Final 1. Maç | Fenerbahçe Ülker 81 - 59 Galatasaray CC

arkadaşlar bence biz bu seriye hazırlıksız yakalandık. Yani bizim kadromuzda bu seviyelerin oyuncusu olarak diyebileceğimiz 3 oyuncu var. Bunlar shumpert,ermal ve tutku. Bu oyunculardanda hiçbir katkı alamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Şimdi yapmamız gereken bu maçı unutup p.tesi günü sinan erdemde seri 0-0 başlıyor gibi düşünmek olacaktır. Bu maç bence tecrübe oldu takımımız için.
 
ben daha diri bir mücadele ortaya koyacagımızı sanıyordum. aramızdaki seviye farkını sadece daha çok isteyerek daha çok mücadele ederek kapatabilirdik .bencede ilk maçın heyecanına kapıldı oyuncularımız sonuçta 2 tane gencimiz vardı boş turnikeler kaçtı bloklar yendi ikinci maç daha başabaş oynanacaktır ermali hiç bu kadar kaçırdıgını görmemiştim .biradaha bu kadar düşük yüzdeyle oynamayacaktır ülkerde herzaman bu kadar yüksek yüzdeyle atamayacaktır son maça kadar herkes ümidini korusun bu takım son maça son dakikaya son topa kadar veriyor mücadelesini hala güveniyorum takıma alkış olayınıda .3 maçta yenilsek bile yapmayalım takıma buraya kadar mesajı verilmiş olabilir son maça kadar hep destek tam destek
 
Benim içim çok rahat sohuç ne olursa olsun takımımla gurur duyuyorum, bütçelerden kadro derinliklerinden bahsedecek değilim zaten herkesin bildiği şeyler bunlar. Bu takımbize yıllar sonra bu güzelliği yaşattıya yeter hepsini alınlarından öpüyorum.
 
Önümüze bazı gerçekler koyalım, ne kadar ciddi bir şeyin içinde olduğumuzu daha iyi anlayalım.

1- 21 yıl sonra finale çıktı. Kadromuzda sadece 4 oyuncu daha önce final tecrübesini yaşadı ve oyuncularımız daha ilk yıllarında bu başarıyı gösterdiler. Baskı unsurunun takım üzerine getirdiği negatif etkiyi de göz ardı etmemek gerek. Gösterdikleri başarı, ister istemez bizler tarafından daha çok başarının istenmesine yol açtı.

2- Kadro açısından bariz bir fark olmasa da, daha kaliteli oyunculara sahip oldukları bir gerçek. Bunun üstüne onların daha çok önemli 3 oyuncusunun da sakatlık yüzünden forma giyemediğini biliyoruz. Bunun yanında zaten uzun rotasyonumuz kısıtlı bir halde iken, performans olarak iyi olmasa da rotasyonda olması yarar getiren Radoslav Rancik’ten yoksun bir halde oynuyoruz.

3- Playoffta iki takımın geldiği yola bakalım.

F.bahçe Ülker, ilk turda laylaylom bir şekilde Antalya’yı geçti, ardından dışarıdan zorlanacağı düşünüldüğü Efes serisini de maç kaybetmeden kazanmayı başardı. 4 maçta finale çıkan takımın yorgunluk düzeyini tahmin etmek zor olmasa gerek. Bu avantajın yanında şöyle bir dezavantaj da var, sert olmayan bir yoldan karşımıza gelmeleri. Fakat bu noktada onların Euroleague tecrübesinin gerekli sertliği takım üzerinde sabitlediği gerçeği de var.

Biz ise, ilk turda Beşiktaş’ı geçerken fiziksel olarak zorlanmıştık. 3-0’lık sonuca rağmen hem özellikle İpekçi’deki maçta sonuca zor ulaşmıştık, uzatmalarda. Bunun ardından son derece sert bir seriden çıkmış Banvit karşısında final mücadelesi verdik. 4 maç sonucunda finale çıkmayı başardığımız seride fiziksel olarak büyük bir gücün harcandığı ortada.

Bir takım 4 maç yaparak ve fiziksel olarak fazla bir yıpranmaya gitmemişken, diğer takım 6 maç sonunda ve fiziksel olarak çok yorulup üstüne rotasyonunun önemli parçalarından bir oyuncusunu kaybedip finale adımını attı.

Şimdi bütün parçaları birleştirip ilk maça gidelim.

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor. Abdi İpekçi’de bunları bozguna uğrattığımız gibi, bizim kendi oyun sistemimizi F.bahçe Ülker’e kabul ettirmemiz gerekiyor, galibiyet yolu için. Dün ilk periyotta bunu başardık, gerek Ukic’i gerek Ömer Onan’ı kendi oyun sistemimiz dahilinde hücum etmeye zorladık. Nitekim skor olarak önde olan F.bahçe Ülker takımı olsa da, oyun olarak üstün taraf bizdik. Ancak ikinci periyotta oyuna dahil olan Emir Preldzic, bütün oyun sistemimizi yerle bir eden oyuncu oldu. O dakikadan sonra kopan oyunda geri gelmek de kolay değil elbette, karşımızda Euroleague takımı var.

Ne dünkü farka, ne Oktay Mahmuti’nin ikinci yarı denediği oyunculara, ne de başka bir şeye takılıyorum. Şunu biliyorum ki, 7 maç üzerinden oynanan bu final serisinde, her maçın farklı işleyişi olacak. Ne ilk maçta böyle yenildik diye ikinci maç da aynı geçecek, ne de dün bu sezon ilk defa böyle bir şekilde yenilen takımda muazzam bir toparlanma olacak. Önümüzde çok net basketbol doğruları var, bunlar üzerinden final serisine bakmamız, gerçekleri önümüze sunuyor ve daha gerçekçi bakmamızı sağlıyor.

Şimdi önümüzde farklı bir işleyiş, yeni bir savaş var. Ne bundan önce oynadığımız 4 maçı düşüneceğiz, ne de haftaya İpekçi’de oynayacağımız iki maçı. Tek konsantrasyon nedenimiz var, takım ve teknik heyetin de bu bilinçte olacağını düşünüyorum.

Takımımıza dünkü gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum, ikinci maçta şans faktörünün yanlarında olması dileğiyle.
 
Andric dışında takım olarak dip yaptık.Özellikle Tutku-Ermal-Shumpert üçlüsü sahada yoktu.Haliyle teknik taktiğe lüzum kalmadı.
Hedef iki maçtan birini çöpe atmak can sıkıcı.Final serisinde,derbide sahada olmamak da öyle.Kaya'nın açıklamaları takımı seriye döndürür artık.
Canları sağolsun,7 maç üzerinden oynanan seride ilk maça takılı kalmak akıl karı değil.
 
serinin ipekçideki maçlarını kazandıgımızda. takım şampiyonluga inanacaktır bence keşke ilk iki maç sahamızda olsaydı o zaman karşıyakadakiler stres yapardı bizim yerimize
 
hic bir sey icin gec degil oktay hoca da oyuncular da saha da gerekeni yapacaktır biz yeterki taraftar olarak arkalarında duralım onların
 
6959.jpg
 
İyiymiş bu fotoğraf.Artık deplasman taraftarına duyulan özlemden midir nedir iki taraf da münferit gelenlere saygı gösteriyor.:)
 
Bir maç yenildik diye seriyi bitirenleri anlamıyorum. Fener çok ekstra bir şey yapmadı. Sadece ev sahibi avantajını korudu. Biz ikinci, beşinci hatta zor olsa da yedinci maçı kazanarak bu avantajı HALA kendi lehimize çevirebiliriz.

Bana kalırsa böyle farklı yenilmemiz iyi bile oldu. Neden?

1) Fener'den fazla maç yapmıştık ve yorgunduk. Kafa kafaya gidip yorularak yenilmektense dinlenerek yenildik. Böylece serinin geri kalanı için kendimizi korumuş olduk. Genç oyuncularımıza verdiğimiz tecrübeyi saymıyorum bile.
2) Fener'i rahatlığa ittik. Bu fark onlarda rehavet yaratacak.
3) Kaya malının açıklamaları sayesinde takım motivasyon kazanacak.

Eğer bu maçı kazanıp ikinciyi kaybetseydik, Fener kötü bir başlangıcın ardından biraz momentum almış şekilde İpekçi'ye gelecekti. Şimdi ikinci maçı alırsak, havaları alınmış bir şekilde gelecekler. Tıpkı şu andaki Miami gibi.

Bu açıdan bu yenilgi bence çok iyi oldu.

Bu tip serilerde her maçın dinamikleri farklıdır. Yarın sahada çok çok farklı bir Galatasaray olacak. Takımın ikinci maçı hedef maç olarak seçtiğini düşünüyorum. Kazanmak için her şey yapılacaktır.

Kendilerine güvenimiz tam, ben yarın 5-6 sayı farkla galip geleceğimizi düşünüyorum.
 

Üst