Euroleague Women 2015-2016

Nadezhda'lı Bonner kesinlikle kaybetmeyi sevmeyen hırslı ve tam E.Memnun hocamızlık bir oyuncu ama malum sebeplerle bizim şubeye fazla gelir basketboldan soğur neyse daha detayına girmeyelim.

Nadezhna'da McBride ve Bonner dışında doğru düzgün katkı veren oyuncu çıkmadı. Eka yıldızları ile kupaya uzandı. Taurasi 22, Lyttle 18, Griner 12 sayı buldu. Torrens'in 2 sayıda kalması maçın en dikkat çekici istatitiğiydi.

Geçen senenin şampiyonu Prag'i yenip üçüncü oldular diye bayram yaptılar inanılır gibi değil :)

Adam akıllı Fenerliler bile güldü. Zavallı ve acınası haldeler.

"Dün yediğin hurmalar ..." durumu işte
Schio maçında grupta dengeleri değiştirecek satışı yap, kendi evindeki galibiyet serini bile bile boz, sonra yeni bir seri başlatamadan kendi evinde kupayı kaptır. 2 senedir evinde kupayı GS ve Prag'a kaptıran UMMC gelsin senin evinde şampiyon olsun. Yedikleri haltı bildikleri için adaletin kendilerini dibe vurduracağını biliyorlar ondan üçüncülüğe seviniyorlar bence. Hak ettikleri yerin çok daha diplerde olduğunun farkındalar, sevinçleri bu yüzden.
Neyse 2 Avrupa kupalı tek takım biziz hala, resmi sitenin "History" kısmında bizim adımız yazmaya devam edecek. Bunun farkında olmayan ve aslında kendileri de dibi hak eden idarecilerden kurtulursak "History" kısmı Galatasaray yazısından geçilmez.

En buyuk hatayi Schio'ya maç vererek yapmadilar. Biz zaten tum maçlarimizi kazanamadigimiz için 4.luge mahkumduk, Schio da Kursk da karsidan kime dusseler eleyemezlerdi ve her turlu Nadezhda'ya dusecekti Fener. Asil hatayi bizi baltamakla yaptilar çunku rakipsiz kaldilar, bu sezon baskiyi hiç hissetmediler. Ligde liderligi garantilediler, Avrupa'da o grupta onlarla yarisacak tek takim olan bizi de baltalayarak laylaylom havasina girdiler. Bizimle oynadiklari maçlar da kupa finali hariç dandik maçlar oldu, final four'da zorluk derecesi yuksek ilk maçta dagildilar.

Hos bizi baltalamasalar zaten orada onlar degil, biz olurduk ama o da ayri konu. Basimizdaki yonetim, sube yetkilileri olduktan sonra en buyuk zarari kendi kendimize veriyoruz.

Bu arada Sancho-Alba ikilisini Taurasi ile ayni sekilde degirlendirmek bana zulum oluyor. Taurasi çok buyuk oyuncu fakat salter attiginda saçmalayacagi gibi o meshur parmak isaretini pekala Fener'deken bize yapabilirdi. Yildizlar geçidi kadroyu kurdugumuz sezon play-off'ta 15 sayi ondeyken Ipekçi'de Taurasi ve Prince'in simarikliklariyla Angel'a verdigimiz maçi omru hayatimda unutmayacagim. Keza Final8'te yine ikinci yarida yok olusunu. Sancho ise kesinlikle bu kitanin en winner oyuncusu, sezon boyunca sorun yasasa da finalde sezon ortalamasinin çok uzerine çikti. O bambaska bir yerde, Taurasi gibi simarikligi da yok, her zaman saygili, isine odakli, bir o kadar da pozitif hirsli. Benim için Augustus'tan bile ote bir yerde.

"Dün yediğin hurmalar ..." durumu işte
Schio maçında grupta dengeleri değiştirecek satışı yap, kendi evindeki galibiyet serini bile bile boz, sonra yeni bir seri başlatamadan kendi evinde kupayı kaptır. 2 senedir evinde kupayı GS ve Prag'a kaptıran UMMC gelsin senin evinde şampiyon olsun. Yedikleri haltı bildikleri için adaletin kendilerini dibe vurduracağını biliyorlar ondan üçüncülüğe seviniyorlar bence. Hak ettikleri yerin çok daha diplerde olduğunun farkındalar, sevinçleri bu yüzden.
Neyse 2 Avrupa kupalı tek takım biziz hala, resmi sitenin "History" kısmında bizim adımız yazmaya devam edecek. Bunun farkında olmayan ve aslında kendileri de dibi hak eden idarecilerden kurtulursak "History" kısmı Galatasaray yazısından geçilmez.
Olsun abi onlar istikrar takımı, yıllardır F4 oynuyorlar.
UMMC'den sonra yıllarca en pahalı takımı kurup F4 yapmak çok büyük bir başarı. Hele ki FİBA yetkilileri Ülker Arena'dan öyle etkilendiyse...

Geçen senenin şampiyonu Prag'i yenip üçüncü oldular diye bayram yaptılar inanılır gibi değil :)

Adam akıllı Fenerliler bile güldü. Zavallı ve acınası haldeler.

Hocam, bilmemkimi yendik üçüncü olduk diye seviniyor pembeler. O zaman Galatasaray a yeniip ikinci olduk diye de sevinsinler.
Artık gülemiyoruz da, g.tümüzle gülme aşamasını da geçtik artık, basın toplantısıyla bir kez daha rezil olup t.şak konusu olduk :) Bir whatssapp grubumuz var, çoğunluk Fenerbahçeli, bir arkadaş da Galatasarylı, yeter dedi ben dalga geçemiyorum, birazda bana bırakın söyleyecek birşeyler.

. ile sansürlemeye çalıştığım kelimelerden dolayı ceza almam umarım.

O zaman Galatasaray a yeniip ikinci olduk diye de sevinsinler.
Artık gülemiyoruz da, g.tümüzle gülme aşamasını da geçtik artık, basın toplantısıyla bir kez daha rezil olup t.şak konusu olduk :) Bir whatssapp grubumuz var, çoğunluk Fenerbahçeli, bir arkadaş da Galatasarylı, yeter dedi ben dalga geçemiyorum, birazda bana bırakın söyleyecek birşeyler.

. ile sansürlemeye çalıştığım kelimelerden dolayı ceza almam umarım.

2013 yılında yine Ekaterinburg'da yapılan F4 finalinde Ekaterinburg'a yenilip ikinci oldular diye dönerken bizim de bulunduğumuz uçakta pasta kesip kutlama yaptılar ama aynı kutlamayı 2014 finali sonrası yaptılar mı emin değilim zira biz bu sefer şampiyonun uçağındaydık :)

Basit işler bunlar, klasik aziz hareketleri. kimseye faydası olmayan, itibarımızı düşüren hareketler...

Biz seneye eurolige gidebiliyor muyuz?

Geçen sezon su sekilde access list olusturmuslardi:

- Ulkeler klasmanindaki ilk 10 ulkenin birincileri dogrudan katiliyor -> etti 10
- Ulkeler klasmanindaki ilk 3 ulkenin ikincileri dogrudan katiliyor -> etti 13
- Son 3 yilin Avrupa kupalari performansina gore ek 4 takim aldilar -> etti 17. Rankingi en dusuk iki takima eleme oynattilar -> etti 16.

Bu sezon da ayni kriterlere gore çagirirlarsa son 3 yilda 1 sampiyonluk 2 de play-off yaptik. Bizden iyi klasmani olan herhalde sadece Ekat olur, Prag olur (1 sampiyonluk 1 f4 1 f8), Fener olur (2 final 1 uçunculuk). Kursk, Nadezhda, Avenida falan bunlar bizim gerimizdedir. E bahsi geçen takimlar ligden hak kazanacagi için bir sekilde, sira kesinlikle bize gelir.

Biz istedikten sonra katılım hakkı verir Fiba. Ama Euroleague şampiyonu unvanının bir ağırlığı vardır. Ekrem hoca gidiyor, takımda kimse kalmayacak, bu kafayla değil Euroleague Eurocup bile oynamayalım bence.