Euroleague Top 16 6. Hafta | Galatasaray 94-97 Maccabi (1. Uzatma Sonucu)

Öncelikle bu mücadeleyi veren tüm oyunculara tebrikler ve teşekkürler. Takımın belkide en önemli iki oyuncusu olmadan bu maçı bu noktaya getirmek gerçekten alkışlanacak bir iş. Olmayacak şekilde kaybettik resmen maçı. Eline en güvendiğimiz isim Erceg'in serbest atışları kaçırması, normalde pota döven Pargo'nun el üstü üçlükleri ve skandal hakem kararları. Hala hahraretim geçmedi. Bu kadar rezil kararlar verilip bir takımın kaderiyle bu kadar oynanamaz, yazıklar olsun.

Harika bir atmosferdi...Öncelikle muhteşem taraftara , daha sonrada son topa kadar elinden geleni yapan takım ve teknik ekibe teşekkürler..Hep böyle devam ederse, bir yerde başarı gelir zaten...Gram üzülmedim yenildiğimize, çok keyifli bir akşamdı...

Bu arada hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmüyorum...Öyle olsa 3 dakika kala bitirirlerdi maçı...Bana göre Ender'in pozisyonunda yanlış karar verdiler sadece...

Bu arada yeri degil ama kadın basketbol takımı oyuncularımızdan Sancho ve Kelsey paralarını alamadıgı icin takımdan ayrıldı . Emegi gecen herkesin eline saglık .

Taraftar , koç ve oyuncular elinden gelenin en iyisini yaptı. Bugün sahada kazanıp masa başında kaybettik. Sahne akbabaların. Sevinin , sevinebildiğiniz kadar.

Tyus'un pozisyonunu gecenin bloğu seçmişler. Dalga geçer gibi...

[video=youtube;DXBAQlmQPjY]https://www.youtube.com/watch?v=DXBAQlmQPjY[/video]

Bu akşam Alba Panayı yenerse mağlubiyetimiz daha fazla acıtmış olacak,diğer yorumları okumadan yazıyorum,geçmiş sayfalarda bahsedilmiş olabilir,ikinci yarı Kerem'i kenarda neden unuttuk?Ayrıca Pocius şu maçta biraz katkı verseydi maçı alırdık,ve Mariç'in yerine daha iyi bir pivot alabilseydik,neyse sağlık olsun...

Hakem faciasını konuşmayacağım sizler duygularıma tercüman olmuşsunuz ama Ergin Hoca ve Erceg'de dün facia gibiydi. 10 Sayı öndesin fark eridi 5 sayı düştün NE ZAMAN MOLA ALACAKSIN ?

Erceg ise 50 sayı atsa ne olur rakip şut atarken elini kaldırmıyor.
2 ve 3 periyot'ta Pocius neredeydi eve mi gidip geldi göremedim...
Bu Erceg'i oynatmak kanun mu neden süresi azaltılmıyor...
Göktürk bir hata yaptı 3 saniyede dışarı aldın. Bak koç sporcu psikolojisi konusunda bize ders verirsin ama bu davranışın nedir Allah aşkına...

Takımımızı gerçekten tebrik ederim. Kızılyıldız maçından sonra bir destan daha yazmalarına az kalmıştı.
Nikolov u böyle maçlarda ve ligde oynatmalıyız. savunma kısmı bana ümit verdi.
Sinan ise tam bir yıldız olmuş artık. Efes li yıllarından eser kalmamış. tam bir winner olmuş.
Ender dün akşam güzel oynadı ama halen bir numara poziosnumuzu kapatcak ilk oyuncu değil.
Carter ve young ikisini birbirine çok benzetiyorum. Takım için herşyi yapcakmış gibi oynuyorlar ama bazen bu zarar da veriyor. dün ikiside iyi oynamasına rağmen carter bazen saç baş yoldurttu.
Mariç zaten beklediğimiz gibi çıktı Jawai nin bir tık üstü ama hiç bir zam 5 tık üstü olamıycak.
Pocius beklentilerin çok altında kaldı bence. Dünkü maç için değil genelde böyle. Mutlu değil, maç bitsede gitsek havasında.
Kerem gönlüm dün pek bişey yapamadı zaten hoca da onu ikinci yarı unuttu gitti.

genel olarak takımımız çok iyiydi. Ama artık eurolegue çeyrek final yapmak zor. bu yüzden genç oyuncular ege,göktürk ve nikolava fazlaca şans verilmeli.

Hakem faciasını konuşmayacağım sizler duygularıma tercüman olmuşsunuz ama Ergin Hoca ve Erceg'de dün facia gibiydi. 10 Sayı öndesin fark eridi 5 sayı düştün NE ZAMAN MOLA ALACAKSIN ?

Erceg ise 50 sayı atsa ne olur rakip şut atarken elini kaldırmıyor.
2 ve 3 periyot'ta Pocius neredeydi eve mi gidip geldi göremedim...
Bu Erceg'i oynatmak kanun mu neden süresi azaltılmıyor...
Göktürk bir hata yaptı 3 saniyede dışarı aldın. Bak koç sporcu psikolojisi konusunda bize ders verirsin ama bu davranışın nedir Allah aşkına...
En azından dünkü maç özelinde Ergin Hoca facia demek haksızlık. Şu mola eleştirisi kabak tadı verdi. Adamın huyu bu. Kabullenmek lazım. Diğer taraftan kafa kafaya giden maçta Göktürk ve Nikolov'u alarak dar rotasyonu verimli kullanmaya çalışan da Ergin Ataman'dı. Zaten dar rotasyonlu takımda en iyi ve tecrübeli 2 oyuncun yokken, geçen hafta Madrid'i yenmiş, top 16 da vites artırmış, son EL şampiyonuna hakem yüzünden yenilmişsek hocaya laf söylemek haksızlık olur. Israrla hakem faciasını konuşmaya devam etmemiz lazım.

Harika bir atmosferdi...Öncelikle muhteşem taraftara , daha sonrada son topa kadar elinden geleni yapan takım ve teknik ekibe teşekkürler..Hep böyle devam ederse, bir yerde başarı gelir zaten...Gram üzülmedim yenildiğimize, çok keyifli bir akşamdı...

Bu arada hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmüyorum...Öyle olsa 3 dakika kala bitirirlerdi maçı...Bana göre Ender'in pozisyonunda yanlış karar verdiler sadece...

Maç İsrail de olsaydı ve öyle bir haksızlık yapılsaydı onlara bu pozisyonun tekrarına yüzde yüz bakarlardı ve sayıyı verirlerdi. Buda art niyettir zaten.

Bu arada Murat Murathanoğlu'nu da dün hiç beğenmedim.Eleştirmemek elde değil.Normalde hiç konuşmam spikerler hakkında ama dün sadece Galatasaray'a yazık oldu gibi ifadeler kullandı.Efes maçında Lojeski'ye net faul oluyor ayağa kalkıyorlar nesi faul diye..1-2 pozisyon çok doğru çaldı hakemler ama maçı anlatanlar isyan edip komik duruma düşmüştü..Aynı şekilde Ülker'in maçında da isyan ettiler.Ama dün baktığımda o isyanın ve ses tonunun yarısı bile yoktu.Maç sonunda böyle bir pozisyon da isyan edilir asıl.Objektif olunacaksa her maç olunsun Ülker ve Efes maçında verdiği tepkiyle dün ki maçtaki tepki arasında dağlar kadar fark var.

Ben maçın uzatmaya gitmesini istedim açıkcası. Çünkü rakibin önemli oyuncuları faul problemindeydi ve bizim taraftar desteğimiz vardı. En az 5 fark atarız diyordum ama değerlendiremedik tabi yorgunluğun da etkisiyle.

Galatasaray Liv Hospital - Maccabi Electra Tel Aviv Maçı Hakkındaki Düşüncelerim

Grubumuz adına kritik bir maçtı. Bu maç Galatasaray'ı puan tablosunda üst sıralara taşıyacaktı. Ama evdeki hesabı çarşıya uyduramadık ve TOP-8 hesaplarını karışık bir hale getirdik. Aslında gece ne de güzel başlamıştı. Maçı kazanmak için yeterli olacak iyi oyun, bu oyunu canı gönülden oynayan -maddi sıkıntılarla uğraşan- oyuncular, bu oyuncuları ayakta alkışlayacak seyirciler olumlu etkenlerdi. Aslında maça seyirci desteği ile başlamak ev sahibi özelliğimizi sonuna kadar kullanmamızı sağladı. 12. Adamımız olmadan Alba Berlin maçını nasıl kaybettiğimizi herkes görmüştür herhalde. Bu kadar olumlu etkenlerin yanında bir de madalyonun öbür yüzüne bakmakta fayda var. Hakem triosunun maçı nasıl etkilediği, Devin Smith'in varlığı(24 Sayı), Jeremy Pargo’nun delici özellikleri (17 Sayı), Sofoklis Schortsanitis’in "ayı" gibi pardon size olarak kalın gelebilecek bir oyuncu olması, Maccabi’nin derin bir rotasyonla oynaması gibi etkenler bizim için kötü oldu. Saydığım oyuncular işlerini yaptığı için kimse bir şey demez ama işini daha da güzel yapan bir hakem triosu vardı(!) Galiba bu hakem triosu maça gelmeden önce Diyojen’in Büyük İskender’e söylediği: “Gölge etme başka ihsan istemem” sözünü okumuşlar. Çünkü hep bizim oyunumuza gölge düşürdüler. Şahsen oyuna bu kadar etki eden başka bir hakem triosu görmedim. Neyse olan oldu önümüzdeki maçlara bakmakta fayda var. Manchester United’ın kurt teknik direktörü Alex Ferguson’un sözü aklıma geldi. "İstatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez” Son olarak önümüzü görmemiz açısından istatistiklere bakmakta fayda var. Aslında bu sezon Galatasaray’ın oynadığı en olumlu maç diyebiliriz. Herkesten maksimum düzeyde katkı alındı. Carlos Arroyo’nun yokluğunda direksiyona geçen son günlerin formda oyuncusu Ender Arslan(20 Sayı) üzerine düşeni sonuna kadar yaptı. Justin Carter hem savunmada hem de hücumda istenilen düzeydeydi. Hücumda 14 Sayı üretmesi savunmada ise 8 ribaunt alması yeterli düzeydedir. Zaten Galatasaray’a geldiğinden belli verdiği katkıyla hem savunmayı hem de hücumu bir tık yukarıya taşıdı. Zoran Erceg’in savunması ve hücumu bildiğiniz gibi. Hücumda in savunmada out Sinan Güler’in takımın en fazla 3 sayı kullanan oyuncusu olması hesapta olmasa da yeterli düzeyde katkı vermiştir. Geleceğin pivotu olarak lanse edelin Young’un 11 Sayı 6 Ribaund katkısı ve istatistiklere yansımayan Carter- Sinan ile birlikte takıma kattığı dinamizm en önemli etkendi. Savunmada daha çok enerji harcayan bir takımın hücumda da katkı vermesi güçtür. Bu da zaten maçın uzatma periyoduna yansıdı. Carter ve Sinan nefes alamayacak noktaya gelmişti. İstatistiklere de değindikten sonra son söz olarak bu takımın bu mücadele azmiyle -mağlup olsak bile- daha iyi noktalara geleceğini söyleyebiliriz. Sayın forum sakinleri bu forumdaki ilk yazımdır daha detaylı yazıları önümüzdeki maçlara saklıyorum. Bu yazı ile alakalı ne kadar kusurumuz varsa affola bu yazıyla alakalı yıkıcı değil yapıcı eleştirilerinizi bekliyorum.

Tyus'un pozisyonunu gecenin bloğu seçmişler. Dalga geçer gibi...

[video=youtube;DXBAQlmQPjY]https://www.youtube.com/watch?v=DXBAQlmQPjY[/video]

ATAMAN, KOSTAS RIGAS’LA TARTIŞTI | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Hakem komitesi başkanı resmen dalga geçmiş ATAMAN'la .Haftanın bloğu seçeceğiz diye mesaj atmış maçtan sonra.Yunan hakemler nizami demişmiş.Kıstas yunanlar yani.Euroleague şehir çöplüğüne dönmüş.Enayi gibi oynayıp kaybettiriliyoruz.O basket verilse o üçlüğü yine yiyebilirdik.Ama üçlük tehlikesine karşın faul yapmayıda deneyebilirdik.Yapmasak Pargo eli daha çok titreyerek üçlük veya faul alamaya potaya gitmeyi deneyebilirdi.Basketbolun güzel tarafı son saniye ihtimallerini çaldı basketbolseverlerden.Sorun talimat almış piyon hakemler.Ama bloğu youtube'dan kaldırmışlar şu habere göre:Euroleague skandal kararı geri çekti | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol MaçlarıBen baktım hala youtube'da görüntü.İSYAAAAAAAAAAAAAN!!!

Arroyo ve Micov'un yokluğunda şansımızın kağıt üzerinde çok fazla olmadığı bir maçı hakem hatası yüzünden kaybetmek beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Tribün faktörü ve takımın maça tam konsantre olması ile beklentimin oldukça üstüne bir maç çıkarttık. Erceg gibi bir serbest atışçı en kritik yerde atışları kaçırmasa işi normal sürede bitirebilirdik ancak o anları yaşamak kolay iş değil tabi, eller titriyor ister istemez.Takım gerçekten istediği zaman sonuna kadar savaşabileceğini gösterdi dün, bu benim için büyük mutluluk oldu.

Grubun çehresine gelirsek, işimiz iyice zorlaştı artık. Tek temennim takımın dünkü maçta olduğu gibi kalan bütün maçlarda savaşıp parkeye yürek koyması. Hakkımızda hayırlısı diyelim.

Beyler youtube hesabı olan herkes lütfen videoya disslike versin. Bu takım sahipsiz değildir. Euroleague yönetimine ve hakemlerine en iyi tepki gösterme yollarından birisi bu videoya disslike vermek diye düşünüyorum. https://www.youtube.com/watch?v=3Ud9-J7aQqs

Euroleague resmi youtube hesabı alıntı yaptığım mesajdaki linkte bulunan özeti disslike sayısı yüzünden listeden kaldırdı ve yeni özeti hesabına yükledi. https://www.youtube.com/watch?v=k6v8WH_QlkI disslike vermeye devam edelim lütfen. Belli ki disslike tepkimiz işe yarıyor. :)

Ayda yılda bir, yerinde izleyebildiğim takımımız için yola çıkarken hâlâ Arroyo'nun oynayabileceğini düşünüyordum. Gelen haberler, maçta oynayamayacağını belirtiyordu ve Micov'un eksikliğinin üzerine onun da oynayamayacak olması, son şampiyon karşısında ümitlerimizi çok azaltmıştı.

Atmosferin müthiş olması neticesinde takımın ortaya koyduğu karakter en güzel değerken skandal hakem kararı ve son saniye üçlüğü, şanssızlıkla başlayan maç serüvenine iyice tuz biber ekmiş oldu.

Zaten sezon başından bu yana bir sürü olumsuzluklarla uğraşan takımımız, bir de böyle bir durumla karşı karşıya kalıp en değerli oyuncularından yoksun bir şekilde, taraftarıyla birlikte neler yapabileceğini göstermiş oldu tekrar.

Fakat basketbol dışı unsurlarla mücadele etmek, hepimizi fazlasıyla yordu. Sadece basketbol düşünmek, basketbol konuşmak hepimizin arzusu. Takımlarımızı zirvede görme potansiyelimiz varken dibe çekmeye uğraşan şube yönetiminin yanında, farklı olumsuzluklar yaşamak da çok can sıkıcı.

Erceg o 2 atıştan birini sayıya çevirse o maçi kazanacaktik.
Erceg bile kaçırdı ya o serbest atışı ben daha bir şey demiyorum.
Üzücü ve moral bozucu.

Biz Pana'yla 4.lük yarışındayız. Adam Yunan hakemler karara doğru dedi diyor. Bazı arkadaşlar İsrail lobisi aldı maçı diyor ama bu sadece İsrail'in etkisi değil Yunanlıların rolü de büyük.