Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

Guardla anlaşabilirse bu sene de bize çok faydası olacak.Bunu belli ediyor.Takımın en çok ihtiyacı olan oyunculardan biri.Hırsıyla,mücadesiyle,ihtiyaç olduğunda attığı sayılarla,basketbolu bilerek oynayan klas bir oyuncu.

Evren'i iki maçtır donuk görüyorum ben. Kendimce şöyle bir mantık yürüttüm bu donukluğu için.
Trabzon'dan bir miktar peşinat almış Doğan Hakyemez'e göre ve geri vermemiş. Olay doğruysa bunla ilgili bir sıkıntısı veya yine Trabzın'dan ayrılışından sonra gelen bir sıkıntı olabilir. Eski Evren'i yakalaması lazım artık.

Barbour Evren onu tutarken oldukça rahat bir üçlük attı Mahnutinin önünde oldu pozisyon.Sayıdan sonra mimikleri görülmeye değerdi koçumuz.

Evren Barbour'u tutamadı dogru ama Barbour Evren'in genelde tuttugu guardlardan farklı olarak, daha sizeli, galiba 1.96 falan, ve diger siyahilere gore bile oldukça atletik. Kalıp olarak Caner ya da Haluk tutabilirdi ama cabuklukları yetmezdi. Kısacası Barbour birebir savunulması oldukça zor bir oyuncu. Evren'den uzun olan Kinsey belki savunabilir ama o da gucsuz gelebilir. Ömer Onan'da zorlanır Barbour karsısında bence.

Bugün gerçekten sakat mıydı yoksa tepkiden korktuğu için mi sakat süsü verildi?

Eğer olay ikinci dediğimse vay halimize.

Galatasaray'ın gerçek ruhu(!) Evren Büker işte.

Maçtan önce salon çevresinde Evren'e karşı bir grup taraftar sert tepki gösterdi.Hatta kimse buraya geldiğini bilmiyordu otobüsten inmesini bekleyeneler bile oldu.Neyse ki o sıra Serhat Büker salona giriş yaptı herkes de sustu.

Evren ben korkuyorum, gelmeyeceğim dedi, Galatasaray da götürmedi öyle mi? Yahu bu dediğiniz Hakkarispor'da bile olmaz. Böyle bir şey bence de var ama bunun önlemini alan kesinlikle Evren olamaz, şube de olamaz bence. Başkan maça gideceği için bile böyle bir karar alınmış olabilir.

eğer evren büker'in bir sakatlığı yoksa ve sırf tepkilerden korkulduğu için götürülmediyse, bu Galatasaray formasına karşı işlenmiş bir suçtur gözümde.. İki küfür edecekler diye korkacaksak hiç katılmayalım lige.. Sakatlığı varsa bilemem ama yoksa öyle.. Başkan da dahil kimse böyle bir karar veremez.. Korkacak olan Galatasaray'dan uzak dursun.. Sporcu, yönetici veya hoca ferketmez.. Bizim hiç bir yerde, hiç bir tepkiden korkacak halimiz yok.

Ayrıca tepkilere çok önem veren, değer veren bir yönetimimiz de yok.Şu Evren Büker olayı nereden baksan kanser bu sene.. Sırf sahada başarılı olmak için yapıldı bu iş ve her seferinde başımıza yeni bir utanç olarak dönüyor..

Şimdi ben böyle yazdım diye bana laf yetiştirmeye çalışacaklar olacaktır.. Peşinen söyleyeyim; umurumda bile değil.. Bu takımdan bin tane Evren geçti, yüz bin tane daha geçer.. Bir oyuncu için başımızı öne eğiyoruz..

Bu kadar büyük bir utanç karşılığında bize verdiği ne var.Hemen hemen hiçbir şey[gerçi 20 sayı 10 asist ortalamayla oynasada bu verdiği utancın ve rezaletin yanında değişilmezdi ya neyse].Bir Melih Mahmutoğlu ya da geçen sene 1 sayı ortalamasıyla oynamış bir Caner Topaloğlu kadar oynamıyorsan hem sana hem de seni bu ihanete rağmen göz göre göre alanlara yazıklar olsun.Bir de seviniyordunuz Evren geldi büyük takım olduk Efes'i Ülker'i yeneriz diye.Tersine daha da küçüldük!

Bu saplantıların burada sorun teşkil etmez Erdal ama reel hayata çıktığında başına çok dert açacak. Burada en fazla benim canımı sıkarsın ama ileride senin canın sıkılır. Bu yüzden biraz daha geniş pencere bakmaya çalış hayatta. Çok bilinen bir felsefi kuralı sana hatırlatayım. ya ölürsün ya ölmezsin der Felsefenin bir kuralı. ama ardından gelen kuralda derki şu an yaşarken bile ölmeye ve yeniden doğmaya devam ediyorsun. Seninde görüşlerinde ölmelerin ve yeniden doğmaların bol olmasını diliyorum. Ben demiştimcilik getirisi olan bir müessese değil.

Ben demiştim de diyemiyorum ki Sühan abi.İlk transfer olduğunda [Eylül sonuydu galiba] yaptığım ilk yorum yüzünden ceza almıştım.Sonra başka kişilerde ceza aldı ve olay mecburen soğudu.Ama ben de bu arada basketbol takımımızdan soğudum.Şu takımda Evren olmasaydı ne değişirdi.Hiçbir şey!Ama biz değerlerimizden kaybettik.İsteyen herkese "Sen bizi terket sonra biz seni geri alırız" demiş bulunduk.Ülker'in bile takımın başarısı adına geçen yıl Ömer Aşık'a yaptıkları ortada.Biz ise Evren'in yüzsüzce geri dönüşüne sevinç çığlıkları atıyoruz sonra Abdi İpekçi'de ona tezahürat yapıyoruz. :( :(

Bu arada başını ağrıtmakda istemezdim Sühan abi.Ama bizde kangren oldu bu Evren'in durumu.Halbuki takım o olmadan da çok rahat yoluna devam eder.

Bu sene izledigim maclarda en cok savasan oyuncularimizdan biri. Gecen seneki kadar etkili degil o da bir gercek.

Bu maçı Cantu maçını saymıyorum ama diğer maçlarda takımın hep kilit adamıydı. Zorluk derecesi yüksek maçlarda ve analrda Oktay hoca onu direk oyuna sürüyor. Haftada iki maç yapıldığından onu hep diri tutmak istiyor. Ama dikkat et ne zaman maç krtik, Evren sahada. Yani takımda etkisiz eleman değil. sezon başından beride Tutku-Evren-Ermal en verimli oyuncualrımız yabancılarda dahil olmak üzere.

Yahu saha içinde ne getirirse getirsin [Zaten kayda değer bir şey getirmiyor] saha dışında bizden kaybettirdikleri ne olacak?Hem Evren'siz de bu takım play-off'da final oynar.Sadece Rancik'in yerine daha sert biz uzun alırsınız Avrupa'lı onunla da bu ligde final oynayabilirsiniz.Biz Evren'e muhtaç değiliz.İsmimizi daha fazla kirletmesine izin vermemeliyiz.

Yahu playoffları mı gördün de Evren ne farkettirdi diyorsun Erdal ? Melih'lerle Gökseninlerle playoff'a mı çıkılcağını sanıyorsun ? Takımda 2 numara yoktu doğru dürüst. Git bak bütün takımlara bütün takımların 2 numarası tehdit. Fener bunu görmüş 2 numarada Ömer'i oynatıyor. Yoksa getremez miydi bir skorer ? Ama ligin bütün 2 numaraları tehlike neredeyse ve savunmak zorundasın öncelikle. Neyse nasıl biliyorsan onu de ama haklı olmadığını playoflara tarafsız bakabildiğin anda anlarsın.
Bi uzunla bu takım Evren'siz final oynar diyorsan zaten buraya cevap yazmak bile anlamsız sadece komik olmuş bu dediğin :)