Fenerbahçe:78 - Galatasaray:71

Sağlık olsun...

Polise helal.. Ahmet Cömert'te 1. sıraya hemen el koyup 1. sıraya kimseyi oturtmayan (durdurtmayan) polis dün neredeydi diyecem. ama zaten boşuna sorduğumun farkında olduğumdan bir şey demek bile içimden gelmiyor.
 
Abdi ipekçi salonun da yaratılan terör ortamı ve rezillikler sonucu bir fener maçını daha kaybettik.
Maçla ilgili söylenecek çok şey var aslında ve bir çok arkadaş bunlara değinmiş.Malik kötü oynadı halil hoca hatalar yaptı vs.Maçı takımımızın benchinin arkasında izledim.Ve saha da yaratılan terör ortamının özellikle yabancı oyuncularımızın bembeyaz suratlarında görmek daha maçın başında biraz tedirginliğe yol açmadı desem yalan söylemiş olurum.Bizler bile hiçbir şey yapmadan üstümüze yağan pet şişelere bozuk paralara maruz kalıyoruz ve üstümüze doğru saldırılar ve küfürler oluyorsa varın oyuncuların neler hissedeceğini varın siz düşünün.
Bu terör ortamını gördükten sonra bir yandan da maçı kazanmadığımız için sevinmiyor değilim.Çünkü kazandığımız zaman orda bulunan oyuncuların ve bizlerin can güvenliğini sağlayabilecek bir oluşum ben göremedim dün salonda.
Takımımız tabi ki sadece bu nedenlerden dolayı maçı kaybetmedi.Yapılan kişisel hatalar ve ne yazık ki bazı oyuncularımızın bu formanın yükünü kaldıramayacak kapasitede olmaları bu mağlubiyeti hazırladı.
Salon daki kötü ortama hakemlerin de katkısı olduğunu söyleyebiliriz.Sahaya onca atılan şişeye edilen küfürlere bir kere bile anons yaptırmayan hakemler vardı dün sahada.Maç içinde yapılan anonsu duyanlar hakemin yaptırdığını zannedebilir.Fakat o anons maç boyunca avazı çıktığı kadar bağıran kişi tarafından yapıldı.
Hakemlerle ilgili bir başka ilginç istatistik te kor kor giden bir maçta fenerbahçe 30 faul atışı kullanım biz ise 13 faul atışı kullanmışız.Surf bu istatistik bile hakemlerin atmosferden nasıl etkilendiğinin göstergesidir.
Fakat bir başka gerçek var ki oda iki takımında bu ligde ve play off'larda
bir varlık gösteremeyecek kapasite de olmalarıdır.Bizim takımımızın özellikle pota altına ve ayrıca malik e skor olarak yardımcı olacak iki oyuncuya ihtiyacı olduğu çok açık.
 
dışarı atılıp maçı izleyememe riski sebebiyle maça gelmedim,evden takip ettim.
herkes atmosferin yabancıları çok etkilediğini söylüyo,ben katılmıyorum.öyle abartıldığı kadar büyük bi atmosfer yoktu.
2.yarı görecekler ataköyde atmosfer nasıl olur.

efes pana ve olkympiakos deplasmanlarında bu atmosferin 4-5 katı olduğunda bile zaferle ayrıldı defalarca.

mağlubiyeti salondaki ortama bağlarsak kendimize kötülük etmiş oluruz.

tamamen teknik boyutunu konuşmalıyız oyunun.sezonun beykoz maçı da dahil en kötü basketbolunu oynadık.

nedense dixon büyük maçlarda ortadan kayboluyo.randy ve whisby zaten bu halleriyle 2.lig düzeyinde oyuncular.fatihin daha çok süre alması gerek.

artı fener makineli tüfek gibi 3 lük atarken ve sayılarının çoğunu dışardan bulurken ısrarla zone müdafaa yapmak nedendir.aynısını telekom ve bjk maçlarında yaptık gelen maçlkarı kaybettik.

biri kısa ve şutör biri uzun ve kalın 2 yeni yabancı almaz isek biran evvel bu kadroya yazık olacak.
 
ben bır tek seyı merak edıorum besıuktas macından sonra o kadar yaygara koparan fener yonetımı sımdı nerewde mactan sonra nıe kımse acıklama yapmıo evet arkadaslar EN BUYUK DUSMAN FENER PAROLASI BU MACTA DA DOGRU cıktı
cıkıp bızden ozur dılesınler federasyon acıklma yapsın bırsey7ler yapılsın fenere saha kapama cezası verılsın
nıe verılmıo korkuluo mu kımden cekınıolar burda cekınılecek bırı varsa GALATASARAYLIULARDAN CEKINSINLER BUNDAN SONRA

VE BENCE IKINCI DONEMKI MAC ABDI IPEKCIDE YAPILSIN OZAMN O TRUBUNLERI DOLDURARAK GERCEK GUCUMUZU HERKESE GOSTERELIM
 
Arkadaşım sen daha tanımadın mı o camiayı....

Ergin Ataman'ı koridorda sıkıştırıp döven onlar değil mi (Mahmut Uslu-M.Özaydınlı)

G.Birliği'li futbolcuları koridor da döven onlar değil mi..

Başkanı tarafından gazetecileri dövdüren onlar değil mi..(Abdullah Çevrim-Engin Verel )

İlhan Cavcav'a kızmıştım ama ne kadar haklı olduğu bir kere daha ortaya çıktı..Terör örgütünden farkları yok...
 
bugün bütün gazetelerde Mrsic ,Maliğe ders verdi yazıyor burda bi kaç arkadaş Maliğin büyük maçlarda ortadan kaybolduğunu yazmışlar , yahu arkadaşlar oturun maçı bir daha seyredin bi bakın bakalım fenerbahçe Mrsici boşa çıkarmak için kaç tane hücum seti var her seferinde Mrsic boşta , şimdi bana bitane bizim Dixonu boşa çıkartıp 3 attırabilceğimiz bi hücum seti varsa bana onu söyleyin, ne yapsın adam geliyo geliyo el üstünden sallıyo yapcak başka bişeyi yokki içine ediliyor canım takımın siz hala Maliğe sallayın ..
 
Ftw' Alıntı:
X' Alıntı:
Dün bir tek Mrsic-Dixon farkından maçı kaybettik.Taktik teknik hatalar her zamanki gibi yine vardı ama asıl neden buydu ne yazıkki

Kardeşim hücüm setinde Maliğe kaç kere screen için gelen oyuncumuz vardı bunun sayısını söylebilirmisin?


yok o kadar değil allah var screen geliyor ama en basit pick and rolleri bile oynuyamıyo takım screenden sonra ama Mrsic- Malik farkındna maçı kaybettik diyen insanın basketbol bilgisinden şüphe duyarım ben
ver ünere Mrsici ver Örse Maliği bak bakalım nası tam tersi oluyor.
 
bnmde yok valla abi tek gördüğüm 30 dk boyunca alan savunmasına dışarda 4-5 pas yaptık sora kendine göre en boş olan salladı 3lüğü buda genelde şemso ve malik oldu ne bi içeri adam sokabildik ne başka bişeyi çok yazık oluyo valla , şu 2 takım dün hocaları değişip maça çıksa maç ve skor böylemi olurdu acaba?

birde Burak süre biterkenmi aklına geliyor içeri basıp girmek , her topu alışta içeri vurup gircek fizik var güç var yetenek var niye sürekli aklında 3 var anlamıyorum .
 
Tequila' Alıntı:
bugün bütün gazetelerde Mrsic ,Maliğe ders verdi yazıyor burda bi kaç arkadaş Maliğin büyük maçlarda ortadan kaybolduğunu yazmışlar , yahu arkadaşlar oturun maçı bir daha seyredin bi bakın bakalım fenerbahçe Mrsici boşa çıkarmak için kaç tane hücum seti var her seferinde Mrsic boşta , şimdi bana bitane bizim Dixonu boşa çıkartıp 3 attırabilceğimiz bi hücum seti varsa bana onu söyleyin, ne yapsın adam geliyo geliyo el üstünden sallıyo yapcak başka bişeyi yokki içine ediliyor canım takımın siz hala Maliğe sallayın ..

işte bencede tüm mesele bu maliki 1 numaradamı yoksa 2numaradamı kullanıcaz öncelikle bu takımın başındakilerin bence buna karar wermesi lazım eğer sen maliği 1 numara kullanırsan tequila kardes kusura bakma ama takım maliğe boş pozisyon yaratmaz malik arkadaslarına pozisyon yaratmak zorundadır dünkü maçtada o sutları el üstünden atmasının tek sebebi budur ayrıca dün mrsiçin attığı sutlarda öle bomboş atılan sutlar deildi zor toplar soktu bence o yüzden malikle randyi sıkıştığı zaman beraber oynatıo sayın koçumuz ama buda randy ile olacak bi iş deil maalesef o yüzden malikten gercekten ne istediğine karar wermesi gerek halil ünerin ve acilen gercek bi piwot aldırması lazım takıma eğerki gecen yıl küme düşmüş bi takımın bu yıl 5. 6. olmasını basarı olarak önümüze sunmak istemiorsa çünkü bu takımı bağlasan ilk 6ya girer..
 
halil ünerle bu işin yürümeyeceği açık bir biçimde bir kez daha görüldü.ilk periyotta 5 uzunumuzu birden kullanarak takımda rotasyon olgusunun olmadığını yine görmüş olduk.hücumdaki sistem de tamamen sayın ünerin icadı.topu dixona verip oynaması ve üstüne bir savunmacı daha çekerse dışarı çıkarıp boş şut bulmak üzerine kurulmuş olan bu sistemle hala başarılı olabileceğimize inanan arkadaşları anlayamıyorum.valentin sakatlanınca takımda oynayan 4 kısa oyuncu kaldı.bence en azından serhatın da oynaması gerekiyor.üçoklara gösterilen tölerans ona da gösterilmeli.
bu arada dünkü kötü performansı dixonın mrsicten kötü oyuncu olduğunu göstermez.bizim başımızda basketbolu biraz bilen bir antrenör olsaydı sonuç değişebilirdi.
 
malik buyuk maçlarda oynayamıyorsa gecen sene maccabi maçlarındaki ortalamalarına bakalaım.yanılmıyorsam 31 sayı gb bi ortalama tutturmus.imparator halil üner'in oldugu 2 sene de kaç tane adam gb set yapıp boş adamı topla buluşturabildik.malik hep zorlama hep el üstü atıs yaptı.mrsic de attı ama kaçında adamı boşa çıkardılar.bu takımda kariyerli bir hoca olsaydı su an ilk 4 içindeydik.
 
Mrsic zaten hep screenlerden boş şut attı dimi.
Fatihi en son ben havada süzülürken gördüm dipten attığı üçlükte.
En kritik yerde adam attı.Buna lafınız olmasın.
Malikse boş pozisyonlarda bile atamadı ne yazıkki.Kendi pozisyonunu yaratmayıda bilen bir oyuncu ayrıca bunuda unutmayın.
Gününde olma meselesi birazda bu.Abartıcak birşey yok.
 
Mrsic kullandığı üçlerin çoğunu kendi çabasıyla, savunma üstünden değil, adama verilen paslar doğrultusuna, Malik Dixon'ın bu maçtaki şutlarına nazaran çok çok daha rahat pozisyonlarda attı.. Malik sene başından beri zorluyor.. atarken iyi güzel, atamadığı maçta hemen karşı takımdaki X oyuncu ezdi vallahi.. oh ne güzel yahu..
 
Devrenin son macinda Fener'e yenilmek hepimizi elbette burktu ama bu mac ile ilgili soylenceek birkac soz var:

1- Bu macta Fener'e de yenilince ligin ilk yarisi boyunca hedefi olan 5 takima da (Efes, Ulker, BJK, Fener, Telekom) yenilmis olduk. Maalesef kendimize yakin gucte olan takimlara karsi ustunluk saglayamiyoruz, dun de boyle oldu. 3 sayilik atislarda 6/34 orani ancak Halil Uner'in takimlarina ait bir istatistik olabilir. Neticede baska oyun plani olmayinca sutlar girse de girmese de cevirip cevirip 3'lugu firlatiyoruz. Biraz iyi savunma yapan takimlara karsi da bu taktik tutmuyor maalesef.

2- Bu macta takimin en iyisi Semsettin'di, bu bile ne kadar kotu oynadigimizi gostermeye yeter. Glenn Whisby ve Livingston'un sahadaki hali faciaydi, hele Whisby basit top kayiplariyla macin basinda skorda geri dusmemize sebep olan oyuncularin basindaydi. Takimin ilk ve tek skor opsiyonu Dixon'da 5/20 sut yuzdesi ve 1/9 ucluk yuzdesiyle en kotu macini cikardi.

3- Bu kadar kotu oynamamiza ragmen Fener'de maci alan adam Mrsic oldu. Oyunda her yaklastigimiz anda ucluk sokarak yetismemize engel oldu. Ancak Mrsic'in bu kadar iyi sut soktugu macta bizim bir ara alan savunmasina gecmemizin anlami neydi, onu da Halil hoca'ya sormak lazim.

4- Son olarak rovans macinda da umarim saha komiserleri ve hakemler seyirciye karsi bu kadar anlayisli olurlar! Beni asil cildirtan olay ise Burak'in basketinden sonra seyricinin hadise cikardigi donemde sahadaki Fenerli oyuncular ve teknik heyet bile seyircileri sakinlestirmeye calisirken tam karsimdaki tribunde oturan Mahmut Uslu denen ahlaksiz adamin seyriciye eliyle "kufure devam" isareti yapmasiydi. Bu hareketi cok acik olarak yapti, basin tribunu de benim oldugum taraftaydi, butun gazetecilerin gormus olmasi gerekiyor. Maalesef bugun birtek basin mensubu bile bunu yazmaya cesaret edememis! Rovans maci sanirim marttan sonra olacak, umarim bizim hakkimizi rovans macinda korumayi bilen bir yonetim secilmis olur
 
***bırde ıkı polıs otobusu on tarafı kapamıstı. arabadan ınıp su soruyu sordum. park yerı dolmus mu cunku otobandan ıcerı gırememıstım. otobusu suren cahıl polısın verdıgı cevap uzerımden atla da gec oldu. ben dıger taraftan gırdım ama son 3-4 macta polısın taraftara karsı yatıgı saygısızlıgın ve gereksız tartısma cıkartmasının hangısını anlatayım. ben su ana kadar hıc bır polısle dıaloga bıle gırmedım ama salona gırerken baska taraftara yaptıgı anlamsız hareketlerınden dolayı kınıyırum.
sımdı dıyeceksınız nıye boyle bır konuya gırdın. ben bıle sıkıldım bu anlamsız hareketlerınden. bence taraftarı kıskırtan arama yapan polıslerdır. bu kadar net soyluyorum.*****

yukarıda yazdıklarım erdemır macından sonra ıdı. polısler konusundakı dusuncelerım aynıdır. hatta dunku mactan sonra daha da arttı. bırseyler yapmamız gerek. tabı yıkıcı deıl... bence en guzel cevap ahmet comert'te butun taraftar gruplarının ve taraftarlarının butunleserek """ polıs dısarı """"
dıye tezaruhat yapmasıdır.. cunku gecen geseneden ıtıbaren bızım yaptıgımız ılk hareketten sonra salon dısına cıkartıldıgımız macları hatırlayınca, bunu coktan hak edıyorlar..

takımı cok fazla elestırmeye gerek yok. ellerınden gelenı yok.. dıxon'dan cok fazla sey bekıyoruz. ve oda cogu macta bunu en ıyı sekılde yapıyor. dıxon'a hem oyun kurma gorevı verılıyor. ve mac kurtarması beklenıyor..

mrsıc oyun kurmadı hıc. hep sut attı..

edit : küfürsüz lütfen
 
GSbasket.Org Ana Sayfadan ....

Lig fikstüründe Fenerbahçe' nin sahası olarak görünen Abdi İpekçi Spor Salonu' nda 14 Ocak Cumartesi günü saat 16.00' da oynanan karşılaşmadan 78-71 mağlup ayrılan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, kadro itibariyle rahat kazanacağı bir karşılaşmadan daha üzgün ayrıldı.

İstanbul Emniyeti' nin ve Valiliğin anlaşılmaz tavırları ve kararları sonucunda Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe' nin sahası olarak görünen Abdi İpekçi' ye gitmeleri yasaklanmıştı. Sezonun ikinci maçında Beşiktaş Akatlar Spor Salonu' na da bu kararlar nedeniyle gidemeyen Galatasaray taraftarlarının takımlarını destekleme hürriyetleri ellerinden alınmaktadır ancak bu gerceği taraftarlardan başka hiçbir Galatasaray yöneticisinin görememesi, Galatasaray yönetiminin içinde bulunduğu vahim durumun bir göstergesidir.

Abdi İpekçi Spor Salonu' nda yapmadıkları çirkeflik, taşkınlık, küfür ve hakaret içeren tezahürat kalmayan Fenerbahçe taraftarlarına tanınan bu hak tüm spor kamuoyunca yakınen görülmüştür. Ahmet Cömert Spor Salonu' nda cahil ve kültürsüz emniyet güçlerinin Galatasaray taraftarlarına uyguladıkları anlamsız zor kullanma ve yaptırımları düşündükçe kahrolmamak elde değil.

GSbasket.Org olarak bu adaletsizliğin karşısındayız. Türk Basketbolu' nun ilerlemesini engelleyen bu zihniyetin Türk sporunun üzerinde kara bulut misali dolaşmasını kınıyoruz. Mart ayındaki kongrede gerçek Galatasaraylı ve Galatasaray taraftarlarının haklarını sonuna kadar koruyabilecek bir yönetimin Galatasaray Spor Klubü' nün başına geleceğine yürekten inanıyoruz.
 
...

Dünkü maç hakkında konuşurken 2 hoca üzerinde uzun uzun durmak lazım...

Bir tanesi rakipin en iyi oyuncusu olan maliği kitleyince otomatik olarak gsyi kitleyeceğini düşünen ve genç savaşcı hakanı çok çok iyi motive edip sahaya süren aydın örs...

Diğeri en büyük silahının türkiyenin en iyi savunma hocası tarafından durdurulabileceği ihtimalinden bi haber sahaya çıkan halil hoca..

Maçtan önce aydın hocayı dinliyorum diyorki bu maçta en belirleyici şey bizim fast-breaklerimiz...Adam akıllı vesselam neden mi? bizde bir hastalık var başta bunu gsye hasta olan dünde deliler gibi oynayan burak olmak üzere şemso yapıyor.(ama şemso dün maçın bence yıldızıydı ne mrsci ne maliği)...Biz bu 3lük hastalığından cok net söylüyorum antronorumuz halil üner olduğu sürece takımın herhangi bir hucum seti olmadığı sürece, 4 tane uzun rotasyonunu kullanamadığımız sürece kurtulamıycaz...Dünkü maç veya sıradan 20-25 sayıyla kazandığımız bir maçı basketbol tekniği az bir insan seyretse der ki yahu bu takım neden böyle durmadan 3lük sallıyor neden organize olamıyor...

Dünkü maçta mrsic-malik eşleşmesinde gördümkü malik mrsici ezer gecer mrsic felan hikaye...Maliğin aklımda kalan tek bir hareketi var dün oda farkı üçe indirdiği an ama bir baktım adam 16 sayı atmış, bu kadar isabetsiz oynadığı takım için elinden geleni yapan ve mrsic gibi hep alt düzey takımlarda oynanamış israil gibi bir ligde sayı kralı olmuş bir adamı bütün hucum setini mrsic üzerinden oynayan (ve ne hikmetse bunu bizim antronorumuz görmüyor) fenerbahçede mrsicin 25 sayı atması normal...Maliğe dün hep 2li hatta 3lü savunma oldu ...mrsic ise bom boş üçlükleri attı antronorumuz sayesinde...

Randy livingstonu bir türlü çözemedim bu adamın süper kumaşı olduğu kesin top eline yakışıyor,fakat potadan anormal korkuyor hiç drive etmiyor boş buldummu atmıyor bir korkaklığı var ama kesin bir şey var ki bu adamın aşısı tutmadı bize artık 2. yarı üzerine ısar edilip devam edilmesinde gsye bir yarar gelmez...

Dünkü maçı kaybetmemizde değineceğim 2. husus burak sezgin...Onu gercekten cok seviyorum harbi galatasaraylı fb maçlarında hep içten oynuyor...Dün yaptığı müthiş smacın ardından alınan mola akabinde fenerin tam 4 hucumda 3 üçlük atması bence macı koparan 2. unsurdu...Bu tip maçta hele hele de seyircisiz bir maçta o hareket çok gereksizdi..Hani macın son hareketi olur yaparsın yapmanda normal olur ama orada hiç gereği yoktu büyük kaptan...yakıştıramadım sana...bence o smaçıda macın hareketiydi o da ayrı:) :)

Kesin bir şey var halil üner istifa etmedikçe ilk yarı boyunca aldığımız 8 malubiyet ya 2 aşşağı ya 2 yukarı her sezon sürerek devam eder diyeceğim şu bu antronorle takım kendini ne zorluyor ne aşıyor...artık yönetimin uyanması lazım... :atki :atki :atki :atki :atki :atki
 
Beyler eleştirirken sapla samanı karıştırmayalım.Malık dün kötü oynadı.Ona rağmen gene de maça ortak olmuştuk.Ama kritik anlarda top kayıpları yaptık..Unutulmasın çok gergin bir ortamda oynadık.Bazı hataların olması normaldir.2.Maçta ben Malık'ın kendini affettireceğinden eminim.

Ama Halil Üner'in bu takıma 1 boy küçük geldiği artık çok net ortada.Telekom maçı,Bjk maçı ve Fb maçı bence hoca yanlışlarıyla kaybedilmiş maçlardır.Eger iyi bir hoca olsaydı bu takımın başında ilk yarıyı ilk 4 içinde bitirebileceğimizi düşünüyorum...

Halil Hoca gitmeyeceğine göre,ona rağmen neler yapılabilir bence onun üzerinde durmak lazım.Bir arkadaşım demiş ki; Yönetim görevden alsın..Hangi yönetim arkadaşım...Futbol takımı sezon başından beri katledilirken seyreden,taraftarını müşteri gören zihniyet mi bu duruma el koyacak..Daha doğrusu umrundamı ki....100 yılında Bayan takımının küme düşmesini seyreden zihniyet neye müdahale eder...
 

Üst