Euroleague Women Çeyrek Final Serisinde Rakibimiz Fenerbahçe

Önceliğim Cuma günü İpekçi'de kazanmak.Kadın sporlarında psikolojinin daha da kritik olduğunu düşünüyorum ve ''çok uzun-az kısa'' şeklindeki yapısal sorunumuza rağmen gayet iyi bir takım olsak da ev sahibi avantajını yabana atamayız.Bu bağlamda saha içine geçersek deplasman derbilerinde tempoyu kontrol edebilmek işin anahtarı.Oldukça sınırlı bir kısa rotasyonuyla bunu 40 dakika için de olsa yapabilmemiz Casas'ın,yerine göre Ayşegül'ün ekstra katkısına endeksli.Bu kadar uzun oyuncuyla ve onlara endeksli basketbolla şayet doğrularımızı rakibe kabul ettirebilirsek Ekrem Memnun bir kez daha tarih yazar nazarımda.

Aziz Yıldırım'ın son açıklamalarıyla Fenerin mali sebeplerle kadın basketbolda küçülmeye gideceğini açıkladı. Ezeli rekabetin kalitesinin alt seviyelere çekilmesi açısından üzücü bir durum.

Agü mügü, botiş hopişlere, belediyesporlara mahkum kalmayız umarım.

Aziz Yıldırım'ın son açıklamalarıyla Fenerin mali sebeplerle kadın basketbolda küçülmeye gideceğini açıkladı. Ezeli rekabetin kalitesinin alt seviyelere çekilmesi açısından üzücü bir durum.

Agü mügü, botiş hopişlere, belediyesporlara mahkum kalmayız umarım.

Ciddi bir yönetim ve sponsor desteği ile Birsel, Tuğba ve Tuğçe için devreye girebiliriz.
Ama bizim halimiz de pek iyi gözükmüyor.

Maça gelecek olursak.
Ekrem Memnun diyorum.

Hadi Tuğçe'yi anlarım da Nihat bey, Birsel ve Tuğba artık bitmiş okeye dönüyorlar.. Yaşları da geçiyor, ha Birsel daha 3-4 sene oynar, Ekrem hoca ile de toparlanır bence fakat Işıl gelecekse hiç gerek yok, ayrıca Martinez'e de değişmem :D Tuğba da artık bırakma döneminde, 34 yaşına geldi.. Şahsen Tuğba yerine gençlere yönelmeli, altyapıdaki kızlara güvenilmeli derim :)

Bizimkiler, bakın Fener de küçülmeye gidiyor, fazla bütçe ayırmaya gerek yok deyip küçülmeye giderler artık daha ne kadar küçüleceksek..

Tugba Fb'nin elinde patladi bence. Cok buyuk umutlarla transfer oldu fakat sonuk bir oyun yakaladi bu sezon. bence onun kendisini gosterebilecegi takimlar İstanbul Uni. Aski gibi 4-5lere oynayan takimlar olabilir. Birsel'se tabiri caizse ölmüş aglayani yok. FB serisinde İsil olsa ve Martinezi 2'ye kaydirsak bile rahat alinabilecek bir seri. Fakat ne İsil var ne de 2 numara. Casas'a asla guvenilmez cogu mac anladik bunu zaten. FB tek uzunla oynuyor. Tina Charles. Digerleri Quianitra, Ndour. Quanitrayi baskstbolcu olarak gorebilen var mi acaba merak ettim. Asla ama asla bi tehdit olamaz. Ndour fazla oynamiyor zaten buralar icin yasi cok kucuk. Bizde tabii ki Sancho-Duba-Nev-Bone-Bahar rotasyonu var. Bence kagit ustunde onlar fav olsa da ibre bizde cunku Koç bizde. Ekrem Memnun.

Basketbol derbilerinde deplasmanda maç kazanmak kolay değildir. Ama en kazanabileceğimiz durumdayız. Ekrem Memnun gibi bir koça sahibiz bunu unutmamak lazım. Son Edirne maçında uzunlarımızın performansı gayet ümit verici ki zaten kazanırsak uzunlarımız sayesinde kazanacağız. Kelsey Bone'un dönüşü de tabi artı bizim açımızdan. Ama sadece bunlar yetmez. Dağınık bir görünüm sergilese de Fenerbahçe konsantre oldukları dakikalarda can yakabiliyorlar. Bu yüzden Casas, Ayşegül ve Martinez'den maksimum katkı şart. Cuma günkü maçtan galibiyet çıkaracağımıza dair inancım tam ama takımımız bu deplasmandan galibiyet çıkarırsa o büyük başarılara bir yenisini daha ekler.

Fenerde Charles ve Zellous dışında skor opsiyonu yok. Ha bir de gününde olursa Biba skor atıyor. Geri kalan oyuncuları 3-5 sayı belki atıyor. Angel'ın gidişi onları 2.sınıf takım yaptı ciddi anlamda. Pek bi özellikleri kalmadı şu halleriyle AGÜ'den falan bir farkları yok artık.

Arkadaşlar maça lütfen ilgi gösterelim;öğrenci arkadaşlar için 17:15 sınavları ile çakışmıyorsa zaten sorun olmaz,çalışan kesim için ise Cuma 15:00-15:30 gibi iş yerlerinden izin alabilirlerse ve Çatalca-Silivri gibi yerlerden gelinmiyorsa maça ucu ucuna yetişilir diye düşünüyorum.Marmaray İpekçi için büyük avantaj oldu.

Fenerbahçe maçlarını takip etmediğim için çok bilgi sahibi değilim. Ama Angel gitti Zelleous geldi güç kaybettiler demek hata olur. Evet kağıt üzerinde Angel çok daha iyi bir oyuncu. Hepimiz biliyoruz ki sadece iyi oyuncu olmak yetmez. Zelleous'un gelişi ile daha bir takım kimliğine ulaşmış olmaları daha muhtemel.

Şimdi bu eşleşmede kendimizi favori olarak görmek hem yanlış hem de takımıza haksızlık. Kağıt üzerinde bizden güçlü ezeli rakibimizle, geçen senenin acı hatıraları daha soğumadan, ev sahibi avantajı onlarda olacak şekilde karşılaşacağız. Favori onlar. Takım da bulun bilincinde olarak sahaya çıkacaktır zaten.

Maça gelince eğer Bone oynarsa şansımız otomatikman artar. Ama her ne olursa olsun kısa oyuncularımızdan katkı almak zorundayız.

Ben Angel-Shavonte değişikliğinin Fener'i 2. sınıf takım yaptığını düşünmüyorum.. Son maçlarda bir çok oyuncusundan iyi katkı almaya başladılar..Gerçi oynadıkları takımlar Fener'i çok zorlayacak takımlar değildi.. Tina formsuz olabilir ama Biba olsun Ndour olsun hatta Kuanitra bile iyi katkı veriyor.. Yalnız Ndour ve Q çabuk faul problemine giriyor.. Mümkün olduğunca erken faul problemine sokmak lazım.

Uzunlarımızdan yana sıkıntım yok.. Sancho'nun son performansı sevindirici, ayrıca Fener maçlarını sever :) esas önemli olan kısalarımız. İnşallah yeteri kadar katkı alırız onlardan.. Aziz yine kendi küfürbaz ekibini dolduracaktır, gerçi özellikle küfür ettirecekleri Işıl yok ama :p Ama Avrupa maçı bu belki o kadar da taşkınlık yapamazlar.. Neyse, Allah Ekrem hocam ve kızlarımızın yardımcısı olsun.. Hakem kararlarının konuşulmayacağı, olayların olmayacağı ve inşallah sonunda bizim zaferle ayrılacağımız bir maç olur.

Jelena'nın bu serinin X faktörüdür. Bone oynarsa 3 numarada daha çok süre alacaktır. Onun 12+ sayı attığı her maçı kazanırız. Yarın da kazanacağız.

Ben ''favoriyiz'' demedim zaten. Ama çok kötü performans sergilediklerinin kendileri de farkında. Zellous+Charles ile geri kalan oyuncular arasında uçurum var. Biz daha komplike oynuyoruz.

Ekrem hocanin mac kadrosunda yer alacak yaziyordu bir basketbol sitesinde halil ibrahimcigim.Insallah oynar.Fb'de duba ve sanchonun eslenigi yok bizdede zellous'un yok.Ama fb inanilmaz duzensiz bir basket oynuyor.Allah izin verirse biz eleriz.