Fatih Terim

Bu forumda bir kesim var hocayı eleştiremiyor ya da eleştirmiyor diğer kesim ise yönetimi eleştirmek istemiyor. Benim kimseyle bir göbek bağım yok. İki tarafı da sonuna kadar eleştiririm. Üstelik Fatih Terimi severim ama uzun süredir kendisiyle devam edilmemesi gerektiğini açık açık söylüyorum. Son gelişinde 3.5-4.sezonunu bitirdi ama hala çıkıp üç sene vs diyebiliyor. Şaka gibi. Abi ne 3 senesi? 4 senedir kulübün başındasın zaten. Temel fıkrası gibi.

Gelelim işin oyuncu kısmına 35 yaşına gelmiş Muslera'ya pahalı bir yeni kontrat veriyorsun ben olsam bu kadar pahalı bir kontrat vermezdim ama verdin diyelim. Yavaş yavaş bir alternatifinin hazırlanması gerekmiyor muydu? Muslera canımız ciğerimiz ama o da insan düşecek belki daha da düşecek bir b planı olmalıydı. Bu yaşlarda hala fark yaratabilmek çok zor Muslera yapabilir mi yapabilir ama yapamayadabilir. Her kaleci Buffon değil. Bırak Muslera'ya alternatif olacak kalecin doğru düzgün yedek kalecin bile yok. Başakşehir sezonundan sonra futbolu bırakması gereken Arda ilk 11 oynuyor şaka gibi. Hala Babel oynuyor. Bu kadroyla bir şey yapamayacağın belliyken bir de transferleri yetiştirmiyorsun. Eee ne diye o koltuklardasınız o zaman?
 
Her sezon tamam artik kendi de gordu, cesur kararlar alacak diye umuyorum. Hoca tam tersini yapiyor.
Psv oyle cok yaratici top oynamadan 5 atti, napti basti aldi atti.
Temposuz, gucsuz oyuncular dolu, sadece oyuncuda sorun olamaz. Idman ve taktik konulari da sikintili belliki.
Bunlarin hepsi oyle veya boyle duzelebilecek konular, en kotu 3-5 futbolcudan umidi keser gene duzeltirsin.
Terim uzun suredir isin basinda ve yapamadi o zaman yapacak biri bulunmali.
 
Yazmak için bu maçı görmek istedim ama açık açık yazayım: o Pereira bu sezon donunda sallayacak herkesi. Adam baştan hırslanarak, tabiri caizse köpek gibi çalıştırarak hazırlıyor takımını. Hedefini koymuş ve kilitlenmiş. Sen ve yönetimdeki kankaların da “PSV maçı olmasa da olur” kafasında devam edin böyle. Matematik ve bilim affetmez tokatlar böyle acı acı. Ligde de o dalga geçilen fenerin arkasında nal toplar 4-5. oluruz bu sezon.
 
Hoca, sahaya sürdüğü 11 oyuncuyu da kendi transfer etmiş ve hocanın 3,5 yılda aldırdığı 52 futbolcuya 50 milyon euro bonservis, imza ya da kiralama bedeli ödenmiş ama siz bizi bir de 2024'ten sonra görün diyor. Hocam onu tiktokçular yapıyordu siz beni saat altıdan sonra görün filan diye, yanlış olmuş.
 
Kulübümüz dışında ülkede problem bu mesela antrenör sayısı üçü beşi geçmeyecek. Ancak scout ekibi sayı olarak daha fazla diye biliyorum Furkan.

İlla ki adı bilinmeyen 3-5 kişi daha vardır ama asıl problem antrenör ekibi abi. Eline lisansı alan kulübün kapısında bitiyor. Pirlo da U bilmem kaç hocası olduktan 3 gün sonra Juventus'a hoca oldu takımın hali ortada. Bu işler deneyim işi artık, iş bölümü yapmadan ne oyuncudan ne kadar performans aldığını görebilirsin, ne oyuncuya bi şey verebilirsin.
 
İlla ki adı bilinmeyen 3-5 kişi daha vardır ama asıl problem antrenör ekibi abi. Eline lisansı alan kulübün kapısında bitiyor. Pirlo da U bilmem kaç hocası olduktan 3 gün sonra Juventus'a hoca oldu takımın hali ortada. Bu işler deneyim işi artık, iş bölümü yapmadan ne oyuncudan ne kadar performans aldığını görebilirsin, ne oyuncuya bi şey verebilirsin.
Antrenör ekibimiz iki senedir zayıf mesela geçen sezon Riera eklemesi yapıldı neden devam etmedi. Kondisyon, kaleci, hücum, savunma antrenörleri neden ayrı ayrı seçilmez.
 
Yine yarım saat konuşup andersenden masallar anlattı. O makas sana top göstermeden 5 atan Psv hocasından 2 kat fazla maaş alınca açılmıyor adamlar senin tek oyuncu parana 5 oyuncu oynatıyor ama hala aynı zırvalıklar.
İki gün önce transfer konuşmak oyuncuya saygısızlıktı şimdi transfer listesi açıklıyor canlı yayında :) Gerçekten inanılmaz ya.
Makas parayla açılıyor olsaydı her sene PSG City finali izliyor olurduk. Bu ülke senin gibi Şenol gibi herifler yüzünden bir adım ileri gidemez oldu futbolda. Sonra yarım saat zırvalık dinliyoruz. Parayı alırken sorun yok, zamlı kontrat alırken sıkıntı yok ama o makas 38lik atiba ile, 35lik topallara lig şampiyonluğu verirken de açılmış heralde.
Suç sende değil, senin böyle tek adam gibi takılmana yol verenlerde.
 
Gelişme var ama; kendisine güvenen bağımlı son mohikanları da güzel susturdu PSV maçı ile. Gerçi başkan ve yönetimin yolları ayıracak bir karar alamayacak olmalarından dolayı yine eziyete devam...
 
3,5 yıl takımın başında kalıp bakın artık oyun planını geçtim en azından fiziksel olarak canavar gibi bir takım kuramadı. 96-00 arası sadece oyun olarak değil fizik olarak da sahada ezerdik rakipleri hatta Celil'in "top nerede olsa tepemize en az 2 Galatasaray'lı biniyordu, ben de devre başlarken onları saydım" demişti.
Elbette sahayı parselleme gibi farklarda vardı lakin o takım gerçekten canavar gibiydi. Mustafa Mısır'dan geldiğinde ligimize uyum sağlar mı dediler oysa lig ona uyum sağlayamadı ve sonunda o ligin temposuna düştü. Bu ligin hile kodu hızlı, güçlü ve kondisyonlu oyun. Bir de elinde kilit çözen futbolcu varsa tüm rakiplerine fark atarsın.
 
3 sene sonunda ilk defa gönlünden geldiğince, istediği gibi para harcayarak bir transfer sezonunu geçiriyor. Şu ana kadar transfer edilen oyuncuların profilleri ve tarzları işaret edilen vizyondan da çok uzak değil. Bu yıl elinde imkan varken de çuvallarsa o zaman arkasında kimse kalmaz siz 1 yıl daha dişinizi sıkın.
 
3 sene sonunda ilk defa gönlünden geldiğince, istediği gibi para harcayarak bir transfer sezonunu geçiriyor. Şu ana kadar transfer edilen oyuncuların profilleri ve tarzları işaret edilen vizyondan da çok uzak değil. Bu yıl elinde imkan varken de çuvallarsa o zaman arkasında kimse kalmaz siz 1 yıl daha dişinizi sıkın.

Dişimizi sıkacak bir durum yok ki burda kimse başarılı olmaz kovulur diye bir şey söylemiyor. Ama şu konuşmaları duyunca insan çileden çıkıyor ister istemez.
 
Fatih Hoca 3,5 yıldır takımın başında bulunan Terim isimli teknik direktörün enkazını toparlamak için 3 yıl istiyor ama bence az, 4 yılda ancak toparlar.

Sinyor Terim ffp yüzünden çok sıkıntı çekerken ligin en pahalı takımlarını kurmuş, iki maçta bizi rezil eden PSV'de kimsenin almadığı parayı dede olmuş Babel'e verdirmiş, oyuncu aldırıp altı ay sonra istemiyorum gönderin demiş. Fatih Hoca ne yapsın?
 
Ben 1.5-2 senedir kendisiyle devam edilmemeli diyorum neredeyse ve bu süreçte takımın geldiği nokta içler acısı. Bu yönetim FT'yi kovabilir mi? Yoksa FT'mi yönetimi kovar? bunu düşünmek lazım. Hocaya bu kadar angaje olarak gelirsen bir hareket alanın da olmaz. Üzücü bu noktaya gelmemizin en büyük sebebi FT'ciler FTSA'cılardır.
 
Hocanın bildiği tek bir şey var, oda hiçbir şey bilmediği. Çalıştığı yardımcılara bakarak bunu anlayabilirsiniz. Gençleşiyoruz diyor ama o gençlere o teknik ekiple ne verilir oda muamma.
 

Üst