Bu takım şampiyondur, karşıyaka taraftarının bile bu kadar sevebileceği bir takımı yoktur.
Çok değil, bizim point guardımız Ukiç olsaydı inanıyorum ki bu sene şampiyonduk. Hiç top kaybı yapmadan inanılmaz yüzdeyle attığı sayılar, (özellikle tam maçı çevirdik dediğimiz anlarda attıkları), canımızı çok yaktı. Bizimde bu tip atmosferlerde, kriz anlarında sazı elşne alacak bir guarda ihtiyacımız var, Noumoski, Ukiç tarzı adamlara.
Bütün takıma, tribündeki tüm taraftarlarımıza teşekkür ederim. Bu heyacanı bana yaşattıkları için. Seneye çok değil 2-3 takviye ile çok daha iyi bir takım olacağımızı umuyorum.
bence kendimizi kandırmayalım arada kadro farkı var hem de az buz değil. fener euroligde ne maçlar kazandı boş takım değil. bizde iyi basketbol oynuyoruz ama yetenekler bir yere kadar avrupanın 2. kupasında bile başarısız olduk. kadromuz yetersiz fenere karşı. ne kadar doğru oynarsak oynayalım bireysel yetenekler kritik anlarda takım oyunun önüne geçiyor ve ülkerde bireysel yetenek fazlası ile varEksiklerimizi gormek acisindan ders niteliginde bir seri oluyor.Umarim teknik ekipte gerekli dersleri cikartiyordur.Ben bu gomlek farkina inanmiyorum.Dogru oynayabilsek hala sansimiz var yeterki dogru oynayabilelim.Bu ne gomlek farkiymiski 3 yabanci eksikle oynuyoruz tamamen bizden kaynaklanan konsantrasyon bozuklugundan kaybediyoruz.
Bireysel olarak Fenerbahce oyuncularinin kagit ustunde daha iyi oyuncu olmasi basketbolda hicbir sey ifade etmez.Bu bir takim oyunu.Ve su anki kadrolari iyi bir takim degil.Tamamen bireysel hucumlarla sonuca ulasiyorlar.Biz degil Besiktas finale kalmis olsaydi Fenerbahceyi yenip sampiyon olabilirlerdi.Tamamen karsilikli sut atma sekline donusecekti cunku seri.Kemp,serkan,chatman ve cevher galip gelirdi bu sut yarismasinda.O yuzden gomlek laflarina kulak asmamak gerek .Bu gelecek sene daha iyi takim kurmayalim demek degil tabiki ama oyun kurgumuzu bozmadan atilimlar yapmaliyiz.El Amin bu Fenerbahceyi tek basina zorlayabilir ama bizim istedigimiz oyle bir takim degil.
Buraya gelip ilk olarak maçın teknik-taktik kısmını konuşan, takımı ufacık bile eleştiren herkese diyebileceğim tek şey yazıklar olsun. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız dedik, nitekim öyle de oldu. Aynısını Sinan Erdem'de de yapın, o galibiyetleri onlara rahat rahat kutlattırmayın yeter. Yapmasanız da canınız sağolsun, başarı kıstasını çoktan aştınız çünkü.
Çok gururluyum. Uefa Kupası'nı aldığımızda, Süper Kupa'yı aldığımızda, Eurocup Şampiyonluğu'nda, Real Madrid'i, Milan'ı, onlarcasını yendiğimizde bu kadar gururlu olmamıştım.
Buraya gelip ilk olarak maçın teknik-taktik kısmını konuşan, takımı ufacık bile eleştiren herkese diyebileceğim tek şey yazıklar olsun. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağız dedik, nitekim öyle de oldu. Aynısını Sinan Erdem'de de yapın, o galibiyetleri onlara rahat rahat kutlattırmayın yeter. Yapmasanız da canınız sağolsun, başarı kıstasını çoktan aştınız çünkü.
Galatasaray taraftarının gözünde çok değerlisiniz artık. Maçın sonunda yenilgiden mahçup, mücadeleden dolayı gururla tribünleri gezen tüm oyuncularımıza diyebileceğim tek şey "Hepinize helal olsun". 3 kat düşük bütçeyle, rakip 6 yabancıyla oynarken 3 yabancıyla bundan fazlası yapılamaz zaten.
Evet, Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır. Sinan Erdem'de yine kendinizden çok daha pahalı kadroya, çok daha kalıplı ve çok daha uzun oyunculara karşı mücadele edeceksiniz. Kilit nokta da bu zaten, "Mücadele edeceksiniz". Bunu çok iyi bildiğim için içim çok rahat. 39 yaşındaki Haluk'un bile o mücadelesini görüyorum ya her maç, o bana yetiyor şimdilik.
Son sözüm de taraftarlarımıza... Yıl boyunca inanılmaz destekledik takımımızı. Yıl içinde salonda 3 bin kişi olduğumuz zamanlar hayal kırıklığı oldu, çıtayı o kadar yükselttik. Maça gidenler izleyememiştir. Maçın sonunda Spormax spikerlerinin dilinde tek bir söz vardı. "Bu muhteşem atmosferde oynamak zor değilmiydi?"
Oğuz'un "Umarım bizim taraftarlarımız da artık salonu doldurur, burada çok yoğun atmosferde oynuyoruz" demesi, Saras'ın "Çok maç oynadım ama böyle atmosferi hayatımda çok az gördüm" demesi, Fbli basketbolcuların İpekçi'de Galatasaray taraftarlarının yarattığı müthiş atmosferden sonra Sinan Erdem'de maçları oturarak izleyen 10 binlerce Fb taraftarını görünce hayal kırıklığına uğraması ise taraftar olarak bizim gururumuz. Sanırım 2-3 çatlak ses çıkmış ama ağırlıklı olarak basketbol taraftarı kültürünü oturttuk biz. Biz şimdi Pana deplasmanı istiyoruz, seneye bu zamanlar herkes Galatasaray deplasmanı olsa da gitsek diyecek.
Şu an şikayet edebileceğim tek bir şey bile yok, harikasınız. Önümüzdeki sezon neler yapabileceğimizi hayal bile edemiyorum.