Final 1. Maç | Fenerbahçe Ülker 81 - 59 Galatasaray CC

pota altımız çok kötüydü. umarım 2. maç böyle olmaz. ipekçi'de zaten böyle olmayacak ama şampiyon olmak istiyorsak deplasmanda maç kazanmamız gerekiyor. desteğe devam.
 
Bu tecrübeyi yaşamak çok önemli, Eurocup'ta bile bu seviyede bir maç oynamamıştık. Petersburg maçı dahil (uzun rotasyonu sert değildi). Bu anlamda faydalı bir seri, ilk mağlubiyette dağılmanın faydası, anlamı yok. Tamam kapasite olarak fark olabilir ama kendini test etme, baskı altında oynama deneyimi açısından alınan bu mağlubiyet bile bir kazanç. Şampiyon oluruz olamayız başka konu. Ama bizden kagıt uzerinde daha guclu, avantaj ve dezavantajları olan bir rakibe karşı nasıl oynamalıyız, neler yapabiliriz bunu dusunmeliyiz.
 
Biraz sakin beklentileri tavana çıkartıp bir maçı kaybedinde dipe vurma alışkanlığımız devam ediyor malesef.Onlar zaten favori idi hala da favoriler.Sonuçta bir maç kaybettik .Farklı kaybetmiş olmamız ile 1 sayı kaybetmiş olmamız arasında bir fark yok.İkinci maçı kaybetsek bile evdeki iki maç çok önemli.Favori onlar ve 2-2 olduğunda daha çok gerginlik yaşayacak yine onlar.Sonuçta son maçın son anına kadar butakımın arkasında durmamız gerek yapabileceğimiz ve yapmamız gereken tek şey bu seri biter o zaman dökeriz gerekirse eteklerde ne kadar taş varsa ama şimdi değil!!!
 
Kaya sen İpekci'ye geleceksin. Ne karakter varmis arkadas sende de.

Sahi ya unutmustum dayak yiyip, dayak attigin takima giden adamdan ne karakteri bekliyorsak.
 
Sakin olmak lazım hiç bir şey kaybetmedik 2-0 olsa dahi bence seri bitmeyecek.Unutmamak lazım bizim de elimizde İpekçi kozu var.Yıllardır en az +10 farkla onları yolladığımızı hatırlatmak isterim.Yenilen farkada takılmayalım bu yıl Siena tarihinde yemediği farkı yedi Olimpiakostan ama sonra elediler.Yeter ki biz İpekçi de 2de 2 yapalım.O havayı yakalayınca Sinan Erdem'deki maçta bir süpriz yapabileceğimizi düşünüyorum.Bu takım yenilmez değil Efes geldi 4 kere üst üste yendi bunları,yine EL'de 3te 3 yaptık son 8 yaptık derken 3te 0 yapıp tokatı yiyip oturdular.Belki bu takımlar ve biz çok farklı örneğiz ama heyecanımızı moralimizi kaybetmek için hiç bir neden yok.A.İpekçi de nasıl basketbol tribünü yapılırmış nasıl cehennem yaşatılırmış bir daha gösterelim.
 
2.Banvit maçından sonra yazılan yazılar tekrar yazılmış bile, her yenilgide oyuncular ve koç suçlanıyor yazık yani. Bekleyin de bitsin şu sene, unutmayın ki bu kadro şampiyonluk için kurulmadı yapılanmanın bir başlangıcıydı ama takımın ortaya koyduğu karaktar, defans ve oyun da bizi şampiyonluk beklentisi içine soktu doğal olarak. Ama bir yenilgiden sonra bu kadar sert eleştirileri haketmiyor takımımız. 4'de biten bir seride sadece 1-0 gerideyiz.
 
fenerin koçuna gıcık oluyorum herif her pozisyonda itiraz ediyor hücüm faul verilen pozisyonda saha içinde girdi hakemler seyretti bence maçı gizli gizli katlettiler !!!
 
Kaya şereflisi (!) bu galibiyet armaızdaki farkın mesajı gibi birşey saçmaladı. Doğru kalite farkı var ama kimse bu takımı küçümseyemez ve Abdi İpekçi'deki yenilmez armadayı yenmek hiç mi hiç kolay değildir. Olymiakos-M.siena serisi de farklı başlayıp farklı bitmişti kimse takımdan desteği çekmesin Abdi İpekçi'de 2 de yapacağız Sinan Erdem'de 1 galibiyet şampiyonluğu getirir AMA;

Bu takımın sene başında avrupaya katılmadan sadece ligde playoff yarı finalini başarı sayacakken avrupaya davet edilip TOP 16 ya kalmış ligde finale çıkmış ve kupada yarı finalde kupayı kazanan takıma yenilmiş olduğunu kimse unutmasın bu sene çok büyük bir başarı yakalanmıştır. Seneye Euroleague için kurulacak kaliteli kadroyla beraber şampiyonluk hedefi koyabiliriz. Bu sene hedef bu değildi ama elimize gelmişken kullansakta fena olmaz.

Eğer 14. sıraya kadar düşmüş tarihin en rezil futbol takımını her maç takip ediyorsanız, hedeflerinin üstüne çıkmış finaldeki Armanın hakkını veren Potanın Aslanlarını desteklemiyorsanız veya bu mağlubiyetle desteğinizi çektiyseniz YAZIKLAR OLSUN !!!

Desteğe devam ...
 
burda yazıo hepsi http://www.basketdergisi.com/kayadan-ilginc-yorum.html ,bu adamlar böle açıklama yaparsa taraftar da saldırır..gerçi kayanın taraftarından dayak yediği takıma gitme huyu var,aman saldırmayalım o yüzden..


Söylediklerinin çevirisi şu biz bilmem kaç milyon dolarlık takımız üzerine bugünde farklı kazanıp 1-0 öne geçtik ama Galatasaray'dan ve taraftarından hala tırsıyoruz İpekçi'deki dolu tribünler ve taraftarı düşününce korkudan ....... ediyoruz.Bu korku bize herşeyi yaptırır mesela şimdiden provakasyona başlayıp İpkeçi'de de devam edip taraftarının kendini kaybetmesini sağlayıp tribünleri boşaltmak İpekçi'de maç oynamak için tek şansımız.Bunun içinde herşeyi yaparız.

Korkunun ecele faydası yok.....
 
Söylediklerinin çevirisi şu biz bilmem kaç milyon dolarlık takımız üzerine bugünde farklı kazanıp 1-0 öne geçtik ama Galatasaray'dan ve taraftarından hala tırsıyoruz İpekçi'deki dolu tribünler ve taraftarı düşününce korkudan ....... ediyoruz.Bu korku bize herşeyi yaptırır mesela şimdiden provakasyona başlayıp İpkeçi'de de devam edip taraftarının kendini kaybetmesini sağlayıp tribünleri boşaltmak İpekçi'de maç oynamak için tek şansımız.Bunun içinde herşeyi yaparız.

Korkunun ecele faydası yok.....


abi isterlerse bizden 1 değil 10 gömlek üstün olsunlar,hangi gerçek sporcu böle bi laf eder en büyük rakipleri için..herşey gs-fb değil ki,bu adam milli takımda oynarken şut kaçırdığında onu yine de destekleyenler arasında gsliler de yok muydu..kaya ihaneti,karaktersizliği,haddini bilmemeyi alışkanlık haline getirdi bence en üzücü şey bu..biz büyük bi rekabet içerisindeyiz fb ile,benim için yenmek yenilmekten daha öncemli olan şey rakiplerine ve taraftarlarına saygılı olcak oyunculara karşı oynamamız..tabi bunun için önce kendisine saygısı olcak insanın..
 
kaya peker fenerle anlaşıp final maçında berbat oynayarak takımı sabote adam değil mi? ne bekliyordunuz ki zaten karaktersiz
 
Biz böyle bi' farkı bekliyoduk, herkes gördü aradaki farkı falan demiş.
Onur Abi, sana bu herifi sevmediğimi, nefret ettiğimi söylemiş miydim?!

Maç içinse fazla söylenecek bir şey yok, kötü oynadık. Hücum falan yoktu bu maçta ancak ikinci maç ve çok farklı olacak. Şimdiden karalar bağlamaya gerek yok, bu skorun acısı fena çıkacak!
 
Hicbir sey kaybetmedik.Savunmamizi oturtamadik onlarda gunundeydi ayrica biz inanilmaz bos atis kacirdik.Sonucta olacak bu seride boyle maclar.Bu macin Sinan Erdeme rastlamasi cok iyi oldu.4 macin birini almamiz gerekiyordu.Su anda 3 macin birini almamiz lazim.Ipekci icinde bu mactan onemli dersler cikarmamiz gerek.Taraftar Ipekcide cok konsantre olmali nefes aldirmamaliyiz rakibe.Bir kez daha tekrarliyorum bu macin Sinan Erdeme rastlamasi cok iyi oldu.InsaAllah bu mactan ders aliriz.O zaman kaybedilmis henuz hicbir sey yok.Kazanilmis cok sey var bu macta gerekli dersleri alirsak.Fenerbahce iyi savunma yapamiyor biz bos atislari kaciriyoruz.Daha detayli analiz icin henuz erken seri devam ederken kisisel analiz yapmayacam.
 
ASLINDA benim üzüldüğüm nokta biz finale çıkınca Oktay Mahmuti'nin buralara gelmeyi beklemiyorduk demesi! Bir takımın koçu bu açıklamayı yaptı mı olay bitmiştir. Biz finale gelmeyi beklemiyorsak şampiyonluğu aklımızdan bile geçirmemiz lazım demekki. Takım oyuncuların bu açıklama üzerine konsantrasyonlarının bozulduğunu düşünüyorum. Oktay Mahmuti talihsiz bir açıklama yapmıştır.
 

Üst