Eurolig ve Biz

Umut Erdem' Alıntı:
Şu olay tamamen saçmalık yani şurdan herhangi bir takım dagılsa 2.lige düşse diyelim yinemi gidecek...

Öyle olmaz tabiki, sonuçta her sene belli bir teminat veriyorlar Uleb'e bu kulüpler. İkinci lige düşen bir takım öyle bütçe oluşturamaz, dağılsalarda zaten başka kulüp alınır yerlerine. Buradaki durum; bu kulüplerin ne kadar yetersiz olsalar bile tecrübeleri ve camiaları ile EuroLeague seviyesinde olmalarından ibaret. Tabiri caizse bu takımların ölüsü bile Çek-Macar-İngiliz vs. şampiyonlarından daha üstündür bu bir gerçek..

Akşam ender yakaladığım boş zamanlardan birine denk gelip,spormax takıldım ard,arda üç maç euro ligde yayıladılar.İlk maç Madrid, olimpiakos maçı sanıyorum seyredenleri mest etmiştir.Maç öyle hızlı başladıki skor bir anda 22 -4 oldu sahada real fırtınası esiyordu.Tam o sırada obradoviç bir çılgılığa imza atıp sahaya yedek beşini çıkardı.

Sanırım bu herif çıldırmış derken,oyun öyle bir hal aldıki,iki takımda bir ara sayı atamama krizine girdi.ilk iki periyodun hızını üçüncü periyodda,olimpiakosun akıllı oyunu ve yedekleri gayreti ile maç kafa ,kafaya geldi.

Sonra Obradoviç bir çılgınlık daha yaptı dördüncü periyodda,asıl beşine dönüş yaptı.Birden her şey olimpiakos için tersine döndü,tabi reali de unutmamak lazım olimpiakosa karşı çok iyi direndiler,maçtan kopmayıp ,rahatlamadılar,maçın ilk dakikasından son saniyesine ,kadar oyun disiplininden kopmadılar.Şimdi merakla üçüncü maçı bekliyorum izleme imkanı olan herkese tavsiye ederim.

ben birşey merak ediyorum, şimdi bu sezon düşük bir ihtimal de olsa diyelim play offlarda finale kaldık ve karşımıza efes veya fülker ikilisinden biri çıktı o zaman bizim eurolige katılma şansımız nedir acaba?

yada karşımıza telekom çıktı diyelim, bu katılma durumumuzu etkiliyor mu?

veya bu iki olasılğın sonunda şampiyon olduk o zaman nasıl bir statü uygulanacak?

Mehmet E. Güneş' Alıntı:
ben birşey merak ediyorum, şimdi bu sezon düşük bir ihtimal de olsa diyelim play offlarda finale kaldık ve karşımıza efes veya fülker ikilisinden biri çıktı o zaman bizim eurolige katılma şansımız nedir acaba?

yada karşımıza telekom çıktı diyelim, bu katılma durumumuzu etkiliyor mu?

veya bu iki olasılğın sonunda şampiyon olduk o zaman nasıl bir statü uygulanacak?
Mehmet eurolig şampiyonlar ligi gibi biryer değil. Yalış hatırlamıyorsam Efes'le Ülker'in yeri 5 sene daha garanti. Biz ancak telekom ile birleşip uzun vadeli bir planla güçlü kadro kurarsak belki bizi gelecek senelerde almayı düşünürler yada en garantisi eski adıyla uleb olan kupada şampiyon olup otomatikman eurolige adımızı yazdırırız.

Eren abi bilgiler için teşekkürler.

ben de böyle biliyordum ama geçen hafta nejat sayman sky'da yayınlanan eurocup panorama programında eğer GSCC finali efes yada fener ile oynarsa eurolige katılmak için eleme felan oynayacak demişti tam anlamamımıştım, o günden beri kafam biraz bulanık bu konuda, acaba statü değiştide biz mi bilmiyoruz?

cok sacma ya ELin bu yeni kanunları sampiyon olan takımın EL gitmesi gerektigi kanaatindeyim boylece liglerin mucadele ve kalitesi artar ;)

Dün akşam muhteşem iki maç vardı,ancak bir maç vardı ki!! iki düşman kulüp karşı karşıya geldi,Pana ,olmpiakos,son saniyesine kadar heyecan son atışa kadar umut vardı.İki takımın bütçelerinin toplamı 60 mil. doların üstünde,ve malesef erken final oldu,pana kazandı gerçi,ama son atışa kadar pirelilerde maça ortaktılar.

Sonra biz soruyoruz biz niye yokuz bu organizasyonda diye,aradaki uçurum o kadar çok ki!!! biz oraya seyirci gitmemiz bile süpriz olur.

Tekrarı olacak sanıyorum imkanı olan kaçırmasın,bakın bakalım basketbol avrupada bundan daha iyi oynanır mı?_??

Burak Yılmaz' Alıntı:
cafe crown in
eurolig out

cafe crown out
eurolig out

Turk telekom, vestel v.b. firmalar in
eurolig in

konunun bütün özeti budur.
cafe crown ile eurolig bağlantısı nedir. bence işi sadece sponsora yüklemek saçma. murat hoca gitsin denildi. gönderildi ve yine sponsorun vereceği para sorunları söylendi. koray hoca geldi farkeden bişi oldu mu? demek ki iş sponsorda bitmiyor yönetimde bitiyormuş

Selçuk Kahveci' Alıntı:
[quote="Burak Yılmaz":230l3xou]cafe crown in
eurolig out

cafe crown out
eurolig out

Turk telekom, vestel v.b. firmalar in
eurolig in

konunun bütün özeti budur.
cafe crown ile eurolig bağlantısı nedir. bence işi sadece sponsora yüklemek saçma. murat hoca gitsin denildi. gönderildi ve yine sponsorun vereceği para sorunları söylendi. koray hoca geldi farkeden bişi oldu mu? demek ki iş sponsorda bitmiyor yönetimde bitiyormuş[/quote:230l3xou]

Yahu biz Aziz Yıldırım Turgay Demirel in kurduğu sistemin içinde dönüp duruyoruz. Adam Ülkeri kendine aldı. Ligin adını Ali Koça verdi. Yayın hakkını ferit şahenke verdi. Ligin değerini artırdı. Bunlar olurken bizi ve bjk yi kendi kontrolünde Ülker in çatısı altında sus payı ile susturdu. Bu Cafe Crown projesinden hiçbir şey olmaz. Biz ülker ile yola devam edersek Türkiyede 1 tane kupa alamayız. Avrupada da Euroligi hayalimizde göremeyiz o kadar. Hoca işi felan değil .Sistem sorgulanmalı.

sistemi sorgulamak için sistemi olan birilerinin yönetime ve teknik heyetin başına gelmesi lazım. biz bunu sorgulamıyoruz. sponsoru sorguluyoruz. sanki kendimizle yüzleşmekten korkuyoruz.

Pire deplasmanı heyecanı yavaş yavaş bünyeyi sarmaya başlayınca, geçmişe doğru bir yolculuk yapayım dedim ve karşıma bu konu çıktı...

Nereden nereye diyerek başlığı ana foruma aldım. Yarın bir gün takımı eleştirmek isteyenler olabilir, önce bu başlığa göz atarsa sevinirim, seviniriz.

Mithat Duran'ın yorumu çok hoşuma gitti. "bizim oraya seyirci gitmemiz bile süpriz olur" demiş zamanında. Bugün oraya seyirci olarak değil Top8' e kalmak için gidiyoruz.
Hey gidi dünya. Neredeeeen nereye!

euroleague ve biz başlığını görünce hemen daldım konuya, okumaya başladım ve ilk mesajlarda "ne diyor bunlar ya","ne tau'su tau mu kaldı piyasada","biz zaten uroleague'deyiz adamlar hala farkında değiller hayal kuruyorlar" vs. vs. diye içimden gecirirken birde ne göreyim! gözüme tarihler takıldı :) ve tekrar baştan okudum yazılanları.. ve şu an ki takımımızla tekrar gurur duydum..