Euroleague Women Çeyrek Final Serisinde Rakibimiz Fenerbahçe

Dis sut tehditi olmamamizin uzerine iceriye gomulduler. Zaten sadece uzunlarla sayi buluyorduk, hicbirini oynatmadilar. Nuria yetersiz. Her ne kadar son donemlerde iyi oynasa da yanina +1 lazim. Casas asla ve asla buralari oynayabilecek birisi degil zaten. 40 dk. boyunca bir oyun cizemedik uzunlar uzerinden, ikili oyunda yoktu. Mümkünse artik transfer yapilsin!..

Yenilmeye ve elenmeye üzülmedim; ama sergilediğimiz performansa üzüldüm. Bu takım FB'den fark yiyecek bir takım değil. Oyuncular maça mental olarak iyi hazırlanmamışlar belli ki... Ekrem Hoca da bugün formda gününde değildi. İlk yarı rakipten seri yerken mola almamasının başka bir açıklaması olamaz.

Umarım ligde böyle hatalar yapmaz; önce normal sezon liderliğini, ardından şampiyonluğu kazanırız.

Sancho'nun erken üclemesi , Kelsey bone'un rezil oyunu ve Casas'ın yetersizligine , takım ve kocunda gününde olmayışı eklenince şikecileri mutlu ettik.

Kağıt üzerinde bakıldığında çok normal sonuç. Bu kısa rotasyonu ile ev sahibi avantajı da ezeli rakibinde ise elenmek çok büyük olasılık.

Evet içlerinde bu seviyeler için çok yetersiz oyuncular var, formu yerlerde sürünenler var ama mücadele etmeyen, inanmayan, kahvaltı da yürek yemeyen yok.

Bu takım bize çok daha önemlisi onlara ''bizi yenecekler'' korkusunu verdi ya hepsine tek tek helal olsun.

Şerefsiz yöneticileri ve Didem Akın çok önemli galibiyet, rövanşı aldık falan diye saçmalamış :)) Beyin bedava tabi.

Ekrem Memnun gerekli açıklamayı yapmıştı zaten ilk maçta bitmişti seri.. 3-4 defa hücum edip acaip acaip turnikeler sokamadık son dakikada ve 3. maçta elendik. Takımda skorer diyebileceğimiz oyuncu yokken buralarda yer almak zor gerçekten.. Şebnem'in Casas'ın zaman zaman Nuria'nın şutlarında daha top elden çıktığında girmeyeceği belli oluyor o kadar kötü atıyorlarki.. Neyse sağlık olsun umarım ligde saha avantajı elimizde kalır ve şampiyon oluruz eğer saha avantajı onlarda olursa çok zor olur çünkü..

Ekrem Memnun'un ceketini 4.periyoda kadar çıkarmaması maçla ilgili herşeyi anlatıyordu aslında :) Evet,takım buralara kadar büyük zorluklarla geldi yine iyi maçlar çıkardı,başarılı sonuçlar aldı...Hepimiz biliyoruz ki Galatasaray şu haliyle bile Fenerbahçe'den daha iyi bir takım.Maçla ilgili birçok teknik yorum yapabiliriz.Örneğin,Ekrem Memnun'un ilk periyottaki 15-0'lık seriye mola ile müdahele etmemesi,Dubljevic'i 3.periyotta biraz kenarda unutması gibi...Forum olarak Casas'a yükleniyoruz.Evet;top kayıpları,turnikeleri kaçırması,boş şutlardan isabet bulamaması hepimizin tepkisini çekiyor.Ama Casas ile biraz daha devam edersek ,Ekrem Memnun ile ne kadar önemli bir oyuncu olacağını umarım görürüz.Bence gençler kategorisinde iyi bir izlenim uyandıran,İspanyol milli takımının ileride önemli bir oyuncusu olacak bir isimden,hele ki Ekrem Memnun'un elindeyken bence vazgeçmemeliyiz.

Son olarak biraz da final-four'dan bahsedelim.Herkes Fenerbahçe ile USK Prag eşleşmesini final için bir şans olarak görüyor.Fenerbahçe'nin senelerdir yatırım yapmasına rağmen en balon sezonunun bu yıl olduğunu biliyoruz.Berbat bir takım yönetimleri var, ve ipler başkanlarının en yakınlarından olan Didem Akın'ın elinde.Avenida,Bourges ve Galatasaray karşısında ne kadar zorlandıklarını ve mağlup olduklarını gördük.Prag gibi sert bir takım,Fenerbahçe'yi düzenden çıkarabilecek bir oluşuma sahip.Hele ki Fenerbahçe basketbol şube sorumlusunun "UMMC ile de hesap göreceğiz" gibi komik açıklamasını duyunca da Prag'a haksızlık yaptıklarını geç de olsa anlayacaklarını bilmek,klasik bir Fenerbahçe psikolojosi olsa gerek....

NOT: Dünkü maçın ardından medyada ,Metro Enerji Spor Salonu'nun pota arkasına yerleştirilen taraftarlardan bir futbol programı hariç hiç bahsedilmedi.Ayakta maçı izleyen,önlerinde hiçbir barikat olmayan,hakemlere ve sporculara rahatlıkla temas noktasında olan bu kişilerin oraya yerleştirilmesinin ve izin verilmesinin hiçbir izahı yok.Bu kuralsızlığı bir futbol programında da olsa usta spiker Yalçın Çetin'in dile getirmesini tebrik ediyoruz....

FB'nin Prag karşısında %70 avantajı olduğunu düşünüyorum. o %30 da seyirci avantaı nedeniyle Prag'a veriyorum. Viteckhova hamile olduğu için sezonu kapadı. Ki Prag'ın en önemli oyuncularındandı. Ve çok avantajlılar çünkü UMMC Kursk birbirini epey yoracak Yarı final maçında. UMMC rakip olursa FB için zor olacaktır. Kursk nispeten onlara biraz daha yakın ama F4'te tabii ki Kursk taraftarıyım. Orda küçük bir GS var:))

Bizim maça gelirsek maçlarda bazı dengeler oyunun kalitesini de maçın seyrini de değiştirebilir. Bizim maçın dengesi 1- Q 2leyince yerine giren Tuğçe'nin bir üçlük bir turnike ile 30 saniyede 5 sayı atması 2- Hakemlerin sertliğe müsade etmeyip sancho ve Nuria'yı erken faul krizine sokmasıyla geldi

Maç boyunca yumuşak oyun yüzünden dokunsan faul çalındı. E GS gibi savaşan driplingi az olan takımların faul sorunu yaşamsı normal. FB daha çok şut ve dripling üzerinden gittiğinden temaslardan uzak yaşayıp faul krizine girmedi. Maç öncesi tahminim maç sert geçecek yönündeydi. Hakemler ona izin vermeyerek aslında kanadımızı kırdılar.

Bone'a çalınan bir steps ve verilen faulle de ritm bulmamızı engellediler. Ayşegül 5 tane 3lük denemiş hiç biri sayı olmadı hatta 2 si potaya bile değmedi. Şebnem desen öyle. Bomboş şut atıp o şutun potaya değmemesini bana anlatamaz profesyonel oyuncu. 3/18 üç sayılık atış yüzdesi de bunu anlatıyor.

Nuria yetersiz denmiş bu neden dendi anlamadım:) Ezber yorumlar yapılıyor gene bualarda. Hmm bizim guard üçlük atamadı öyleyse yetersiz!! Bu mudur acaba? Öyleyse bizim guard 10 rib almış Sancho yetersiz diyelim? Nuria hakemlerin izin verdiği şekilde çok iyi oynadı. Ha boşken şutunun girmemesi olayı onun için de geçerli. Bunu bana savunamaz. Ama bence sahada iyiler arasındaydı Sancho ile birlikte

Bone 1 aydır sakat olmasının dışında hantallaşmış da :( Yani bir oyuncu sakat olabilir ama o hantallık sakatlıkla açıklanamaz. Büyük ihtimalle sakatım deyip yayıldı oturdu gezdi bakmadı kendine. Sporcular taxi şoförü gibidir. Şoförün tüm gelir kapısı o taxidir ona iyi bakar. Sporcu da vücuduna iyi bakmalı. Bone bu uüzden saçma atışlar da kaçırdı Q karşısında ağır da kaldı. (haftaya çarşamba FB ile lig maçımız var. O zamana kadar düzelsin)

Sancho oyunu her iki alanda ve coşkuyla oynayan bir oyuncu. Basit fauller çalıp onu sindirdiler ve Tina'nın artık temassız oynayabilmesini sağladılar. Tina dün attığı giren bir oyuncu olduysa bunu hakemlere borçlu. Gene de Sancho bizim adımıza son saniye bile maçı bırakmayan isimdi.

Nevriye'ye ise şaşırılacak birşekilde çok az top verildi. O da şut kullanmakta cimri davrandı. BAsketbol böyle ritmolayıdır o ritmi elde edemezsen psikolojik faktörler devreye girer ve orada arkanda seyircin varsa dik durursun. Tribün yarıyaroya olsa maç 18 farktan dönebilirdi. Çünkü takım, şutları girmeyince boşken bile birbirine pas atmaya başladı. Şebnem jelena bir çok defa uygunken Ayşegül'e pas çıkarttı şut kullanmadı. İşte seyircinin iyi yanı o zaman da o şutu denerlerdi.

Takım için iyi diyoruz ama cumbaba Türkiye kupası verildi F4 kaçtı. Lig şampiyonluğuna kenetlenmek ve yürümek zorundalar. Ekrem hoca ve stuff başımızın tacıdır onlar zor şartlarda büyük başarılar getirdiler bize. Ama takım bu sene için daha bir şey yapmadı bekliyorum ben. Zaten Göktürk'ün affedilmesi olayından sonra Erkek basketbol ile de alakamı kestim. Tek baktığım şube burası kaldı. Kafam dağınık. Bİraz parça pinçik bir yazı oldu. AKşamki maçı hatırlayacağım diye yazıyı tekrardan okumuyorum bile:)) Prag planlarına epey zaman ayırmıştım artık sonbaharda bakarız ona:))

Şu fenerbahçe'deki şans kimsede yok.Prag'ı eleyince son 3 yıl final oynadık istikrarlı başarı derler.Nereden çıktı bu yıl voleybol özentisi anlamadım.Ekaterinburg beklerken prag geliyor.UMMC-NADEZDHA zorlama eşleşmesinden huylanmıştım zaten.Fener geçtiğimiz yıllarda da seribaşı olup üstüne kolay gruplardan lider çıkınca avantajlı yollardan finale çıktı.Bu yılda kardelen gibi açan takımımızı saha avantajı ve tüm sezona yayılan yönetici zaaflarının beraberinde getirdiği sorunlar sayesinde elediler.Bizim dişimizi göstermeye başladığımızda deplasmanda 30 atabildiğimiz takımı elerler.Ama sonrasında şansları yok.Emaneti UMMC'den alırız umarım yakında.Bu yazdıklarım biz kazansaydık bambaşka olurdu tabii.Düşünsenize orada farklı yenebildiğimizi gösterdiğimiz takımı yenmek beyin ameliyatı olmayacaktı sonuçta.5'te 0'la başladığımız sezonda finale bir zellous kadar uzakta olduğumuzu söyleseler inanmazdık herhalde.