Galatasaray:68 -Tofaş:61

istatistiklere baktım da fitchden baska 10 sayı barajını gecen oyuncu yok!! bu düsündürücü aslında takım içinde baska skorerlerde cıkarmalıyız ilerde sıkıntı olmaması için..

takımı bugün ilk kez iledim ve genel olarak begendim. savunma canlı, 3 sayıya dayalı hücum bırakılmıs, işi bilen bi coach oldugu belli oluyo takımın basında. ama cok yeni bi takım oldugumuz için bu tip sorunlar da yavas yavas hallolucaktır diye düsünüyorum..
 
aslında bu kadar net elestırı yapmak ıcın erken oldugu kanısındayım. ılkı bu takımın 10 oyuncusu ılk defa bırlıkte oynuyorlar.ısın garıbı ılk besın ıcınde gecen seneden oyuncu yok. lıgın yenı basladıgını goz onune alırsak ve ıkı haftada ıkı galıbıyet gorebılıyorsak takıma ınanmak ve destegımızı sonuna kadar surdurmemız gerekır. zaten murat ozyer bu sene sampıyonluktan bahsetmıyor. bu sene ılk dort ve gelecek yıllarda sampıyonluga oynayacak bı galatasar..
Mithell'e elestırmeden gecmıs maclardakı performansına bakmak gerek. fitch ıse sureklı boyle atacaksa bırakın bencıl oynasın :) :)
yanı kendı salonu ve taraftarı onunde oynayan bı galatasarayı bekleyıp seyredecegız...

gecen sene bu senekı koch farkı:murat hoca kotu oynayan takımını alkıslayarak duzeltme yoluna gıdıyor. halıl hoca ıse bagırıyordu
 
Mitchell,Mcgowan ve Hollman orta halli sınıfına bile girmiyormu yani ?
Özelliklede Hollman.Yok buna katılmamı bekleme.
queencounty' Alıntı:
şu üçlünün yerine biraz savunma yapan orta halli 3 yeni yabancı bulsak bu takım iş yapar kanaatindeyim..
 
Herkes oldukça neşeli.Topic maç topici olmasına rağmen :) smileyi tavan yapmış. :)
Takım yapması gerekenleri yaptı.Seyircisiz bir maçta daha fazlasını beklemek doğru olmaz.
Galip gelemeyeceğimizi bir an bile düşünmedim.Oyun hep kontrolümüzdeydi.Hücumda yeterli olamadığımız anlarda savunmada Tofaş'ı yıldırarak farkı koruduk.Tofaş'ın umutlandığı anlarda ise vitesi yükseltip yaptığımız serilerle Tofaş'a geri dönme şansı vermedik.
Fitch,Ayhan Şahenk'te oynayan her oyuncunun şikayet ettiği potaları rağmen kalitesini konuşturdu.Demek ki mesele bilekte bitiyor. :)
Takımda üç sorun dikkat çekiyor.Birincisi Mc Gowan'ın hücum performansı.Fatih,Cemal ve Holman zaten hücum performansı kısıtlı oyuncular.Mc Gowan da böyle oynarsa pota altında çok kısır kalırız.
İkincisi ise Cemal.Yavaş yavaş olgunlaşması lazım.Gereksiz faulleri takıma zarar veriyor.Hücumu zaten sınırlı.
Üçüncüsü ve de çözüm bulunamaması halinde bizi en çok etkileyecek olan Murat Kaya.Ligde sayı krallığı bulunan,sayı kralı olamadığı sezonlarda da zirve ortağı olan Murat'ın 2 maçtaki ortalaması 1,5 sayı. :( Murat rotasyona dahil edilmeli.Yoksa elimizdeki madeni yok edeceğiz.
Fitch'in gelişiyle oyuncuların rollerinde kayma oldu.Oyuncular Murat Özyer'in dediği gibi karakterli olduğu için sorun çıkmıyor.Oyuncular egoist olsa ciddi sorunlar oluşurdu.
Genelde olumsuz yazdım.Uğraşsam da başka olumsuzluk bulamadım. :) Eskiden mağlubiyetlere kılıf uydurmaya çalışırken şimdi galip geldiğimiz maçlardaki olumsuz noktaları tesbit ediyoruz.Coach faktörü. ;)
 
bence sahamızda ki ilk maçtra salonu full doldurup gereken destek verildimi fitch in kaç sayı atacağını tahmin edemiyorum :p .sayi sahamızdaki ilk maç ne zman.inşallah canlı yayın olur bide.
 
hucum olarak kötüydük mitchell den cok daha fazlasını bekliyordum holman cok kötüydü mcgowen evlere senlik fitch hem müdafa hem hucum cok iyiydi bazı zamanlar abartıya kacmasına ragmen yine müthiş oynadı bence fatih iyiydi ama yabancılarımızın en kısa zamanda kendi potansiyellerine dönmeli yoksa işimiz mersin macında cok zor. ama sunada söylemek gerekirdi fitch üstünd ciddi bir savunma yoktu bakalım iyi savunmaya karsılık aynı oynunu tekrarlar mı bu telekom macında alper yılmaz ın [kelepçenin] savunmasında belli olur
:atki
 
Evimizde ki ilk mac 5.hafta casa ted kolejle olacakk canlı yayında buyuk ihtimalle verilir cunku iyi bir takım ted kolejlliler
 
galibiyet tabiki güzel,ama yepyeni kurulan bi takım için (fatih ve burak hariç tüm oyuncular yeni) şu ana kadarki 3 kupa 2 lig maçındaki perfonmasımız gayet iyi. oynadıgımız rakipler cok üst düzey takımlar degildi ama bu 5 maçın hiçbirinde kaybetmeyi bırakın,surpriz yaşıycak bi konuma dahi getirmedik oyunu. tofaş maçıda gösteriyoki bu sene sert savunma yapan bi takım olcaz,bunu bilmek gercekden cok güzel,çünkü halil üner bunu hiç bir donemde hissettirememişdi. mc govan ve holman için yapılan eleştiriler için henüz erken oldugunu düşünüyorum,her ikisininde kariyeri ortada,ozellikle holmanın ilerleyen haftalarda fatihle beraber pota altını karartacagına eminim. mitcellin geri kalan maçlar içindeki en pasif maçıydı,fitch için fazla söze gerek yok,sadece şunu söylemek istiyorum yıllardır böyle bir 2 numaranın eksikligini çekiyorduk,bekledigimize degdi,kesinlikle yılın en flaş transferidir,ilerleyen haftalarda bunu herkes daha iyi anlıycak.
 
1-Benchte Halil Üner yok
2-Savunmada oyuncuların hepsinin ellerini kaldırıp savunma yapmaya çalıştıklarını gördüm
3-Sağa sola salça olmayan,GS'ı efendiliğiyle taşıyacağına inandığım bir hoca gördüm
4-Pitchi gördüm apıştım kaldım,şans mı diyim ne diyim bilmiyorum
5-Artık basket takımı olma yolunda ilerleyen bir takımımız var,Beykoz maçına çıkınca acaba demicez,takımın neler yapabileceğini bilicez...
6-Her oyuncunun hakkı olan zamanı alacağını biliyoruz

İyi takım olucaz inşallah...
 
rahat bi maç oldu bizim için..zaman zaman kötü oynasakta kontrol hep bizdeydi..basketbol kalitesi olarak sönük geçen maçın en parlak yıldızı,yeni yabancımız fitch di..müthiş bi yüzdeyle oynadı,istekliydi,savunmadada gayet ii gözüktü..tv başındaki taraftarlara ve bu sezon sahamızdaki ilk maçımıza gelerek şubeye arkanızdayız msjı veren başkan ve 2.başkana çok güzel bi basketbol resitali veren G.F. bize malik i pek aratmıycak gibi..başroldeki fitch in dışında tufan ın çok hırslı ve kalpten oyunu dikkat çekiyo geldğnden beri..fakat tufandan çok daha fazla yetenekleri olan ve bence ligin en flaş transferlernden biri murat kaya nın bitürlü rotasyona girememesi üzücü.ama koç haklı,çünkü savunmada çok aksıyo kaya,çalışması lazım..fatih hergeçen maç daha ii oluyor,dahada olacak..maç boyunca 10-15 postup yaptı,sadece 1 top indi ve sonunda bi pozisyonda fitch e patladı. Mitchell bu maçta tıpkı,aileye yeni doğan bebekten sonra pabucu dama atılan çocuk gibi mutsuz ve küskündü..umarım bu durum devam etmez zira mitchell ı maç içinde mutlak sıcak tutmalıyız..aksi halde geçen seneki malik li sisteme döneriz..hollman pek havasında değildi ama oda zamanla çok daha ii olacak..mcgovan ise hala soru işareti..sonuçta 2de2 yaptık ve takım umut veriyor ancak tekel,tofaş gibi takımlar karşısında gerçek gücümüzü göremeyiz.
 
Savunmada iyiyiz attığımız sayıların çoğu da savunmada kazandığımız toplarla, hızlı hücumlarla geldi. Yalnız sete kaldığımızda yetersiz gördüm takımı. Geçmiş senelerdeki gibi tek adamın eline bakan bir hücum anlayışı bizi çok ileriye götürmez diye düşünüyorum. Geçen senelere nazaran skorer oyuncu sıkıntımız da yok. Ben Fitch'in her maç 30-40 sayı atması yerine 3-4 tane adamın 10 ar 15 er sayı atmasını tercih ederim. Murat, Mitchell, McGowan, Tufan gibi adamların da hücumda işler hale gelmesi lazım. Yoksa "ver Fitch'e atsın 30 sayı" ile kritik maçların hiçbirini kazanamayız. Fitch her maç bu kadar atamaz, attırmazlar da.

Ben Murat Özyer'in de böyle bir tercih yaptığını düşünmüyorum. Hücumdaki organizasyon eksikliği oyuncuların birbirini tam olarak tanımamasından kaynaklanıyor. Zaman içinde daha farklı hücum setleri izleriz diye düşünüyorum.
 
Ben maçı değil Fittch'i analiz etmeye çalışacağım. Fitch'i ikinci kez seyrediyorum. Cibona-efes macinda seyretmiştim. yanlış hatırlamıyorsam sahanın en skorer ve en bencil oyuncusuydu. Oyununda fazlaca bir değişme yok gibi. bencilliğinde de. 3 kişiyi üzerine çekip aralarında sıyrılarak sayı bulmaya çalışması (ki Tofaş maçında bulmuş olması diğer maçlarda bulacağı anlamına gelmez) ve hiç yardımlaşmaması takım açısından son derece olumsuz. Topu eline aldığında üzerine beş kişi de gelse sanki pas yerine şutu tercih edecek bir görüntüsü var. Bu da takı üzerinde olumsuz bir etki yapıyor. Genel istatistiklere bakarsak GS, Tofaştan daha az asist yaptı. (GS'ın maçın bütününde iki guard ve zaman zaman 3 guardla oynadığı düşünüldüğünde rakibinden az asist yapması gerçekten düşündürücü bir istatistik) Takım oyunu denebilecek bir görüntüden uzaktı.

Fitch guard pozisyonunda oynamasına rağmen iki maçta toplam üç asist 6 top kaybı ile oynadı. iki maçta 40 atış kullandı. 28 atışı başarılıydı. iyi bir yüzde. Takımın geri kalanı ise 105 atış kullandı. takımın geri kalanı diyince burak ve fitch hariç 11 oyuncu. 11 oyuncu 105 atış kullanmış. Fitch ise 40 atış kullanmış. Takımın geri kalanı toplam 348 dakika oyunda kalmış. Dakika'da 0,3 atış kullanmışlar. Fitch ise 51 dakika oyunda kalmış. dakikada 0,78 şut kullanmış. Örneğin benzer bir oyuncu olan Solomon iki maçta 66 dakika oynamış ve 25 atış kullanmış. dakika başına 0,37 atış ve toplam 14 asist. Satıcıların şahı Green (casa ted klj) 66 dakika 40 atışla oynamış. yani dakikada 0,6 atış. Bu arada Green iki maçta 9 asist yapmış. Bu rakamlar Fitch'in bencilliğini göstermesi açısından önemli. Sadece atış yapma bari biraz aisist de yap be kardeşim. Tabi sadece iki maçla bir adamı değerlendirmek doğru olmayabilir. Ama ilk izlenimimi belirtmek istedim.

Fenerbahçe kadrosu nasıl takım oyunu oynar diye düşünürken aynı şeyi şimdi Fitch'li GS için düşünüyorum. Fitchin bencilliği takımın geri kalanına da yakın zamanda sirayet eder gibi geliyor bana. (Umarım yanılırım.) Tüm bu söyledeiklerimden Fitch'i beğenmediğim gibi bir sonuç çıkartmamak lazım. Çok değerli bir oyuncu. Fitch'i takıma faydalı bir oyuna zorlayabilirsek ligin en tehlikeli takımlarından birisi oluruz. Yok bunu beceremezsek ya Fitch gider ya da Değirmenlere saldıran don kişot vari sahada tek başına oynayan bir Fitch'li GS seyretmek sorunda kalırız.

iki-üç guardla oynayan ve zayıf rakiplerle oynamış bir takım olarak çok fazla top kaybı yapıyoruz. Ancak çok yetenekli oyuncularımız var. Son söz; Murat Özyer bu takımı rezil de eder vezir de.
 

Üst