Fitch'in takıma katkısı-zararı

Evet yabancısıyım,en son siz kısa donla dolaşırken seyrediyordum.Jevon Crudup falan oynuyordu bizde...:D

"Efes Pilsen istemezse kimse yenemez" türü bir söylemden başka ne tür bir söylem subjektif olabilir ki?Size göre "muhteşem" kadronun ligde 2,Avrupa'da 4 yenilgi aldığı malum.Ama yok en son "son 2 haftanın Efes'inden" bahsediyorsunuz tabi siz.Galatasaray bundan daha kötü bir kadroyla geçen sene Efes'i yendi mi,yenmedi mi?O zaman Efes kazanmak istemedi herhalde tabi...:D

Hayda..

Yav anlamıyor musunuz? Yeter ama ya.. Ben bundan sonrası için konuşuyorum. Hala bilmem kaç yenilgisi var diyorsunuz. Sanki başka bir dilde yazıyorum ben ya..

Efes'in o zamanki kadrosuyla şu anki kadrosu arasındaki uçurumu değerlendiremiyorsanız ben burada boşuna konuşuyorum. Tamam bizim kadromuz da daha iyi ama, bu ligde hala savunduğum yegane şey Efes'in banko şampiyonluğu.

Sonuna kadar düşüncemin arkasındayım, Efes'in bu kadrosu acık daha oturacak ve o da olunca bu ligde kimse Efes'in bileğini bükemez..

Tartışmayı da kendi adıma kapatıyorum, iyice konu dışı oldu çünkü.

Muhammed Ali'nin "Kelebek gibi uçarım arı gibi sokarım", Jordan'ın "beni ancak ben yenerim", İvan Drago'nun "Ölürse ölür" sözlerinden sonra "Efes istemedikçe kimse yenemez" süper anlamlı (!)bir slogan olmuş gerçekten. Bence bunun baskısından tişört falan yapalım.

efes bence son zamanların en vasat Efes'i. 2 yabancısı da efes formatına uygun olmayan, çok disipline edilmeyecek adamlar. Ben Efes'in çok iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum. Eurolig'in favorisi falan.. kim favori göstermiş? Ayrıca biz ne efes kadrolarını ne kadrolarla yendik.. Tabi o günlerde Efes yenilmek istemiştir muhtemelen :)

Efes'in o zamanki kadrosu ile bu zamanki kadrosu arasındaki uçurum mu?Nasıl bir uçurum o?

Bahsedilen,iddia edilen uçurumdan daha büyüğünü Galatasaray için neden zikretmiyorsunuz acaba?

Efes'in şampiyon olacağını iddia etmek başka,"istemezse yenilmeyeceğini" iddia etmek başkadır.

Ben de iddia ediyorum Pau Orthez son haftadaki gibi oynarsa EL şampiyonu olur.Ama son haftadan bahsediyorum.:)

GALAT-ASIR-AY' Alıntı:
Bence Rheine'den güçlü tek takım Efes Pilsen'dir.Telekom belki eşdeğer tutulabilir ama güçlü diyemeyiz.Telekom'un da avrupada Rheine oranla güçsüz bir takım yanlış hatırlamıosam Panianios 'tu yenildi.

Panionios'u hafife alma derim. benim son senelerde izlediğim en diri takımlardan birisi. Küçük panatinaikos olmuşlar. hem sertler hem de hızlı hücumları ile savunulması güç bir takım.

Sevgili Wilt, Efes'i uzun uzun tartışırız ama bu başlık uygun olmaz. "Efes Pilsen istemezse kimse yenemez" cümlesi hatalı. ne demek istediğini anlıyorum. Efes pisen sene başındaki efes pilsen değil ve bundan sonra ligde kolay kolay maç kaybetmez. argümanın bu ve bu argüman subjektif bir argüman. yani sana göre öyle. sana göre doğru. Zaten basketbol üzerine yorum yaparken büyük bir oranda argümanlarımız sübjektif olur. Dolayısıyla bir argümana subjektif demek sana hakaret ya da kötü söz söylemek değil.

Ana konuya dönersek benim Fitch'e yönelik eleştirim; onun takımın takım olması önünde engel teşkil ettiğidir. Bu argüman subjektif bir argüman. ama ben bu başlık altında yaptığım hesaplama ile argümanıma objektif bir temel kattım. Buna karşı getirilecek eleştiri bu andan itibaren aynı objektifliğe sahip olmak zorundadır.

"Efes pilsen istemezse kimse yenemez" cümlen ise sübjektif bile değil. Anlamsız bir ifade. efes pilsen yerine her takımı yazabilliriz. ve cümle anlamından hiçbirşey kaybetmez.

Efes'e ilişkin tek birşey söyleyeceğim. Son haftalarda efes daha iyi çünkü Mahmudi takımı başı boş bıraktı. Jenkins'i oyundan çıkartmıyor. Nicholas yanlış seçimleirne ses çıkartmıyor. Haislip'e şurada dur diye işaret ediyor, haislip ise tam ters tarafa gidiyor falan. uzatmayayım. Mahmudi böyle devam eder mi? BU adamları hizaya getirmek adına uğraşmaya tekrar başlarsa yine ilk haftalardaki efes'i görürüz.

"Bu arada, ben de Telekom - Efes finalinin olacağını düşünenlerdenim. Tabii bunun için ligde Telekom ve Efes'in ilk iki sırayı alması gerekiyor ki, bu da kesin benim gözümde. " yazmışsın Wilt. final için ilk iki sırayı almak zorunda değiller.