Evren Büker

Re: 16 # Evren Büker

Hemen herkes, forum müdavimlerinin Evren Büker konusunda tavrını biliyor..
Dönmesini normal bulanlar var, kabullenemeyenler var..
Doğru veya yanlış böyle bir olay yaşandı, artık bunu tartışmanın anlamı da yok.
Herkes ayrı ayrı " geçmiş olsun " yazınca bir şey değişmiyor..
Birbirimize laf sokmamız da gerçeği değiştirmiyor..
Ben rast gelirsem, bundan sonra kendi adıma bu iletileri sileceğimi şimdiden deklare edebilirim..
3 ay önceki tartışmalar bunlar..

"Burada benim mesajım vardı , ne oldu " diye düşünen arkadaşların mesajları çöpte.. Çünkü Evren Büker ile hiç alakası yoktu yazılanların ve silindiler.. Nedeni iki mesaj yukarıda yine benim iletimde yazıyor..Bundan sonra da alakasız olanları silmeye devam ediyoruz..

Savunma,ribaund,mücadele açısından beklediğim katkıyı yaptı ama hücumda hala insiyatif almaya korkuyor gibi, aslında çabukluğu ve aletizmi ile iyi bir delici şutu da aşama kaydetmişti.Biraz daha güvenli olması lazım.

Kendine olan özgüveni bu sezon daha aşağıda.Sistem içerisinde oyununu oynuyor sadece.Çok çok göze batan bir artısı olmamakla birlikte eksisi de yok.Ama onun iyi bir şutu olduğunu, oyun kurucu pozisyonunda iyi işler çıkardığını biliyoruz.Galatasaray'ın Türk oyuncu kontenjanındaki değerli bir oyuncu olduğu ise aşikar.

Çok gereksiz ve amatörce bir sportmenlik dışı faul aldı.Üstelik çok öfkelenecek bir durumda yoktu adam faulle karışık savunma yaptı hakemde çalmadı hani karşı taraf ağır bir darbe indirse falan bir yere kadar anlarımda ortada fol yok yumurta yok.

Şu anda istatistikolrak pek öne çıkmasa da savunması ve mücadelesiyle iyi ki takıma geldi dedirttiriyor ;)

Bu gün özellikle savunmada muhteşem oynadı bir iki kritik sayıyı da yaptı bence farkın bu denli olmasında sayıları ile değilse de yaptığı savunma ile katkısı çok fazla idi.

Yiğidi öldür hakkını yeme :) .

Her maçtan sonra değerlendirelim bundan sonra Evren'i.

Bugün savunmada gayretliydi yine. Roll ve Smith'i birer kere çok net kaçırmasının dışında iyiydi savunmada.

Hücumda da ilk devrenin sonunda çok kritik top kaybı yaptı. Onun üstüne 6-0'lık seri yedik yanılmıyorsam. O olmasa 20 sayıyla gidecektik belki devreye ama çok da önemli değil bu maçlarda.

Bunlara karşılık hücumda basit sayılar buldu çoğu hızlı hücumlardan olmak üzere. Yalnız geçen seneki şutörlüğünden pek eser kalmamış gibi.

Yine de genel olarak iyiydi.

20 sayı 20 ribaund 20 asist yapsa da fikrimiz değişmeyecek ama olsun.

Değişen 3lük çizgisi onu Rancik'ten de fazla sıkıntıya sokmuş... Bomboş 3lükler kaçırıyor çok maçtır. Bugünün geneline bakarsak Gazanfer'in de dediği gibi 1-2 pozisyonda adamını kaçırması dışında hata yapmadı. Gayretliydi hem hücumda hem savunmada.. Umarım şu 3lüklere de çare bulur..

İklili oyunlarda iyi, sayı üretebiliyor, savuması da iyi. Şu üçlüklerini de geçen seneki gibi atsa iki yönlü çok etkili bir oyuncu olacak.

Evren , bana kalırsa takımda Shipp dahil en son eleştirilecek oyuncudur. Ön yargılarından arınmış şekilde salona gelen herkes onun yaptıklarını takıma kattıklarını görüyor.Geçen seneki skorer,attıkça taraftarında sevdiği(zira görüyorumki taraftar profilimiz böyle) görüntüsünü takım için bir kenara bırakıp deli gibi savunma yapıyor,oyun kuruyor,lazım olduğunda devreye giriyor,asist yapıyor.

Benim yabancı oyunculardan bekleyebileceğim katkı yapıyor bize yerli statüsü ile.Bu bizim için çok büyük bir kazançtır.

Tabi ben bunları söylerken şunuda unutmuyorum;

'Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.'

Takimin en onemli oyuncusu oldugunu dusunuyorum gecen seneki hucum opsiyonlarini bu sene kullanamiyor olsa da...Tum pis isleri o yapiyor,gercekten Evren'i izlemek bana buyuk keyif veriyor...

Şut atarken tedirgin ve konsantre değil bence ama bu sorunu aşmak kolay..Bir maç şutları girse daha sonra hem özgüveni artar hemde konsantrasyonu kolaylaşır diye düşünüyorum.Ama Evren şu anda takımımızın jokeri'dir.Ne durumda olursak olalım başımız sıkıştığında başvurabileceğimiz(gerek savunma gerekse hücumda) kendi pozisyonununda Türkiyenin en iyi 2-3 oyuncusundan biri.Onun için mutlaka geçen seneki ritmini yakalayacaktır Evren.

Bu maçın en kilit oyuncularından biri Evren'dir.Gerçekten kendisine çok güveniyorum.Eminim yapacağı savunmayla rakibin guardlarını canından bezdirecektir.Yine varını yoğunu ortaya koyacaktır.Aslansın Evren bu taraftar senin ve takımın her zaman arkasında!Zamanla geçen seneki özgüveni de tekrar yerine gelecektir Evren'in ve yine o şut ritmini yakalayacaktır bu konuda da kimsenin şüphesi olmasın...