Galatasaray:68 -Tofaş:61

az önce izledim maçı ve nete grdim,gerçektende fıtch süper oyunu inşllah böle onar hep,hollman ı fala beenmedim çok faul yaopıo ,fatihte vasattı bu gün,ama tofaş maçı ölçü olmamalı,salonun zemini çok kötüdü aksilikler inşlah düzeltirlti.bide o salonu tıklık tıklık yaparsak orda çok can yakarız bence.tüm aslanlarımızı kutluyorum.
 
AYHAN ŞAHENK

aksaklıkların en kısa sürede giderilmesi lazım.biz o sahayı boşuna mı kiraladık yani

maça dönersek her oyuncumuzu kutluyorum.oyunun genelinde üstün taraftık.fitch hep böyle atar inşallah.uzunlarımız bugün sanki tutuktu biraz.mitchell da etkisiz kaldı ama ilerleyen günlerde daha iyi olacağımıza inanıyorum

2'de 2 yaptık.önümüz açık.bu seriyi inşallah böyle devam ettiririz
 
Artık maçdan sonra defalarca yazdığımız malik adını Fitch diye yazacağız.Malik'in yerine bu kadar kaliteli bir oyuncu getireceğimizi bilseydik malik dıxon topiğine bende dahil bakan olmazdı sanırım.

Takım bence son yılların tartışmasız enderinlikli kadrosuna sahip ancak bir ara maçı izlerken bu kadar adamın parasını zamanında nasıl ödeyecekler diye aklımdan geçirdim.İnşaallah hiç bir dönemde sezon sonuna kadar böyle problemle karşılaşmaz ve emin adımlarla sene sonunda şampiyonluğa ulaşırız.
 
mailk'te bu takımda olsaydı nasıl olurdu?
bir bilen anlatsa :roll: :roll: :roll:
 
Kötü olurdu demek istiyor.O zaman iki topla oynamamız gerekirdi maçlarıç
Maçta dikkatimi çeken önemli noktalardan biri Mc Gowan'ın aldığı her topu çembere yollmasıydı.Kendine gelen sıkıştırmalarda dışarıdaki boş oyuncuları görmeliydi.Fitch'i ise bir iki maç daha izlemek lazım.Yeteneğine diyecek laf yok;ama zaman zaman geçen seneki one man play'e döndük.Umarım her maç bu kadar bir oyuncunujn eline bakmayız.
 
''Seyircisiz bir maçta beklediğimden daha rahat bir maç oldu.Zaten seyircisiz bir maçta çok iyi bir oyun beklemek doğru olmaz.Bir de takımımız çok yeni ve uyum sorunu %100 aşılmamış olabilir.
Gerald Fitch ve Malik Dixon'u kıyaslamaya bile gerek yok.Tartışmasız FİTCH.Geçen sene Malik tek adamdı.Bazen Fatih ce Burak sahne alabiliyordu.Ayrıca Malik 40 dakika sahada kalmalıydı ; çünkü başka guardımız yoktu.Ve de Malik bilindiği gibi çok bencil bir adam ama gününde oldu mu iyi iş yapıyordu.Gününde olmadığında katlanmaktan başka çare yoktu.Bu sene öyle değil.Fitch böyle her şutu sokamadığı maçta 5'te kalmaz.Onun yerine oynayacak adamlar var.Ayrıca geçen sene tüm savunmalarını Malik'e göre ayarlayan takımlara başka silahhımız olmadığı için pek birşey yapamadık.Ama Fitch korkusu Tufan,Mitchell,Holman gibi adamları daha rahat kullanmamıza neden olabilir.Murat Hoca işini bilir.
Bu sene bazı içinde fanatizm dolu yazarların dediği gibi fb değil de; Efes lig şampiyonluğu için tek favori.Fb'nin dünkü maçına bakıp konuşmak doğru olmaz.:Onların seyirci avantajı vardı biz bunu kullanamadık.
 
neden tofaş maçı ölçü olmuyor onu anlamış değilim tofaş kalitesini fenerbahçe ülkeri yenerekte göstermiştir.

maça gelince fitch in muhteşem oyunu maça damga vurmuştur savunma ve hücum anlamında gerçekten güzel işler yaptı benim diğer ilgimi çeken kişi tufandı inanılmaz gayret gösterdi defansta, hücumda çok da iyi bir görüntü sergilemese bile savunmasıyla kilit rol oynadı diyebilirim mitchell kendisini zorladığınıda düşünmüyorum çünkü fitch skor opsiyonunu gayet iyi bir şekilde yerine getirdi
 
fmk27' Alıntı:
Bence takım hakkındaki gerçek fikrimizi önümüzdeki 2 sıkı deplasman olan Mersin Belediye ve Telekom maçlarından sonra verebiliriz.

Ama gözlemlediğim Murat Kaya'nın rotasyona daha çok girmesi lazım.Bence Murat Kaya ve Tufan arasındaki süre eşit paylaştırılmalı.

Ayrıca Fitch gerçekten çok iyi oyuncu ama her zaman o şutlar girmeyebilir.Bugün Mitchell'i oyundan düşürdüğüne bende katılıyorum.Mitchell geldiğinden bu yana ilk defa bu kadar tutuktu.

Son olarak pota altındaki uzun oyuncularımızın sırtı ve yüzü dönük oynama problemleri var.Fatih,Hollman ve Cemal'de savaşçı ve savunmacı oyuncular ama hucüm ribaundu dışında sete set hucümda sayı potansiyelleri çok az.Bu yüzden umarım McGovan bir an önce kendine gelir artı Burak'ta en kısa zamanda iyileşir.

Ama herşeye rağmen Halil Üner'li yıllara göre önümüz çok daha açık ve umut doluyuz...

kesinlikle katılıyorum. fitch'in oyunu biraz mitchell'i bozdu. açıkçası fitch'in dripling yapıp vakit harcamasındansa, mitchell'in paslarıyla uygun yerlerde topla buluşup drive etmesini veya şuta kalkmasını tercih ederim. öyle çok çok daha faydalı olur takıma.

Murat Kaya oyuna girdiğinde içeriye drivelarıyla ve özellikle Holman'a yaptığı güzel asistle setlerimize derinlik getirdi.Ayrıca dış şutlarıyla da kritik yerlerde Tofaş'ın geri gelme şansını bitirdi. Tufan ile arasındaki zaman paylaştırılmalı. Oyun kurucu bile oynayabildiği için aslında çok önemli bir oyuncu. Murat hoca zorlu maçlarda ona daha çok şans tanıyacaktır.

Bu maçta açıkçası Burak'ı aradım desem yalan olmaz. Uzaktan şut tehdidi olan aynı zamanda içeriyi de orta derecede kullanan bir uzun Tofaş'ı yer bitirirdi. Ne yazık ki uzunlarımız bugun Fatih dışında istediğimiz seviyede değildi. Ayrıca, Fatih'in de ribaundu aldıktan sonra 2-3 saniye kendi etrafında dönüp durmaması lazım. Bazı pozisyonlarda rahat turnikelere kalkmadı. Sanki kendine güvenmedi gibi. Orta mesafe şutlarına da kalkarken tereddüt ediyor. Halbuki boş kaldığında atması gerek. Sokmaya başlarsa rakip takım diğer uzunumuzu unutabilir.

McGowan inşallah bir an önce eski formunu yakalar. Savunma ve hucum anlamında bize çok şeyler katabilecek bir oyuncu. Fiziği çok iyi. Bir maç 3 numarada denenmesi yanlış olmaz sanırsam. Fatih Holman ve McGowan aynı anda sahada olduğunda çok büyük bir savunma gücümüz olur diye düşünüyorum.
 
Ya o adamlarda seyırcısızlıgıe alısık degıller bu da bı etken olabılır en cok bagıran taraftar baskan :) dusunun gerısını ıste :)
Ilk seyırcılı macta cok daha havaya gıreceklerdır
 
fitch bikez malik i 2ye katlıcak defans ve hucum olarak komple bir performans sergiledi ama hucumu yine tek kisiye yıkmayız umarım
murat yıne kayıplarda ama bunun sebebi fitch in muhtesem yuzdeli oyunu
tufan iyi ve yerinde sutlat attı 3te bizi surukledi buda bizim icin iyi haber bikac kotu zamnsız sutu vardı ama olsun okadar
savunma gayreti son 1,5 dk dısında fena degildi bence okadar haksızlık yapılmamalı
bu mac aslında olcu olarak kabul edilmesi gereken bir mac tofas kotu bir ekip degil
ama 2 de 2 yapıp zorlu deplasmanlar oncesi iyi moral oldu
fitch bu takımn en tecrubeli oyuncusu ve bize cok maclar kazandıracak bu muhtesem potansiyelin yanına takım oyununu eklersek diger 4 oyuncudan biraz daha cift haneli katkılar gelirse muhtesem olcak
ama bugunku aksaklık fatih dısındaki pota altı oyuncularımızdan kaynaklandı bunlarda cok zun surmez form tutarlar
mcgowan da holman da 2 mac ust ustte pasif kalmayı kabullenecek adamlar degiller
 
Öncelikle herkese selam uzun zamandır yazmıyodum takip etsem de siteyi.

Maça gelince;mitchell,mcgowan ve hollmanı hiç beğenmedim.her ne kadar bu benim takımı bu sene ikinci seyredişimde olsa özellikle mitchella hiç kanım ısınmadı.fizik olarak çok zayıf artı savunmada felaket.

mcgowan ise çok vasat bi görüntüdeydi.

hollman da eskiyi aratır bu gidişle çok kötü.

şu üçlünün yerine biraz savunma yapan orta halli 3 yeni yabancı bulsak bu takım iş yapar kanaatindeyim.

gerald fitch e gelince.tek kelimeyle muhteşem oynadı.çok klas,yürekli ve de savunma gayreti var.bu çok güzel.dixon gibi ruhsuz değil.
yalnız dixon da olan bir hata ondada var ki buda topu paylaşmıyo hiç daha fazla topu paylaşması lazım.

ilk transfer edildikleri günden bugüne mithat ve tolganın gereksiz transferler olduğunu düşündüm halada aynı düşünüyorum.

tufan isabetli bi transfer cemal de öyle.geçen sene tekel maçında tufana 1 metreden ana avrat küfür edenler de ne kadar ayıp ettiklerini anlamışlardır umarım.

sonuç olarak,ilk izlenimlere göre bu takım şampiyon mampiyon olamaz.kısa ve fizik olarak zayıf bi takım olmuş.
ligi 5. yada 6. bitirir her sene olduğu gibi yeni sezona bakarız mayıs ayında.
 
queencounty arkadaşa yabancılar konusunda ki dusuncelerine hic mi hic katılmıyorumm holman mitcell ve mcgowenın yerine savunmacı 3 adam alınsa dio da bu 3 adam zaten cok iyi savunma yapıyor hucum potansiyeleri de orta da fitche gelince umarım her mac 35 degilde 20 atar ve ena z 3 oyuncu da cift rakamlara ulasır sayı da fitchle birlikte takım iyi mersin macı da guzel olcak ama ben en cok telekom deplasmanında ki macı merak ediom
 
ya fitch bencil oynamadı ki. fazla top kullanmadı buna rağmen nerdeyse salladıklarının hepsi girdi. o çok iyiydi bugün diğerleri hücum olarak vasattı. onlar da kendini bulunca neden play off yarı finali oynamayalım ki. fitch bu formuyla solomonu denize döker
 
G.Saray, Tofaş'ı mağlup etti
Galatasaray Cafe Crown'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Sarı- Kırmızılı ekip Tofaş'ı çekişmeli geçen mücadelenin ardından mağlup etti.



BEKO Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown, TOFAŞ'ı 68-61 yendi.

Galatasaray Cafe Crown'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada ilk çeyreği Galatasaray 21-17 üstün geçti.

İkinci periyotta Uluğ'un pota altından ve dış atışlardan kazandırdığı basketlerle maçı dengeleyen TOFAŞ, top kayıplarını sürdürdü. Holman ile Fitch'in basketleriyle üstünlüğü ele alan Galatasaray Cafe Crown, devreyi 35-29 önde kapattı.

Sarı-kırmızılılar, üçüncü periyotta yaptığı iyi savunmayla rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermezken, Fatih, Mithell, Fitch ve Tufan'la basketler kazanarak 26. dakikada 14 sayılık (50-36) farka ulaştı. TOFAŞ'ta, Booker'ın basketleri farkın kapanmasına yetmeyince, Galatasaray Cafe Crown son periyoda 52-39 önde girdi.

Galatasaray Cafe Crown, baştan sona üstün götürdüğü mücadelenin son periyodunda da rakibine şans tanımadı ve karşılaşmadan 68-61 galip ayrıldı.

Galatasaray Cafe Crown'un, bu sezon maçlarını oynayacağını açıkladığı Ayhan şahenk Spor Salonu'ndaki ilk mücadelesi sorunlu başladı.

Maç, skorboard arızası dengiyle yaklaşık 20 dakikalık gecikmeyle başlarken, potaların üzerinde bulunan 24 saniye göstergelerinden birinin de arızalı olduğu görüldü. Arızalı 24 saniye göstergesinin yerine, zemine ek bir zaman göstergesi konularak sorun aşılmaya çalışıldı.

Diğer yandan, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nun çatısındaki sızıntı nedeniyle saha içine maç başlamadan önce 2 adet kova konuldu ve maç sırasında da damlayan sular nedeniyle zemin sık sık silindi.

Galatasaray Cafe Crown'un geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı karşılaşmaya, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu da adeta çıkartma yaptı.

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile yönetim kurulu üyeleri Semih Haznedaroğlu, Adnan Polat, Ahmet Dedehayır, Haldun Üstünel, Fatih Gökşen, Celal Gürcan ve Atilla Kınay protokol tribününden izleyerek takımlarını destekledi.


Salon: Ayhan Şahenk

Hakemler: Recep Ankaralı xxx, Yener Yılmaz xxx, Ali Şakacı xxx

Galatasaray Cafe Crown: Mitchell xx 5, Fitch xxxx 34, Tufan xx 9, Mc Gowan xx 2, Fatih xx 9, Cemal x 2, Holman xx 4, Mithat x, Tolga x, Murat xx 3

TOFAŞ: Bora xx 9, Brokenborough xxx 15, Hakan x, Booker xxx 18, Adem xx 9, Uluğ xx 9, Melih x, Ömer x, Can x, Hadi x 1

1. Periyot: 21-17

İlk yarı: 35-29 3. Periyot: 52-39



:atki :atki :atki :atki
 
Rahat bir galibiyet aldık ama son dakikadaki rehavete anlam veremedim galibiyeti garantilesek bile.

Tofaş maçı bence de bir ölçüt değil ! Aslında oyuncuların bu maçtaki performansı da önemli değil ! Teknik kadronun tercihleri de önemli değil ! Alacağımız ilk yenilgi ve bu maçta oyuncularımızın ve teknik kadronun sergileyeceği kötü performans bizim için ölçüt olmalı...
 

Üst