Galatasaray 76-66 Fenerbahçe

Maçı henüz izleyemediğim için yorum yapmam pek doğru olmaz ama genel yorumlara bakarak;

- Savunmada Botaş maçının devamı gelmiş, keşke 20'li sayılarla bitseydi maç, son periyot biraz gevşemişiz sanırım.
- Tamika müthiş etki etmiş oyunun her alanına.
- Fowles'ı bu sefer çok iyi kullanmışız.
- Işıl özellikle savunmada ve ribaundlarda inanılmaz iş çıkarmış, maçın oyuncusu diyenlerin olduğunu duydum :)
- Tuğba yine çok istekliymiş.
- Bahar ve Melisa rakip uzunları iyi durdurmuşlar.

Botaş maçında savunmada o ışığı görmüştük takımda. Duygusal bir takım olduğumuzu biliyoruz, oyuncularımız inanılmaz konsantre çıkmışlar bu maça da ve nitekim 2.periyottaki 10 sayı yediğimiz seri olmasa tarihi bir fark olabilirmiş sanırım.

Batur Abi çıldırmış diyorlar onu da kaçırdık, ona yanıyorum :)

Bu maç, eğer büyük bir şanssızlık yaşamazsak yıllarca süregelecek bir seriyi başlatacak maç olabilir.

Playofflarda kadın basketbolunda bizden başka kimsenin yakalamayacağı 10 bin takıma inanan taraftar kitlesiyle, Seimone-Tamika-Fowles Big Three'siyle, Işıl'ıyla, Tuğba'sıyla, Bahar'ıyla bir tarihe tanıklık edebiliriz. Şimdiden heyecanlanıyorum o maç için. Benim şu branşı sevmemi sağlayan takımdaki dik duruş, her türlü pisliğe karşı mücadele etmeyi bırakmayan takım görüntüsü bozulmasın yeter.

Son olarak bizi utandırın dedik, hem bizi utandırdılar, hem de maçtan önce pek iddaalı ve rahat olan fener taraftarlarına sağlam bir tokat attılar, kendilerine anca gelirler zaten.

Siz saha avantajını aldınız, artık görev bizde. 12 bin kişilik salonda Fenerbahçeli basketbolcuların ellerini ayaklarına dolaştırmak, onlara şuradan bir an önce kurtulsak, buradan biz galibiyetle çıkamayız düşüncesini aşılamak ve maçı tribünde kazanmak bizim görevimiz.

Hepinize helal olsun.

Playofflarda serinin devam filmini izlemek dileğiyle, Tamika yine başrolde ;)
 
Evet,üstelik öğrendiğim kadarıyla hiç küfür de olmamış.Baturalp amca yine saçmaladı.Hakemlere stepsi bilmiyollar dedi.Fatih Söylemezoğluna laf dokundurdu kendince,Fowles'ın her hareketi faulmüş ve daha neler neler.

Baturalp Amca'nın en sevdiğim lafları şöyle ; bilmiyollar,yapıyollar,yapmıyollar =)

ee bir aralar insanların saygı duyduğu baturalp bu fb tv yorumculuğu sayesinde maskara oldu çıktı :):)
Aslan kızlarımızı kutluyorum. dün futbolda yenildik ama hiç üzülmedim nedense çünkü kızlarımız bizi yeterince mutlu ettiler.
 
Ah üşengeçlik var ya kötü bir şey :). Dün orada olmak vardı. Batur Abi şovunu izledim ama ben gülemiyorum nedense bu adama. Her dediğinden sonra küfür çıkıyor ağzımdan :)
 
- Fowles'ı bu sefer çok iyi kullanmışız.
Böyle önemli maçlarda taraftar damarı kabarınca sahadaki oyunu çok da iyi okuyamıyor insan. O yüzden televizyondan tekrarını izleyip emin olunca konuşmayı düşünüyordum ama maç sırasında dikkat edebildiğim kadarıyla yazıyım.
Tekrar söylüyorum, takip edebildiğim kadarıyla, eski maçlara göre 2 temel fark gördüm Sylvia konusunda. Hem Seimone hem Tamika olunca bu iki oyuncumuzu gönül rahatlığıyla bırakıp yardımlar o kadar kolay gelemedi. Bahar'ın dış şut tehditini de unutmamak lazım tabii. Asıl dikkatimi çeken nokta ise Sylvia'nın topu ya hareketli alması yada alır almaz hareketlenmesiydi. Bu yüzden yardım gelene kadar çoktan basketi bulmuş oluyorduk.
 
Böyle önemli maçlarda taraftar damarı kabarınca sahadaki oyunu çok da iyi okuyamıyor insan. O yüzden televizyondan tekrarını izleyip emin olunca konuşmayı düşünüyordum ama maç sırasında dikkat edebildiğim kadarıyla yazıyım.
Tekrar söylüyorum, takip edebildiğim kadarıyla, eski maçlara göre 2 temel fark gördüm Sylvia konusunda. Hem Seimone hem Tamika olunca bu iki oyuncumuzu gönül rahatlığıyla bırakıp yardımlar o kadar kolay gelemedi. Bahar'ın dış şut tehditini de unutmamak lazım tabii. Asıl dikkatimi çeken nokta ise Sylvia'nın topu ya hareketli alması yada alır almaz hareketlenmesiydi. Bu yüzden yardım gelene kadar çoktan basketi bulmuş oluyorduk.

savunmamız muhtişti bu maçta. rakibi iyi durdurduğumuzu düşünüyorum.umarım play-off finalinde de böyle oynamaya devam ederiz.
 
Maçın tekrarını izliyorum da,sahadaki duruş açısından fener'e göre daha büyük duruyoruz.
Hani basketboldan anlamayan biri yorumlasa,kırmızılı takım diğerlerini yer görüntüsü var ..

Artık daha çok inanıyorum..
 
Fenerbahçe ile karşılaştığımız 4 maçtan ilk ikisinin takım üzerine bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Caferağa'da iyi oyun sonrası sonucu alamamak çok üzücüydü. Ancak Euroleague'de ağır tahribatlı bir şekilde elenmemiz, takım üzerine direk etkisini göstermiş. Dün herkesin gözlerinde inanç ve agresiflik açıkça seziyorduk. Nitekim maça da çok hızlı bir giriş, ardından vitesi küçültmemizin ardından yaşadığımız acaba soruları, ikinci yarıda tekrardan ezici performans. Bu sezon en iyi oyunumuzu sergilediğimiz gerçek. Bunda Tamika'nın da elbette büyük katkısı var ancak dünkü galibiyeti sadece Tamika odaklı yorumlamak, diğer oyuncularımızın emeğine saygısızlık olacaktır.

Bu maçın, hayal kırıklıkları ile geçen sezonda dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Basketbolun gerçeklerinden yola çıkarak Euroleague'nin iyimser bir hayal olduğu ortadaydı. Nitekim bu tablonun sonuçlarını hep birlikte gördük. Ancak şimdi liderliğe yükselmiş ve saha avantajını uzun zaman sonrasında eline geçiren bir takıma sahibiz. Bunun dışında dün Fenerbahçe karşısında gösterdiğimiz oyun anlayışı, şampiyonluk iddiasının güçlenmesinin en büyük sebebi.

Maçta dikkat çeken noktalara gelirsek, savunmada uyguladığımız baskı faktörünün etkisi muazzamdı. Nitekim bunun sonucunu savunma imzalı sayılardan da net şekilde gördük. Son dakikalarda yediğimiz sayıların nedeni, farktan dolayı içine girdiğimiz rehavet. Bu savunma performansı galibiyetin en önemli faktörü bana kalırsa. Neticesinde oyunun savunma kısmında aldığımız güven, hücumumuza olumlu yansıyarak skorda öne çıkmamızı sağladı. Hücum kısmını hatırlarsak, Tamika ile birlikte daha üretken bir takım olduğumuzu net söyleyebiliriz. Bunun sonucunda 3 etkili skorer ile oynamak takımın da hücum gücünü 1 seviye üste taşıdı. Bu gücü dün neredeyse bütün oyuncularımızda gördük. Özellikle Euroleague maçlarında ikili sıkıştırmalardan boğulan Big Syl'nin dünkü rahat oyunu, değişimin en net göstergesi. Dünün en sevindirici noktalarından biri ise, kuşkusuz kenardan aldığımız katkıydı. Doneeka - Tuğba - Melisa üçlüsünden gelen 20 sayı çok değerli. Özellikle Doneeka - Tuğba ikilisinin oldukça kritik şutları var, takımı epey rahatlatan. Yeri geldiğinde 2 kişi, yeri geldiğinde 3 kişi ancak bu kenar katkısı istikrar haline getirmek önemli. Önümüzde avantajımızı elde ettiğimiz güzel bir süreç var. Bu üç kişiye dahil olacak Gülşah - Nihan ikilisi ile sahada daha etkin hale geleceğimiz ortada, dilerim Ceyhun hoca bu kenar etkisini daha da arttırır.

Dünkü güzel oyun tablosundan kötülükleri ayıklar isek, Tuğba Palazoğlu'nun dümende olduğu ikinci çeyrek, bizim adımıza altının vurgulanması gereken bir nokta. 30-15'i yakaladıktan sonra ilk yarıyı 40-37 bitirdik ve oyun anlamında şuurumuzu kaybettiğimiz bir tek bu dakikalar akılda kaldı. Tuğba'nın dünkü mücadelesini, kritik basketlerine elbette saygım sonsuz. Ancak takım içerisinde görevleri de iyi çizmek gerekiyor. Daha az sahada yer alan ve mücadelesini sahaya yansıtmakla görevli bir Tuğba Palazoğlu bize daha çok katkı verecektir.

Mücadelemizle, agresifliğimiz ile önemli bir galibiyet elde ettik. Ancak her şey daha yeni başlıyor bizim için. Bu sezonun geride kalan kısmı üzüntüler ile dolu. Bunlara sünger çekip dün aldığımız galibiyet ile önümüze bakmak, en mantıklı seçim olacaktır bizler için. Evet kötü mağlubiyetler aldık ancak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaja sahibimiz artık ve mücadele duygumuzu sahaya yansıttığımızda bizi yenemeyeceğini bilen bir rakip var karşımızda.

Son olarak, dün salona gelen gerçek arma sevdalılarına ne kadar teşekkür edilse az. Herkesin ayağına, sesine sağlık. Az ama öz bir taraftar topluluğu vardı ancak gereken destek fazlasıyla verildi. Bu desteğin katlanarak artması dileğiyle, yükseliyor sesimiz..
 
salonda olmak gibisi yok. kızlar bu maçta bize güzel bir maç izlettirdiler. Açıkcası keyif aldım maçtan. Ahh bide salon biraz daha dolu olsaydı keşke :( o zaman istediğimiz farka giderdik..
 
Maalesef cenazemiz olduğu için maçı izleme şansım olmadı.Takımın kazandığını bugün öğrendim ve bu acılı günümde beni sevindirdikleri için oyuncularımıza ve Ceyhun hocaya teşekkür ediyorum.
 
emeği geçen bütün herkese sonsuz teşekkürler bu galibiyet hem takımımıza artı bir moral hemde final serisinde bize ev sahipliği avantajını kazandıracak
 
Ya Baturalp falan diye işin gırgırını yapıyoruz ama bizi Fb tv'ye mahkum eden yönetimi kınıyorum. Nedir bu rezalet ya kanalımızı bile izleyemiyoruz para vermeden.
 
Biz Gs Tv'den izledikte ne oldu, Işıl topla bizim sahadan rakip yarı sahaya geçmiş kameraman bizim yarı sahayı gösteriyor. Atak yapıyoruz, kamera topun olduğu yeri değil de başka yeri gösteriyor, hızlı bir oyun olan basketbol'u çeken kameraman, kamerayı ağır ağır çeviriyor.. Daha görüntü canlılığı, devamlılık ve ses kısma olayını da yazmıyorum. Bizim taraftar çoşmuş tezahürat yapıyor, kanaldan azıcık ses çıkıyor. Sanıyorsun ki FB TV maçı yayınlıyor ve tarafların sesi duyulmasın diye sesi kısmışlar.

Bir yayıncılığı dahi beceremiyorlar ama hala o görevde duruyorlar.
 
Batur abi dedikleri sahış zaten rakı masasında gibi anlatıyor maçı:) Adam bi ara tutturdu baseline baseline baselina başka bişey demedi ya:)
 
Maçın özetini izleme şansı buldum da hakikaten söylenenler doğruymuş, eze eze yenmişiz. Tamika büyük bir özgüven getirmiş bütün oyunculara, Angel da Tamika gibi büyük ihtimalle rol modeli olan oyuncuyu karşısında görünce birşey yapamamış.

Yalnız hep söylüyorum, yine söyleyeceğim, bu sene şampiyon olacaksak ki Tamika'nın gelişi ile kadro farkı diye birşey de kalmadı artık, Botaş maçı bunun dönüm noktasıdır. Canlı izlediğim, Fenerbahçe'nin 89-83 zar zor Penny sayesinde kazanabildiği deplasmandan 40 sayılık farkla dönünce birilerine sağlam gözdağı vermişiz :)

Bir de bu forumu gerçekten seviyorum, galibiyetler sonrası bunu basketbolu bilen insanlarla seviyeli biçimde kutlamak çok güzel gerçekten :)

Tüm takıma tekrar tebrikler...
 

Üst