Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

Deniz bu takımın gerçek skorer guardı Shipp zaten.Evren hep 2. planda kalıyor.Adımızı kirletmeside cabası.Ayrıca bu sene Caner'de ve Melih'de kayda değer gelişmeler var.Yani sözün özü eksikliği hissedilmez aksine sevinilir. ;)

Bu kadar da olmaz ama ya. Bu adam size ne yaptı Allah aşkına söyleyin. Savunmada tuttuğu her adamımı geçiriyor? Bomboş turnike mi kaçırıyor? Ortalama 8 top kaybı mı yapıyor? Attığı şutlar potaya mı temas etmiyor?

Yok hacı yok, Evren'e laf eden Murat Kaya ve türevlerine laiktir kimse kusura bakmasın.

Erdal Kewell takintin 1, Evren 2. 3 numarayi merakla bekliyoruz :)

Denise Rodman'ın istatistiklerine baksalardı zamanında onu da Bulls'dan gönderirlerdi. Üstelik bildiğin pislikdi adam. İstatistiklerle yaşayan istatistikelrle ölür. Bu sene takımın tüm maçlarını seyrettim. Şu an Oktay Hoca'ya sorun takımda ilk tutacağı adam Evrendir kesinlikle. Evren kötü oynuyor demeyin bari. Hadi diğer saplantınızı anlarım da bunu hiç anlamam. Evren gitsin Kerem Tunçeri Kerem Tunel gelmesin hep gitsinler gelmesinler var hayatımızda. Göksenin diyorsunuzda ne oynadı abicim Gökseninle bir sezon yürürmü? Taraftar doğru eleştiri yapmazsa bir zaman sonra eleştirilerini dinleyen kalmaz. Kim var Basketbolda oyuncu olarak gerçekten bir takımın taraftarı olan? Murat Kaya vardı mesela Tufan Ersöz vardı adamlar bildiğin taraftardı. boş analrında Futbol maçlarına gidiyorlardı. E nedne gönderilirken onlar sesinizi çıakrmadınız? Aslolan GS'lılık sa onlardan iyisi yok. Gerçi aslolan GS'lılık diyen kongre üyesi hocalarımızın menagerlerimizin geçen sene bize yaşattığı Nalga olayı da var.

erdal sen basket takımından soğudun ya bende senden inanılmaz soğudum son zamanlardaki anormal davrnaış ve yazıların yüzünden.

Nasıl kötü performans gösteriyor yahu? Şunu kabul ediyorum, geçen seneki skorer kimliğinden çook uzak. Şutlarını sokamıyor doğrudur ancak siz de yaptığı savunmayı, ribaund kovalamasını ve asistlerini nasıl görmezden gelip kötü oynuyor diyorsunuz ilginç.

Basketbolda iyi olmak için sadece sayı atmak gerekiyorsa evet Evren geçen sezona kıyasla düşüş içerisinde.

Ancak basketbolun gerçekleri bu değil.Evren bu sene egosuz oynuyr,kendini illa parlatma,pazarlama ihtiyacı duymadan oynuyor. Geçen sezonki o kimliği ile kendine yer edebilecekken bir oyuncunun takım için bu skorer kimliğinden sıyrılıp surat asmadan defansa yönelmesi,takımı oynatmaya ,arkadaşlarının eksiklerini kapamaya yönelmesi bence taktir edilmesi gereken bir durum.

Hee yaşanana olaylardan dolayı Evren'i sevmeyenler olabilir ama bu hakkaniyetli davranmamak için sebep değil.

Yahu herkes Evren mücadele ediyor diyor da;

Oktay Mahmuti'nin takımında, yani şuan Galatasaray'da mücadele etmeyen, savunma yapmayan oyuncu mu var?

Nedir Evren'i bu kadar değerli kılan gözünüzde?

Tutku, Ermal, Caner, Shipp, Shumpert, Rancik, Andric hatta Taylor Evren'den daha mı az mücadele ediyor?

Hani bu adam hayatının en akıllı hamlesini yapmış Galatasaray'la oynamakla.

Taraftar ne yaparsa yapsın iyi oynuyor diyecek artık. En saçma maçlarda, takımın en iyi ilk 5'ine giremediği maçlarda bile maçın oyuncusu oylamasına girebiliyor adam.

Bravo size, ne diyeyim.

Şımartın biraz daha, hakediyor(!).

Gazanfer,

Herkesin mücadele etmesi Evren'in mücadelesini sıradan kılmaz kardeşim.

Kaldı ki bu takıma alınan oyuncuların hepsi bir plan sistem çerçevesinde alındı.Yapacakları işe uygun oldukları için tercih edildiler.Ancak Evren sahip olduğu skorer kimliği,yani yarın GS'dan tekrar ayrılmak durumunda kalırsa onun yüksek kontratlar bulması,avrupaya gidebilmesi,vs gibi hedefler için en büyük vitrin özelliğinden vaz geçti bu adam.

Bunu yaparkende ne itiraz etti,ne huzursuzluk çıkardı,nede bunu delmek çabasına girdi.Bu taktire değer bir olay.Bugün buluşup basket oynadığımızda bile ; ben pota altında oynamama rağmen eğitimini aldığım,asıl oynadığım 2 numaradan ,onların yapması gerekenlerden vaz geçemedim.Çıktım şutumu attım illaki.Bu bahsettiğimiz konu benim gibi amatör oyuncular için bile kolay değil.

Bu işten daha çok para,daha çok şöhret isteyen biri olsa Evren buna karşı çıkardı yada bir şekilde kendini sivriltme yarışına girerdi.Ama yapmıyor,görevini yapıyor.Ribaund kovalıyor,defans yapıyor,asist yapıyor,uygunsa sayısını atıyor değilse zorlamıyor olayı.Bu bile 'para' için yaptığı hatasından ne kadar ders çıkardığına bir kanıttır Gazanfer.

Biz Evren'in yaptıklarını unutmadık sadece ona ikinci bir şans verdik.Bunu hak edecek yeteneğe ,değere sahip kendisi.Bu şansını doğru kullanırsa kendi kazanır,bizde kazanırız.Ama kullanamazsa kendi kaybeder biz hep bakii kalırız.O yüzden bu oyuncu madem artık tekrardan kadromuzda ona destek olmak ve takıma daha yararlı hale gelmesi için çabalamak bizim görevimiz.

Hiç sayı atamasa da mücadelesi hiç düşmüyor, ben de takdir ediyorum Evren'i. Umarım zamanla bir hoşnutsuzluk oluşmaz kendisinde.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Yahu herkes Evren mücadele ediyor diyor da;

Oktay Mahmuti'nin takımında, yani şuan Galatasaray'da mücadele etmeyen, savunma yapmayan oyuncu mu var?

Nedir Evren'i bu kadar değerli kılan gözünüzde?

Tutku, Ermal, Caner, Shipp, Shumpert, Rancik, Andric hatta Taylor Evren'den daha mı az mücadele ediyor?

Hani bu adam hayatının en akıllı hamlesini yapmış Galatasaray'la oynamakla.

Taraftar ne yaparsa yapsın iyi oynuyor diyecek artık. En saçma maçlarda, takımın en iyi ilk 5'ine giremediği maçlarda bile maçın oyuncusu oylamasına girebiliyor adam.

Bravo size, ne diyeyim.

Şımartın biraz daha, hakediyor(!).

Ee senin bi lafın vardı maçlara gelmeyeceğim bu sezon madem hala bu kadar sövüyosun Evren'e sözünü tutmanı beklerim Gazanfer abi.

Alperen Küçük' Alıntı:
Ee senin bi lafın vardı maçlara gelmeyeceğim bu sezon madem hala bu kadar sövüyosun Evren'e sözünü tutmanı beklerim Gazanfer abi.

Kim diyecek diye bekliyordum bunu ben de...

Evet maçlara geliyorum, ben böyle bir adamım işte.

Her maça 1.5 saatlik yoldan gelip, Evren'e küfredip 5.dk da terk ediyorum salonu.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Alperen Küçük":346wa5o3]Ee senin bi lafın vardı maçlara gelmeyeceğim bu sezon madem hala bu kadar sövüyosun Evren'e sözünü tutmanı beklerim Gazanfer abi.

Her maça 1.5 saatlik yoldan gelip, Evren'e küfredip 5.dk da terk ediyorum salonu.[/quote:346wa5o3]

Senin kafanda saplantı olmuş o, ne desek boş. Oktay hoca hiç bilmiyor basketbolu 10 sayı atamayan adamı ilk 5 başlatıp 20 dakika ortalamayla oyunda tutuyor.

Gazanfer ve Erdal;

Evren'i ya da takımdaki x kişiyi sevmeyebilirsiniz, koç da dahil buna takımın emektar malzemecileri de, salona gidip tepki de gösterebilirsiniz. Gayet doğal bunlar fakat bu ortamda, bir klavye ve isim arkasından şu yazdıklarınız Evren'e değil siz ikinize zarar veriyor bence. Bir abi, bir kardeş, bir arkadaş nasıl kabul ediyorsanız, onun size bir tavsiyesidir bu. Bence biraz düşünün derim bunun üzerine. Evren de gelir geçer, başkaları da. Bakii kalan siz ikinizsiniz burada.

5 seneye kadar Milli takımın banko 2 numarasıdır Evren. Böyle bir oyuncuyu saçma sapan sebeplerden dolayı eleştiriyoruz.

Hadi eleştiriye de tamam derim ama insan biraz saygılı olur insaf ya.

Hiç bir şeyi haketmiyoruz biz.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Alperen Küçük":3tzlcxdz]Ee senin bi lafın vardı maçlara gelmeyeceğim bu sezon madem hala bu kadar sövüyosun Evren'e sözünü tutmanı beklerim Gazanfer abi.

Her maça 1.5 saatlik yoldan gelip, Evren'e küfredip 5.dk da terk ediyorum salonu.[/quote:3tzlcxdz]

Değişik bir şey..

Özellikle amatör branşlarda yıllardır layıkıyla yönetilmiyoruz.Bu yüzden hiçbir oyuncuya bu konulardan dolayı kızmıyorum.Bu adamları 'profesyonel kararlara' bizim kıyrıtık yönetimlerimiz de itiyor kanımca.Bu sebepten Evren'e tavır almıyorum.Sahada formasının hakkını veriyorsa benim için olay bitmiştir.Tribünle ters düşmemiş,terbiyesizliği olmamış sonuçta.
Yalnız tavır alanlara da saygı duyuyorum.Zira malum sporcuların Galatasaray formasını en üste koyup,şartlar ne olursa olsun burada kalma şansları var.Bu da bir beklentidir taraftar için.Bu duruşu gösterebilenler efsane,gösteremeyenlerse sıradan basketbolcular oluyor Evren örneğindeki gibi.

Deveye sormuşlar neren eğri diye. Nerem doğru ki demiş. Yünetim neyi doğru yaptı ki Evren olayını doğru düzgün yönetecekti.
Benim anlamadığım nokta Evren'e nerdeyse küfredenler Jasaitis gelse havalimanında karşılayacak. Ama işimize gelince Türk sporcusu duygusal. Evren başka insanların etkisi altında kalmanın sıkıntısını yaşadı. İkisinin benim gözümde hiçbir farkı yok. Geçen yıl bu takım ikinci lige düşmediyse Evren'in çok büyük emeği vardır ve şimdi bu krediyi kullanma hakkı var.
Evren Büker 4ever :)

Evren Büker:Bana kızanlar,Galatasaray'a geri dönmemden hoşnut olmayan insanlar olabilir.Bunu doğal karşılamak gerekiyor.Tabii benim de hatalarım vardır,bunu daha öncede söyledim.Yine de insanların biraz objektif olarak bakması gerektiğini düşünüyorum.Belki bilinmeyen farklı ayrıntılar vardı.Ama ben burada işimi en iyi şekilde yapmak zorundayım.Taraftar da,bana bakmaksızın,tamamen takıma destek vermeli.Sonuçta bir takım var ortada.Ben geçen sezon taraftarımızal iyi ilişkileri olan bir oyuncuydum.Sahaya çıktığımda mücadelimi sonuna kadar vereceğim.Hırsımı sahaya yansıtacağım.Umuyorum ki,beni sevmeyen seyirci arkadaşlarımızın da sempatisini kazanacağım.