Galatasaray 76-66 Fenerbahçe

TKBL
17. HAFTA MAÇI

GALATASARAY
FENERBAHÇE
Hakem
Tarih 12.02.2011 15:00
Yer ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU

Botaş maçındaki hırsı bu maçta da görürüz umarım.Kazanıp hem EL'nin rovanşını hem de ligde lider olmak için kazanmak gerek.
Tamika oynar umarım..

Galatasaray'ı kayıtsız şartsız sevenlerin salona gideceği maç.

Tamika gelir ne değişir bilmiyorum ama maç sonu içim rahat olacak benim, onu biliyorum.

Tamika suanda hazir mi pek sanmiyorum sonuncta wnbaden sonra mac oynamamis.

muhtemelen yine kaybederiz, ama takim elinden gelenini yapacaktir

Eğer şampiyonluk istiyorlarsa bu maçı almanın önemi çok büyük. Kaybetmeyi düşünmesinler, kafadan mağlup başlamasınlar. Bu maçı alalım artık.

4 maç 4 mağlubiyetimiz var rakibe karşı.Eğer bu sayı haftasonu itibariyle 5 olursa lig şampiyonluğunu da kaybederiz.

Bu maç diğer oynadığımız dört maçtan daha önemli benim gözümde. Diğer maçlar gibi kolay kaybedeceğimizi düşünmüyorum, ortada olarak görüyorum. Böyle düşünmemin sebebi de sezonun geri kalanı için bize yol gösterecek maç olması. Takım sonuna kadar mücadele edecektir. Bu maçı kazanırsak şampiyon ilan edemeyiz kendimizi ama liderliği ele geçiririz. Kaybedersek ise sezon bana göre biter. Böyle düşünmemin diğer sebebi de Fenerbahçe'nin istemese de rehavete kapılacağı. Mutlaka oyuncular biz bunları rahat yendik, yine yeneriz hissine kapılacaklar.

Ligi lider bitirmek seriye kendi evimizde başlamak çok önemli , bunun yoluda bu maç!
İnş kazanırız , inş bu sefer isteyen biz oluruz herşeyden önemlisi inş savaşırız..

Bu sezonun en önemli maçı belkide. Takımın bu maçta varını yoğunu ortaya koyması lazım.
Işıl, Augustus ve Tamika'nın performansları çok önemli.
Tamika'nın antrenman eksiği falan yoktur umarım. Takıma getireceği kalitenin yanında tecrübesi, liderliği ve hırsıyla çok katkısı olacaktır.

Tamika gelmeden önce bir yerde oynuyormuydu? Benim takip ettiğim wnba sitesinden bir projede gönüllüydü pek antreman yaptığını sanmam yani form ve kilo almamak için çalışmıştır ama ciddi antreman yaptığını sanmıyorum malesef.

Bu sezonun en önemli maçı belkide. Takımın bu maçta varını yoğunu ortaya koyması lazım.
Işıl, Augustus ve Tamika'nın performansları çok önemli.
Tamika'nın antrenman eksiği falan yoktur umarım. Takıma getireceği kalitenin yanında tecrübesi, liderliği ve hırsıyla çok katkısı olacaktır.

Fenerbahçe'de Tammy oynamaz diye düşünüyorum. Malum 4 yabancı sınırı.

Horakova-Zogota-Angel-Matovic 4'lüsü ile oynayacaklar muhtemelen. Bunların yanında Birsel-Esmeral-Nevriye üçlüsü var süre alan. 7 kişilik rotasyonla oynarlar maçın büyük bölümünde, biz de mümkünse Seimone-Tamika-Fowles üçlüsünü toplam en az 100 dakika sahada tutalım.

Öte yandan Gintare olmadığı için uzun rotasyonunu üç kişi paylaşacak. Fowles'ın 35 dakikaya yakın oynayacağını düşünürsek Bahar ve Melisa da kalan 45 dakikayı paylaşırlar.

Fowles'a ikili sıkıştırma geleceğini düşünürsek Gülşah'ın da yabancılardan arta kalan zamanlarda süre bulacağını düşünüyorum. Işıl-Tuğba da muhtemelen oynayacak diğer oyuncular.

Işıl (25dk)- Hodges (15dk)
Seimone (30dk) - Tuğba (10dk)
Tamika (30 dk) - Gülşah ( 10 dk)
Bahar (20dk) - Melisa ( 15 dk) - [Tamika (5dk)]
Fowles (35dk) - [Melisa (5dk)]

gibi bir süre dağılımı görmek istiyorum açıkçası.

Maça Işıl-Seimone-Tamika-Bahar-Fowles 5'iyle başlamak daha doğru olur. Melisa Fowles'a gelen 2'li sıkıştırmalarda iyi pozisyon alıp değerlendiremiyor, Bahar'ın en azından şut tehditi var. Maça iyi başlamak için yukarıdaki 5 şart. Tamika'nın tecrübesi ve oyunu iyi okuması da önemli bizim için, Seimone'a boş atışlar hazırlayabiliriz Fowles'a gelen sıkıştırmalarda.

Takım savunması çok önemli. Maçın kilidi olduğunu söylemeye gerek yok. Takım çok motive sanırım ki Botaş maçında bunu gösterdiler. Tamika da 1 level yukarı çıkaracaktır takım savunmasını.

Son 2 maçta da 50 civarı sayılarda kaldık, Tamika ile birlikte 60'lara çıkacağımızı söylemek güç değil. Fenerbahçe'ye 70'li sayıları göstermemek lazım kazanmak için.

Bu sene az veya çok bir iddiamız olacak mı, bu maçta görürürüz.
Artık bir başkaldırı bekliyoruz, bir isyan bekliyoruz..
Ceyhun Hoca'dan da bir pırıltı bekliyoruz..
Bu maçı da kaybedersek, ligin de bizim için hiç bir anlamı kalmaz..
Salonda olmayı amaçlıyorum, gitmeye çalışacağım bu maça..

Bu maç diğer oynadığımız dört maçtan daha önemli benim gözümde. Diğer maçlar gibi kolay kaybedeceğimizi düşünmüyorum, ortada olarak görüyorum. Böyle düşünmemin sebebi de sezonun geri kalanı için bize yol gösterecek maç olması. Takım sonuna kadar mücadele edecektir. Bu maçı kazanırsak şampiyon ilan edemeyiz kendimizi ama liderliği ele geçiririz. Kaybedersek ise sezon bana göre biter. Böyle düşünmemin diğer sebebi de Fenerbahçe'nin istemese de rehavete kapılacağı. Mutlaka oyuncular biz bunları rahat yendik, yine yeneriz hissine kapılacaklar.

Hissediyorum bu sefer olacak türünden şeyler yazmasak.
Kazanırız çünkü şu şu parametreler bizden yana türünden yazılar yazsak nasıl olur.
Mesela bu yazıda bir rehavet ten bahsedilmiş fenerbahçe adına.