Euroleague Top 16 7. Hafta | Partizan 70-78 Galatasaray LH

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague Top 16 F Grubu’ndaki 7. maçında Partizan Belgrad’a konuk oluyor.20 Şubat Perşembe günü saat 21:45′te başlayacak karşılaşmaya Partizan’ın tribünle içli dışlı olan hemen herkesi heyecanlandıran salonu Pionir Arena ev sahipliği yapacak.
Top 8 ümidinin,daha önemlisi takımın görüntüsünün tatminkarlığının hayli göreceli olduğu ortamda maça dair heyecan yaratan yegane unsur şüphesiz ki maçın ismi.Galatasaray,basketbol tarihinin en anlamlı maçlarından birine çıkıyor dersek abartmış olmayız.
Euroleague’in,ötesinde Avrupa basketbolunun mihenk taşlarından olan Partizan Belgrad’ın salonunda oluşan atmosferle,yetiştirdiği oyuncularla,en ufak eksilme yaşamadığı basketbol kültürüyle ekol sözcüğünün tam karşılığı olduğu söylenebilir.Hali hazırda başkanlığını efsane oyuncu Predrag Danilovic’in yürüttüğü,koçluk görevini ise Partizan’la özdeşleşen Dusko Vujosevic’in üstlendiği rakibimiz bünyesinde özgün ögeler barındırmayı sürdürüyor.
Koraç Kupası’nı 1978,1979 ve 1989 yıllarında olmak üzere 3 kez kazanan Partizan’ın tarihindeki en büyük başarı ise şüphesiz 1992 yılında kazanılan Fiba Avrupa Ligi şampiyonluğu.Bu şampiyonluğa Abdi İpekçi Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığını belirtelim.Predrag Danilovic’in MVP ödülünü aldığı Final Four’da finalde Joventut Badalona’yı 71-70′le geçen Partizan Yugoslavya’yı kasıp kavuracak savaş öncesi bu anlamlı şampiyonluğa uzanmıştı.
1997-2002 yılları arasında ülkesinde şampiyonluk özlemi çeken rakibimiz 2002′den bu yana önce Sırbistan-Karadağ Ligi’nde,akabinde Karadağ’ın Sırbistan’dan ayrılmasıyla kurulan Sırbistan Ligi’nde şampiyonluklara ambargo koydu.Yugoslavya Ligi’nde 5,Sırbistan-Karadağ Ligi’nde 8,Sırbistan Ligi’nde ise 7 şampiyonluğu bulunan Partizan 20 şampiyonlukla 15 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Kızılyıldız’ın önünde Sırbistan’ın en başarılı basketbol takımı konumunda.Kızılyıldız’ın 12 Yugoslavya Ligi şampiyonluğu bulunmasına karşın Sırbistan Ligi şampiyonluğu bulunmuyor ve son şampiyonluğunu 1998 yılında kazanabilmiş durumda.
Euroleague Top 16 F Grubu’nda 6 maçın sonunda 1 galibiyet elde edebilen Partizan Zalgiris Kaunas’la birlikte grubun son sırasında.Bir galibiyet gerimizde bulunan rakibimiz tek galibiyetini Pionir’de CSKA Moskova’ya karşı aldı ve grubun zirvesini sarsacak bir hamle yapmış oldu.Leo Westermann ve Dragan Milosavljevic’in yaşadığı ciddi sakatlıklarla Top 16 turuna hayli zor bir başlangıç yapan rakibimiz skorer oyuncusu Bogdan Bogdanovic’in eline bakar vaziyette.Fransız uzun Joffrey Lauvergne’in sezon başından beri göz doldurduğunu ekleyelim.
Takımımıza Pionir Arena’da başarılar diliyor,maçın taraftarın gözündeki anlamına yaraşır bir performans ortaya koyacaklarını umuyoruz.
edit:Gurup yazmak hiç yakışmamış. :)
 
Partizan kendi sahasında her zaman çok tehlikeli bir takım olmuştur . Ancak, gruptan çıkma adına mutlak kazanılması gereken bir maç. Belgrad'dan alınacak bir galibiyet ve Münih'in Kuban'ı yenmesi yarışı kızıştıracak.
 
Zor maç, geçen seneki Kızılyıldız deplasmanındaki maçımız aklıma geldi. Orada da çok iyi atmosfer vardı ama kendimize güvenli oynamıştık. O maç gibi oynamalıyız.
 
Tamam yada devam maçı...Yenilirsek Partizanda bize yetişir ve Kuban yada Munich'ten biri galibiyet alacağı için fark açılır..Yorumu, bahanesi yok bu maçın...
 
Yenilirsek Euroleague için transfer yapmanın anlamı kalmaz ama eğer kazanırsak gelecek iyi bir oyuncuyla top 8 görebiliriz.
 
Avrupanın en zor 2-3 deplasmanından biri karşımızda ise evinde iyi oynayan genç ve dinamik bir takım var.Bizim için mutlaka kazanmamız gereken bir maç.Yenilirsek top 8 hayal olur.Umarım hoca 4. çeyrekte oyuncuları dinç tutacak bir rotasyon uygular.Ben takımımız zor da olsa bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.Umarım yanılmam ve kazanırız.
 
Bogdan, Kinsey ve Jeferry'e dikkat etmek gerekir.

Özellikle Sinan'ın Bogdan'a ve Malik'in Kinsey'e yapacağı savunmalar çok önemli olacak bizim adımıza.

Allah utandirmasin inşaAllah...
 
Tam da tecrübeli oyuncularımızın rakip genç oyunculara abilik edip ders verip maçtan zevk alacağı türden maç.. Bu yılki Karşıyaka, Uşak, Gora, Bayern deplasmanları gibi konsantre olup almamız gereken maç..
 
Westerman ve Milosavljevic sezonu kapattıktan sonra epey zayıflasalar da iç saha performansları malum. Kinsey geçen hafta oynamamıştı o oynarsa ve yeni transferleri Pavlovic eğer bu maç oynayabiliyorsa lisansı yetiştiyse sıkıntılı maç olacaktır, takımımıza başarılar.
 
Arroyo'nun 38 dakika oynadığı değil, takımın rotasyon ile son periyota dinç şekilde girmesini sağlayacak oyun oynamalıyız.
 
Pavloviç oynayamayacak diye okumuştum biyerde ama hatırlayamıyorum.Kinsey hem EL de hem ligde son maçta kadroda yoktu.Bugün durumu nedir bilmiyorum.

Aslan gibi çıkıp oynayacağız salonu maçın içine sokmadan ilk dakikadan skoru almak gerekir maç sonuna kadar belli bir tempo belli bir sayı üstünlüğü ve sonunda güzel bir galibiyet İNŞALLAH.
 
Galatasaray galibiyete daha yakın diye düşünüyordum ancak son maçlarda önemli sayı opsiyonlarından biri olan Erceg'in yokluğu hücum performansımızı olumsuz etkileyecektir. Ayrıca Macvan ve Cenk'te olan sıkıntılar onların nasıl bir katkı vereceğini konusunda endişe veriyor.

4 numara Malik'in performansı çok önemli hale geldi. Bugün hücumda da iyi işler yapması gerekiyor. 4 kısalı gibi oynayabiliriz bugün aynı Cska maçında yaptığımız gibi. Ender ve Arroyo'nun tempoyu rakibe vermeden yönetmesi gerekiyor takımı. Pota altı Bonsu'da çok önemli hale geldi sayı yükü açısından.

PArtizan'da umarım söylenen eksikler oynamaz.

Edit: Pavlovic statü gereği zaten yok. Kinsey oynayabilecekmiş.
 
Erceg olsa ne olacak ki? Pek eksikliği hissedilecek biri değil zaten
Maç önemli,sezonun kalanı için de Hairston'ın son lig maçındaki gibi hücumda Arroyo'nun ardından takımın 2. opsiyonu olarak devam etmesi önemli
 

Üst