FİNALDEYİZ !!| BBL Play-Off Yarı Final Serisi | Galatasaray MP - Pınar Karşıyaka (3-0)

Finalde rakip Efes olursa deplasman maçlarında da salondayım. Ender'in elinde o kupanın kalkışını izlemek istiyorum.

Erhan beyin tespiti çok yerinde. bugün 3 numaradan hiç katkı almadık. Açıkça şunu ifade etmek isterim ki (zira ilk 2 maçta da görüldü bu), şu anda Shipp bizde olsa, bu seri bu kadar zor geçmezdi. bu çok net bir şekilde görülüyor.
Gordon bir ara oyunu başlatırken de hoca'ya el kol hareketi yaptı sanki, ben seni takmıyorum, bildiğimi oynayacağım der gibi. ya da ekrandan öyle göründü, bilemiyorum.
Arroyo'nun sıkıntısı çok fazla oyunda kalmak olabilir diye düşünüyorum. bugün çok yorulduğu belliydi. Allah'tan Ender günündeydi.

Karşıyaka'nın çirkef başkanı açıklama yapsın bakalım maç sonunda sahaya madde atılmasıyla ilgili, bekliyorum. İstanbul'daki maç sırasında iğrenç bir mesaj atmıştı, buyursun bakalım.

Bu kadar rezil hakem yönetimi görmedim. FB Ülker Türkiye Kupası maçı da dahil.
Bu ne rezillik bu ne ahlaksızlıktır. Başta Keseratar olmak üzere Turgay'ın köpeklerine kim dur diyecek. Skandal bir yönetime rağmen kazandık. Bakalım Ufuk Sarıca 5 hakem lafları edecek mi yine.
Hele Tufan'ın hakemler maçı iyi yönetiyor sözü güler misin ağlar mısın.
İnsanları aptal mı sanıyor bu sahibinin sesleri...

Biraz önce maçtan geldim ancak sahada beni rahatsız eden birşey oldu. Gordon ve Arroyo ile Ergin Ataman arasında bir sıkıntı var. Özellikle 3. Çeyrekte Gordon'u oyuna alacağı sırada Gordon neredeyse yerinden kalmayacaktı. Arroyo da o şekilde tepkili idi. Son çeyreğe kadar Arroyo ve Gordon fazla katkı vermemişti sonradan kritik üçlükler ile maçı getirdiler.
Takım rahat oynadı kendine güveni tamdı ama 3 numaradan yine katkı alamadık. Marko ve Cenk hem kötü savunma yaptı hemde kötü şut attı. Hoca bir ara Evrenin üçlülerinde çıldırdı Markoya dalacak diye korktum.
Bu kritik seriden 3-0 gibi net bir skor ile çıktık ama bu seri bana ilerisi için biraz korku verdi. Şansımıza Thomas bu seride yokları oynadı ve Ümit de oynayamadı. Bora zaten yok. Buna rağmen bence ikinci yarı içeriyi yeteri kadar kullanamadık.
Neyse en azından bu seri erken bitti ve umarım Ergin Hoca takımı yine eksiksiz hazırlar. Bir de son 1-2 dakikada Arroyo biraz sekti umarım sorun yoktur.

Ellerine sağlık üstad,çıplak gözle maçı takip etmek çok önemli ve aktardığın bilgiler için teşekkürler,ayrıca ben arroyo'nun Ergin hoca ile çalışmaktan çok haz aldığını medya aracılığı ile bir kaç defa duymuştum,umarım bu konu maç içindeki adrenalinden kaynaklıdır,serinin ilk maçındada murat murathanoğlu arroyo'nun kenarı giderken sinirli old.belirtmişti umarım bu bizim tahmin ettiğimiz gibi değildir,hocanın Gordon'a kızması da gayet normal çunku sistem dışına gereksiz ve çok önemli anlarda çıkabiliyor,bugün tv başında hoca manuchar'a 24 saniye dolarken atış kullanmadığı için fırça attı ondada gayet haklıydı :) bunlar bir kenarı çok düzenli basketbol oynuyoruz,sanki yıllardır beraber oynuyor oyuncularımız,bunda koç'un çok fazla katkısı var,bugün çok ama çok değerli galibiyet aldık,final serisine dinlenmiş bir şekilde çıkmak ve rakibimizi iyice analiz etme şansımız olucak,bu açıdan ve yaratılan gergin ortamı hakederek sonlandırdığı için takımımızı kutluyor ve takımla çok fazla gurur duyuyorum,umarım final serisindede herşey yolunda gider ve yıllar boyu süren özlemimizi gideririz ALLAH'ın izniyle...

Ufuk sarıca nın maç sonu demeç verirken çok mutlu bir hali vardı.

Ufuk ta Galatasaray la olabildiğince başabaş oynamanın verdiği gururu taşıdığını zannnediyorum.O da biliyorduki bu Galatasaray ı geçme şansı yoktu.

Arroyo maç sonu demecinde oldukça neşeliydi.Ben koç la bir sorunu olduğunu sanmam.maç içi gerginlikleridir.

Ayağının sektiğinden de bahsetmedi.Sorunu olduğunu sanmıyorum.

Birde KSK seyircisine ayıp diyorum.Ben bukadar küfürün olduğu bir maç görmedim bugüne kadar.Okadar da kadın çoluk çocuk seyirci vardı.Terbiyesizliğinde ötesinde bir seyirci.

Yahu insanlar bukadar "aşağılık" diyeceğim artık,nasıl olabiliyorlar anlamıyorum.Toplu küfür ayrı 1 metreden birebir küfür ayrı.PES diyorum.

Ufuk Sarıca'yı da açıklamalarından dolayı takdir ve tebrik ediyorum. ismine yakışanı yaptı, ılımlı konuştu, takımımızın hakkını teslim etti, bahanelere sığınmadı. tofaş'ın koçu da benzer açıklamalar yapmıştı. evet, şu an ligin en formda takımıyız, Allah nazardan saklasın!

Seri öncesi Karşıyaka'dan çekinenler vardı. Ben dahil bir kısım azınlık "rahat olun" modunda maçları bekledik ve nitekim 3-0 süpürerek fınale çıktık. Deplasmanda 1 maç veririz diye düşünmüştüm ama takım İzmir'de harika bir oyun çıkartarak kazanmayı bildi. Görece kötü başladığımız seriyi iyi noktaladık. Final serisinde de kazanma kimliğimizi sahaya yansıtırız umarım.

Ender'e yarım metreden küfürlü tacizleri herkes gördü ekrandan. yok arkadaş, fenerliler'e bile lafım yok artık, ben böyle bir taraftar grubu görmedim. yazıklar olsun.

ben bu foruma sayın Görkem EROĞLU'na biraz destek vermek için girmiştim aslında. Evet Ergin ATAMAN'dan hazzetmiyordum, Oktay Hoca'yı özlüyordum, takımın bireye dayalı oyununu seyretmek keyif vermiyordu, filan.
ama sonradan ben bunların zamanla (daha önce de yazmıştım, tamamen Hawkins'in gidişi etkili oldu, hoca hocalığını hatırladı) düzeldiğini gördüm ve takdir ettim, belki de acele etmiştim, zaman tanımadan eleştirmiştim, bilemiyorum. sonuçta gelinen noktada, hem takımdan, hem hoca'dan çok memnunum. sonuçta kazanan Galatasaray, başkası değil.
bu vesileyle, (eğer okuyorsa) Görkem beyin de iyi oyunlardan sonra da foruma girip, takdirlerini iletmesini bekliyorum. kendisinin basketbol bilgisi ve görüşünün forum için değerli olduğunu düşünüyorum.

Her türü övgü ve desteği hak ediyorlar. Müsait olanlar karşılamaya gitmeli. İzmir'de yaşananlardan sonra, büyük moral olur...

Helal olsun Ergin Ataman ve tüm oyunculara .Bu maçtan sonra Abdi ipekçideki ilk iki maçta sadece takımlarını destekleyen taraftarlarımızla da bir kez daha gurur duydum

Ergin hocaya ve basketbolcularımıza tebrikler, teşekkürler.

Play-off finalini fazlasıyla hakediyorduk, hakettiğimiz yerdeyiz. FİNALDEYİZ.

Finalde hissedeceğimiz duyguları öngöremem.Bunu belirtmekle birlikte sezonun basketbol adına en değerli olayıydı bu seri.Rakip kusursuz başlamışken,şut yüzdeleri arşa çıkmışken oyuna girmemiz;N'dong üzerinden hücum etmeye başlamamızla birlikte önde oldukları halde salonun buz kesmesi çok keyifli.Seriyi öyle alelade değil,hakkını vere vere kazandık bugün.
Final öncesi bir haftalık bir zaman dilimi doğdu.Ufak ayarlamalarla birlikte ilk 2 maça çökmek lazım.

Şu 3 maçtan kazanma alışkanlığımız haricinde pek de iyi mesajlar çıkarmak kolay değil. Final serisinde üzerine koymamız lazım mutlaka.

Takım erken form tuttu, bunun sıkıntılarını yaşıyoruz bence biraz da.

Rehavete kesinlikle kapılmamalıyız aksine tedirgin bile olabiliriz. Karşıyaka serisi bitti artık önümüzde kazanmamız gereken zor 4 maç daha var.

Hawkins sonrası takımın daha iyi olduğuna katılıyorum ama hala "bireylere dayalı oynamıyoruz" demek de kolay değil. Arroyo'ya endeksliyiz çoğu zaman bence, hafif sallandığında sıkıntı olabiliyor. Özellikle Gordon'daki saha içi oyun disiplini sorunu bana hala garip geliyor, ama koçun çalışma stili bu biraz da bence. Bu basketbol tarzına bazılarımız çok zor alışacak, şampiyonluk gelirse belki bu kolaylaşır :)