Fatih Terim

Gençleşen bir kadro yapısı ümit vaat etse de maalesef Terim gibi bir hocayla yola devam etmek mantıksız. Kuşak farkından doğan iletişim sıkıntısı, taktiksel geri kalmışlıklar, Türkiye Ligi'nin genelde saha dışı kaos ortamıyla dönmesi ve Terim'in sürekli buralara oynaması gibi olaylar bu seneyi Galatasaray açısından zorlu kılacaktır. Kendisi takımın başında kaldığı sürece ümit veren bir yapı oluşturmak mümkün değil.

Son üç yıldaki Avrupa başarısızlıkları kulübün bütün tanınırlığını yerle bir etti fakat yerelde kazanılan şampiyonluklar Terim destekçilerinin dayanağıydı. Son iki sezondur o da yok maalesef. Geçen sezon şampiyon olsaydık kaç Galatasaraylının içine sinecekti? Benim sinmeyecekti, çünkü Türkiye Ligi'nde şampiyon olmanın Avrupa'da başarılı olamadığın sürece bir anlamı yok benim için. "Hocam bizi küme düşür" tayfanın sorgusuz sualsiz desteği, hocanın Cengiz yönetiminden beridir gelen otorite eksikliğini çok rahat kullanabilmesi gibi sebepler de yönetim kısmında futbol takımımızın defoları. Bütün adaylar "Seçilirsek Terim ile devam ederiz" dediler. Daha önce buraya yazmış mıydım hatırlamıyorum; Galatasaray artık Fatih Terim dışında da belirli bir plan kurmalı. Yekten Terim'e güvenip sezona girersek Avrupa'da olanları görüyoruz.

Diğer yandan şu düşünce de var tabii, hoca giderse Türkiye Ligi'nin bu kaotik ortamından Galatasaray nasıl çıkacak? Terim gücünde bir figürü Galatasaray'ın çıkarması şu dönemde zor. Yönetim nezdinde Galatasaray'ın hakları savunulur ve Terim yerine gelecek hoca şark kurnazı Türk medyasına karşı sahip çıkılırsa belki kulüp olarak bir duruş sergilenebilir ve Galatasaray tek kişiye bağımlı olmaktan kurtulur.

Bir de; makasın bütçe olarak açıldığını düşünmüyorum, sahada mücadele gücü yüksek olan takımlar milyar euroluk takımlara ecel terleri döktürüyorlar, hatta eliyorlar da. Daha ilk yarının ortalarında dili dışarı çıkan topçularla sen değil PSV, Venlo ile bile mücadele edemezsin.
 
Fatih hoca , Türk Futbol ve Galatasaray futbol takımının en başarılı hocasıdır. Evet egosu yüksek bir hocadır , ama başarılı olduğu sürece bu ego kabul edilebilir.
Fakat son 4 sezondur , takıma futbol anlamında ileriye götürecek bir hareket göremedik. En kötüsü de benin nazarımda Fatih hocaya inancım kalmadı. Söyledikleri ile yaptıkları tutarsız. Ekibi zayıf , kadro ve oyuncu seçimleri yanlış. Takımı iyi çalıştırmıyor. Yeni futbol anlayışına ayak uyduramadı ve bunun gibi yapılan tüm hoca hakkında eleştiriler doğrudur.
Galatasaray ın çok ciddi bir yapılanma işine girmesi gerekiyor. çok iyi bir hoca ve ekip oluşturulmalı ve geleceğe yönelik , maddi şartları çok zorlamayacak bir kadro oluşturulmalı.
Fatih hocanın yerine ismi geçen Okan Buruk benim içime hiç sinen biri değil o geleceğine Hamza hoca , Bülent Korkmaz bile düşülünebilir.
 
Hoca bence herseyin farkinda bu sene sahada oynanicak Kötu futbolun izahi bahanesi yok
Catir catir gencler aliniyor.Gedson gelmedi diye sızlanirsa vizyonsuzlugunu göstermis olur.
Benfica vermiyorsa A B C D planin olucak onun yerine adam alicaksin.

Kariyerli bir yardimci sart ben Hocanin kafasindakini biliyorum hissetiriyor.Bu sene yardimci almayip Ardaya el verme peşinde fakat olmaz.

Profesyonellik ise Galatasaray Wesley Drogba gibi insanlara klüpte görev verip vizyon yükseltmek lazim.
 
Galatasara gibi bir efsanesinden tribünlerin istifa diyerek bağırarak ayrılması çok kötü olur. Bu duruma düşmeden hemen bırakır umarım hoca.
 
Bonservis ödemekten kaçınmamalı oyunculara yatırım yapmalıyız dedim ama bu takımın en önemli eksiği bence iyi ve dinamik bir teknik direktör. FT'nin emekli olma zamanının geldiğini düşünüyorum. Ayrıca yapılan yatırımların bonservis ödenecek oyuncuların hücumda fark yaratacak oyuncular olarak seçilmesini daha anlamlı olacaktır. işi çözecek tabela yapacak oyuncuya yatırım yapmak daha önemli. Ayrıca bu transferler FT'ye yapılıyor ama bugün yatırım yaptığın oyuncuyu gelecek sezon ben istemiyorum diyebilir. Bu da büyük bir problem. Luyindama'ya ciddi bir yatırım yapıldı ve Luyindama'dan çok kolay vazgeçildi. Bu yatırımı da ben yaptırmadım FT yaptırdı.
 
Luyindama'ya ciddi bir yatırım yapıldı ve Luyindama'dan çok kolay vazgeçildi. Bu yatırımı da ben yaptırmadım FT yaptırdı.

Luyindama konusu çok farklı bir durum. Adam bir ara gayet hızlıydı, PSG maçında Mbappe'ye filan yetişiyordu. Ne olduysa yaşadığı sakatlıktan sonra oldu. Milli takım kampında ön çapraz bağları koptu ve ondan sonra orada onu tedavi için aspirin filan verdiler şaka gibi. Ondan sonra da ağırlaştı, Hiç eski haline gelemedi. Bu tarz ameliyat yaşayan oyuncuların bazıları eskisi gibi dönebiliyor, bazıları da geriye gidiyor. Ben de ön çapraz bağ ameliyatı oldum 2 kere. Anlayabiliyorum. Ama tabi onlar profesyonel futbolcu antrenörler, kondisyonerler, fizyoterapistler var. İyi olmaları lazım. Ama Luyindama öyle olmadı. 8 milyon euro verildi toplamda bonservisine. 1 sezon gayet iyi oynadı. Ama sakatlıktan sonra maalesef iyi geri dönemedi.
 
Galatasaray formasını çıkarsak sahaya Johnston denen takımı eler ama sen rakım sıcaklık farkı falan diyorsun hoca. Adamlar oradan gelip bizim evde çatır çatır oynadılar topunu daha geçen hafta. Yapma artık böyle hocam.
 
1-Geçen sene 1 golle şampiyonluk kaçırmışken, 2-0 önde olduğumuz ve rakibin 10 kişi kaldığı 2.yarıya neden rölantiye alarak başlıyoruz. Tamam takım yorgun olabilir ama azıcık bastırsan 3-0,4-0 olsa zaten rakip demoralize olacak 5 6 7 yi de atarsın. Rölantiye alınmış oyunu kabul etmiyorum.
2-Muhammed'i kazanmak varken neden gitmesini herkese açıkça söylediğiniz Falcao'ya şans veriliyor?Barış Alper varken hafta içinde yorulmuş Arda neden oynuyor? Keşke bunları da sorabilseydi gazeteciler.
Ahh hocam ahhh...
 
Hoca maalesef oyunu hiç okuyamıyor artık. İkinci yarı yaptığı değişiklikler az kalsın maçı verecekti rakibe. Özellikle aynı anda giren, Babel, Ömer Bayram, Emre Akbaba üçlüsü girdikten sonra oyunun kontrolü rakibe geçti. Neyseki karambolden yan toptan golü Luyindama ile bulup kazandık. Ama ikinci yarı kötüydük baya.
Maç sonu da hoca bahanelere sığındı yine maalesef. Olimpiyat stadında oynuyoruz, rüzgar var, deplasmanlara gidiyoruz takım yorgun falan filan. Hocaya yakışmıyor bunlar.
 

Üst