğim SOFO'nun karşısında kim, nasıl durabilecek ? Young-Sofo eşleşmesini merak ediyorum.

Bence Young Sofo ile savunma da baş edemez. Maric çok daha iyi olur Sofo'nun arkasında.

Ergin Hoca bu maç için özel hazırlanıyordur eminim.

Sofonun karşısında mariç daha mantıklı bence. Kafası maçtaysa ve hazırsa tabi. Young için fazla büyük kalır sofo.

Kazanma ihtimalimiz çok düşük, hele maccabi top 16 da ciddi anlamda vites arttırmışken daha da zor. Tamamen bireysel performanslara bağlı başarı şansımız.
Erceg düzelecek, pembe ayakkabılı kız modundan çıkıp savunma yapacak yüzdeli atacak, arroyo kontrolü kaybetmeyecek oyun içinde kalacak, ender pocius ve keremden maksimum katkı alınacak, takım savunma yapmak isteyecek vs vs. Bunların hepsinin aynı anda gerçekleşmesi lazım.

Salonda yerimizi alacağız, inşallah güzel bir maç olur kazanan da biz oluruz.

Zoran Maccabi'de mevkisindeki herkesten daha iyi bir oyuncu. Zoran'ın kimi tutacağı değil Maccabi'nin zoran'ı nasıl tutacağı maç açısındna daha büyük bir soru işareti

Sofo maric ile eşleşecektir. İkisi de 10-15 dk ancak oynayabildiğinden diri kalan takımına avantaj sağlayacaktır. MAric 15 dk oynarsa avantajlı oluruz

Tyus gibi adamlara karşı Young fundemanteli daha zayıf osla da Arroyo gibi bir usta avantajına sahip. Maccabi o anlamda geride kalır ama onların da D.Smith avantajı var ki adamın oldum olası hayranıyımdır.

Maccabi dışarıdan iyi atan oyunu hızlandırıp hızlı hücumu seven gerektiğinde ise Sofo üzerinden set hücumu yapabilen varyasyonları fazla bir takım. Bence iç sahada oynayacağımız en zor rakip. Real ve Barca'ya karşı içeride daha rahat oynama şansımız var.

Bizim her maç olduğu gibi bu maçta da en önemli adamımız Sİnan Pocius Carter'dan oluşan dış hücum savunucularımız olacak. Sİnan ve Carter perdelere çok takılıyor. Carter blok ve steals kovalamaktan adamını kaybedebiliyor. Micov'un durumu da muallak. Pocius'un içeri girişleri bir siyahi gibi güçlü ve hızlı değil ama en azından bunu yapıp defans dengesini bozabiliyor. GErçekten çok garip bir maç oalcak.

Maccabi'nin dengesini tribün bozabilir ancak ama bunun da bazı şartları var
1- Maccabi'de nerdeyse Yahudi oyuncu yok (1-2 tane ) Yahudiliğe bu kadar takmanın manası yok. (ki takımın tamamı yahudi olsa bize ne)
2- Maçın başında yapılacak baskılı tezahürata direnecek mental olgunluğu olan bir takım. Ama bu baskılı tezahürat ısrarla devam edersek fark olarak onlar önde olsa bile 4.periyot o çözülmeler başlar. Kobe Byrant dahil hiç bir sporcu o baskılı tezahürata maç boyu dayanamaz
3- Maça etki etmek demek sinirlenince sahaya yabancı madde atmak dğeil. O "şerefsizler" kahveye gitsin pişti oynasın

Ben yeneceğimizi düşünüyorum. Ufak şeyler sonucu belirleyecektir Basketbol şansı da bizim yanımızda olur inşallah!:)

Sıfır savunma ruhsuz Erceg'in yüzdeli atmasını beklemek yerine terinin son damlasına kadar mücadele eden Kerem'i daha fazla parkede görürüz umarım. Arroyo, Young, Carter, Micov, Maric, Ender, Sinan, Pocius.. hepsinden katkı almalıyız kazanmak için.

Biletix'den az önce baktım da, 5 adet blok dışında bilet kalmamış gözüküyor. Salon full olacak zannediyorum. Bilet almayı düşünen arkadaşlar da elini çabuk tutsun :)

Geçen sene 2. maçta Blu ve Pnini'den yağmur gibi üçlük gelmişti. Dış şut savunmamız belirleyici olur.
Yine 90 - 80 lerde bir maç olur. Bu sefer 90 biz olalım.
Taraftar 'Kahrolsun İsrail' modunda olmazsa ve deplasmanda sıkıntılı olan Pargo saçmalarsa kazanırız.