Eurolig ve Biz

1998-2001 yillari sırasında kural farklıydı.Sampiyon Klupler Kupasi vardi Euroleague yerine ve orada Avrupadan her takım geliyordu.Slovakyadan,Avusturyadan on eleme oynayıp gruplara katılan takımlar vardı.Ornegin London Towers(Ingiltereden).Ve salonları yok diyip gecmemek lazım.Norvecte Ingilterede oyle salonlar var ki daha Turkiyenin 3-5 gelismis ilinde bile o salonlara ender rastlanır.Tek sorun oyuncu kalitesi olarak dusukler ama ne cevherler var bizlerin bilmedigi kim bilir.!

London Towers elemeler geçerek lige alınmış bir takım değil Emir Bey. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. ULEB kurulduğunda ULEB tarafından lige alınan bir takım. Hakettiği için değil de tamamen ULEB yönetimi tarafından (o zaman FIBA tarafından tanınmayan) ligdeki takım sayısını tamamlamak için alınmış bir takımdır Euroleague'e.

Demekki tutmamış o sistem.Ayrıca İngiltere'de güzel salonlar oldğunu biliyorum O2 mesela.Ben Eurolig'in şuanki halinden memnunum.Her sene Pana Cska, Siena, Maccabi, Barca, Real vb. takımların rekabetini izlemek bana zevk veriyor.Memnun olmayan kişi sayısının fazla olmadığını tahmin ediyorum.

London Towers son 2001-2002 sezonunda kontenjandan alındı.Daha onceleri Efesin korac kupasini aldigi yillar sirasini hatirlayin derim.Lugano Snakesler,Peristeri ler vs..

Bu takımlar o zaman ULEB yeterli sayıda takım bulamadığı için lige alınmış takımlardır Emir Bey. Küçük liglerden takım alıp orada basketbolu geliştirelim diye alınmamışlardır.

Eren Aydın' Alıntı:
Demekki tutmamış o sistem.Ayrıca İngiltere'de güzel salonlar oldğunu biliyorum O2 mesela.Ben Eurolig'in şuanki halinden memnunum.Her sene Pana Cska, Siena, Maccabi, Barca, Real vb. takımların rekabetini izlemek bana zevk veriyor.Memnun olmayan kişi sayısının fazla olmadığını tahmin ediyorum.
O zaman Ingiliz,Norvec,Danimarka,Hollanda'da basketbola katkı yapmaya gerek yok.Onlar icin kendi caplarinda bir euroleague kurulmalı..Euroleague-A ve Euroleague-B..B'de sampiyon olan bir sonraki sezon A'ya yukselsin buna benzer formuller gelistirilsin.
Liglerinde Sampiyon olan takımlar Uleb'e bile zor katılacaksa,olmaz olsun oyle sampiyonluk,oyle basketbol...

Zaten dediğin var şuan.Adı euroligA olmasa da Eurocup, Eurochallenge hemen hemen bu görevi görüyor.Doğru hamleleri yapan her takım yükselir.Uleb'in kimseye gıcığı yok.Telekom şampiyon olsun Eurolig'de gelecek sezon.Bir nevi öneleme geçmiş oluyor işte.

bizim eurolegue katılmamız için ilk önce yapmamız gereken iyi tecrübeli altyapıdan gelen ii bir hoca ile yola çıkmamız lazım ii bir bütçe sponsor tabi burdan gelen para sadece basketbola harcanırsa ve salon şuanlık abdi ipekçide kullanılabilir bunlar gerçeklşirse euroleagude başarıda gelir tabi bunun yanı sıra altyapının da canlanması lazım ben bunların ahmet dedehayır gittikten sonra seneye yeni bir yönetim ve sponsorla adım atılacağına inanıyorum burda fbnin euroleagudeki ülker sponsorluğu sonrası başarılı olması da etkin olacaktır

Öncelikle salondan başlamalıyız işe. Bugün çoğu Euroleague takımının kendi salonu var ve bu salonlar tamamen seyircinin konforunu düşünülerek inşa edilmiş. Yani Galatasaray sürekliliği olan bir Euroleague takımı olmak istiyorsa bir kaç sene içinde; ulaşımı kolay olan, giriş-çıkışları, tuvaletleri, büfeleri, kulüp mağazalarını barındıran bir salon yapmalı ve bunların yanında salonun kapasitesi ile akustiği iyi olmalı.

Daha sonra sponsor geliyor. Bugün Galatasaray, kendisine iyi destek olmayan bir sponsorla çalışıyor ve en önemlisi bu sponsor ezeli rakibine kendi ismini bile vermiş durumdayken! İyi bir Euroleague takımı olmak için yeni ve iyi bir sponsor şart!

Bu sponsorun katkılarıyla kadro ve hoca seçimleri gelişecek. Gelirlerimiz artacağından çok daha isimli ve kaliteli oyuncuları bünyemizde barındırabileceğiz.

Altyapı... Bugün Galatasaray erkek basketbol takımı altyapısında bütün kademeleri izlemiş ve kendi yaşıtlarımda olan Galatasaray oyuncularıyla bir çok kez karşılıklı maç yapmış biri olarak Galatasaray altyapısından 1 tane bile oyuncu çıkmayacağını açıkça söyleyebilirim. Altyapı için yapabileceğimiz en önemli şey Florya'dan başka bir yere geçmek. Bugün Avrupa kısmında oturan ve Efes ile bizden teklif alan hiçbir genç hem basketbol kültürü hemde ulaşım nedeniyle bizi seçmiyor. Ulaşımı kolay olan bir yere geçtikten sonra altyapıya tecrübeli hocalar yerleştirip, başka şehirlerde arama ekibi oluşturmalıyız.

Bunlar olunca şubeyi iyi yöneten birine teslim etmek gerek doğal olarak.

Ve taraftar... Ne yazık ki basketbolu bilmeyen bir taraftar topluluğuyuz. Mithat Abi'nin bahsettiği gibi nerede, nasıl oyuna etki edeceğini bilmeyen bir taraftarımız var. Taraftarın gelişmesi için salon yapmalıyız çünkü kaliteli bir salona basketbolu bilen seyircilerde gelir ve otomatik olarak taraftar profili değişir, nasıl Aslantepe'ye geçince sahadaki oyuna çok daha büyük etkimiz olacaksa aynısı basketbol içinde geçerli.

Yani eğer Euroleague takımı olmak istiyorsak kendi salonumuzu yapmalı, altyapıyı geliştirmeli, düzgün bir sponsor bulmalı, kadroları ve teknik ekibi güçlendirmeli, iyi yönetilmeliyiz!

Saygılarımla
Berk Tuna TERTİPLİ

sporx seki habere göre 13 takım arasında yer alırken; bu kupaya katılacak takım sayısının artırılması sonucunda Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Türkiye Ligi'nde final oynayamaması ve / veya Eurocup'ı bir Türk Takımı'nın kazanması halinde Türkiye'den Avrupa Ligi'ne katılacak takım sayısı beşe kadar yükselebilecek.

avrupanın elit 13 takımını belirlemişler 2012 yılına kadar bu takımlar şampiyon olmasalar dahi euroleguede yer alıcaklar..

Efes Pilsen (Türkiye)
Regal Barcelona (İspanya)
CSKA Moskova (Rusya)
Fenerbahçe ülker (Türkiye)
Lottomatica Roma (İtalya)
Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail)
Montepaschi Siena (İtalya)
Olympiakos (Yunanistan)
Panathinaikos (Yunanistan)
Real Madrid (İspanya)
Tau Ceramica (İspanya)
Unicaja Malaga (İspanya)
Zalgiris Kaunas (Litvanya)

Fenerbahce Ülkerle birleşmeseydi ömründe eurolig'mi görürdü.Birleşelim telekomla olalım sampiyon bu kadar basit o kadar madde saymaya gerek yok ki.

Tolga Kaplan' Alıntı:
Fenerbahce Ülkerle birleşmeseydi ömründe eurolig'mi görürdü.Birleşelim telekomla olalım sampiyon bu kadar basit o kadar madde saymaya gerek yok ki.
malesef cafe crown olduğu sürece biz eurolig felan göremeyiz. turk telekomda göremez. ama birlikte olursak eurolig şampiyonluğu hatta nba europa hayal değil.

Bu sadece para ve organizasyon değil kültür işi. Efes in , Ülker in , Tofaş ın , Telekom un yaptığı gibi uzun soluklu projeler ve organizasyonlar lazım. Ama onlarda da taraftar desteği ve amatör ruh olmuyor.
Tuncay Özilhan Beşiktaş başkanlığı için adaylığı konuşuluyor eğer olursa Efes - Beşiktaş da çok uzak değil.
Bir telekomlu olarak ben de GS - Telekom birleşmesini çok isterim. Telekom un organizasyonu Galatasarayımızın taraftar ve klüp sevgisiyle birleşince çok iyi yerlere gidebiliriz.

Şimdi bişi sorucam biz eğer playoff da final oynarsak efes veya fenerle eurolige katılcakmıyız??? çünki orda şöle bi ifade var eğer efes veya fenerbahce final oynamazsa takım sayısı 5 e kadar yükselecek. yani playoff finali bizi euroligin önelemelerine götürebilcekmi ????

Burak Yılmaz' Alıntı:
[quote="Tolga Kaplan":3e21g7of]Fenerbahce Ülkerle birleşmeseydi ömründe eurolig'mi görürdü.Birleşelim telekomla olalım sampiyon bu kadar basit o kadar madde saymaya gerek yok ki.
malesef cafe crown olduğu sürece biz eurolig felan göremeyiz. turk telekomda göremez. ama birlikte olursak eurolig şampiyonluğu hatta nba europa hayal değil.[/quote:3e21g7of]
Bence hayal.Ruslar ve yunanlılar NBA'den oynayan oyuncu çalıyorlar.Onlara asla yetişemeyiz.Değil türk telekom-galatasaray, Türk telekom-Ülker-Efes-Galatasaray olsak bile.

Kesinlikle bence de salonumuzun olması çok önemli.Ama takım oyuncular teknik heyet vs vs den önce yönetimsel olarak doğru idare edilmiyoruz iyi bir yönetim oturtmak gerekli..

selcuk akyuz' Alıntı:
avrupanın elit 13 takımını belirlemişler 2012 yılına kadar bu takımlar şampiyon olmasalar dahi euroleguede yer alıcaklar..

Efes Pilsen (Türkiye)
Regal Barcelona (İspanya)
CSKA Moskova (Rusya)
Fenerbahçe ülker (Türkiye)
Lottomatica Roma (İtalya)
Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail)
Montepaschi Siena (İtalya)
Olympiakos (Yunanistan)
Panathinaikos (Yunanistan)
Real Madrid (İspanya)
Tau Ceramica (İspanya)
Unicaja Malaga (İspanya)
Zalgiris Kaunas (Litvanya)

Şu olay tamamen saçmalık yani şurdan herhangi bir takım dagılsa 2.lige düşse diyelim yinemi gidecek...