Euroleague Top 16 6. Hafta | Galatasaray 94-97 Maccabi (1. Uzatma Sonucu)

Maccabi bizi ancak üçlük yüzdesiyle yenebilir. Eğer üçlük yüzdeleri düşük olursa maçı kazanırız. Ayrıca hucüm ribauntu vermememizde çok önemli. Çok fazla 2 ci veya 3. cü hucüm şansı tanıyoruz rakibe. Bunu bu maçta engellemeliyiz.

Erceg'in biraz daha toparlaması, Maric'in Kızılyıldız maçındakine benzer katkısı çok büyük fark yaratır. Maric'in ekstra hırsla oynayacağını düşünüyorum ben. Micov'un sakatlığı ne durumda bilen var mı? Onun zekasına ve soğukkanlılığına da ihtiyacımız olacak. Carter ve Young'un hem savunmada hem de hücumda ortaya koyacağı enerji de çok mühim bizim için.

Full dolu olacak Abdi İpekçi büyük ihtimalle, maç için sabırsızlanıyorum şimdiden.

Maccabi tamamen iç saha takımı.. Bu sefer aynı baskıyı rakip olarak yaşayacaklar zaten normal sezonda Limoges harici taraftarı arkasına alıp büyük baskı kuran bir takımla oynamamış. Top16 da ise sadece Panathinaikosla oynamışlar kaybetmişler. Ne olursa olsun ibre bizden yana Banvit maçındaki gibi de bomboş 3 sayı atış şansı tanımamalıyız tabi çok fazla ve saçmaydı savunma açısından. Carter ile savunuruz Smithi diye düşünüyorum tabi ilk 5'te başlamazsa Sinana kalır o iş. Sofoklise karşı yapacağımız pek fazla bişey yok en mantıklısı o oyuna girdiğinde Marici sokup Patrici foul problemine sokmamak olucaktır. Ohayondan hiç korkmuyorum mümkün değil Abdi İpekçide iyi oynayamaz. Tyus sıkıntı yaratıcak ayakları hızlı nasıl savunucaz onu görücez. Bize gelicek olursak Arroyo Patric ve Carterdan bi şekilde katkı alıyoruz skor yardımı yaparsa eğer Sinan ve Erceg keza savunmada da biraz daha diri olursak maçı kazanırız diye umuyorum.

Erceg'in toparlanmis versionu 25 sayi atar, uzerinden 20 sayi gecer. Randle ve Tyus iceriden disaridan bizi eskitirler orada, yardim savunmalarina iyi gelmeliyiz diyecegim ama muthis tempo yapiyorlar.
Oynadigimiz her takimdan yuksek yuzdeli ucluk yiyoruz 8 kisilik PAO'ya karsi bile degismedi bu, yine degisecegini sanmiyorum.
Seyirci baskisi ve sahada mumkun mertebe Arroyo, Pocius, Carter, Micov, Young besiyle kalabilirsek kazanma ihtimalimiz var.

An itibari ile sadece bir blok kaldı, biletler bitiyor. Perşembe akşamı eminim çok sağlam tribün olacak. Ben zaten oradayım :) Her ne kadar israil takımı etkilenmez deselerde, Abdi İpekçi de taraftar coştuğu zaman ortam çok farklı oluyor ve hakemler de dahil etki altın da kalmamaları imkânsız hale geliyor. Geçen hafta oynadıkları Real maçını izledim, işimiz çok zor fakat kazanma ihtimalimiz de var. Yeter ki istekli ve arzulu oynayalım.

2 saat önce bilet aldım.tribünde 7 yada 8 tane,saha içi pota arkasıda 15-20 tane kalmıştı sadece.şaşırdım,güzel atmosfer olacak.

Maç günü 1000 bilet daha satılacak salonun gişelerinden. Bilet alamayan oradan alabilir. Ayrıca biletler 25TL ama karaborsada da 40TL civarı olur maximum. Eğer o yolla da olsa maça girmek istiyorum derseniz açıkta kalınacağını sanmıyorum

İşten çıkıp salona varmam zaten 19:30 u geçicek. O saate uçmuş olur heralde biletler. Bu saha içi biletleri satışa mı çıkmadı ben mi kaçırdım? Bir de konuk takım bileti alsak ne olur? Var mı daha önce o şekilde giren?

Carlos oynamazsa pek umudum yok açıkçası. O sever böyle maçları. İnşallah dümende olur kaptan. Justin ve Patric'ten de rakibi rencide edecek hareketler bekliyorum. Savunma yapıp kazanalım şu maçı.

Arroyo'nun 14-15 dakika bile olsa oynaması gerek. En azından son periyotta inisiyatifi ele alacak kadar oynamalı. Ben bir şekidle yetiştirileceğine eminim.

Carlos ne olursa olsun son dakikalarda oyunda olmalı. Geçen hafta beyaz bayrağı ben çekmiştim, bakalım takımda o beyaz bayrağı eline almış mı göreceğiz. Artık kazanma vakti beyler...

Yahu tam ümitleniyorum Maccabi'yi sıkıştırıp şurda yenebiliriz diyorum, pat Micov-Arroyo yok diye haber geliyor. Bu nası bi şanssızlıktır anlamadım gitti.

Micov'un düşüşünü görünce zaten sezonu bile kapatabilir dedim, umarım 2-3 maçla kurtarır. Yao'nun düşüp diz kapağını kuırdığı pozisyona benziyor çünkü. Her ne kadar kilosu o kadar olmasa da az değil.
Arroyo'ya gelince, Arroyo'lu ve Arroyo'suz o kadar fark ediyo ki takım. Koçla telepatisi var sanki, oyunu yukardan okuyabilen ve nerde ne lazımsa onu yapan bi adam. Arroyo olmadan Maccabi'yi nasıl yenebiliriz hiç bilmiyorum. Patric Young'ın da eksiklikleri çok ön plana çıkacaktır Carlos yokken.

Son olarak seyirciden çok korkuyorum. Maç içinde çift haneli seriler yiyebiliriz zaman zaman, ama bizim takımın özelliği böyle zamanların karşı takıma verdiği kısa sarhoşlukları çok iyi değerlendirmek ve "oldu da bitti maşallah" tarzı galibiyetler koparmak. Geriye mutlaka düşeceğiz, hatta çift hanelere de gelecektir maç. Seyirci orda Ergin Ataman'a sarmaya başlarsa takımı da komple aşağı çekebilir. Gerçekten en çok korktuğum şey bu.

Justin Carter ve Martynas Pocius'un gecesi olur ise kazanabiliriz belki. Erceg'in de skor atması şart çünkü bu maçta Young'dan skor bulmak çok zor olacaktır Arroyo'nun yokluğunda.

Belki de Arroyo ve Micov oynar. Bunu Maccabi'nin maç konsantrasyonunu azaltmak için yalan haber olarak ortaya atmışızdır. Murat Özyer varken yalan çok beklenmedik bir şey değil.