Fenerbahçe:78 - Galatasaray:71

burada maça bir şekilde giden,gidemeyen veya televizyondan izleyen tüm kardeşlerimin yorumlarını okudum. tabii herkes kendince birşeyler söylüyor, kimi doğru kimi yanlış. elbette tüm söylenenlere saygım var.

1-2 çift laf da ben söylemek istiyorum.

madde 1) her zaman söylediğim gibi Halil hocayla bu iş olmaz. taktik ve bilgi olarak ne kadar yetersiz olduğunu sanırım söylemeye gerek yok, ayrıca oyuncularla ilişkileri de hiç iyi değil ki bu defalarca ispatlanmış bir olaydır (en son örneği, ankaradaki büyük kolej maçında gözümün önünde kaptan burak'a ettiği hakaretler ve bu maçta da bazı arkadaşların işaret ettiği hüseyin demiral'la olan diyalogları). taktik konusuna gelince senelerdir takımı ne kadar dış şuta bağımlı oynattığını sanırım herkes biliyor ve görüyor. yahu allah aşkına kardeşim senin hiç başka bir oyun planın olmayacak mı? hiç içerden oynamak aklına gelmeyecek mi? dışardan üçlükleri soktun soktun, sokamadın allaha emanetsin !! yahu herkesin bu kadar isabetsiz dış şut attığı bir günde, bu kadar zorlamanın mantığı var mı? ama yok ki kardeşim, adamın başka bir oyun planı yok. senelerdir aynı tas aynı hamam !!! ve ne gariptir ki hala içimizde bu hocayı savunan insanlar var...

madde 2) fenerin kazanmak için tek şartının mrsiç'in şut sokması olduğunu ve bu adamın ne kadar tehlikeli olduğunu sanırım sağır sultan duymuştur. iyi bir hoca tüm maç boyunca böyle bir adama hiç önlem alamaz mı? el üstü falan değil kardeşim, adam soktuğu üçlüklerin nerdeyse tamamını boş attı. demek ki neymiş, mrsiç bir şekilde tutulacakmış. bu arada senelerdir mrsiç gibi bir adama sahip olamamamız bizim en büyük ayıplarımızdan biridir. dixon-mrsiç karşılaştırması yapmak çok anlamsız, çünkü mrsiç, 2 tane dixon eder. dixon için söyleyenecek söz ise şudur: çok kaliteli bir oyuncu olduğun her halinden ve kariyerinden belli ama zayıf takımlara 30'ar sayı atmak marifet değil, oynayacağın maçlar fener-beşiktaş-ülker-efes maçlarıdır. ayrıca guardın görevi bir tek skor yapmak da olmamalı, asist yapmalı, takım paniklediği zaman ortaya çıkmalı, sazı eline almalı ve takımı oynatmalısın. ne zaman sana gerçekten ihtiyacımız olsa sen ortalarda yoksun.

madde 3) randy livingstone bir an önce gönderilmelidir. benim hayatımda gördüğüm en kötü oyunculardan biri, dixon'un bu kadar kötü olduğu bir maçta bile potaya bakmayan, oyuna hiçbir dönem katkısı olmayan bir oyuncu. verilen paralara yazıktır !!!

madde 4) tüm sezon boyunca ort. 3 sayı ve 3 ribauntla oynayan 19 yaşındaki semih erden'in 13 sayı 18 ribauntla pota altını resmen domine etmesi de günün bir başka olayıdır. (buna da önlem alamayan hoca ve uzunlarımıza da helal olsun !!!)

madde 5) seyirci rezaletine uzun uzun değinmeye sanırım gerek yok.

sonuç: bu kadar kötü bir oyun ve bu kadar kötü şut yüzdesiyle oynamamıza rağmen bence maçtan çok az farkla yenik ayrıldık ki bunda en büyük sebep adamların çok kötü bir yüzdeyle faul atmalarıdır.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın arkadaşlar...
 
Galiba 34/6 gibi 3 lük şut yüzdemiz var..

ama atılan 3 lüklere bakılırsa hepside el üstünden atılan şutlar zorlama şutlar..yani seti uygulayamıyoruz ve mecburen el üstünden şut atıyoruz..

fenerde hiçnirşey yoktu..eğer biz biraz setleri uygulayabilseydik çok farklı olurdu maç..
 
Alpaslan' Alıntı:
Yazmayı istediğim çok şey var; Hele bazılarınızı şu anda elime
geçirsem sanırım parçalarım.

Sadece tek şey söyleyeceğim; Laf dinlemediniz, çoluk çocuk malum
yere gittiniz... Ulan gittiniz de n'oldu? Rezil kepaze ettiniz lan bizi!

Yok efendim içeri gireceklermiş de, cim bom bom diye bağıracaklarmış
da basketçiler gururlanacakmış!

arkadaslar yukarıdakı yazılan bızım gsbasket.org da yazılan yazılarla ılgısı yoktur. bu yazının yazılma sebebı ultraslan.com'da basketbol bolumunde arkadasların fener-gs macına abdı ıpekcıye 100-150 kısılık gruplar halınde gıdeceklerı ve sarı-kırmızı atkılarla salona gıreceklerını belırtmelerınden dolayı yazılmıstır. goruldukı oyle bı olay olmadı.
cunku bızım gsbasket.org'da maca gıdıs amacımızın sadece oyunu canlı ızlemek ve rengımızı bellı etmeden orda oturmaktı. kı bu da bu sekılde geısmıstır.
 
Bu işin gsbasket i ultrAslan' ı falan yok. Alpaslan DİKMEN yazdığı yazının herkes tarafından okunulmasını ve analiz edilmesini istedi ve ben de bu yazıyı buraya kopyaladım.

Öyle ya da böyle bahsi geçen insanların bir kısmı da bu forumda yazıp çizen arkadaşlardan olabilir. Ben kim maça gitti kim gitmedi bilmiyorum, lütfen bu konuda polimik yapmayınız.
 
maç bitiminden bu yana kafama takılan bişey var.sonunda yazıyim dedim.

maçın son saniyelerinde kambala kendi potasından topu alıp bizim potaya bariz şekilde içine vurmaya giderken 3 oyuncumuzun arasından geçti.

biraz kafayı çalıştırıp orada ona faul yapmak hiçbirinin aklına gelmedi heralde yada boşverdiler.

ezeli rekabette bu tür ince detaylar önemlidir.psikolojik bir savaştır birazda bu maçlar.

orda maçı kaybetmiş olsan bile kambala ya o smacı yaptırmıycaksın ki çok ta rahat faulle durdurulabilirdi.
 
queencounty' Alıntı:
maç bitiminden bu yana kafama takılan bişey var.sonunda yazıyim dedim.

maçın son saniyelerinde kambala kendi potasından topu alıp bizim potaya bariz şekilde içine vurmaya giderken 3 oyuncumuzun arasından geçti.

biraz kafayı çalıştırıp orada ona faul yapmak hiçbirinin aklına gelmedi heralde yada boşverdiler.

ezeli rekabette bu tür ince detaylar önemlidir.psikolojik bir savaştır birazda bu maçlar.

orda maçı kaybetmiş olsan bile kambala ya o smacı yaptırmıycaksın ki çok ta rahat faulle durdurulabilirdi.
Gerçekten bravo.Bu benim de kafamı kemiren bir konu.Maçın tekrarını izledikçe o smacı gördüm.Oradaki oyuncularımızın o smacı izlemeleri bana çok dokundu.Bu ezeli rekabettir kardeşim.All-Star maçında bunu yaparsın anlarım ama orada bir oyuncumuzun Kambala'ya faul yapmaması ayıp.Belki ufak bir olaydır ama bu oyuncuların yenilgiyi tamamen kabul ettiğini gösterir.
 
Büyütmeyin o pozisyonu.
Zaten top kaptırınca düşülmüştü oyundan.Maçında gitmesinin stresiyle.
Ona rağmen iki kişide faul yapmaya çalıştı fazla sert olmadan.
Kambalada beklenmicek şekilde sıyrıldı.
 
Demin başka bir topiğe de yazdım, buraya da kopyalayım.
Malik bazı önemli maçlarda kötüydü evet ama geçen sene Maccabiyi neredyese tek bşaına yenmiş, öbür maçta ise senenin en kötü performansını ortaya koymuş. O yüzden 2. yarıda Malik kötü oynadığnı telafi edecektir inşallah.

Ayrıca bu hafta bence Fener ve Efes 2 büyük hata yaptı. Bizim maçta son saniyede gereksiz bir faul yapıldı ve Dixon 2 sayı buldu, aynı şekilde hereks dururken İbo 3 salladı ve girdi. Şimdi 2. yarıda son hafta bizim ve Efes galibiyetleriyle puan puana olma durumu olursa bu sayılar bir anda çok önem kazanacak. Basket biraz da ince işlerin oyunu o yüzden umarım aylar sonra şu son 2 sayının kıymetini görürüz. Aynı şekilde Kambala'ya faul yapıp 1 sayı bile kar etsek süper olurdu.
 
Ben bi de bi konuya değinmek istiyorum.Bazılarınıza saçma gelebilir ama ben takımımın özellikle Fenerbahçe karşısına siyah ya da beyaz formayla çıkmasına anlam veremiyorum.Sene başında üç tip forma olduğu söylendi.Fenerbahçe karşısına sarı-kırmızı ya da hiç olmadı düz kırmızı yandan sarılı bi formayla çıksak daha hoş olmaz mıydı?
 
bu konu bnm de aklıma geldi.sezon basında parcalı forma resmi gördüm ama su ana kadar maçlarda giyilmedi sanırım.su baska renklere forma yapma hevesini anlamış değilim.
 
su malik'i bir gun sana begendirsek disimi kırcam yemin ediyorum. :hi

X' Alıntı:
Mrsic zaten hep screenlerden boş şut attı dimi.
Fatihi en son ben havada süzülürken gördüm dipten attığı üçlükte.
En kritik yerde adam attı.Buna lafınız olmasın.
Malikse boş pozisyonlarda bile atamadı ne yazıkki.Kendi pozisyonunu yaratmayıda bilen bir oyuncu ayrıca bunuda unutmayın.
Gününde olma meselesi birazda bu.Abartıcak birşey yok.
 
Bir takım 30 da 4 üçlük atabilir,bu efes inde başına geldi Ülker maçında..ancak o takımın hücumda hiçbir sistemi olmazsa,kaderini sadece bir oyuncunun eline bırakırsa ve o oyuncuda kötü günündeyse maç kazanması rakibin vicdanına bağlı olur..fb maçında takımda hırs,istek,mücadele,hepsi vardı ancak asıl olması gereken sistem ve düzen yoktu..2,5 yıldır bu takıma ne idüğü belirsiz bi basketbol oynatan koçumuzu hala kovmayan yönetimide tebrik ediyorm!!!!!
 
BoRa' Alıntı:
Galiba 34/6 gibi 3 lük şut yüzdemiz var..

ama atılan 3 lüklere bakılırsa hepside el üstünden atılan şutlar zorlama şutlar..yani seti uygulayamıyoruz ve mecburen el üstünden şut atıyoruz..

fenerde hiçnirşey yoktu..eğer biz biraz setleri uygulayabilseydik çok farklı olurdu maç..
katılmıyorum....
benim gördüğüm en az 10 pozisyon var hatırladığım..
dixon getiriyor rakip 2 oyuncuyu üstüne çekiyor driplingle vede boşta kalan arkadaşına atıyor 3 sayı çizgisi üzerindeki(bu genellikle şemsettin oluyor)vede bomboş atış yapılıyor...daha da vardır...
bunun nedeni bence takımın maça iyi konsanter olamaması...
maçtan sonra yabancılara bakıyorsun dalga geçiyorlar..tamam yabancıdır ne anlar ağlasınmı diyecende bu bir fb maçı...bunun bu yabancılara söylenmesi beyinlerine sokulması gerekirdi primmi veriyorsun ne yapıyorsun bunu yapacaksın...
bu normal bir maç değil seyirci faktörü var...
hata burda bence...
 
alpgs' Alıntı:
buda aziz yıldırımın acıklamalari
adam kendi adamlarini sucluyor nasil boyle konustunuz diye



''BASKET MAÇINDA TAHRİK OLDU''-
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan basketbol maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''Bizim yönetici arkadaşlar yanlış beyan veriyorlar. Orada bir tahrik oldu'' dedi.

''Salona girdiğim andan itibaren küfür yoktu'' diyen Yıldırım, şunları kaydetti:
''Ama ne zamana kadar. Üçlük sayıyı attı o arkadaş, sonra bir hareket yaptı. Seyirci de o atmosferde hepimizin kabul etmediği şeyler söylemiştir, ama bize söylendiği gibi öyle uzun uzadıya şeyler yok. Biz hemen kalktık, müdahale ettik. Biz kalkıp işaret ediyoruz. Öbür yerlerde bu tavır yapılıyor mu? Olmaması gerekir o ayrı konu. İdarecisi, yöneticisi, sahada oynayan antrenörü herkesin elbirliğiyle bir şeyler yapması lazım. Belli bir bölüm yapıyor, diğerleri yapmıyorsa olmaz. Biz kalktık işaret yaptık ve susturduk.''
bu adam ne diyor ya..
40 dakika küfür edildi kesintisiz...
adamlar önde hala küfür ediyorlar bench in oaraya paso şişe yağıyor.
niye demiyor burak ın ordaki hareketi gayet doğal çünkü tahrik var fb seyircisi adamı tahrik etti niye demiyor...
maçtan sonra ntv spikeri halil hocaya diyor bunlar ahmet cömerttede oluyor niye tepki veriyorsunuz diye...
tarafsız olamsı gereken bir spor adamı herneyse bunu diyorsa bunun üstüne bir şey demeye gerek yok...
bunları biz yapsak aynı şekil kaç kez atılmıştık maçtan...
lanet olsun hepsine...
 
bence potaaltında büyük sorun yaşıyoruz..5 tane vasıfsız,istikrarsız,işe yaramayan uzunumuz var..fb maçında 5 ide oyuna girdi ama hepsini toplasan 1 kişilik performans alamadık..ya sıkışınca top indirip sayı bulacak bi tane uzun varmı takımda? fatih hariç hepsi 4 numara..sağolsun halil hocada birini sokup birini çıkararak rotasyonuda çorbaya çeviriyo zaten..bence whisby yanlış transfer
 
ozan' Alıntı:
bence whisby yanlış transfer


Diğer yazdıklarına da katılıyorum ama yazını bitirdiğin cümleye dikkat cekmek istiyorum.

Kerem ERSUNA nerdesin canım kardeşim. Gecenin bir köründe uykumdan edip "Arda manyak transferimiz var, şu anda uçakta yolda. Geldiğinde herkesin ağzı açık kalacak. Pota altında süper işler yapacak, her maç double-double garanti kardeş" dediğin an dün bile aklımda. Kim olduğunu söyletmek için bile akla karayı seçmiştim eheh yani Kerem o kadar güveniyordu bu oyuncuya.

Ne diyelim yazık oldu ....
 
TBL Lig Ofisi'nden Galatasaray Spor Kulübü'ne Cevap

14 Ocak Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Cafe Crown basketbol maçına ilişkin Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu imzasıyla, 16 Ocak Pazartesi günü Türkiye Basketbol Federasyonu'na gönderilen yazıya cevap geldi.

20 Ocak 2006 tarihli, TBL Lig Ofisi imzalı ve 23 Ocak 2006 tarihli, Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu imzalı cevap yazılarını yayınlıyoruz.



20 Ocak 2006
206-010


Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreterliği'ne

İlgi: 2006-013 sayı ve 16 Ocak 2006 tarihli yazınız.

TBL Lig Ofisi önem arz eden her maçta olduğu gibi, 14 Ocak 2006 tarihinde İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Cafe Crown maçı ile ilgili olarak da; Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü ile görüşmüş, kulüp temsilcileri ile toplantı yapmış ve kulüplerimizin üzerinde mutabık kaldığı şartlarla bir protokol imza altına alınmasına yardımcı olmuştur.

Bununla beraber dönem dönem kulüp yöneticilerimizden ve taraftarlardan beklenen hassasiyeti ve öngördüğümüz sağduyuyu görememekteyiz. Söz konusu maçta da, alınan tüm önlemlere rağmen istenmeyen bazı davranışların önüne geçilememiştir.

Maçın içerisinde cereyan eden olaylar hakem ve teknik komiser raporları ile tespit edilmiş olup, TBL Ofisi tarafından gereği yapılmak üzere Disiplin Kurulu'na sevkedilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
TBL Lig Ofisi


* * *

Sayı: 2006-4f/043


Türkiye Basketbol Federasyonu
10. Yıl Caddesi
Abdi İpekçi Spor Salonu
34760 Zeytinburnu
İstanbul

________________________

23 Ocak 2006

Konu: Fenerbahçe-Galatasaray Basketbol Maçı
İlgi: 1) 20 Ocak 2006 tarih ve 206-010 sayılı yazınız
2) 26 Ocak 2006 tarih ve 2006-013 sayılı yazımız

İlgi yazınızda yer vermiş olduğunuz konularla ilgili olarak;

1. Talebiniz üzerine, mezkur maçta, Galatasaray taraftarının Abdi İpekçi Spor Salonu’na gelmemesi
hususunda mutabık kalarak yardımcı olduğumuz görüşündeyiz.

2. İlgi yazınızda yer vermiş olduğunuz hususlar içerisinde özellikle iki konuya değinmek istiyoruz:

a. Kendi sahamızda oynanan son Fenerbahçe maçında sahaya yabancı madde atılması ve küfür edilmesi sonucunda gözlemci ve hakemlerin “Galatasaray seyircisinin salon dışına alınması” kararlarının niçin son maçta uygulanmadığı,
b. Kendi sahamızda reklam panolarının hemen arkasında oturan seyircilerin, sahaya sataşmalarını
engellemek için, ”ön iki sıraya emniyet güçlerinin oturtulmasını” kararlaştıran gözlemci ve hakemlerin; niçin son maçta hemen reklam panoları arkasındaki sandalyelerde oturan ve tüm maç boyunca sahanın içindeki sporcularımıza elleriyle müdahalede bulunup, küfür ile taciz eden seyircilere emniyet güçlerinin güvenlik önlemi alınması kararının verilmediği.

Bu iki husus hakkında gözlemci ve hakemler doğru kararları verseler idi, yazınızda yer verdiğiniz “ilgili kulüp yöneticilerinin” gerekli anlayışı göstereceğini de tespit etmiş olurdunuz.

Bilgilerinizi arz ederiz.



Saygılarımızla,

Sinan Kalpakçıoğlu
Genel Sekreter
 
Kod:
Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu (TBFDK), Türkiye Basketbol Ligi’nin 15. Haftası’nda oynanan ‘Fenerbahçe-Galatasaray Cafe Crown’ müsabakasında tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü’ne 750 YTL para cezası verdi. 



14 Ocak 2006 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Türkiye Basketbol Ligi (TBL) 15. Hafta müsabakası sırasında Fenerbahçe taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaları ve bu sebeple anons yapılması ve oyunun durma zorunluluğunun hasıl olması nedeniyle ilgili raporları ve dosyayı inceleyen TBFDK, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne 750 YTL para cezası verilmesini oybirliği ile kararlaştırdı.


Komik.
 

Üst