Galatasaray: 71 - A.Girona: 69

http://www.ulebcup.com/ulebcup/competit ... es/by-date

yukarıdaki bağlantıda 1. hafta Uleb maç programı var.

Girona:
p.g mcdonald
p/s. g. sado
s.f. san eneterio, stevenson ve cvedkovic
p.f. middleton-drobnjak
c. gasol - vroman

kadro olarak baktığımızda iyi oyuncuları olduğunu söylemek mümkün. Ancak bizden özellikle kısa oyuncular açısından çok farklılar. Bizim takımda guard bolluğu varken girona'da kısa forvet bolluğu var. 3 tane iyi kısa forvetleri var. Ama örneğin klasik anlamda bir 2 numaraları yok. Büyük oranda çift guard oynuyolar. Sado çok atletik bir oyuncu. Hite olmasaydı guardlarımıza savunmada ciddi sıkıntı doğururdu. Ribauntlarda falan da çok etkili. iyi penetreleri var ama şutu yok. Zaten giraona'nın hücumları büyük oranda penetere ve ikili oyunlar. Forvet mevkiinde san enetario etkili bir şutör. stevenson'u zaten tanıyouz. Cvedkovic ise kritik anlarda sorumlululk alıyor. top çalarak ve penetreleri ile etkili oluyor.

Pota altında bizim yabancılarmızla karşılaştırdığımızda fizik olarak daha üstün gözüküyorlar ancak gasıol haricinde çok hantallar. ve yaşlı uzunlardan kurulu oldukları için tempolu oyunda mcdonald, drobnjak ve middleton yoruluyor. gasol'u çok iyi kullanıyorlar ve beni en çok tedirgin eden oyunucların başında Gasol geliyor.

bu maçta yarı saha baskılı alan savunması ve sürekli tempolu hücumla gironayı yenebileceğimize inanıyorum. Ama düşük tempoda oynarsak ve onların ağırlığından faydalanmazsak ciddi bir fark da yiyebiliriz. Cvedkovic'in pas aralarına girerek top çalmasına ve sadanın savunma ribauntlarından sonraki hızlı çıkışlarına dikkat etmemiz gerekiyor. özellikle gasol'un savunmasında, Hüseyin'in ağır, gaines'in ise kısa kalması nedeniyle ciddi skıntı çekeceğimizi düşünüyorum. gasol'un post up oyunlarına muhtemelen savunmada sado ile eşleşen hite ile (sado'nun şutunu riske ederek) yardım getirmeliyiz. uzunlarla ikili sıkıştırma yerine kısalardan yardım getirerek rakibin dış şutlarını riske etmek mantıklı gözüküyor. Fatih'e savunmada çok iş düşecek. Umarım artık Fatih'i de kullanmaya başlarız.
 
bu maci almak icin cok iyi bir günümüzde olmamiz lazim. bir kere salon 100% full cekmeli. normal sartlarda Girona'yi yenemeyiz. savunmalari cok etkili ve tecrübe olarak fersah fersah üstünler bizden. Dee Brown böyle bir rakibe karsi ne yapacak bakalim.
 
Re: Galatasaray-Akasyavu Girona (6 Kasım Salı Günü Saat:20.00)

uleb cup konusunda söyledim
biz ayhan şahenk te gironayı yeneceğiz.
 
arkadaşlar girona nın son 3 maçını takip etme fırsatım oldu.hucümda özellikle ikili oyunları çok sık kullanıyorlar.her hücumda marc gasol un eline top kesin değiyor.hücumda ilk planları sürekli gasol üzerine.ama hızlı gelirlerse cvetkovic i perdeden çıkarıp rakip takım savunmaya yerleşmeden 3lüğü gönderiyorlar.takım olarak hiç aceleci değiller sürekli topu dolaştırıyorlar ve şu 3 maç sonunda söyleyebilirim ki zorlama hücum yaptıklarını görmedim diyebilirim.işin savunma kısmına gelirsek öncelikle mcdonald çok yaşlanmış yani ayakları eskisi gibi değil sadece uzun yıllardır avrupa da oynamasından kaynaklanan pozisyon bilgisiyle işi götürüyor.yalnız savunmada dikkat ettiğim nokta marc gasaol çok ağır kalıyor ve adamı bulmakta çoğu zaman zorlanıyor özellikle ikili oyunlarda ve rakip takım hızlı gelince adamı bulmakta bir hayli güçlük çekiyor.o yüzden rotasyonda genellikle drobnjak la gasol yan yana oynatılmıyor.vroman tercih ediliyor onun yerine daha uzun süreyle.o da gasol un yapmadığı pis işleri üstleniyor.eğer bizim maçta drobnjak gasol ikilisiyle oynarsa bunu avantaja çevirmemiz şart.bende ahmet arif abiye alan savunması yönünden katılıyorum.sonuçta set basketbolu oyanyan bir ekip ve birinci amacımız marc gasol u durdurmak olmalı.mümkün oldukça birebirde yalnız bırakmamalıyız ve de ayrıca kalburüstü bir pasör gasol.milli takımda fatih in ortayı kapattığı 1-3-1 alan savunmasını kullanmamız lazım.şutörlerine gelirsek f5 ülkerden de tanıdığımız stevenson var stevenson ın granger ın sakatlığından sonra büyük umutlarla transfer edildi ama biraz mutsuz olduğunu gözlemledim.özellikle son barça maçında çok az sahada kaldı genelde skorer gard ve kısa forvet pozisyonlarını cvetkovic ve san eneterio paylaşıyor.ikisini de maça ısıtmamamız lazım burda tufan ve erdem(özellikle hite)baskıyı üzerlerinde hissedince çabuk souyorlar maçtan.son olarak akasyavu çok güçlü bir takım bu sene uleb final4 ünde yer alacak bir takım ama yenilmeyecek bir takım asla değil.iyi bir konsantrasyon ve istanbul da seyirci desteğini alan takımımızın galibiyete inanması ve bizlere o mutluluğu yaşatması kalır.
 
Hey gidi günler hey en son avrup maçına çıktığımızda koç olarak Ömer Petorak vardı başımızda ve maçımızı Trt 3 vermişti. Umarım kazanırız ama Avrupada yeniden oynayacak olmak bile çok güzel:))
 
Salonun tıklım tıklım dolacağından eminim Dee ve Hite ikilisinden büyük işler bekliyorum aksi takdir de mağlubiyet kaçınılamaz olur...
 
Salon dolmaz gibi geliyor. Çünkü maç haftaiçi ama bakacağız...

Az da olsak çok da olsak takımımızı elimizden geldiğince destekleyeceğiz.

Çok zor bir maç olacaktır. Girona çok etkili bir takım.

ULEB'e iyi başlayabilmek adına ;

Başarılar...
 
Girona maçını televizyon vericek mi acaba, bilgisi olan var mı?
 
Maçı alacağımıza inanıyorum fakat ; salon tıklım tıklım dolanlar fazla beklemesin ;) Hafta içi herkez yemekte olur , işte güçte olur ! Yinede kaliteli bir maç olacağına inanıyorum ve Ayhan Şahenk'ten galibiyet çıkartırız !!
 
Taraftar-Oyuncu-Hoca bunların üçü bir arada olursa kazanabiliriz fakat bu bir dişli gibi bir tanesinde biraz sallantı olursa farkta yiyebiliriz :?
 
Yeneriz demiyorum ama niye yenemeyelim..Telekom'u Efes'i Fener'i yenmek istediğimiz gibi ve inandığımız gibi galibiyete bu maçta da inanmalıyız..İNANIYORUZ ;)
 
Fenerbahçe-Ülker'in geçen haftaki Real Madrid maçı 20.15 teydi ve en az 6.000 kişi vardı o salonda...

Biz neden dolduramıyoruz?

Ha bencede dolmaz ya neyse...

Çok zor maç olacak umarım Şahenk'in büyüsü devam eder.
 
Re: Galatasaray-Akasyavu Girona (6 Kasım Salı Günü Saat:20.00)

Girona geçen seneden birkaç oyuncusunu kaybetti. Ama yine oldukça iddialı bir takım. Zor olacak ama neden olmasın. Umarı kazanırız...
 

Üst