Euroleague Top 16 6. Hafta | Galatasaray 94-97 Maccabi (1. Uzatma Sonucu)

Tekrar edilmesi mümkün değil, boşuna heveslenmeyin.Şu Arroyo sakatlanmasaydı Alba'yı da Maccabi'yi de yenmiştik.Pana'ya da kabul edilir bir skorla mağlup olduk.Çok yazık oldu

Cska 2 deplasmanda da hakemlerin katkısını almadı dersek yalan olur.Ana sponsorun ve Fiba başkanının Türk olduğu,3 Türk takımının olduğu ve basketbola yatırımın çok olduğu bu ülkede kendi evinde bile böyle düdükler yiyorsa bizim ülke takımları biraz aba altından sopayı göstermeli.Bize ne başkalarından dememek lazım,gün gelir devran döner bize aynıları olur hakemler benzer işleri bize karşı yapar.Yani Efes ve FbÜlkerin yenilgileri beni ilgilendirmiyor ama bu hakem olayları canımı sıktı.Dediğim gibi ileride aynısı bizim de başımıza gelebilir.Takımlar ve THY bir araya gelmeli gerekli çalışmaları yapmalı.

Not:Turgay Demirelin Fiba başkanı olduğunu ve bu organizasyonun Uleb olduğunu biliyorum.Demek istediğim yüksek mevkilerde isimler var.

Kızılyıldız maç başlığında Efes-Cska maçına gelince konu şöyle bir yorumum olmuş,ne acı ki bugün biz bu durumla karşılaştık.Hakemler maçın genelinde fena değildi ama sonlarda batırdılar.Net ve sonuca direk etki eden hataları oldu.İtirazlardan da bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.Hakem hatası derler geçerler.

Maç sonundaki barbarlar için diyecek normal bir kelime yok.Onları kendileriyle baş başa bırakmak lazım insan gider takımı alkışlar mücadeleyi tebrik eder.Bu futbol taraftarının basketbolda birkaç maç seçip gelip sonrasında pislik çıkarması kabak tadı vermeye başladı.Son cümle ağır oldu farkındayım ama oraya iyi niyetiyle gelen binlerce gönül verenler varken şu akıl yoksunlarının yaptığı saçma sapan işler göze batıyor.

Maça gelirsek takıma kocaman bir helal olsun,şu kadroyla şu rotasyonla maçı getirdiğimiz nokta takdir edilesi.Farkı 10'a çıkardığımız bölümde yarı saha hücumlarında daha sakin kalıp akıl koyabilseydik(Arroyo'yu burada aradık) maçı alabilirdik belki de.Maç öncesi sakatlardan dolayı karamsar havaya bürünmüştüm,takım beni yine yanılttığı için teşekkür ediyorum.Maccabi'de Devin Smith tek başına direndi,maçı getirdi,geçen seneden beri seviye atladı.

Senin görüşün ne kardeş kimi alabilirdi? Mesela ben Erzeg-Kerem değişikliği olabilirdi diye düşündüm.Erzeg attı eyvallah ama her dönüşte Sofo bizim potada sayı buldu.Kerem-Young daha etkili olabilirdi pota altında..Yakaladıktan sonra bunu deneyebilirdik..Ama onun dışında çok alternatif yok zaten Pocius alsa adam doğru dürüst katkı vermedi.Maric desen o anlarda alınmaz zaten son aldığında 3 pozisyon üst üste kritik hata yaptı..Şu pota altında 1 sağlam adamımız daha olsa...
Pociusu diyecektim.Carter'da çok ısrar etti.Maçın son 5 dakikası kötü oynadı yanlış tercih yapıyordu yorulmuştu.Pociusu alabilirdi onun yerine uzatmalarda.Pocius hem böyle maçlarda daha deneyimli Carter'a göre.

Pociusu diyecektim.Carter'da çok ısrar etti.Maçın son 5 dakikası kötü oynadı yanlış tercih yapıyordu yorulmuştu.Pociusu alabilirdi onun yerine uzatmalarda.Pocius hem böyle maçlarda daha deneyimli Carter'a göre.
Aynen Carter çok yoruldu hatta hücumda aleyhimize işledi bu durum ama savunma açısından yorgun da olsa takıma ayak uyduruyor uçan kaçan topa zıplıyor.Carter-Young-Sinan şu takımda olmasa savunmamızı düşünemiyorum.Pocius girse ancak şuta yeltenirdi ama ben pek uzatmada ona boş şut şansı geleceğini sanmıyorum.İçeri penetre etseydi de bir güzel bloğu yerdi Carter bile çoğu kez içeri giremedi bile

Arkadaşlar adminlere de üzülme fırsatı tanıyalım lütfen.Hep vurguladığımız gibi,burada kanlı bıçaklı olup da 6 ay sonraki bir organizasyonda tanışıp sarsılmaz dostluk kuranlar oldu geçmişte.Yüz yüze konuşabilecekmiş gibi yazarsak problem kalmaz.

Helal olsun takıma ve hocaya. Bu kadar eksiğe rağmen son topa kadar bizi galibiyete inandırdılar. Hatalarımız tabi ki var ama şimdi sadece başka detaylardan bahsetmek istiyorum. Serbest atışlarda yüzde 94 le atan Erceg çok kritik atışı kaçırdı. Carter üst üste 3 atış kaçırdı. Yüzde 20 lerle üçlük atan Pargo el üstünden üçlükleri yolladı.son saniyedeki hakem skandalını da eklersek bu gece şansımızda yanımızda değildi. Birde yeri değil ama gidip Cskada bencte havlu sallayacağına keşke bizimle kalsaydın Marko. Bu gece nedense hep gözlerim onu aradı pociusun yerinde...

Muazzam bi taraftar desteği vardı bugün, takım da aslanlar gibi mücadele etti, karakter koydu. Ama gelin görün ki bir emek hırsızının yediği halt maçın kaderini değiştirebiliyor işte.

Ben bu takımla gurur duyuyorum, aslansınız be. Yüz akımızsınız.

Çok üzücü ve yıkıcı bir yenilgi aldık. Bir kaç pozisyon dışında takımda ki herkes elinden gelenin en iyisini yaptı denilebilir. Takımın en önemli oyuncuları dendiğinde akla gelen ilk ismi de yokken bu performansa sadece şapka çıkarılır. Ama gel gelelim ki hakemlerin maçın sonucuna tesir eden kararlarına insan kızmadan edemiyor. Ender'in pozisyonu Yunanistan'da veya İspanya'da olsa monitöre gidilirdi ama maalesef burası Türkiye. Ne kadar ligin ana sponsoru bir Türk şirketi de olsa lobi işlerinde her zaman geride kaldık ve öyle de kalacağız gibi görünüyor.

Arroyo'nun olmamasını avantaj olarak görüyordum,haklı çıktığımı düşünüyorum.Takımın enerjisi çok arttı bunun yanında dümene geçen Ender muhteşem oynadı.Son 3 dakikada kaçan 5 faul ve ikisi Erceg'ten.Olacak iş değil.

Maçı salonda izledim. uA Sedat Hocamızı tribüne çağırması ve yönetime uyuma basketbola sahip çık mesajı güzeldi. Taraftar olarak üzerimize düşeni yaptık. Takım elinden geleni yaptı. Son üçlük çok canımı yaktı. Fakat Enderin pozisyonuna otoriteler top inişte diyor. Ergin Hoca bi ara Murat Özyeri çekiyordu git itiraz et diyerek, kötü oldu. Canları sağolsun, mücadeleyi gördük bu gece. Yense idik süper olacaktı...

Orda gerekirse başkan inecek aşağı ve o hakem ''seve seve (!)'' izleyecek monitörden o pozisyonu. Bu kadar basit. Ataman'ı yalnız bırakmayın. Bir de anlamadığım nokta şu. Bu sene Efes ve Fener'in CSKA bizimse bugünkü maçta resmen karşı taraf tutuldu. Türk sponsorun paraları yığdığı , Türk klüplerinin yüksek bütçelerle girip oyuncu piyasasını canlandırdığı bir ligde bu derece 3 klübün de hor görülmesi nedir arkadaş ? Paranla rezil olmak böyle birşey.

Arkadaşlar, maçın tekrar edilmesi mümkün değil ama acaba diyorum hani biz bu haksızlığı A lisansı için baskı aracı olarak kullanamazmıyız.?

Murat Özyer: ''İtiraz ettik. Ama burada Euroleague’in kurallarına göre hakem hatası var. Kuralı biliyoruz ama itiraz etmemiz gerekiyordu. Hakemler kural ihlali olduğunu düşündükleri şeylere monitörden bakmıyorlar.Hakemler Maccabi karşısında sorumluluk almak istemediler. Ama en fazla hakeme ceza çıkar. Hakkımız ne yazık ki gasp edilmiş olacak. Kazanabileceğimiz maçı hakem hatası ile kaybetmiş olacağız. Yapılacak her şeyi yaptık ancak kurallar bize yardım etmiyor. Önümüzde sene bu tip monitörden seyretme kuralındaki bazı konuların değişmesi gerekecektir.''

Senin böyle bir şube yöneticin varsa lehine karar çıkması mümkün değil ;)

Lamonica ben kendimi bildim bileli hakemlik yapıyor. Hep aynı işler yaptı. Tek o değil diğer hakemlerde öyle. Maccabi, Cska, Oly, Pana, Real, Barça her maç kollanıyorlar. Can sıkıcı bi hal aldı artık bu durum