Ezel

Dizi her geçen gün dibe vuruyor total reytingde. Her hafta en kötü reytingini alıyor. İlk defa %5in altına düştü ve 16. sıraya kadar geriledi bu hafta...
 
Ben günden dışı yazıyorum. :) 1 Nisan itibariyle reklamlarda değişiklikler olmuş, artık dizi içinde bile açık açık reklam yapıyorlar, buzlama falan olmadan, cümlelerin üstüne basa basa. Ayrıca en fazla 15 dakikada bir reklam giriyor 2'şer 3'er dakikalık. İyice karıştırdılar ortalığı...
 
Kimsenin dili varmıyor galiba "başımız sağ olsun, Ramiz Dayı iyi insandı" demeye...

Son yıllarda televizyonda izlediğim en güzel final sahneleri vardı dün gece. Muhtemelen rekor düzeyde bir harcama yapılmıştır. Ramiz Dayı´nın çatışma sahnesinin ağır çekimde ekrana yansıması vs.
 
Tam bir efsane bölüm oldu 61. bölüm. Tamamen "Dayı'nın Vedası" temalıydı, zaten son iki haftadır Dayı'nın ağzından ölüm kelimesi hiç eksik olmuyordu, yani yavaş yavaş alıştırdılar ama dünkü final sahenesi çok duygulandırdı. Hani dizinin finali olsa kime yadırgamazdı dünkü bölümü, o derece yani.

Dayı, son selamını da Edip Cansever'e ve "Ruhi Bey'e" çaktı ya gerçekten mükemmeldi. Bir diğer güzel sahne de herkesin bahsettiği o malum çatışma sahnesi. Bir kere müzikler ve slow motion harika olmuş, ben dizilerde böyle bir sahneyi hiç hatırlamıyorum. Bu şekilde ki çatışma sahnelerini slow motion'la çekerler ama dünkü teknik bana çok güzel geldi. Bazı ufak tefek hatalar olsa da Dayı'nın hatrı her şeyi siler.

Ayrıca Sarabende müziği de cuk oturmuş, harika bir hava katmış. Son olarakta Allah cezanı versin Bade, ne oyunculuğunu ne de canlandırdığın karekteri sevdim dizide. : )
 
Eleştirilecek çok şey var ama öyle bir dizi ki sadece keyfini çıkarıp ıslanan göz kapaklarıyla uğraşıyorsun. Ah be Dayı..
 
Vizelerden dolayı bugün izledim son bölümü zaten aşırı duygusalım bu aralar ağlamaya başladım odadakilerde afalladı çok koydu ya yapma bunu DAYI..

Artık bitsin dizi şuan acayip oldum hiç izleyesim gelmiyor gelecek bölümü..KV de Çakırın ölümünden sonraki gibi intikammı olacak bakıp görelim şu Temmuza Allah rızası için biri sıksın..
 
Yeni bölüm fragmanı yayınlanmış.

http://www.youtube.com/watch?v=nA0GiWLxbF0&feature=feedu

Ezel başka bir adama dönüşüyor, yine güzel bir bölüm olacak gibi.

"ezel'i bir banka mıhlayıp bırakan olay. bir kez daha aynı soruyu soracak ona. kimsin sen ezel? asıl şimdi kimsin sen?
ramiz'e n'olduğunu kimse bilmiyor. kenan yeni bir teklifle geliyor. ve ramiz'in dedikleri kulağında, bir yola çıkıyor ezel. bu kez dönüşümünü tamamlamak üzere. peşinde kenan'ın katilleri. peşinde geçmişin izleri, acıları. nereye gideceğini, nereye kadar gideceğini kimse bilmiyor. dostları ali ve tevfik bile. ama sonunda herkes anlıyor. ezel bir yere gitmiyor. ezel aslında geri dönüyor."
 
Yoğun katılımlı bir cenaze töreni beklerken yangından mal kaçırır gibi bir mezarlık sahnesi oldu. Acaba dedim, bir süre sonra Dayı 6 ay önce vb. bir sunumla geri mi dönecek? Çatışma sahnesini izledim tekrar, siyah yelek var gibi duruyordu..

Bundan sonra tadı çıkmaz derken acaba soru işaretleriyle finali bekler hale geldim...

Not: Tuncel Kurtiz sağlık sorunları -kalbine stent takılacakmış- nedeniyle ayrılmak istemiş diziden. Aslında bu notu Can (Kırımlıoğlu) başlığa not düşer -TV bölümündeki bu tür haberleri bulup paylaşıyor- diye tahmin ediyordum. : )
 
Gözümden kaçıvermiş bu ayrıntı Onur abi, benim Pazartesi izlediğim dizi de bu olmadığı için özel olarak Tuncel Kurtiz'in diziden ayrılma nedenine bakmamışım.. Onur abinin de dediği gibi, Tuncel Kurtiz sağlık problemlerinden dolayı veda etmiş diziye. Biraz geç olcak ama bulduğum bilgiyi de paylaşayım sizlerle :

Habertürk’ün haberine göre; Kurtiz’in canlandırdığı karakterin ölümüne senaristlerin değil, bizzat oyuncunun kendisinin karar verdiği öğrenildi. Usta oyuncu, bir süredir kalbindeki problem yüzünden çekimlerde sıkıntı yaşıyordu. 2007 yılında kalbine stent takılan Kurtiz, yoğun iş temposu yüzünden sık sık rahatsızlanıyordu. 75 yaşındaki oyuncuya bir süre önce ikinci kez stent takıldı. Her sabah hastaneye uğrayıp rutin kontrollerini yaptırdıktan sonra sete giden Kurtiz, yorgun düşünce dizinin finaline 8 bölüm kala yapımcıdan ‘Ramiz Dayı’ karakterinin diziden çıkarılmasını rica etti.
 
Dünkü bölüm mükemmele yakındı. İlk önce Dayı'nın cenazesinden başlayayım. Başlarında bende Onur Abi gibi düşünmüştüm, katılımın fazla olacağını umarken sadece üç kişi vardı. Bence bu bilerek yapılmış bir törendi, çünkü Dayı'nın öldüğünü kimse bilmeyecek dedi Ezel. Sanırım finalde ya da finalden bir önceki bölümde duyuracaklar. Ezel'de o zamana kadar intikamını alacak, böylelikle büyük temizlikten sonra ölüm haberi verilecek aleme.

Yanlız Ezel artık başka bir adama büründü. Hem Cengiz'e, hem Ali'ye, hemde Bade'ye Ezel olarak veda etti. Bence Ramiz Karaeski'nin genç hali olacak bu kalan 7 bölümde. Çok farklı rolde izleyeceğiz gibi geliyor kalan haftalarda. Silah ve bıçak kullanarak adam öldürmeye bile başladı ayrıca Kaya'yı öldürdüğü sahne de de bence müthiş bir oyunculuk ve kurgu vardı. Ali'nin "o artık Ezel değil, o artık Ezel de değil" demesi özetliyordu her şeyi. Bence kafasında öyle bir plan yaptı ki dizinin sonunda hepimiz çok beğeneceğiz. İşe de Kaya'dan başladı, yakında Temmuz, Cengiz ve finalde de Kenan gider gibime geliyor.

Son olarak Kenan İmirzalıoğlu'ndan bahsetmek istiyorum.

62. bölümüyle acayip tavan yaptı adam, ezik halden bir anda vahşi bir hayvana dönüştü. Senelerdir kendisini takip ediyorum, rol aldığı bütün projelerini izlemiş biri olarak söylüyorum ki bu adam olmuş hocam. Ben bu dizinin topicini açarken de bir sürü şey yazdım ancak Ezel de acayip derece de üstüne koydu, her zaman geliştirdi kendisini. Dün bunu açıkca gördüm. Hani Amerika da falan olsa ortalığı dağıtır.. Bir ara Hollywood'a gitme olayları vardı, sırf bunun için bir yaz boyunca Amerika da dil dersi de almıştı. Artık ünü Amerika'ya Hollywood'a aşmalı. Gerçekten hakediyor, jön jön diye tutturan Türkiye de jönün kralıdır kendisi..

Çok büyük aktörsün Kenan İmirzalıoğlu.
 
Son iki bölümdür Tefo temalı bölüm ile Tefo'nun ölümüne hazırladılar ya ne diyeyim bilmiyorum. Çok alışmıştık biz Tefo'ya, o bizden biriydi.. Ah ulan Kerpeten.. Ah ulan Temmuz, ah ulan Ocak!
 
Ezel'in Finali Nasıl Olacak?

Ramiz Dayı'nın ardından Tefo'nun ölümü sonrası dizinin finali ile ilgili tahminler de sanal alemde konu oldu.

Atv'nin fenomen dizisi Ezel'de finale yaklaşılırken Ramiz Dayı'nın ölümüyle yasa boğulan dizi fanatikleri, bu hafta da sevilen bir karakterin kaybıyla yıkıldı. Sarp Akkaya'nın canlandırdığı sevilen karakter Tevfik nam-ı diğer Tefo, diziye veda etti. Tefo'nun gidişi üzerine Akkaya twitter'da "Teşekkürler Tefo, iyi ki vardın!" diye yazdı.

İyiler cephesindeki ikinci kayıp, internetteki forumlarda izleyenleri final hakkında tahminler yürütmeye yönlendirdi. Tahminlerin çoğu; dizinin başladığı yerde, yani Kıbrıs'ta son bulacağı yönünde.
Bu arada Haziran'da bitmesi beklenen dizide; izleyici önümüzdeki bölümde Temmuz'un öleceğini düşünüyor.

MUHTEMEL FİNAL SENARYOLARI
Eyşan'ın boğazına sarılan ama başarısız olan Cengiz, Eyşan'ı Kenan Birkan'a kaptırmanın ve yenilmenin verdiği hezeyanla bu sefer öldürür Eyşan'ı, Ezel de Cengiz'i öldürünce Ali ve Ezel el ele diziyi sonlandırır.

İzlediğimiz 70 Bölüm Ömer ve Dayı'nın kafalarında oynattıkları bir "intikam oyunundan" ibarettir aslında..

Finalde Ömer ve Dayı hapisten çıkarlar ve intikam başlar. Tek farkla; kafalarında oynattıkları oyunda yaptıkları hataları, masumların ölmesi ve yanlış hamle hatalarını tekrarlamayarak.

Ezel, Eyşan, Ali ve Cengiz, bir plan yaparak Kıbrıs'a gider.

Dördü bir arabaya binerler ve uçurumdan atarlar kendilerini! Böylece dizi, başladığı yerde Kıbrıs'ta biter.

Ömer aslında gerçekten öldü. Ezel, Ömer'in arkadaşıydı.

Ömer hikayesini Ezel'e anlattı. Ezel intikam için yetişti. Ama hafıza kaybı geçirdi ve Dayı onun Ömer olduğunu söyledi.

Ömer hapiste idam edilmek üzere? İdam edilmeden bu rüyayı görüyor ve kaçıyor hapisten.

İntikama başlıyor.

Finalde Ezel yeni Dayı olur.

GÖZLER TEMMUZ'DA
İyiler cephesindeki ikinci kayıp üzerine; seyirciler Ezel'in önümüzdeki hafta ekrana gelecek olan bölümünde Temmuz'un öldürüleceğini tahmin ediyor. Diğer tahmin ise Kenan Birkan!
 
Her şey iyi güzel de Dayı ölmedi ki...

Dikkat edildiyse Dayı çok sade bir cenaze töreniyle uğurlandı ve mezarlıkta sadece 3 kişi vardı; Ezel, Ali ve Tefo. Ezel, Dayı´nın mezarının başında "bu durumu sadece üçümüz bileceğiz" dedi. Dayı´nın öldüğünü başta Kenan olmak üzere herkes bildiğine göre, sır olan şey Dayı´nın hayatta olduğu.
 

Üst