Galatasaray :65 -Efes Pilsen :84

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BENCE PROBLEM KESİNLİKLE KOÇ HALİL ÜNERDE.

GAYET İYİ YABACILARIMIZ. İYİ-KÖTÜ TRANSFERDE VAR. TARAFTAR ATAKTA.

KOÇ TA TIK YOK. HEYECANIN KAYBETMİŞ. BENCE KOÇ DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ
 
bbas.jpg
statistik

GALATASARAY
OYUNCU TS 2S 3S SA R
Jacobson 8 2/7 0/2 4/4 4
Johnson 11 4/8 0/1 3/3 3
Boddicker 11 2/7 2/5 1/4 4
Arda 3 0/3 - 3/4 2
Umut 5 1/1 1/4 - 1
Little 11 3/6 - 5/7 5
Cihad 2 1/1 0/1 - -
Burak 11 - 3/4 2/2 9
Gökhan 3 0/2 1/5 - -
Ufuk - - - - 1
TOPLAM 65 13/35 7/22 18/24 29

100. yıl ayıbı!

Gökhan Türe/Milliyet
Türk basketbolunun, maddi ve manevi anlamda ayrı kutuplarında rol alan iki takımın maçı vardı dün Ahmet Cömert Salonu'nda... Bir tarafta üç aydır paralarını alamayan, bırakın maça motive olmasını, karnını nasıl doyurduğu bile merak konusu olan Galatasaray'ın "kimsesizler" karması... Kimsesizler dedim, çünkü cebinde parası olmadığı gibi, tribünde de, en azından maça gelip arkasında manevi destek olarak durması gereken tek bir yöneticisi bile yoktu dün... Protokol tabir edilen ön sırada in cin top oynuyordu...
Bir hafta önce gelen Amerikalı pivot Justin Rowe'un bonservisi hâlâ gelememiş, bakmış o da burada hayat yok, migrenim tuttu demiş, ülkesine dönüyor. Hangi çağda yaşıyoruz dedirtecek bu garipliğin ardından, dün gece İstanbul'a gelen bir başka Amerikalı pivot Donald Little, jetlag'i atlatamadan maça çıkmış, ayakları bile tutmuyor...
İşte 100. yılında, mali anlamda futbolda da pek farklı olmayan Galatasaray'ın basketboldaki hali... Taraftar da haklı olarak bağırıyor tabii, "Basketbolu satan, parasız bırakan, olmaz böyle başkan, yeter artık Özhan" diye...
Diğer tarafta ise tarihinde maddi kriz yaşamamış, son derece organize ve artık Türk basketbolunda ekol olmuş "tam bir takım" Efes Pilsen... Ve daha ilk çeyrekte başlarken biten bir maç... Tıpkı tüy sıklet boksörün, ağır sıkletle kapışması gibi... İzleyene hiçbir şey veremeyen, sıradan bir antrenmanın ötesine geçemeyen...
 
İnternet enteresan bir ortam. Çoğumuz artık gerçek yaşamımızda tanışırken, nicklerimizle tanışır hale geldik. Çoğumuz birbirimizi sima olarak biliyoruz belki ama internet ortamı olunca karşındakinin kim olduğunu bilemiyorsun. Mesela Gordon kardeşim yada abim, yaşınızı tam bilemiyorum ondan böle hitap etme gereği duydum. Mesela "cimboms34 kardeşim" demişsiniz bir yerde. Ali abi benim yaşımdan çok bu tribünde bulunmuş, Galatasaray'a emek vermiş bir insandır. Onun yazdıkları, anlattıklarıyla bir çok şey öğrendim geçmişimizle ilgili. Keza "kaemre" yani Ahmet abi de bizden, çoğunluğumuzdan yaşça büyük, saygı duyulması gereken bir kişi, herşeyden önce verdiği uğraşlarla. O yüzden onlar ve onlar gibi aklıma şuan bu forum için gelmeyen büyüklerimize(kusura bakmayın sınav için erken kalktım birazdan sınav için yola çıkacağım) saygı gösterelim. Sayın Gordon bu size şahsi yapılmış birşey değildir, sadece sizin cimboms34 kardeşim deyişiniz bunu aklıma getirdi kusura bakmayın.

Yine internet ortamı sağolsun birçoğumuz birbirimize yazarken kim olduğunu bilemiyoruz. Eminim ve biliyorumki burada bir çok kişiyle "omuzomuza" yapmışlığımız, bir basket yada golden sonra tanımamamıza rağmen birbirimize sarıldığımız yada kötü bir sonuç sonrası birbirimize moral vermişliğimiz vardır. Değinmek istediğim nokta şu, hepimizin ortak amacı Galatasaray'ı daha iyi günlerde görmek. Hepimiz aslında bu konuda omuzomuzayız. Herkes elinden geldiğince doğru bildiğini yapmaya çalışıyor ki birazcık da olsa faydası olsun. Kendi adıma konuşayım, 3-4 yıldır her maç kapalı göbeğe geliyorum, daha önceki yıllarda daha tek-tük gelebiliyordum, elimden geldiği kadar da amatör branşlara giderim. Futbol maçlarında sonuna kadar bağırırım, ki kendimce doğru olan bir yolum vardır, o da herkes bağırıken sesimi dinlendiririm, biraz kesilmeler başlayınca en yüksek sesimle bağırırımki o an yorulup dinlenmeye başlayan insanlar da hemencecik eşlik etsin diye. Baskette ise yarıyarıya gibiyim. Bir çok maçı tribünde seyrettim, bazı maçları ise saha kenarında. Basket maçlarında sahaya daha yakın olma neticesinde, hakemlere ve oyunculara daha rahat baskı kurulabiliyor. Hakemlerimiz de futbol hakemleri gibi kalabalık önünde maç yönetmeye alışık olmadığından kararlarında bazen de etki altında kalınma olayı oluyor. Az seyircinin geldiği, özellikle bayan maçlarında bu çok rahat belli oluyor. Geldiğim bayan maçlarında gerçi hakemler oyunu önce katlediyor daha sonra "eşit uzaklıktayım" imajı vermek için saçma sapan lehimize kararlar verdiler. Erdemir maçında saçmaladıktan sonra hakemler Erdemir'e 8 saniye ihlali verdiler ki daha 7 saniye olduğu gün gibi açık ortadaydı. İpekçi de kısmen tribünler uzak sahaya, ama loca denilen yer sahanın kenarı ve orada ki tepkileri eminim hakemler 1e1 duymakta. Bence baskette anlık tepkiler çok önemli, steps kokan bir pozisyonda verilecek anlık tepki hakemin de o stepsi farketmesini sağlar kanımca eğer kaçırdıysa. Tabiki tribünler de en az bu tür tepkiler kadar önemli ki özellikle yabancı oyuncular, bizim tribünümüze hayranlar. Basket voleybol gibi salon sporlarında, tribün ve oyuncular içiçe. 2 taraf da birbirine olumlu etki yaptığı zaman durdurulamz bir hal alır(Misal AEK voleybol maçı). O maçta doğruya doğru tribünleri doldurmasaydı Galatasaray taraftarı final-four a çıkacağımızı hiç zannetmiyorum. Tribünün aldığı bir çok maç da mevuttur bir çok spor dalında.

Belki biraz fazla uzattım, belki de biraz konu dışına taştım, kusura bakmayın. Konumuz olan Efes maçı için maalesef birşey yazmak istemiyorum çünkü 2. dakkada maç koptu. En azından şu şu şu iyiydi de diyemeyeceğim çünkü basketbol adına pek iyi bir şey yapamadık.

Siyah çelenk olayı ise bence mantıklı bir protesto ama bence gereğinden sert. Sonuçta o çelenk yönetime bile olsa sanki taraftar olarak biz Galatasaray'ı protesto ediyoruz halini alabilir medyamız sağolsun. Herkesin protestosu başkan ve yönetime, amatör şubelere ilgisizliklerinden dolayı ama bırakılacak bir çelenk değerli medyamız sayesinde "taraftar klubüne küstü" şekline rahatça döndürülebilir. Bence başka bir protesto yolu olmalı ama sizin görüşünüze de saygılıyım.

Önümüzde Banvit maçı var, bu maç çok önemli, Efes maçından çok daha önemli. Taktik maktik vs önemli değil o maçı ne olursa olsun kazanmak zorundayız. Bizler elimizden geldiğince destek olmalıyız. Foruma yazanlar arasında bazı görüş ayrılıkları var bazı konularda. Bunlar olabilir çok doğaldır ama maalesef basketbol da 2 takımımızın da durumu hiç de iç açıcı değil. Böyle zorlu bir virajda bence hepimiz tek yürek olup bu maça konsantre olmalıyız, varsa arada kırgınlıklar unutmalıyız, görüş ayrılıklarını da ortak bir nokta bulup anlaşmalıyız ve tek yürek olup Banvit'i yenmeliyiz. Hepimizin ortak amacı bu renkleri, bu armayı daha iyi yerlerde, Yenilmez Armada günlerinde görmek. Bunun için de Banvit maçı çok önemli. Eğer kaybedersek ki düşünmek bile istemiyorum, 2.lige düşme korkusu daha da bir saracak etrafımızı ki, ben bu kadro ve taraftarın desteğiyle playoff a kalacağımızı hatta orada da ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Futbol devre arasında iken bu maça çok ilgi göstermeliyiz ve bu maçı kazanmalıyız.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın...
 
bbas.jpg


Celenk yapilacaksa uzerine bu resim konmali.
Ama sorunlar surada basliyor.
*Celenk nereye konulacak.Hasnun Galip - Florya
*Nasil duyurulacak
*Muhattabi kim olacak
*Etkisi ne olabilir sizce

Bunun yerine ciddi bir para toplayarak yarim sayfa yada tam sayfa ilan vermeyi onereyim alternatif olarak.
 
Ya şu protesto işi olursa çok güleceğim....

Hani burada çok güzel organize olup da maç günleri salonlara yansıtılamadı da bir türlü "niyet".....

"Geliyoruz" gazını verip atılan 100 msj.... salonda ise maç başlarken 20 kişi.....

Yönetimi protesto etmek isteyen eder... herkes kendi fikrini savunur, ona göre de hareket eder.... ama dün takıma sırtını dönenlere bir çift sözümüz var elbette:

Çoğunuz bu sene ilk kez bir basket maçına geldiniz ve utanmadan, sıkılmadan basketçilerimize sırtınızı döndünüz.... Efes'ten 50 sayı fark yiyen Olympiakos'lular kulübü yakmamışlar halen oysa!!!

Bu basketçiler ki size ta geçen sezondan beri bir gün sırt döndü mü, desteklemiyorsunuz diye???? Hayatımda hiç bu kadar sinir olduğumu hatırlamıyorum.

Yaw yaş olmuş 30... ben bu tür şeyleri kaldıramıyorum, yani yeni taraftarlık profili artık bizimkine benzemiyor.... Ben taraftarı, kulübünü her şartta destekleyen ve ona özellikle zor zamanlarda sahip çıkan olarak bilirdim... eskidenmiş.

Koyun siyah çelenginizi ve bilin ki, kesinlikle basında yer alacak bu haber.... ama şunu da bilinki... sadece aranızdan "bazıları" meşhur olacak... bunun haricinde....

Hem basın hem ezikler bir kez daha "kendi kalemize attığımız bir golü" daha konuşacak!

Herkese saygılarımla.

Süresiz olarak emekliliğimi duyuruyorum bu vesileyle. Fırat kardeşim Asker'den dönünceye dek en azından! Ondan da buradan özür diliyorum.

Beceremedik!
 
protesto oyuncuya mı yönetime mi.. bunu herkes bilmeli...

bu fikri bende destekliyorum ve ben maça giden biri olarak o hakkı kendimde görüyorum...

eleştiri yönetimedir.. oyuncuya değil bunu iyi bilin...
 
ben hic bir zaman sırtımı sahaya dönüpte oyunculara protesto yapmadim...ve mac sonunda takimi tribune cagirtirip ''bu taraftar sizinle gurur duyuyor'' diye bagirttiranda benim ...

Siyah Celenk i de meshur olmak icin koymuyorum oraya ...meshur olmak isteseydim cok yolu vardi ...Peki abi siz susun 50 sene sonrada ayni zihniyetle gideriz ...

Acıkcasi benim gibi bir adama Meshur olma muhabbetini açmaniz kırdı beni ..Hicbirsey yapmıyorum..yapılırsada katılmıyorum..Özür dilerim..
 
aragorn74' Alıntı:
Çoğunuz bu sene ilk kez bir basket maçına geldiniz ve utanmadan, sıkılmadan basketçilerimize sırtınızı döndünüz.... Efes'ten 50 sayı fark yiyen Olympiakos'lular kulübü yakmamışlar halen oysa!!!

Bende Gs' ı ve taraftarını başka klüplerle karşılaştırılımasını anlamıyorum,bize ne olimpiyakostan
 
ozzy' Alıntı:
Ama takımdaki genel problem coaching problemi. Sistemsiz düzensiz oynuyoruz kimin ne yaptığı belli değil. Topu eline alan 3 lük atıyor. Buna göz yuman bir coach var kenarda. Sokaktan adam getirip kenara koysan bundan kötü olmayız. Seyircinin tüm suçu yönetime yıkıp Halil lehine tezahurat yapmasına da ağlasak mı gülsek mi bilemedik. Bu takımın başına oyun disiplini sağlayacak çapta bir hoca gelmedikçe yerimiz 2. lig olacaktır. Bu oyunla kesin küme düşeriz. Bizden kötü oynayan yok ligde.

Önce yanlis duydugumu dusundum ama gercekten Halil lehine tezahurat edilmis.. Kimse kusura bakmasin ama taraftar hala Hali'i destekliyorsa biz bundan kotusunu bile hak ediyoruz!!
Tamam berbat bir yönetime sahibiz ama bundan 3 sene önceki yönetimler cok mu iyidi? 86 yılından beri takip ederim basket takimimizi, küme düsmemeye oynadıgımız yıllar gecen sene ve bu senedir. Bunun disindaki sezonlarin hepsinde ne kadar başarısızda olsak her sezon mutlaka birkac parlak sonuc alirdik (ya Efes ya da Ülker'den birini yener, Fenere, Besiktas'a karsi galibiyetler) ve play-off oynardik. Ama son 2 yildir resmen dibe çöktük. Üstelik kadromuz ligdeki bircok takimdan daha iyi olmasina ragmen!
2 yildir iddia ediyorum, Halil gittigi gün bu takim yeniden yükseliş trendine girer.. Ama bizim taraftarimiz tribunde hala Halil lehine bagiriyorsa hakkaten gülelim aglanacak halimize!
 
inanın fazla anlamam bu işlerden..teknik olaylardan yani ..Ama halil ünerin mac sonundaki aglamaklık hali gercekten bu elestirileri biraz hafifletmeli ..Kusura bakmayinda sanki bütün koçlar Galatasaraya gelmek icin can atıyor ..Yönetim yok ..coach mu arastırıyorlar ??? ..yapmayın Allah askina..
 
Sevgili aragorn74
Söylediklerin çok doğru,
Hepsine katılmak mümkün,
Oyuncuya sırt dönme teşhisin dışında,
Sanırım oyuncular taraftarın kime sırt döndüğünü çok iyi biliyorlar.

Ancak, yapılmak istenenlere karşı çıkıp fikir söylemek ne kadar doğalsada , alternatif üretmek de o denli zorunlu,

Sizce ne yapılmalı,

İki takım da küme düştüğünde , " yenilsende yensende taraftarın seninle" mi demeli,

Yüz yıllık çınarın, Futboldan bile daha büyük başarılara imza atmış, iki takımı küme düşerken, basını ve meşhur olmayı kafaya takmak mı önemli olan,
Dile düşmek , rezil olmak sa zaten ayyuka çıkmış, Okusanıza bu gün kü Milliyet gazetesinden alıntıyı, dinlesenize dün maç anlatan , Badem le Murathanoğlu ' nu,

Fb taraftarı, takımımıza bizim için kümede kal, diye bağırıyor, Gazeteler aç kalan GS basketçileri diye yazıyor, başkanımızın desteklediği federasyon başkanının hakemleri Bütün kız maçlarında mağlup olmamıza tek neden oluyor, artık bizi adam yerine bile koymuyorlar, daha büyük utanç varmı, ve bunlar tezahürat espirileri değil, takımlar gerçekten küme düşüyorlar,

Biz neye sahip çıkalım, kol kırılsın yen içinde kalsın sa kırık kolu bizden başka herkez görüyor,

Ne yapmalıyız, X in çektiği fotoğraflarda ki boş yönetici koltukları gibi bizde maça gitmeyip, sesimizi çıkartmayıp, olanı biteni seyir mi edelim,


Gerçekten öneride bulunun, neler yapılmalı, nasıl destek olunmalı,
 
Bizim de söylemeye çalıştığımız o işte. Sırf piyasada koç bakınmamak için takımın düşmesine razı bir yönetim, takımdan kovulduğu an artık çalışacak takımı kalmayan çünkü bütün takımlarla yaptıkları yüzünden kötü ayrılmış olan bir koç, ve hala o kaça tezahürat eden bir taraftar. Böylesini mi hakediyoruz biz? Sanırım...
 
RalphGS' Alıntı:
ben hic bir zaman sırtımı sahaya dönüpte oyunculara protesto yapmadim...ve mac sonunda takimi tribune cagirtirip ''bu taraftar sizinle gurur duyuyor'' diye bagirttiranda benim ...

Siyah Celenk i de meshur olmak icin koymuyorum oraya ...meshur olmak isteseydim cok yolu vardi ...Peki abi siz susun 50 sene sonrada ayni zihniyetle gideriz ...

Acıkcasi benim gibi bir adama Meshur olma muhabbetini açmaniz kırdı beni ..Hicbirsey yapmıyorum..yapılırsada katılmıyorum..Özür dilerim..

Yaw hatlar bu kadar da karışır mı :)

Şimdi beni tanımasan anlayacağım sitemini Murat... Pankartları beraber asmadık mı dün biz??? Ya takımı tribüne çağırdık beraberce... zaten benim sitemim "zihniyete"... ben "tıfılları" kastediyorum.. ama "tıfılların" arkasındakiler de "meşhur" olmak isteyen "bazıları"...

Çelenk olayına gelince... sen protesto amacıyla katılırsın olaya," ama "bazıları" bundan rant yapar.... Gazete ilanında olduğu gibi... ama kulüp için 20 YTL ver desen.... "baba"yı gösterirler adama...

Murat'cığım... asla seni kastetmedim... sadece çelenk olayının bir bölümünü takıma sırtını dönenlerle aynı anda kullandım.. karışıklık bu yüzden. Zaten herkes kendini belli ediyor bir şekilde... Kusura bakma tam olarak akataramamışım konuyu...
 
ok abicim dedigin tipleri bende simdi anladım ..Kusura bakma sende haklısın ..Ama bu celenk olayını yaparsak yanımızda oyle reklam adamları olmaz..gider bırakır protestomuzu yapar gideriz ...

cünkü gercekten yeter abi ..ben dayanamıyorum ...bu hale nasıl düseriz anlayamıyorum ..galatasaray basket takımı kapanırsa benim hayatimdan bir parca söküp alınmış olacak...

eminim ki sizlerinde öyle olacak...Birseyler yapalım ..susmayalım..
 
kaemre' Alıntı:
Sizce ne yapılmalı,

İki takım da küme düştüğünde , " yenilsende yensende taraftarın seninle" mi demeli,

Yüz yıllık çınarın, Futboldan bile daha büyük başarılara imza atmış, iki takımı küme düşerken, basını ve meşhur olmayı kafaya takmak mı önemli olan,
Dile düşmek , rezil olmak sa zaten ayyuka çıkmış, Okusanıza bu gün kü Milliyet gazetesinden alıntıyı, dinlesenize dün maç anlatan , Badem le Murathanoğlu ' nu,

quote]

Ya işte burada diyebileceğim tek şey şu:
Para, Para, Para.

Maalesefher şeyi istediğin zaman, istediğin gibi yürütemiyor insan. Sayın Süren zamanında çok güzel harcadı parayı... şimdi Canaydın (ki hiç sevmem!!!) borçları ödemeye çalışıyor ve aynı zamanda mümkün olduğu kadar şubeleri yürütmeye çalışıyor. Para varsa ve bile bile yatırım yapılmıyorsa şubelere... onu bilemem.. bilen varsa da lütfen kanıtları ile açıklasın... bu işte ses getirir. Çelenk olayı da aslında medeni bir protesto... ama ülkemizde ne yazık ki göz görmek istediğini görüyor... basın 1'e 10 katıp yine sadece kulübümüzü aşağılamaya devam edecek...

Bunların tartışılması bile aslında yine tek hedefe çıkıyor... Galatasaray'ımızın her dalda düze çıkması... ama dün o görüntü çok kötüydü bence... ben çok burkuldum açıkçası...

Yoksa kimseye bir garezimiz yok... herkes kendince en iyi taraftardır... ama bana ters işte böyle "şov"lar.
 
Sevgili murat (umuyorum yanlış anlamadım adını ..)
Maalesef oyun bizim erişebildiğimizden daha yükseklerde oynaıyor. Aslında hepimiz karşı konulmaz kadere karşı durduğumuzu iyi biliyoruz.Bu sene olmazsa seneye, olmazsa sonraki seneye...Amatör branşlardan bir şekilde kurtulacaklar. Taraftar ise treni çoktan kaçırdı. Ben bi dönem amatör branşları kapatamazlar camia klübü kafalarına geçirir diye düşünüyordum, Sonra bayan voleybol takımnı ligden çektiler.NE OLDU! 3 gün sürdü haberler...Taraftar da bütün gücüyle orada haykırmadığı için treni çoktan kaçırdı...Kaçırdık...
 
RalphGS' Alıntı:
ok abicim dedigin tipleri bende simdi anladım ..Kusura bakma sende haklısın ..Ama bu celenk olayını yaparsak yanımızda oyle reklam adamları olmaz..gider bırakır protestomuzu yapar gideriz ...

cünkü gercekten yeter abi ..ben dayanamıyorum ...bu hale nasıl düseriz anlayamıyorum ..galatasaray basket takımı kapanırsa benim hayatimdan bir parca söküp alınmış olacak...

eminim ki sizlerinde öyle olacak...Birseyler yapalım ..susmayalım..

Murat'cığım... evet aynen 100% katılıyorum sana!
Tamam düzgün organize edilmiş bir protestoda ben de maddi ve manevi destek olurum... ama rantçılara finansman sağlamak istemem.. endişem bu... umarım iyi anlıyorsundur ne demek istediğimi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst