Ezel

Ay Yapım'ın yeni dizisi, sırf Kenan için bile izlenir.. İlk bölümü izleyen biri olarak beğendiğimi söyleyebilirim, hikaye ve oyunculuk açısından güzel bir dizi. Aslında daha erken bunu söylemeye ancak dizinin kaliteli oluşu 1 km öteden belli oluyor. Tabii bu durumu yaratan başta Kenan olmak üzere sinema ve dizi sektörüne damga vurmuş isimlerin oluşudur. "Hikaye başka bir yapımdan esinlenmiş" meselesi dönüp duruyor nette, ben bilmiyorum ama eğer öyle olmuş olsa bile güzel şekilde işlemiş senarist ve yapımcı.

Bu arada Kenan'ın önceki halini oynayan çocukta gerçekten çok benziyor Kenan'a. Gülüşü, takım elbiseli hali, duruşu falan acayip andırıyor Kenan İmirzalıoğlu'nu. Nereden bulmuşlar bilmiyorum ama hiç sırıtmadı ilk bölümde.

Genel olarak beğendim ve izlemeye devam edeceğim. Yaprak Dökümü gibi suyunu çıkartmazsa Ay Yapım bence kaliteli bir proje olacaktır ve Kenan'ın karnesine güzel bir proje olarak kazılacaktır. Ayrıca ilk bölüm raytingleride hiç fena değil, sanırım total'da birinci ab'de 2. olmuş.

Künye'den de biraz bilgi vereyim. Başrol Kenan ve Cansu Dere'nin, bu ikilinin yanında ise Barış Falay, Yiğit Özşener, yılların eskitemediği Tuncel Kurtiz ve Salih Kalyon gibi ünlü isimler var. Müzikler ise Toygar Işıklı'ya emanet, ee böyle bir kadro ve Toygar Işıklı varsa izlenilmeye değer bir proje bana göre. Baştada dediğim gibi, sırf Kenan için bile izlenisi bir dizi.. :)
 
Gerçekten çekimler falan mükemmel başladı diyebilirim dizi.
İzlenmeye değer.
Umarım Acı Hayat'ta ki suyu çıkmaz.

Kenan varsa gerisi yalan ;)
 
Acı Hayat gibi olursa izlenmez zaten, Acı Hayat'ın ilk sezonu hariç diğerlerini at çöpe gitsin ama o öyle bir diziydi ki Kenan'ın hatırına izlemiştim. :)
 
İlk bölümden hoşuma gitti.Senaryosu iyi gözüküyor.Takip ederim.
Oyuncu kadrosuda gayet iyi.Şu Cansu Dere'yi hiç sevmiyorum nedense itici geliyor o ayrı.
 
İki bölümü de on beşer dakika izleyebildim. Tam bir kanıya varamadım, ama beğendiğimi söyleyebilirim. Umarım diğer bölümleri izleyebilirim.

Cansu Dere, arkadaşımın aksine bana hep sevimli gelmiştir. Oyunculuğunu da beğenirim. Yiğit Özşener de diziye ayrı bir hava katıyor. Kadro gerçekten iyi, ama bu dizi seyrediliyorsa, merak ediliyorsa asıl pay Kenan İmirzalıoğlu' nun gibi geliyor bana.
 
Fena başlamadı. Konu Monte Kristo Kontundan uyarlama.
Ramiz baba rolüyle yeniden gönülleri fetheden isimlere de dikkat.
 
Evet konu olarak Monte Kristo Kontun'dan uyarlama olsa da bence güzel şekilde yansıtıyorlar en azından ben kitabı okumadığım için bana ters birşey gelmedi..

Ayrıca Ramiz Baba karakterini bizlere güzel şekilde yansıtan Tuncel Kurtiz'e ise denecek kelime bulamıyorum, sesi ve duruşu gerçekten harika. Senelerin birikimi ile çok güzel oynuyor karakteri, umarım hep böyle gider..

Müzikler'de de Toygar Işıklı yavaş yavaş kalitesini konuşturmaya başladı, Ömer'le Eyşan'ın görüştüğü sahnede ki müzik ve şiir cuk diye oturmuş. Kenan'ı uzun süreden sonra kaliteli bir yapım'da izlemek büyük keyif, umarım Kenan kendisi ve bizler için hep kaliteli yapımlarda rol alır.
 
Rahmetli Mümtaz Sevinç
Çetin Tekindor
Rutkay Aziz
ve Tuncel Kurtiz

Bu değerler Küfür bile etseler dinlenir..bukadar etkileyici ve Karizmatik ses tonlarını dinlemek inanılmaz keyifli
 
Buarada Dizi Canısı na dönmeye başladı..Kenan yine Acı hayattaki gibi öc almada kullanacağı bir kız kardeş buldu :p
 
Ali ==== > Polat Alemdar

Ömer ==== > Ezel

Pek ilgimi çekecek bir dizi değil de işte denildiği gibi Kenan İmarzalıoğlu ve Sayın Kurtiz var...
 
Ezel'in Eyşan'a iyice yaklaşması çok güzel işleniyor, gereksiz sahneler minimize edilmiş. Yani öyle sıkan sahneler yok, sanki cnbc-e de ya da e2'de yabancı bir dizi izliyormuşuz gibi. Kerpeten'in Ezel'in oyununu ortaya çıkarmaya çalışması güzel olsada uzun bir süre bunu başaramayacağını hissediyorum aslında Kerpeten öyle salak bir adam da değil, aksine zeki biri ama Ramiz oyunu öyle bir güzel kurmuş ki bunu çözmesi çok zor. Tefo'da o yüzden çerçeve meselesine kendi bakmak istedi, eğer o ufak ayrıntıyı Ali çözmüş olsa oyun çabuk biterdi. Bu arada Tefo'nun Ezel'in adamı olması beni şaşırttı, açıkcası ben hiç beklemiyordum.

Ezel'le Ali'nin karşılaşması da çok güzeldi, ikili salvolar harikaydı ama yine son darbeyi Ezel indirdi. =) Ezel, Cengiz ve tafyasını o kadar çok iyi tanıyor ki hep bir adım önde oluyor. Ramiz Dayı'yı artık daha çok görmek istiyorum, bir iki sahneler de o mükemmel oyunculuğunu bizlere öyle güzel yansıtıyor ki haliyle daha çok görmek istiyoruz, yani tadımlık değil doyumluk istiyorum.. =)

Ezel ve annesinin buluşması ise mükemmeldi, İpek Bilgin harika bir oyunculuk çıkartıyor. O duygusallığı ve anne-evlat arasında ki ilişkiyi çok güzel yansıtıyor. Ağlaması ve mimikleri falan harika, yani diyecek söz bulamıyorum..Bu bölümde Kamil ve Şebnem'in de hikayelerini öğrendik ki daha da ayrıntılı şekilde öğreneceğimizi sanıyorum ve merakla bekliyorum..

Kenan, Tuncel Kurtiz, İpek Bilgin ve Mert'in ( adı aklıma gelmedi ) oyunculuklarına ise laf bile edilemez.

Dizi şu anda Türkiye standartları üstünde bir yapım. Öyle veya böyle şu anda ülkede yayınlanan en iyi ve en kaliteli dizi olarak açık ara önde gidiyor, umarım hep böyle devam eder...
 
Kenan İmirzalıoğlu kendini fazlasıyla geliştirmiş.Miroğlundaki hali ile bu hali arasında dağlar kadar fark var.
Tuncer Kurtiz için zaten söylenecek söz yok.

Gayet başarılı bir dizi.Umarım fazla uzatmadan tadında bitirmesini bilirler.
 
Çok tadında ve güzel gidiyor.İnşallah nazar değmez ve Acı Hayat'ta ki gibi içine etmezler.
Kurtlar Vadisi fanıydım ancak kesinlikle oyunculuk bakımından Ezel'de ki kadro çok ağır basıyor.
Ezel Bayraktar'ın da her hareketi ciddi ciddi adam karizma :)
 
Son bölümde ki diyaloglar güzeldi. Ali'nin devamlı "koyduk" lafı ve arada ki diğer sözler epey hoşuma gitti.

Gündelik hayatta malesef argo ile konuştuğumuzdan dolayı dizilerde geçen replikler pek inandırıcı olmuyordu.
 
Bugün ''Ezel'' günü. Son iki haftadır sınavlara çalışmaktan,diziyi tam olarak izleyemedim. Ama bugün izleyeceğim. İki haftalık sürede Ezel'in kendisini annesine tanıtmasından başka çok önemli bir gelişme olmadı diye biliyorum. Dizi iyi hoş gidiyor, ama umarım ilerleyen bölümlerde de bu güzelliği devam ettirirler.

Yiğit Özşener'in de oyunculuğunu çok beğenmişimdir, bu dizide de tavan yapmış oyunculuğu.
 

Üst