Ya öff sene olmuş 2021 hala bu forumda Milli Takım’a gitti diye ağlayanlar var. Kovulduktan sonra ne yapacaktı? Yahu 2014’te Ergin Ataman’ın şampiyonluğu çalınmadı mı? Ama teklif gelince koşa koşa kabul etti milli takımı. Hakeza Ekrem Memnun da hak ederek kazandığı Fenerbahçe maçı sonrası saçma sapan nedenlerle mağlup sayılmıştı ve sezonda ki potansiyel şampiyonluk treni kaçmamış mıydı? O da kabul etti Milli Takım’ın teklifini. Ergin Ataman bugün Galatasaray’a gelse bir çok insan acayip sevinir. Hakeza Ekrem Memnun bu zor dönemde sorumluluk alıp bizi kümede tuttu. Bu iki isimde mi Galatasaraylı değil yani? Yani hala milli takımın bu tip insanlar için federasyonlardan ya da isimlerden daha önemli olduğunu anlayamamak da emek ister. Fatih Terim’i istediğiniz kadar sevmeyebilirsiniz. Galatasaray deyince akla ilk gelen bir kaç isimden biri her zaman Fatih Terim olacaktır. İstediğiniz kadar sevmeyin, bir ton saçma argüman üretin. Gerçekler, her zaman laf salatasına üstün gelir.
Gelelim aklı selim bir tartışma düzlemi yaratma çabasına. Ben bir kaç hafta önce Fatih Terim’in teknik direktörlüğü bırakmasından yanaydım. Ama şu son bir kaç zamandır hocaya resmen yönetim tarafından mobbing uygulanıyor. Her başı sıkıştıklarında hocanın arkasına sığınıp, işler yolunda giderken sosyal medyada, kamera karşılarında boy boy poz veren adamlara da hocayı yedirtmeyiz. Fatih Terim şu anki başarısız haliyle bile sizden on kat daha başarılıdır.
Attığım videoya ise tamamen katılıyorum. Özellikle Ünal Aysal döneminden beri gelen her yönetimler beceriksiz ve iş bilmeyen sıradan insanlardı. Ben artık sadece futbolun değil, hiçbir şubenin bu insanlar tarafından ana karar verici olarak atanmasını istemiyorum. Artık spordan gelme ve Galatasaray’ı bilen insanların spor şube yönetimlerinde daha fazla olması gerek. Fatih Terim de evvela bu işi yapabilecek kapasitede ve yetkinlikte bir insan. Bayern ve Alman kulüpleri örneği yanı sıra bunun Maldini-Milan, Zannetti-Inter, Dalglish-Liverpool gibi bir çok örnekleri de var. Bizim gibi her zaman Avrupa’yı örnek almış bir kulübün de artık özüne dönüp, ülkenin bu batağından kurtulması lazım.